sunnuntai 10. tammikuu 2021

Vaihtelua arkiruokiin

HEI HELLUREI SUNNUNTAI-ILTAAN!

Joka sunnuntainen traditio eli arkiruokalista ja sen mukaan tehdyn kauppakassitilaus on nyt tehty. Mä olen yleensä ollut se tyyppi, joka rakastaa käydä ruokakaupassa. Haahuilla hyllyjen välissä ja nappailla uusia tuttavuuksia ostoskärryihin. Mutta olen huomannut, että tämä viikkomaitokauppakassin tekeminen on nyt piintynyt jotenkin tuonne selkärankaan ja se helpottaa arkea ihan älyttömästi, kun on selvät sävelet. Päivisin ei mene turhaa aikaa siihen, kun miettii, mitä sitä tekisi illalla ruoaksi. Suoraan töistä on helppo kurvata kotiin, jossa ainekset odottaa. 

Silti käydään maitokaupassa kyllä yleensä lauantaisin ostamassa viikonlopulle ruoat. Joten en mä maitokauppoja ole vallan hylännyt. Kun siellä käy harvemmin, niin se jopa tuntuu mielekkäämmältä.

Tulevan arkiviikon ruokalistaan halusin vanhoja tuttuja arkiruokia, mutta pienellä twistillä. Ihan perusmakaronilaatikonkin saa uusiin ulottuvuuksiin, kun raastaa sen päälle aitoa cheddaria. Ja hei tähän väliin pakko vinkata siipikastikkeesta. Oh boy, koittakaas lihamakaronilaatikon kanssa siipikastiketta pieni loraus. Uuh, ei tarvitse ketsuppeja enää! Lohisopan teen yleensä kermaan, mutta nyt ajattelin tehdä sen kirkkaaseen liemeen. Hujauttaa soppaan perunan sijaan nuudelia. Maustaa inkiväärillä, limellä ja sitruunaruoholla. Kasviskeskiviikon ruokana oli viime viikolla lasagnekeitto ja tulevalla viikolla ajattelin esitellä teille kasviskeskiviikkona kasvispinaattilasagnen. Ellei muuta akuutimpaa ruokaa ilmene :) Torstaina meillä syödään spaghetti bolognesea uunin kautta ja perjantaina kuvissa näkyviä salaattitortilloita, jotka ovat mukavan raikkaita. 

Maanantai: Lihamakaronilaatikko cheddarkuorrutteella
Tiistai: Pinaattilasagne 
Keskiviikko: Lohisoppa Aasia-makumaailmalla
Torstai: Uunispaghetti 
Perjantai: Salaattitortillat 

Laitan salaattitortillojen ohjeen illalla IG-kuvaan (@marianbistro), joten voitte käydä sieltä sen tallentamassa arkistoihinne. Mä olen muuten vasta viime aikoina ruvennut tallentamaan kuvia teksteineen eri kansioihin tuolla Instagramissa. Jösses, miten kätevä toiminto! Mites se meni se sanonta meistä hämäläisistä ja hitaudesta ;)

Toivottavasti sielläkin on ollut rentouttava viikonloppu

SULOISIN SUNNUNTAI-ILTATERKUIN,

PS. Voi olla täällä blogin puolella vähän hiljaisempaa tulevalla viikolla koulu- ja työkiireiden takia, mutta pyrin tunne IG:n puolelle laittamaan teille päivittäin reseptiarkistojen helmiä :)


4 Responses to “Vaihtelua arkiruokiin”

 1. Avatar Vakkarilukija sanoo:

  Hei,
  Olenkin jo ehtinyt odottaa vähän kevyempiä reseptejä. Kiitos paljon😊

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa vakkarilukija

   ja ihanaa, kevyemmät reseptit ovat myös minun mieleeni :)

   Tänään jaoin kolmen ruokaisan salaatin ohjeet. Salaatithan ovat siitä kivoja, että niiden ruokaisuutta pystyy itse säätelemään!

   Mukavaa tiistaita sinne ❤️

 2. Avatar Anna sanoo:

  Onneksi pääsin tänään käymään jo aamupäivällä kaupassa, ja nyt on taas moneksi päiväksi ruokaa. Melkein joka kauppareisulla ostan myös päiväystuotteita, jotka laitan pakkaseen. Lisäksi kaapissa on aina vähän säilykkeitä ja muita kuiva-aineita. Ennen olin kaupassa haahuilija mutta nykyään käyn kaupassa mahdollisimman harvoin ja nopeasti.

  Teidän viikon arkiruoat kuulostavat tosi hyviltä. Pitääkin kokeilla tuota siipikastiketta lihamakaronilaatikossa.

  Ihanaa alkuviikkoa! ☺️

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkis Anna

   ja kuulostaa just järkevältä sinunkin kaupassa käyntisi. Ihan jo hävikinkin minimoimisen takia. Silloin kun minäkin haahuilin siellä, niin tuli ostettua aaaaivan liian paljon. Epidemiatilanteenkin takia toki hyvä että ei haahuilla niin usein / pitkään :)

   Kiitos paljon ja ihanaa alkuviikkoa sinnekin ❤️

Kommentoi