tiistai 16. maaliskuun 2021

Toivepostaus: Viikkoruokaostosten tekeminen

MOIKKAMOI!

Ihan ex tempore -postaus tälle päivälle, sillä muistin yhtäkkiä saamani postaustoiveeni. Tai oikeastaan postaustoiveet, sillä viikkoruokaostosten tekemisestä on kyselty paljonkin. Sitä, mitä meidän kauppalistalta löytyy ja miten pääsisi alkuun viikkoruokaostosten kanssa. Miten mä lähden kauppalistaa verkkokauppaan näpyttelemään? Prosessihan menee näin:

1. Suunnittele tulevan viikon ruokalista
Tähän suunnittelen arkiruokalistan, jossa pyrin ottamaan huomioon myös lounaat.

2. Kysele lapsilta välipalatoiveita ;D
Itse harvemmin syön välipaloja, mutta nuo lapset niitä tarvitsevat. Ja siinä missä itse saatan kuitata välipalan omenalla ja/tai pähkinöillä, lapset haluavat usein esim. hedelmäsoseita tai smoothieita.

3. Siivoa jääkaappi
Jotta näet, mitä sielä uupuu.

4. Siivoa kuivamuonakaapit
Mitä on tarvetta tankata lisää. Meillä on aika kattava kuivamuonakaappi ja tiettyjä säilykkeitä (esim. mustapavut, kikherneet, tomaattimurskat) on aina oltava vähintään pari purkkia.

5. Klikkaa ostoskoriin vakiotuotteet
Näistä lisää tuonnempana

6. Lisää tulevan viikon ruokalistalta ostoskoriin tarvittavat aineet
Aika usein kuitenkin pyrin tekemään sellaisia ruokia, johon edes suurin osa löytyy kotikaapeista ja sitten täydennän lihoilla/kasvisproteiineilla

Mä olen käyttänyt sekä S- että K-Ryhmän kauppakassipalveluja ja nyt on ollut pidemmän aikaa käytössä K-Ryhmän. Tykkään siitä ominaisuudesta, joka klikkauttaa vakiotuotteeni ostoskoriin. Koska faktahan on se, että siellä toistuu ne samat maidot, leivät, jugurtit ja HeVi-osaston tuotteet. Meidän vakiotuotteiden lista, joka pysyy kokolailla samana viikosta toiseen näyttää tällä hetkellä tältä (kävin just klikkaamassa nämä ostoskoriin):

Hedelmät ja vihannekset
Korianteri, tilli, lime, parsakaali (3 kpl), jauhoinen perunapussi, Ruustinna salaatti, lehtikaali, suippopaprikapussi, kurkkua (7 kpl), banaani (10 kpl), luomu babypinaatti (2 pss), suomalaisia pestyjä porkkanoita 2 kg, punasipuli (3kpl), tomaatti (8 kpl), luomuinkivääri, luomusitruuna, kirsikkatomaatti (2 prk)

Leivät, keksit ja leivonnaiset
Täysjyväpaahtoleipä (2 pkt), Ohuen ohut ruisleipä (2 pkt)

Liha & kasvisproteiinit
400 g luomujauhelihaa, broilerinfilee persilja-valkosipuli, tofua, nyhtökauraa

Kalat ja merenelävät
Kalatiskin ruodoton kirjolohifilee 800 g

Valmisruoka
Hummus (2 prk)

Maito, juusto, munat ja rasvat
Voi, IKaffe (5 kpl), rasvaton maito 1,5 L (2 kpl), Luomukananmunia 15 kpl, A+ luonnonjugurtti 1 kg (2 pkt),Kiehumaito 1 L, fetajuustokuutioita, fetajuustoblokki, islantilainen jugurtti (2prk), makeuttamaton mantelijuoma 1 L, MÖ Kaurajugurtti (4 prk), parmesanjuustoa

Kuivat elintarvikkeet & leivonta
Cashewpähkinöitä 400 g, Rummo täysjyväspaghetti 2 pss, Luomu Iso täysjyväkaurahiutale 2 prk, risottoriisi

Säilykkeet, keitot ja ateria-ainekset
Ananaskuutiot (2 prk), Rummo Basilico pastakastike (2 prk)

Texmex & maailman maut
Täysjyvävehnätortilla 8 kpl

Juomat
Kahvipaketti

Näiden vakkarituotteiden klikkaamisen jälkeen lisään viikkoruoka- ja välipalatoivelistan mukaan tuotteet koriin. Yritän pitää meidän nelihenkisen perheen viikkoruokaostosten loppusumman maksimissaan siellä 150 euron hujakoilla / vko. Joskus saattaa mennä reilu satanen ja toisinaan 175 euroa. WC-paprut, shampoot sun muut haetaan näiden lisäksi Tokmannilta. Käymme usein lauantaina ostamassa viikonlopun ruoat. Tai osan niistä, sillä aika hyvin meillä on varastossa eri ruokiin viikonlopullekin tarvikkeita.

