maanantai 15. helmikuun 2021

Hyvän mielen kaurarieska ♥

MOIKKA MAANANTAIAAMUUN!

Ja terkkuja täältä puurolautasen ääreltä. Mä olen vallan koukuttunut luomu iso täysjyväkaurahiutaleisiin (sanahirviö, jonka oikeaa kirjoitusasua en edes tiedä). Tai lähinnä ko. kaurahiutaleista keitettyyn puuroon. Vaikka arjessa pikapuurot valmistuvatkin nopeasti, niin kyllä kunnon kaurahiutaleista keitetty puuro on miljoona kertaa parempaa. Se pehmeys ja toisaalta suutuntuma isommista kaurahiutaleista.

Viime viikolla keitetyt iltapuuron ja lauantain aamupuuron jämät pääsivät pellilliseen kaurarieskaa. Täysjyväkauran terveellisyys yhdistettynä vielä siihen, että ei tullut hävikkiä tekee tästä suloisesta leivästä hyvän mielen ruokaa. Kaurarieska oli hyvää heti uunista tultuaan, mutta meni myös jäähtyneenä. Tänään otan töihin evääksi myös muutaman palan. Ei välttämättä tarvitse edes voita päälle, sen verran mehevä rieskasta tuli.

Hyvän mielen kaurarieska
(pellillinen)

6 dl kaurapuuroa
6 dl vehnäjauhoja (tai spelttijauhoja)
6 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
25 g voita
(ripaus suolaa, jos puuro ei ole kovin suolattu)

1. Sekoita maito ja kananmunat keskenään, lisää puuro ja sulatettu voi
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita puuroseokseen
3. Kaada leivinpaperille vuoratulle uunipellille ja paista kiertoilmauunin keskitasolla 230 asteessa noin 15-20 minuuttia tai kunnes rieskan pinta on ottanut väriä
4. Anna jäähtyä hieman ennen paloiksi leikkaamista

Tällä viikolla kasviskeskiviikossa luvassa esikoisen valmistamaa ruokaa; olivat tehneet köksän tunnilla kasviswokkia, jota halusi valmistaa viikonloppuna kotona. Ja olipahan muuten maukasta. Ja yksinkertaista valmistaa. Ainakin sivusta seurattuna 🙂 Luonnoksissa on odottelemassa myös yksi meidän perheen lempparikanaresepti, joten sitä johonkin väliin myös.

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA TOIVOTELLEN,


Kommentoi