keskiviikko 07. huhtikuu 2021

Kasviskeskiviikko: Helppo ja herkullinen paistettu parsakaalisalaatti

MOIKKAMOI!

Täällä taas, Tampereella. Omassa keittiössä. Ei sillä, nautin mökkikeittiössä kokkailemisesta joka solulla, mutta ei ole kotikeittiön voittanutta. Niiden täysien kattilakaappienkin, joiden kätköistä ei tunnu löytyvän mitään. Sen sekalaisen ison laatikon, jonka syövereissä tietää lojuvan aarteita. Käyttämättömiä kapustoja ja jopa sellaisen silikonisen leipävuoan, jota ei ole vuosiin tullut käytettyä.

Viikonloppuna on kapusta- ja kattilakaappien siivoustalkoot. Tervetuloa kevät! ☀️

Mutta nyt, ihanaa kun olet täällä kasviskeskiviikko. Vaikka olenkin henkeen ja vereen hetkessä eläjä ja ex tempore -tyyppi, rakastan rutiineja. Rakastan ajatusta siitä, että vähintään kerran viikkoon tulee esiteltyä täällä blogissa kasvisruokia. Kasviskeskiviikoista on tullut mulle tosi rakkaita.

Viime aikoina olen lämmitellyt suhdettani parsakaaliin. Jossain vaiheessa söin sitä(kin) niin paljon, että ei enää maistunut. Parsakaali on ehdottomasti yksi mun lemppareistani. Raakana ja rouskuvana. Mutta myös niin paistettuna, että sen sisin pysyy rouskuvan rapeana. Hyvin maustettuna se menee sellaisenaankin.

Tänään esittelen teille törkysen hyvän paistetun parsakaalisalaatin, jonka ohjeen bongasin täältä. Hieman taas muutin määriä ja cheddarin korvasin parmesanilla. Ajatus suolaisesta, pikkuisen paahtuneesta parsakaalista ja suloisen makeista taateleista sai mut muuttamaan alunperin tälle keskiviikolle suunnittelmiani kokkailuja. Ensi viikolla luvassa sitten toista suosikkiani, Gwyneth Paltrowlta seitsemisen vuotta sitten omimaani taivaallista lämmintä salaattia.

Paahdettu parsakaalisalaatti
2-3:lle

2 parsakaalia
1 +1 rkl extraneitsyt oliiviöljyä
sormisuolaa ja mustapippuria
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
6 medjooltaatelia, kivet poistettuna ja taatelit pienisteltyinä
1 dl kuorellisia manteleita rouheaksi rouhittuna
parmesania juustohöylällä lastuiksi viipaloituna

1. pese ja pilko parsakaali (saa olla isoja paloja)
2. lämmitä paistinpannulla oliiviöljyä, lisää parsakaalin palat
3. mausta suolalla ja mustapippurilla
4. paista parsakaalin paloja käännellen niin, että ne saavat vähän väriä (mutta eivät pehmene liikaa)
5. anna parsakaalien jäähtyä hieman ja pilko ne pienemmiksi
6. sekoita parsakaalien joukkoon valkoviinietikka, hunaja tai vaahterasiirappi, mantelit, taatelit, parmesan ja mausta vielä sormisuolalla
7. tarjoile heti tai laita jääkaappiin tekeytymään

Hei tämä on jälleen niitä kesäruokia, joita tarjota grillattavien kanssa. Niinä kauniina kesäiltoina, kun ei tee ollenkaan mieli mennä sisään. Kun saa nyppäistä salaatin päälle yrtit omasta yrttimaasta. Appropoo, kävin toissapäivänä sulanutta takapihaa ihastelemassa ja huomasin, että sitruunamelissa, minttu ja persilja pukkaavat jo nyt vihreää niin maan vimmatusti. Tai pukkasivat. Eilen tulleen takatalven jälkeen en ole käynyt tarkistamassa tilannetta…:)

KESKIVIIKKOILTATERKUIN,


2 Responses to “Kasviskeskiviikko: Helppo ja herkullinen paistettu parsakaalisalaatti”

 1. Avatar Anna sanoo:

  Parsakaali on kyllä hyvää. En ole kokeillut taateleita salaatissa, mutta sopivat varmasti.

  Lämpimät kesäillat 😍

  Ihanaa viikonloppua Maria ♥️

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Anna

   ja hei kokeile ihmeessä taateleita salaatissa, toimivat yllättävän hyvin :)

   Lämpimiä kesäiltoja odotellessa 😍

   Kiitos samoin, ihanaa viikonloppua sinnekin ❤️

Kommentoi