torstai 28. toukokuun 2020

Makkaraperunat 2.0

MOIKKIS!

Hei kiitos hurjasti kaikista viesteistä eiliseen terassipostaukseen. Ne löivät minut ihan ällikällä ja olin tosi ilahtunut niistä. Olen tottunut siihen, että kaupalliset yhteistyöpostaukset eivät saa niin paljon vuorovaikutusta aikaan, joten ne lämmittivät mieltä todella paljon. Kiitos kaunis! ♥ En ole tohtinut vilauttaa terassia ennen eilistä virallista julkistamista, mutta nyt kun se on tehty, niin veikkaan että terassi tulee olemaan tämän vuoden kuvatuin kulma meiltä kotoa. Ainakin se on nyt jo vajaan viikon ajan ollut käytetyin paikka meillä. Kotimme on saanut ylimääräisiä neliöitä terassin myötä.

Mikä sun kesäherkkusi on? Vaikka olemme tietoisesti vähentäneet punaisen lihan (ja ylipäätään lihan) syömistä, niin kesällä on yksi herkku, josta en pysty kieltäytymään. Nimittäin oikein mausteinen ja sopivasti grillattu bratwursti. Se yhdistettynä toiseen herkkuun, josta en pysty kieltäytymään eli perunaan, on jo sellainen kombo, että olen paratiisissa. Paratiisin päälle hieman (lue: purkki) valkosipulilla maustettua ranskankermaa, joka myös on yksi heikkouksistani. Hivenen hunajasinappia ja kevätsipulia. Parhaiten makkaraperunat 2.0 toimivat eilisen uusista perunoista folionyytissä grillattuna, mutta koska meidän grilli vaatii erikoistoimenpiteitä syttyäkseen, niin koin turvallisimmaksi tehdä tämän uunissa 😉

Makkaraperunat 2.0

perunoita
(tai edellispäivän keitettyjä perunoita)
oliiviöljyä
sormisuolaa
tuorebratwusteja
1 prk ranskankermaa
2 valkosipulin kynttä
kevätsipulia
1 rkl hunajasinappia

-jos käytät keittämättömiä perunoita niin pese ja lohko perunat
-laita ne uunivuokaan ja lorota päälle oliiviöljyä, sekoita suolaa hieman joukkoon
-pienistele bratwurstit ja lisää uunivuokaan
-paista kiertoilmauunissa 225 asteessa noin puoli tuntia (riippuen perunalaadusta ja lohkojen paksuudesta), välillä käännellen
-sekoita silputut valkosipulinkynnet ja hunajasinappi ranskankermaan ja lusikoi makkaraperunoiden päälle
-silppua päälle reilusti kevätsipulia

Tähän komboon sopisi myös yksi himotukseni eli hapankaali. Hapankaali-bratwurstilounas tosin kuuluu enemmänkin laskettelupäivien lounaaseen, mutta himoni hapankaaliin on niin suuri, että jos sellaista jääkaapissa olisi ollut, niin tokihan sitä olisin makkaraperunoihinkin laittanut. Tosin nälkäisenä sitä makkaraperunoihin nyt voisi laittaa mitä vaan! 🙂

En tiedä mikä siinä on, mutta aina kun ajattelenkin sanaa makkaraperunat alkaa päässäni soimaan tuo Mansesterin biisi, jossa lauletaan Ullan grillistä ja makkaraperunoista… #vainTamperejutut 😀 Hei, nyt kuulkaa vielä vähän kirjoitushommia. Maanantaina ilmestyy uusin Hyvinvoinnin vuosikello -postaussarjan postaus ja ennakkovaroituksena; ottakaa aikaa ja mukava asento. Tuo on taas pitkä kuin nälkävuosi, mutta toivottavasti antoisalla tavalla!

TORSTAITERKUIN,


4 Responses to “Makkaraperunat 2.0”

 1. E sanoo:

  Moikka!

  Suosittelen kokeilemaan Muun uutta vegaanista grillimakkaraa. Siinä on makkaran ulkonäkö, tuoksu ja rakenne, plus maku aivan täysi kymppi. Sitä saa myös juuston ja jalapenon makuisena, jos haluaa vähän mausteisempaa tavaraa 🙂

  • Maria sanoo:

   Heippa

   ja voi että, kiitos paljon vinkistä ♥️ Tuota täytyy ehdottomasti testata nyt viikonloppuna…varsinkin tuo jalapenon makuinen kutkuttelee jo kielen kantoja 😀

   Aurinkoista perjantaita!

 2. Anna sanoo:

  Teillä on ihana terassi tai kesäolohuone. 😍 Nuo makkaraperunat menee testiin viikonloppuna. ☺️

  Aurinkoista viikonloppua ☀️

  • Maria sanoo:

   Moikka Anna

   ja kiitos kaunis, kesäolohuone on muuten iiiihana sana ♥️ Kiva, että testaatte – toivottavasti maistuu 🙂

   Kiitos samoin, aurinkoisen ihanaa viikonloppua sinnekin!

Kommentoi