keskiviikko 19. helmikuun 2020

#Viaplayviikonloppu goes Oscarit (sis. arvonnan)


Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn ja Indieplacen kanssa.


HEIPPAHEI!

Mitä teille tulee mieleen Oscar-palkinnoista, noista Amerikan elokuva-akatemian vuosittain jakamista palkinnoista parhaille elokuville, miespääosille, naispääosille, naissivuosille sun muille? Mä en tiedä onko mun ajattelutavassani jotain fiksaatioita, mutta mulle Oscar-palkinnosta tulee ensimmäisenä mieleen Brad Pitt. Ja eikä tuo ole lainkaan huono mielleyhtymä, voittihan tuo sukat jaloissa pyörimään saava hunk and a half juuri parhaan miessivupääosan Oscarin elokuvasta Once Upon a Time in Hollywood -elokuvasta. Kaupallisen yhteistyön myötä Viaplayn kanssa, tulin jakamaan teille Oscar-tunnelmaa. Jota muuten löytyykin Viaplayn tarjonnasta yllinkyllin.

Mun sateisen sunnuntaipäivän pelasti Brad Pitt (kaverinsa Leonardo di Caprion kanssa). Aamupalan jälkeen suuntasin olkkarin sohvalle kahvikupin ja jugurttikulhon kanssa, vedin peiton korviin ja avasin kännykästä Viaplayn. Meillä on olohuoneen telkkari sen verran vanha, että siitä ei löydy valmiina mitään suoratoistosovelluksia, mutta onneksi kännykästä saa elokuvat kätsysti näkymään myös tv:stä. Leffalistalle pääsi Viaplayn valikoimista seuraavat Oscareita niittäneet elokuvat. Ihan kaikkia näitä en sateisen sunnuntain aikana ehtinyt katsomaan, mutta jos marraskuiset kelit jatkuvat vielä pitkään, niin onhan tässä aikaa käpertyä toistekin sohvan nurkkaan 🙂

Once Upon a Tme in Hollywood

”Tv-tähti – joka asuu Sharon Taten naapurissa – ja hänen stuntmiehensä koittavat navigoida muuttuvassa Hollywoodissa. Vuosi on 1969, kulta-aika on pian ohitse ja Manson-perhe aiheuttaa häiriötä.” Tämä tähtinäyttelijöitä kuhiseva ihanan nostalginen Quentin Tarantinon ohjaama elokuva sai toiseksi eniten ehdokkuuksia (10 kpl) vuoden 2020 Oscar-gaalassa ja voitti parhaan miessivuosan (Oh, Brad…) ja kuvaus-palkinnot.

Bohemian Rhapsody

”Freddie Mercury taivutti normeja ja rikkoi tapoja – ja hänestä tuli Queenin avulla yksi musiikkihistorian merkittävimpiä nimiä. Mutta Mercurya koetteli myös suru ja taistelu oman henkensä puolesta.” Aloitin taannoin katsomaan tätä elokuvaa lentokoneessa, mutta turbulenssi vei keskittymiskyvyn. Kotisohvalla ei turbulenssista onneksi kärsitty, vaan nautittiin täysin rinnoin tämän neljä Oscaria vuonna 2019 voittaneen jo lyhyessä ajassa kulttielokuvaksi muodostuneen elokuvan mukaansa vievästä tunnelmasta. 

Toy Story 4

”Kun Bonnien uusi rakas leluhahmo Kahveli julistautuu lelun sijaan roskaksi, Woody päättää näyttää Kahvelille, miksi sen olisi syytä nauttia leluna olemisesta.” Meillä koko perhe rakastaa Toy Story -elokuvia. Tällaisia leffoja varten olkkarin sohvia on olemassa kaksi. Mahdutaan koko perhe kerrallaan viettämään aikaa leffan äärellä. Popparikulhot molemmille sohville ja leffa pyörimään. Jalkojen päälle jaettu viltti ja valoja hämäremmälle. Ei sitä tarvitse kotisohvalta lähteä kauemmas nauttiakseen elokuvaelämyksistä.  Toy Story 4 voitti parhaan animaatioelokuvan Oscarin vuonna 2020.

Call Me by Your Name

”Elio on nuori opiskelija, joka tapaa karismaattisen Oliverin. Heidän suhteensa kehittyy hitaasti mutta varmasti unohtumattomassa ruoan, musiikin ja rakkauden täyttävässä kesässä.” Vuonna 2018 kolmessa kategoriassa ehdolla ollut ja yhden Oscarin pokannut erittäin kiehtovalta tuntuva elokuva, jota en itse ole vielä nähnyt kuin trailerin osalta. Vaikuttaa sellaiselta, että on vuorossa katselulistassa seuraavana, kun sohvannurkan valloitan.

Green Book

”Tony Lip palkataan mustan pianistin Don Shirleyn autonkuljettajaksi konserttikiertueelle. Rasismin ja vaarojen keskellä kaksikon on unohdettava erilaisuutensa selvitäkseen elämänsä matkasta.” Viggo Mortensenin tähdittämä hyvinkin opettava elokuva voitti kolme Oscaria vuonna 2019. Yksi niistä elokuvista, joita en välttämättä olisi itse osannut valita katsottavakseni, mutta tämän Viaplay goes Oscarit -teeman ansiosta katsoin. Ehdottomasti yksi vaikuttavimmista elokuvista, joita olen nähnyt. Sellainen, jonka sanomaa jäi pohtimaan jälkeenpäin. 

