tiistai 27. lokakuu 2020

Helppo ja herkullinen kurpitsapiirakka

HEI HUOMENTA!

Huihaihalloween…vietättekö te Halloweenia? Meillä sitä ei ole juuri vietetty sen jälkeen, kun lapset lakkasivat käymästä koulujen Halloween-juhlissa. Lasten ollessa pienempiä mies osti molemmille kurpitsat ja kaiversi ne. Teki silmän aukot ja suut. Kurpitsojen sisään laitettiin aina kynttilät ja ne valaisivat ulkona pimeää lokakuuta. Joinain vuosina jouduttiin kaivertamaan (mä muuten sanon aina ärsyttävästi carve, koska en ole keksinyt tuolle suomenkielistä sanaa ja tuo kaiverruskin kuulostaa siltä, että se ei ole oikein sanottu…mitä niille kurpitsoille oikein tehdään? :D) toisetkin kurpitsat, kun ekat ehti mädäntyä ulkona märässä. Meidän kurpitsoilla oli aina nimetkin: Diina ja Danna

Parina vuonna tein kurpitsan sisälmyksistä kurpitsapiirakkaa, mutta nyt huomasin kaupassa eurolla 425 gramman säilykepurkin tuota herkkua ja hei pakkohan tarjoukseen oli tarttua. Kanadassa vietettiin Thanksgivingiä lokakuussa ja siten lokakuu kului kokolailla kurpitsapiirakkaa syöden. Ensin Thanksgivingin jälkkärinä ja sitten Halloweenina. Siellä me syötiin kurpitsapiirakkaa aina vaniljajäden kanssa, mutta monet vissiin suosii kermavaahtoa tämän herkun kanssa. Se mulla on vielä kokeilematta. Mä tykkään kurpitsapiirakasta, joka ei ole liian makea, vaan enemmänkin mausteinen. Jätski on sitten sen makeutta tuova lisämauste tähän herkkuun.

Helppo kurpitsapiirakka

Pohja
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl (raakaruoko)sokeria
kylmää vettä

Täyte
425 g kurpitsasosetta
2 kananmunaa
1 rkl maissijauhoja
1 dl maitoa
1 dl (raakaruoko)sokeria
0,5 rkl kanelia
0,5 rkl kardemummaa
0,5 rkl inkivääriä
1 tl muskottipähkinää
1 tl neilikkaa

-nypi voi, jauhot, suola ja sokeri keskenään
-lisää pikkuhiljaa kylmää vettä, kunnes taikina on helposti käsiteltävissä
-laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi
-kaulitse se pyöreäksi ja aseta voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille
(jos haluat korkeamman piirakan, niin käytä esim 20 cm vuokaa)
-sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada piirakkapohjan päälle
-paista 225 asteessa 10 minuuttia, laske uunin lämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista noin 40 minuuttia
-anna jäähtyä kunnolla
-nauti vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa

Semmotteisia herkkuja tiistaiaamuun.  Aamuun, jolloin sade ripsottelee ikkunaan ja edessä on kotitoimistopäivä. Taidan laittaa diffuuseriin jotain (jouluisen) mausteista tuoksua, keittää vielä yhden kupin kahvia ja kerrata coachingkyssäreitä ennen aamupäivän vertaiscoachingeja. Takaraivossa siintää pieni visio siitä, mihin sen yhden ylijääneen tapettirullan laitan. Saas nähdä, josko tänä iltana taas vaihteeksi tapetoitaisiin ;) Hei toivottavasti sielläkin on viikko alkanut mukavasti

TIISTAITERKUIN,


6 Responses to “Helppo ja herkullinen kurpitsapiirakka”

 1. Avatar Juhannusruusu sanoo:

  Olisiko kovertaa hyvä sana?

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Johannes!

   Jos tykkäät vähän makeammasta, niin sokeria kantsii pikkuisen lisätä :)

   Mukavaa tiistaita!

 2. Avatar Marjo sanoo:

  Saattaisi olla kokeilun arvoinen resepti :) En ole koskenut kurpitsaan missään muodossa sitten kouluaikojen. Jäi sellaiset vibat kurpitsapikkelssistä, että voi ihme!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marjo

   ja hei kiitos, kyllä tämä maistuu aivan erilaiselle kuin koulun kurpitsapikkelssi ❤️ :D

   Kiitos muistutuksesta, olen aina luullut olevani kaikkiruokainen, mutta tuo pikkelsi ei todennäköisesti maistuisi vieläkään ;)

   Ihanaa iltaa sinne!

Kommentoi