perjantai 29. toukokuun 2020

Haikeutta ja jännitystä ilmassa

HEIPPAHEI!

Milläs mielin siellä suunnataan kohti koululaisten kesälomia? Meillä on ollut koko viikon haikeutta ilmassa. Vanha on aika jättää taakse ja siirtyä uuteen. Huomisen päivän jälkeen meillä ei ole enää alakoululaisia, vaan molemmat ovat yläkoulussa. Onhan se nyt aika hurjaa. Justiinsa vasta valmistauduttiin ekaan koulupäivään.

Alakoulu on ollut ihana vanha puukoulu. Tutut oppilaat ja tuttuakin tutummat opettajat. Iso suojaisa piha ja oma pulpetti, jossa säilyttää tavaroitaan. Yläkoulu on iso rakennus ja opettajakin vaihtuu liki joka tunti. Oppilaita on moninkertaisesti ja koulutavarat säilytetään lukollisissa kaapeissa.

Siinä missä ymmärrän toisen haikeuden täysin (ja salaa pyyhkinyt itsekin silmäkulmaani), olen yrittänyt rohkaista. Yläkoulu on kokonaan uusi maailma, mutta onneksi isosisko on ollut tsemppaamisessa mukana ja hehkuttanut pikkusiskolleen sitä, kuinka paljon kivempaa yläkoulussa on olla.

Alakoulusta yläkouluun siirtyminen näyttäytyi esikoisella tietynlaisena vedenjakajana; tytöstä tuli nuori nainen kesäloman aikana. Henkinen kasvu oli huikea. Sen lisäksi, että ympäristö muuttuu, liittyy ajankohtaan myös monta muuta uutta ja kenties hieman pelottavaakin kehitysvaihetta.

Joten en yhtään ihmettele, miksi toinen tuntee haikeutta ja tietynlaista eroahdistusta vanhaan

Itse haikailen vähän kevätjuhlan perään. Suvivirsi on siivittänyt kesälomalle niin monena vuonna. Ja jotenkin varsinkin tänä vuonna tuo tuttu ja turvallinen perinne olisi tullut tarpeeseen. Toki ymmärrän poikkeustilanteen rajoitukset ja niiden mukaan eletään. Ehkä veisaamme suvivirren huomenna todistusten jaon jälkeen autossa koko porukka ;) Ollaan yleensä käyty kevätjuhlapäivänä syömässä, mutta nyt ravintolat eivät ole auki. Esikoisen toiveesta menemme myöhäiselle aamupalalle torille.

Haikeuden lisäksi meillä on jännitetty koko viikko. Olen yrittänyt kysyä, että mikä siinä todistuksessa jännittää. No jos numerot laskevat. Kotoa käsin painetta ei ole tullut, vaan olemme yrittäneet sanoa, että kun parhaansa yrittää, niin numeroilla ei ole väliä. Jotenkin olen aistivinani, että näillä nykynuorilla on numeroista suurempi paine kuin meillä aikoinaan. Muistaakseni itselläni keikkui keskiarvo kasin pintaan ala-asteelta yläasteelle siirryttäessä. Nuo meidän tytöt päihittävät minut mennen tullen. Aina koitan sanoa, että hei – ottakaa mallia, elämä voi olla ihan tosi ihanaa ilman paineita kympeistä todistuksessa :)

Kesäloman kaikille koululaisille suo ilomielin. Pitkään valvottuja öitä ja pitkään nukuttuja aamuja. Uimista, mansikoita ja kavereiden kanssa kikattelua. Ensi kesänä tilanne on kenties jo toinen ja osa kesästä kuluu ainakin esikoisella kesätöissä. Nauttikoon nyt pitkästä kesälomasta vielä kun voi

KIVAA PERJANTAITA TOIVOTELLEN,

PS. postauksen kuvat ovat jokusia vuosia sitten otettu, sillä nykyään nuo nuoret eivät enää juuri ehdi ”kiireiltään” kameran edessä poseeraamaan ;)

 


8 Responses to “Haikeutta ja jännitystä ilmassa”

 1. Avatar Rita sanoo:

  Alakoulusta yläkouluun on iso muutos lapselle, kun taas äidille se, että molemmat lapset on yläkoulussa on iso muutos!
  Meillä on alkamassa nuoremmalla viimeinen vuosi yläkoulussa ja esikoinen on käynyt jo vuoden lukiota. Jatkuvasti sitä vaan miettii tätä ajan kulumista, että miten ihmeessä ne vauvat on jo noin isoja ;)
  Meillä myös yläkoululainen päihittää äitinsä koulumenestyksessä mennen tullen.

  Ihanaa, että lomat alkavat. Meillä se tarkoittaa toiselle rippileiriä ja toiselle kesätöitä heti maanantaista lähtien!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Rita

   ja hei sä sanoit sen niin osuvasti tuosta muutoksesta ♥️

   Jep, samaa mietin usein, että mihin ne mun vauvat katosivat :D Mehän ei onneksi vanheta samaa vauhtia kuin nuo nuoret ;)

   Ihanaa kesäloman aloitusta teille ♥️

 2. Avatar Sanna sanoo:

  Ihanaa blogiasi olen lähes alusta asti lukenut ja tyttäriesi kasvua on ollut mielenkiintoista seurata, omat tyttöni samalla ikäerolla ovat muutaman vuoden nuorempia. Mitä muuten tapahtui tuolle teidän vanhan kodin valokuvaseinälle,kun muutitte?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Sanna,

   ja hei kiitos, että olet viihtynyt kaikki nämä vuodet ♥️

   Tuo valokuvatapetti jäi vanhaan kotiin. Se oli niin ihana, mutta sitä ei oikein saanut pois seinästä :) Uudet omistajat luonnollisesti laittoivat sen piiloon ;)

   Suloista sunnuntaita! ♥️

 3. Avatar Hansu sanoo:

  Mä olen koko illan pyyhkinyt silmänurkkia, kun esikoinen menee yläasteelle. Hänellä oli ala-asteella niin ihana opettaja. Hän tuntuu niin isolta nyt ja on muutaman viikon sisällä kasvanut oikein nuoreksi herraksi. Toinen on elämän janoa täynnä ja onnellinen ❤️

  • Maria Maria sanoo:

   Hei Hansu

   ja voi, sielläkin eletään herkkiä aikoja ♥️

   Ihana kuulla, että toinen on elämänjanoa täynnä ja onnellinen – se on niin kovin tärkeää :)

   Suloisia sunnuntaiterkkuja ♥️

 4. Uusi elämänvaihe jännittää varmasti aina ja samalla se vääjäämättä osoittaa vanhemmalleettä aika kuluu. Tsemppiä ja ihanaa kesälomaa lapsukaisille <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Satu

   ja kiitos, lapset ovat jo ihan kesälomamoodissa ♥️ Toinen nukkui viime yön teltassa :)

   Sepäs se, näin vanhempana sitä ihmettelee ajan kulua vielä enemmän kuin nuo lapset!

   Aurinkoista sunnuntaita ♥️

Kommentoi