keskiviikko 15. heinäkuun 2020

Suussasulava tomaatti-mozzarellapiirakka

HIIOHOI!

Mökillä yksin Just me, myself & I. Vähän kunnossapitotöitä, vähän siivoilua, paljon auringonottoa, vähän koulujuttuja ja ex tempore -lounasta. Yksi lasi jääkylmää valkkaria. Järvelle katsoen ja kesästä täysin rinnoin nauttien. Kesähuoneessa, jossa eilen maalattiin kattopalkit valkoiseksi ja jonka lattiaan sutaisin tänään toisen kerroksen harmaata puuöljyä.

Mies ja lapset lähtivät aamusta kaupunkiin ja me jäätiin karvakorvan kanssa saareen. Meillä olikin vähän erilaisempi yö, kun toinen halusi pitkästä aikaa ulos keskellä yötä. Yleensä nukkua posottaa kuin tukki 12 tuntia putkeen, mutta nyt käytiin ulkona pariin otteeseen. Selvästi oli huono olo, kun ryntäsi suoraan heinää syömään. Nyt onneksi jo parempi. Mutta sen verran väskiä ollaan molemmat, että pieni ruokalepo tulee tarpeeseen.

Piti tekemäni aluksi linssisoppaa lounaaksi, mutta viime aikainen tomaattihimoni pakotti keksimään lounaan tomaatin ympärille. Mä voisin elää suomalaisilla mehukkailla tomaateilla. Tuoreilla sellaisilla, mutta myös tomaatti-mozzarellapiirakan mehustuttamilla. Valkosipulilla, pestolla ja kapriksilla maustetuilla tomaateilla.

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Suolainen piirakkapohja
4 dl jauhoja
150 g voita
2-3 rkl kylmää vettä

1. Nypi voi jauhoihin
2. Lisää kylmää vettä pikkuhiljaa, kunnes saat aikaiseksi taikinan
3. Painele taikina voidellun (tai leivinpaperilla vuoratun) piirakkapohjan pohjalle ja reunoille

Täyte
4 tomaattia
2 rkl vihreää pestoa
2 valkosipulin kynttä
1 rkl kapriksia
1 mozzarellapallo
tuoretta basilikaa

4. Levitä pesto piirakkapohjalle
5. Lisää viipaloidut tomaatit, murskatut valkosipulit ja kaprikset
6. Revi päälle mozzarellaa
7. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 22-25 minuuttia, kunnes juusto on ruskeaa ja pohja paistunut
8. Tarjoile tuoreen basilikan kanssa

Nyt sinne päikkäreille. Toivottavasti sielläkin nautitaan kesäpäivistä ja tunnelmallisista kesäilloista täysillä. Mä olen taas ottanut tavakseni tehdä aamulla ennen nousemista ihan muutaman minuutin läsnäoloharjoituksen. Hitsivie, että tuo homma antaa niin paljon enemmän päiviin. Pari minuuttia päivässä on pieni hinta siitä, että pystyy keskittymään hetkeen. Antaa ajatusten tulla ja mennä. Tuomitsematta ja ärsyyntymättä. Sillain, että on helppo hengittää

AURINKOISIN KESKIVIIKKOTERKUIN,

PS. olen saanut hurrrjan määrän kyselyitä tuosta meidän pizzauunista ja muutamia toiveita postauksesta pizzoista ja niiden tekemisestä. Perjantaina luvassa siis perinteisiä pizzaperjantaimyyssejä :)


2 Responses to “Suussasulava tomaatti-mozzarellapiirakka”

 1. Avatar Sirpa sanoo:

  Heips, mäkin olin koiran kanssa viime yön kahdestaan mökillä. Tänään lähetään taas kaupunkiin ja huomenna takaisin, useamman henkilön kanssa. Päikkärit jo otettiin ja saunassa kävin. Nyt tiskaamaan. Ihanaa viikkoa! 😍

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Sirpa!

   Ja hei ihanaa kuulla, että sielläkin on vietetty laatuaikaa koissulin kanssa 😍 Mä en vielä uskaltautunut yksin yöksi jäämään, vaan mies tuli takaisin illan suussa golfreissultaan!

   Ihania mökkeilyjä sinne – nautitaan ❤️

Kommentoi