lauantai 11. huhtikuun 2020

Menovinkki pääsiäisen pyhiksi

HEI HELLUREI

ja aurinkoista lankalauantaita! Niinhän se on, että kun ei odota liikoja, yllättyy poikkeuksetta. Mä nimittäin odotin ihan sysisurkeaa pääsiäiskeliä ja mitä vielä; ulkona paistaa aurinko ja on lämmin :) Takapihalla ollessani heitin takinkin pois päältä. Nyt on kukkapenkit ja yrttimaa valmiita kasvattamaan uutta vihreää versoa. Yrttimaasta pukkaakin jo kovin minttua, sitruunamelissaa, ruohosipulia ja sitten jotain…no sellaista punertavaa salaattia. Oliskohan viime kesänä istuttamani maitokaupasta ostettu tammenlehtisalaatti äitynyt kasvamaan?

Niin kuin monen teidän kanssa viime kesänä puhuttiin, niin tuo minttu on kova leviämään. Se on vallannut melkein kokonaan yhden yrttilaatikon ja juuria löytyy joka paikasta. Tuoksu on huumaava!
Takapihailun lisäksi ollaan nautittu yhdessäolosta. On onni omistaa yhtä hölmö perhe kuin mitä itsekin on – saa olla rauhassa hölmö :D Eilen lähdettiin iltapäivästä pitkästä aikaa reippailemaan geokätköilyn merkeissä. Aloitettiin tuo harrastus silloin, kun lapset olivat 5- ja 7-vuotiaita. Mies kävi tyttöjen kanssa tuolloin paljonkin ”kätköilemässä”. Itse en ihan niin koskaan hurahtanut touhuun, mutta sen verran kuitenkin, että ulkomailla ollessammekin kävimme ajan kuluksemme etsiskelemässä kätköjä. Yksi mieleenpainuvimmista kätköistä oli Nyhavnissa. Kätkö kun pitää löytää silleen huomaamattomasti, ettei muut ihmiset kiinnitä siihen huomiota.

Eilen ajettiin auto Nokialle ja käytiin parin tunnin lenkki metsäpoluilla. Saaliiksi saatiin 11 kätköä, kipeät jalat ja kurniva vatsa. Heille myös litimärät sukat, ketkä eivät uskoneet meitä vanhempia ja laittaneet goretexejä jalkaan. Pääsiäisenä pitää mennä vielä takaisin tuonne; meillä jäi toiset mokomat 11 kätköä hakematta, kun kaikille tuli niin kova nälkä. Jos ette ole vielä geokätköilleet ja kaipaatte tekemistä pääsiäisen pyhiksi, niin suosittelen lataamaan tuon geocaching sovelluksen ja hurahtamaan koko touhuun. Tuolla, missä me kävimme (Nokialla Koukkujärven maisemissa) oli sen verran tyhjää, että olisimmekohan nähneet kahden tunnin aikana neljä muuta ihmistä.

Kuinkas siellä on pääsiäisen pyhät sujunut? Nyt jos koskaan on sallittua olla tekemättä mitään. Meillä on loppupäivän agendassa juurikin tuota. Pizzauuni viritellään jossain vaiheessa päälle ja paistetaan rapeapohjaiset pitsat. Muuten vain ollaan möllötetään. Aloitettiin miehen kanssa viikolla uusi sarja Viaplaysta; Graceland perustuu tosi tapahtumiin kertoen FBI & DEA:n henkilöistä, jotka asuvat SoCal -auringon alla kimppakämpässä nimeltä Graceland. Ekat kolme jaksoa tuntuivat siltä, että ei jaksa jatkaa, mutta nyt viidennen jakson jälkeen ollaan ihan koukussa. Sarjan juonenkäänteiden lisäksi pääsee nojatuolimatkailemaan mm. Malibuun ja Venice Beachille :)

LEPPOISIA PYHIÄ TOIVOTELLEN,


2 Responses to “Menovinkki pääsiäisen pyhiksi”

 1. Avatar Riina sanoo:

  Joo tuo geokätköily on kivaa puuhaa lasten kanssa! Sitten kun kyllästyy kätköjen etsintään tai lähimaastojen kätköt on löydetty, on antoisaa alkaa itse tehdä kätköjä 🙂

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Riina!

   Ja hei sanos muuta :) Saa olla ulkona, koko perheen kesken ja vielä luonnossa. Mikäs sen ihanampaa ❤️ Ja hei varsin opettavaista, esikoinen kertoili mulle sammalelajikkeista, mitä nähtiin :D
   Oooo, täytyykin ottaa tuo kätköjen tekeminen myös listalle. Sehän olisi jännittävää myös, kiitos vinkistä!

   Suloista sunnuntaita sinne ❤️

Kommentoi