perjantai 26. helmikuu 2021

Nopea & maistuva lounassalaatti

MOIKKAMOI PERJANTAIHIN!

Olenkin kertonut, että mulla on ruokien suhteen kausia. Viitisen vuotta sitten oli couscouskausi. Kausi jatkui niin pitkään, että lopulta meni pari kolme vuotta tyystin ilman cousoushimoa. Mutta viimeisinä vuosina couscous on jälleen löytänyt tiensä meidän ruokalistalle. Lähinnä sen takia, että se on älyttömän nopea valmistaa. Suosin terveellisempää täysjyväcouscousia, mutta nyt sitä ei kotikaupasta löytynyt. Sillä aikaa, kun couscous tekeytyy (5-6 min) ehtii hyvin pilkkomaan salaattiin muut aineet.

Tänään lounassalaatissa maistuu couscousin lisäksi kaneli, granaattiomenan siemenet ja pirtsakka chili.

Feta-couscoussalaatti
4-5:lle

5 dl couscousia
5 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl oliivöljyä
10 kirsikkatomaattia
10 cm kurkkua
2 kevätsipulin vartta
puntti persiljaa
1 dl granaattiomenan siemeniä
2 rkl auringonkukan siemeniä
200 g salaattijuustoa tai fetaa
2 tl kanelia
1 limen mehu
mustapippuria & chilirouhetta
oliiviöljyä

(halutessaan salaatin päälle voi  laittaa myös kapriksia)

1. Keitä suolattu vesi, lisää oliiviöljy ja couscousit. Sekoita ja anna tekeytyä kannen alla 5-6 minuuttia.
2. Pilko tomaatit, kurkku ja kevätsipulit
3. Sekoita hieman jäähtynyt couscous, kurkut, tomaatit, kevätsipulit, granaattiomenan siemenet, auringonkukan siemenet pienistelty persilja ja salaattijuusto keskenään
4. Lisää kaneli, limen mehu, mustapippuri ja chilirouhe
5. Kaada tarjoiluastialle ja lorauta päälle vielä extraneitsyt oliiviöljyä

Hei sain joskus blogin kautta vinkin granaattiomenan siemeniin. Jos sielläkin joku tuskailee kokonaisten granaattiomenien kanssa, niin älkäähän tuskailko; pakastealtaasta löytyy granaattiomenan siemeniä :)ID

Nyt Toby the karvakorva kaveri ulkoistettuun spa-tuokioon ja vielä muutama tunti töitä. Sitten illalla kohti pohjoista. Tällä kertaa ei kahvitella eikä kaaksutella ravintoloissa, viikon ruoatkin on tilattu matkalta mukaan. Reviiri rajautuu alueelle mökki-mäki-hiihtolatu. Enkä laita just nyt yhtään pahitteeksi sosiaalista eristäytymistä viikoksi. Blogi päivittyy kyllä ja hei vuorossa on Marian Bistron ensimmäinen sisustuspostaus. Toki sekin ruoanlaiton ympäriltä, sillä esittelyssä on meidän uusittu mökkikeittiö :)

IHANAA ALKAVAA VIIKONLOPPUA,


Kommentoi