maanantai 01. maaliskuun 2021

Mökin uusittu keittiö

HEIPPATIRALLAA!

Jestas, että tuntuu siltä kuin olisi pitänyt pitkänkin blogitauon. Ruokaa on tullut tehtyä, mutta blogiin asti sitä ei ole kuvattu. Katsotaan viikon mittaan kuinka paljon materiaalia tänne tulee. Jos ei postauksia blogissa näy, niin IG:n puolella sitten ainakin ja sitten ensi viikolla jatketaan taas täystohinalla bloginkin puolella.

Tähän asti Marian Bistrossa on keskitytty kokolailla ruokaohjeisiin, mutta nyt päästään siihen osuuteen, jota olen itsekin jo odottanut. Sisustuspostaukseen ruoan ympäriltä. Sillä missäs muualla sitä ruokaa tulee tehtyä kuin keittiössä eli nyt esittelyssä meidän mökin uusittu keittiö. Vanha keittiö oli kellastunutta mäntyä eikä kodinkoneet enää palvelleet niin kuin niiden olisi kuulunut palvella. Joten tehtiin kerralla kaikki uusiksi. Poislukien mikro, joka unohdettiin uusia. Mutta hei, eipäs tuo vanha valkoinen mikrokaan näin parin päivän jälkeen enää silmään käy kovin sattuvasti 😉

Keittiön meille teki Kemijärveltä paikallinen puusepänliike Peltoniemi ja keittiön asensi paikallinen huoltoliike, joka tekee myös remppoja. Tuli jotenkin hyvä mieli, kun sai työllistää paikallisia.

Aiemmin meillä ei ollut keittiössä apteekkarin kaappia, mutta mun täytyy myöntää, että oon nyt jo aivan ihastunut siihen. Se kätkee sisäänsä kuivamuonaa enemmän kuin laki sallii. Myös jääkaappi otettiin aiempaa korkeampana.

Välitilan valkoinen fasettilaatta oli remppafirman valitsema. Me annettiin vain speksit valkoisesta laatasta. Alkuun mietin, olisiko nuo näyttäneet paremmalta tiililadonnalla, mutta silmä on tottunut laattoihin näinkin. Ja sitä tiililadottua näkyy aika paljon, niin ainakin ollaan vähän massasta poikkeavia.

Mutta nyt keittiöhommiin ja iltaruokaa perheelle. Meillä on tänään niinkin erilaista ja erikoista lomaruokaa kuin makaronilaatikkoa. Vinkkinä makaronilaatikon kanssa ketsupin sijaan teillekin siipikastike. Sopii ihan älyttömän hyvin!

KIVAA ALKANUTTA VIIKKOA TOIVOTELLEN,


8 Responses to “Mökin uusittu keittiö”

 1. Anna sanoo:

  Entisessä kodissani oli apteekkarin kaappi, ja se on kyllä kätevä. Upealta näyttää mökin keittiö. Pitääkin tehdä joku päivä makaronilaatikkoa ja kokeilla siipikastiketta sen kanssa.

  Ihanaa viikkoa! Nauttikaa ☺️

  • Maria sanoo:

   Heissun Anne

   ja anteeksi, kun vastaus vähän kesti!

   Voi kiitos, ollaan niin tyytyväisiä tähän keittiöön 😍

   Ja hei kiitos, ihanaa viikkoa sinnekin ❤️

 2. Susaanna sanoo:

  Upea ja tunnelmallinen keittiö! Näyttää selkeältä ja toimivalta, ja minusta tuo välitilan laattojen ladonta on rauhallisempi kuin mitä se olisi ollut sillä tiililadonnalla. Fasettimuoto tuo taas sellaista ihanan ylellistä välkettä 🙂 ! Kaappien musta väritys korostaa kivasti tuota kaunista lämpimän sävyistä hirsiseinääkin.

  • Maria sanoo:

   Kiitos Susaanna ❤️

   Tiedätkö, että mitä enemmän tuota ladontaa olen tässä katsonut, niin olen täysin samoilla linjoilla sinun kanssasi. Tiililadonta olisi voinut olla levoton.

   Ihanaa keskiviikkoiltaa 😍

 3. anne sanoo:

  Väliladonta on itse asiassa kiinnostavampi kuin tiililadonta olisi ollut! Ja vaikka silmämme on tottuneet siihen tiililadontaan, täytyy sanoa, ettei se tuon mökin tunnelmaan olisi mielestäni sopinut ollenkaan, vaan ollut jopa vähän hassu tyylipoikkeama.

  • Maria sanoo:

   Hei Anne

   ja kiitos, tuo välitilan ladonta miellyttää myös meidän silmää 😍

   Niin paljon tiililadontaa näkyy, että nyt on piristävä poikkeus tämä ”ei-tiililadonta”!

   Ihanaa viikkoa ❤️

 4. Anne L sanoo:

  Hei,,Remppafirmalla näkyi olevan silmää latoa laatat oikein. Myötäilevät nyt hienosti hirsiseinää, eivät ole ristiriidassa mökin tunnelman kanssa. 10 pistettä!

  • Maria sanoo:

   Moikka Anne

   ja se on just näin! Mukailevat hienosti seinän linjoja 🙂

   Ihanaa perjantaita ❤️

Kommentoi