perjantai 01. toukokuun 2020

Kesähuoneessa

HEIPPAHEI

ja mitä ihaninta toukokuun ensimmäisen päivän iltaa! Vaikka mun henkilökohtainen kevät on alkanut suurin piirtein siitä, kun korjasin joulukoristeet pois, niin nyt se viimeinen kevätkuukausi on virallisesti käsillä. Vahvasti kohti kesää mennään. Ja sehän tarkoittaa sitä, että vaikka ulkona oli alle kymmenen astetta lämmintä, niin kesähuone otettiin tänään käyttöön.

Viriteltiin pikkuisen valosarjaa tuomaan tunnelmaa. Kynttilät pöydällä ja lämmittimet katossa tekivät sen, että ihan hyvin tuolla tarkeni syömään. Ollakin, että maasta hohkasi jalkoihin hieman kylmää. Kerroinkin IG:n puolella, että tein jälleen hutiostoksen nettiruokakaupasta. Mä en ymmärrä, miten ne määrät on välillä niin harhaanjohtavia…tai sitten en vain ymmärrä mitä tilaan 😀 Viimeksi tilasin 10 kg säilykepunajuuria yhden pienen purkillisen sijaan. Nyt tuli tilattua reilun kolmen kilon köntsä possun niskaa pienemmän määrän asemasta.

Noh, nyt on ainakin pulled porkia pakkaseen asti. Reilun kuusi tuntia tuota lihaa sai hauduttaa uunissa, jotta mureutui tarpeeksi. Nyhtöpossun lisäksi oli tarjolla nyhtöbroileria heille, ketkä eivät punaista lihaa syö. Nyhtökauraakin piti kattaa pöytään, mutta se jäi kaupunkiin.

Perinteisesti mentiin ja syötiin nyhtistä ciabattan, punasipulihillokkeen, bbq-ranskankerman ja salaatin kanssa. Tai salaatti ei perinteisesti kuulu valikoimiin, vaan coleslaw. Mutta nyt mentiin salaatilla, sillä mun valmispussi kaaliporkkanapurjosekoitusta, oli alkanut inhottavasti käymään ja haisi inhalle.

Vappupäivä on kulunut ruokailujen lisäksi rennoissa merkeissä; laiturin kasauspuuhissa, lautapelien äärellä, paljussa ja suupielet sokerissa. Ja hei, ne mun sunnuntai-iltana tekemäni simat eivät ole vieläkään valmiita. Noh, voihan sitä simaa juoda vielä vapun jälkeenkin…

TUNNELMALLISTA PERJANTAI-ILTAA TOIVOTELLEN,


10 Responses to “Kesähuoneessa”

  1. Susaanna sanoo:

    Ihania tunnelmia teillä siellä mökillä!

    Äiti tekee kokonaisista purkkipunajuurista grillissä herkkuja: laittaa folioon ja pistelee punajuuriin auraa, punasipulia ym. Perusrisottoa ja tuoretta leipää ja nam nam.

    • Maria sanoo:

      Moikka Susanna!

      Voi kiitos kaunis ♥️

      Oiii, namskis – kiitos vinkistä! Noita täytyykin koklata 🙂

      Ihanaa lauantaita ♥️

  2. Sanna sanoo:

    Tuo kesähuone on ehkä kauneinta teidän mökillä.Niin ihana tunnelma ja sateellakin ihana istuskella ja kuunnella ropinaa ja tuijottaa järveä.
    Ihan täydellinen paikka😍

    • Maria sanoo:

      Kiitos Sanna ❤️

      Se on just näin; sateella tuo kesähuone pääsee oikeuksiinsa, kun sade ropisee kattoon 😍

      Kivaa lauantai-iltaa! ❤️

  3. Minttu MAMI GO GO sanoo:

    Ihanan näköistä! <3

  4. Susa sanoo:

    Ai vitsi mä nauroin noita sun ostoksia! 😂 Ihanaa, et jollain muullakin käy tommosia pikku vahinkoja! Mä ihmettelin myös, kun kauppakassit pursusi sipsipusseja eikä oltu mielestämme tilattu kuin yksi. Tilanne selvisi, kun pyysin miestä näyttämään mitä dippikuvaa oli klikannut ja montako kertaa 🙈 No olihan ne kieltämättä erehdyttävän saman näköiset siinä postimerkin kokoisessa kuvassa.. ja kummasti kaikki hävisivät ihan oman perheen napoihin 🤭 On muuten ihan superihana toi teidän kesähuone! 😍 Jaksan aina vaan ihailla sitä ja sun mökkikuvia ❤️

    • Maria sanoo:

      Moikka Susa

      ja hei juu, ei ole tylsää hetkeä, kun kauppalaatikoita purkaa 🤣 Ihanaa, että teilläkin on tehty hutiostoksia 🙊

      Voi kiitos, nyt jo ikävä mökille takaisin 😍

      Suloista sunnuntai-iltaa ❤️

  5. Kata sanoo:

    Hei!
    Mistä tuo valosarja on? Todella kivan näköiset ja juuri sopiva sävy!

    • Maria sanoo:

      Moikka Kata!

      Tarkoitatko tuota puukarahkan ympärillä olevaa? Muistaakseni ostin sen Clas Ohlsonilta ☺️

      Kiitos kaunis ja suloista sunnuntai-iltaa ❤️

Kommentoi