En tee viikkokauppaostoksia aina maanantaille, sillä kuten tälläkin viikolla ollaan selvitty tähän asti viime viikon kauppakasseilla. Torstaille on tulossa viikon arkiruokatarvikkeet seuraavan kerran. Siihen olen toki jo sitten tilannut viikonloppuruoatkin.

Mitä hyötyä on viikottaisesta ruokien suunnittelusta ja tilaamisesta kotiin?
helpottaa arkea ihan älyttömästi, kun on selvät sävelet ja ruoka-aineet valmiina kotona
säästää silkkaa rahaa
vähemmän hävikkiä
nyt pandemia-aikana toki myös se, että ei tarvitse turhaa käydä ihmisten ilmoilla

Mä olen aina rakastanut käydä ruokakaupassa, mutta silloin pari kolme vuotta sitten, kun aloin tilaamaan ruoat kotiin tai noutamaan ne valmiiksi kerättynä, tajusin että rakastan tätä metodia vielä enemmän. Säästää aikaa ja ehkä mulla se suurin syy viikkoruokaostosten tekemisessä on se arjen sujuvuus. Ei tarvitse pähkäillä joka päivä, mitä tehdä ruoaksi. Arkiruokalista meillä saattaa elää viikon varrella. Tehdään sitä kulloinkin, mitä tekee mieli. Toki esim. kalojen päiväykset huomioon ottaen.

Hei toivottavasti tästä postauksesta oli hyötyä teille, ketkä vielä suunnittelette viikkomaitokauppaostoksia! Postauksen kuvat ovat parisen vuotta vanhoja, mutta kokolailla tuolta meidän jääkaapissa useimmiten näyttää 🙂

TIISTAITERKUIN,

 


8 Responses to “Toivepostaus: Viikkoruokaostosten tekeminen”

 1. Hanna sanoo:

  Ootteko kokeilleet iKaffen tilalle kotimaista, Valio Oddly goodia?
  Itselle on edelleen helpompaa mennä livenä kauppaan. Koko viikon ruokalistan miettiminen tuntuu liian raskaalta (koska ruoanlaitto on pakkopullaa…) ja kaupassa keksin paremmin eri vaihtoehtoja, kun bongaan hyllystä jotain.

  • Maria sanoo:

   Moikka Hanna!

   Ollaan kokeiltu Oddly Goodis ja yritettiin totuttautua makuun, sillä mieluusti kotimaista kannattaisi. Pitänee antaa uusi yritys 🤗

   No mut hei, sinun systeemisi kuulostaa hyvältä, jos kaupasta saa inspiraatiota ruoanlaittoon 😍

   Mukavaa viikkoa! ❤️

 2. Anna sanoo:

  Olen jäänyt koukkuun kauppakassivideoihin. On mielenkiintoista nähdä, mitä muut ostavat kaupasta. Kiva kun teit tämän postauksen. ☺️

  Hyödynnän ruoanlaitossa paljon alennustuotteita, joten sen takia en innostu kauppakassipalvelusta. Onneksi syödään kaikki, mitä ostetaan. En kuitenkaan ramppaa kaupassa tarjousten perässä. Monille kauppakassipalvelu on se arjen pelastus, esim. jos ei ole autoa.

  Mukavaa viikon jatkoa ☺️

  • Maria sanoo:

   Heippa Anna

   ja hei mistäs tuollaisia kauppakassivideoita voi katsoa? Mäkin haluaisin nähdä, sillä tiedän koukuttuvani 😍

   Tuo on muuten totta, että kauppakasseissa jää ne kaikki illan punalappuiset väliin. Itsekin niitä mieluusti ostan.

   Kiitos samoin sinulle Anna ❤️

 3. Anna sanoo:

  YouTubeen kun laittaa hakusanaksi kauppakassi tai ruokaostokset, niin pääsee kurkistamaan erilaisiin kauppakasseihin. 😊

 4. Sanna sanoo:

  Hellurei:)Kiirettä(ja soijaa)pukkaa työrintamalla:D
  Ollaan nyt kerta viikkoon /kuukauden päivät tilattu foodien/prismasta noutopalveluna ruoat.
  Aivan sairaan kätevää,jota meinaan jatkaa,oli korona tai ei.
  Makoilen soffalla ja tilaan kaikki valmiiksi netistä.Ruoat, hygieniatuotteet ym.
  Ei tule hukkaostoksia,kun ei tarvitse kiireessä töiden jälkeen säntäillä kaupassa.
  Siellä jumalaton määrä reseptejä ja kun avaat reseptin,voit siitä suoraan klikkailla tarvittavat tuotteet ostoskoriin.Mies nappaa kotimatkalla kun ajaa prisman vierestä,kerta viikkoon valmiiksi pakatut laatikot mukaan.
  Ihanaa ja niin kätsää!
  Ihanaa kevättä ja pysykää terveinä!

  • Maria sanoo:

   Hellurei Sanna 😍

   Hei ihana kuulla, että sielläkin viikko-ostokset käytössä 🙌🏼

   Se on muuten S-ketjun etu tuo reseptien klikkailu ostoskoriin. K:lta en ole vielä ko.toimintoa löytänyt.

   Ihanaa viikonloppua sinne – pysykäähän terveinä ❤️

Kommentoi