keskiviikko 17. helmikuun 2021

Kasviskeskiviikko: Köksän tunnin kasviswokki

HEI HUOMENTA KESKIVIIKKOON!

Meillä on tehty viime aikoina paljonkin wokkiruokia. Toki sanana wokkiruoka saattaa olla hieman harhaanjohtava, sillä emme omista tällä hetkellä wokkipannua. Mutta sellaisessa korkeareunaisessa pannussa wokkiruoat valmistuu kätsysti.

Wokit ovat maailman helpoimmin varioitavissa. Jotain kasviksia kaappien kätköistä, jotain proteiinia (tofua, kanaa) ja mausteista tai maustekastikkeista makua.

Saan olla superonnellinen, että meillä on molemmat lapset innostuneet ruoanlaitosta. Esikoisella on nyt toista vuotta valinnaisena neljä tuntia köksää. Toinen näistä on käsittääkseni ainakin tällä hetkellä kansainväliseen keittiöön keskittyvää köksää ja toinen sellaista vähän luovempaa köksää.

Paljon ovat tehneet erilaisia maailman makuja ja niitä on tehty kotonakin. Viikonloppuna halusi tehdä kasviswokkia köksän tunnin ohjeen mukaan. Jälleen kerran – kyllä yksinkertainen ruoka on parasta.

Helppo kasviswokki
4:lle

1 pieni parsakaali
2 porkkanaa
pussillinen pitkiä papuja
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
pala inkivääriä
1 mieto chili
pari levyä nuudeleita (meillä oli käytössä munanuudelit)
1 limen mehu
pannulla paahdettuja cashwepähkinöitä
1-2 rkl teriyaki-kastiketta

1. Paahda ensin cashewpähkinöitä pannulla
2. Kaada pähkinät kippoon odottelemaan ja pilko parsakaali, porkkanat ja sipulit.
3. Poista chilistä siemenet ja pilko se, kuori inkiväärin pala ja pilko sekin. Paista chiliä ja inkivääriä hetki pannulla ja lisää kasvikset.
4. Kuullota kasviksia pannulla oliiviöljyssä kunnes ovat al dente (saa jäädä purupintaa)
5. Valmista nuudelit, valuta ne ja lisää paistinpannulle.
6. Mausta limen mehulla ja teriyaki-kastikkeella, tarjoile paahdettujen cashewpähkinöiden kanssa.

Seuraavan kerran esikoinen valtaa keittiön vichyssoisen valmistamisen merkeissä. Hei mäkään en ole tainnut tuota keittoa ikinä tehdä, vaikka ravintolassa joskus sitä olen syönytkin. Kenties vissysoissen ;D resepti pääsee tänne blogiinkin, mikäli ehdin kameroineni hätiin.

Bistron takana on ollut nyt vähän hiljaiseloa, sillä opiskelutahti on ollut melkoinen. Kevätaurinko kun pääsee paistamaan siirtyy Bistrokin kesämoodiin ja opiskelut hieman helpottavat. Jotenkin ajatuksen tasolla sitä on jo kaikissa ihanissa pääsiäisruoissa. Sitruunarahkassa ja kaikessa keltaisessa. Ja hei, eikä aikaakaan, kun Bistron puoli siirtyy muun elämän mukana ulkotiloihin. Oijoi, sitä odotellessa 🙂

Mutta nyt nautitaan tästä ihanasta talvesta ja sitä sulostuttavista ruoista. Huomiselle on vihdosta viimein tulossa meidän perheen yksi all time favorite nimittäin gochujang kana

ILOISIN KESKIVIIKKOTERKUIN,


2 Responses to “Kasviskeskiviikko: Köksän tunnin kasviswokki”

  1. Anna sanoo:

    Wokki on niin hyvää ja helppoa. Pitääkin kokeilla pähkinöitä wokissa.

    • Maria sanoo:

      Moikka Anna!

      Se on just sitä – ja niin helposti varioitavissa 🙂

      Suosittelen, paahdetut pähkinät tuo ihanasti makua ja purutuntumaa ❤️

Kommentoi