sunnuntai 12. huhtikuun 2020

All in -salaatti

MOIKKAMOI!

Mä olen ollut aina sellainen ääripäiden ihminen. Kaikki tai ei mitään ihminen. Viime vuosina olen opetellut olemaan myös jotain tuolta väliltä. Mutta kun on kyse ruokaisista salaateista, niin se on kuulkaa edelleen all in. Käytiin miehen kanssa tuolla varsin hapekkaassa ulkoilmassa tekemässä aamupalan jälkeen raskas treeni ja siinä portaita loskassa ylös juostessani mietin, että niin paljon kuin rakastankin pääsiäisenä syödä, niin jossain tulee raja. Kroppa ja sielu alkoi huutamaan salaatteja. Muistelin mitä kotijääkaapin uumenista löytyy ja ajatus all in-salaatista sai siivet.

Päiväsaunan jälkeen oli ihana istua pitkän kaavan mukaan ruokapöydän ääreen. Fiilistellä takkatulen lämmössä tätä varsin marraskuiseksi äitynyttä keliä. Salaatin lisäksi paistettiin patonkia ja toinen lapsista sanoi, että Phillyn kanssa tuo maistui ihan Kalifornialle. Sitä se teki, jos sen niin kuvitteli tekevän. Mun täytyy myöntää, että mä olen viime aikoina kaivannut Malibun rantaan. Vesirajaan kävelemään ja surffareita katsomaan. Oranssia auringonlaskua ihastelemaan. Tämä poikkeustilanne viimeistään on laittanut miettimään, kuinka kultaakin kalliimpia muistot ovat. Niiden avulla voi tuntea auringon ihollaan silloinkin, kun sitä eniten kaipaa.

All in -salaatti

romainesalaattia pienisteltynä
pieni parsakaali pienisteltynä
kirsikkatomaatteja puolitettuna
pieni punasipuli pienisteltynä
savulohta
broccolinia (+sitruunamehua, öljyä, mustapippuria)
halloumijuustoa
vadelmia
avokado-sitruunaöljyä
balsamicoa
herneenversoa
keitettyjä kananmunia

-sekoita salaatti, parsakaali, tomaatit ja punasipulit – ripsottele päälle avokado-sitruunaöljyä
-paista halloumi rapeaksi ja sen jälkeen paista broccolinit öljyssä (mausta ne sitruunamehulla ja pippurilla)
-asettele ne lohen ja vadelmien kanssa salaattipedille
-puolita keitetyt kananmunat
-koristele herneenversoilla ja lorauta päälle balsamicoa

No hei, nyt sinne Kalifornian auringon alle töllöttimen välityksellä; kerroinkin eilen tuosta meidän aloittamastamme Graceland -sarjasta…katsottiin sitä eilisen aikana seitsemän jaksoa. Jep, tänään saadaan aloittaa uusi kausi 🙂 Katsotaan, josko tuo keli tuosta vähän paranee, niin muutaman iltakätköt mennään hakemaan. Päiväni murmelina -päivä nro 3 ja vielä yksi moinen jäljellä  – ihanaa!

SULOISTA SUNNUNTAI-ILTAA,


Kommentoi