If Beale Street Could Talk

”Nuori nainen tulee raskaaksi, muttei saa hyväksyntää kotona. Samaan aikaan hänen on todistettava rakastajansa syyttömyys rikokseen, jota tämä ei ole tehnyt.” Rakkaustarina, joka minulla on vielä katsomatta. Mutta joka ehdottomasti kiehtoo kovin. If Beale Street Could Talks voitti yhden Oscarin (paras naissivuosa) vuonna 2019.

Tiedättekö, että olen vasta viime aikoina alkanut nauttimaan leffojen katselemisesta yksinäni. Aina ennen kuvittelin, että en osaa katsoa leffoja ilman miestä. Säästelin leffoja siihen, kun olisimme molemmat kotona. Kunnes tajusin, että maailma on täynnä leffoja ja ihan aina mun ja miehen leffamaku ei mene yksiin. Tähän kun yhdistää ajatuksen siitä, että tykkään nykyään viettää laatuaikaa myös itseni kanssa, olen saanut aivan uuden ulottuvuuden elämääni. Mikään ei ole rentouttavampaa kuin uppoutua elokuvan juoneen mukaan. Yksin tai yhdessä.

Olen aina ollut kiinnostunut Oscar-gaalasta, niin ehdokkaista, voittajista kuin huikeista puheistakin, joita tuolla pidetään. Osan kiehtovuudesta tuo pukuloisto ja kaikki se kauneus sekä glamour, jota gaalaan liittyy. Lokakuussa pääsin tutustumaan Hollywoodin Universal Studioilla eri elokuvien lavasteisiin ja sain kuulla huikeita tarinoita elokuvien takana. Aika moni Viaplaynkin kattavan leffavalikoiman Oscar-leffoista on kuvattu juurikin tuolla. Voi olla, etten ikinä pese niitä kenkiäni, joilla kosketin samaa maaperää kuin Brad Pitt 😉

Hei ja arvatkaas mitä; mä sain kunnian ryhtyä Viaplayn ambassadoriksi (trumpettien törinää) ja tämähän tarkoittaa sitä, että seuraavien kuukausien aikana tulen jakamaan teille hurrrrjan paljon elokuva- ja sarjavinkkejä. Tämä on ihan älyttömän suuri kunnia ja ihana juttu jo senkin takia, että ambassadoriuden myötä pääsen myös laajentamaan omaa tietämystäni leffamaailmasta. Hektisen arjen vastapainona tulee toimimaan seuraavinakin kuukausina #Viaplayviikonloppu aina sopivin väliajoin. Pitääkin käydä täyttämässä popcorn-varastot niitä odotellessa!

A R V O N T A

Mikä on sinun suosikkisi Oscar-leffoista kautta aikain? Vastaamalla tähän kysymykseen tämän postauksen kommenttiboksissa, voit voittaa itsellesi 2 kk:tta ilmaista katseluaikaa Viaplayn Leffat ja Sarjat -paketin parissa. Aikaa osallistua arvontaan on viikko eli 26.2.2020 klo 15.00 asti. Arvonnan säännöt löydätte täältä.

KESKIVIIKKOTERKUIN,

PS. karvainen kaveri oli sitä mieltä, että näitä leffapäiviä voisi pitää useamminkin; nautti kerrankin siitä, kun lauman jäsen makoilee koko päivän sohvalla ja rapsuttelee 😀


25 Responses to “#Viaplayviikonloppu goes Oscarit (sis. arvonnan)”

 1. Anne sanoo:

  Titanic on ihan lemppari Oscareita saaneista.

  Viaplayista katsoin juuri ihanan ihanan The Best of Me – rakkaustarina. Sitä itkun määrää katsoessa. ❤️❤️❤️💔💔💔

 2. Satu sanoo:

  Mun lemppari on Englantilainen potilas. Mutta tykkään yleisesti ottaen fiktiivisistä, dokumentaarisista ja lasten elokuvista 🙂 Ihana arvonta!

 3. Sannis sanoo:

  Pretty woman (Julia Roberts), yks parhaista leffoista ikinä.

 4. Kristiina H. sanoo:

  Jo lapsuudessa ensimmäisen kerran nähty ja aina vaan yhtä ihana, eli Sound of Music.

 5. Mini sanoo:

  Forrest gump on ehdoton suosikkini, pretty woman tulee hyvänä kakkosena!

 6. Meri sanoo:

  Pretty woman on klassikko ☺️

 7. Siiri sanoo:

  Forrest Gump <3 tuli itse asiassa juuri hetki sitten telkasta, ja katsoin pitkästä aikaa. Joka kerta tuntuu yhtä syvällä sielussa.

  Vahvana kakkosena tulee Taru Sormusten Herrasta - Kuninkaan paluu. Linkittyy vahvasti teini-ikääni ja sen aikaisiin fani-ihastuksiin 😀

 8. Anna sanoo:

  Titanic on mulla ihan ehdoton,se on koskettanut varmaan kaikista eniten ikinä mistään elokuvasta <3

 9. Immu* sanoo:

  Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu, tai Slummien miljonääri. En osaa päättää, molemmista pidän kovasti ja molemmat olen nähnyt monta kertaa 🙂

 10. jenni sanoo:

  Forrest Gump yksi ehdoton lemppari ikinä! (muista ei nyt tule edes mieleen…) Ja tuo Bohemian rhapsody oli kyllä viime vuosikymmenen paras katsomani.

 11. SAMP sanoo:

  Lapsena Titanic oli ehdoton suosikki, mutta näin myöhemmin ajattelen, että Forrest Gump. Tykkäsin myös slumdog millionaresta!

 12. Henna sanoo:

  Pretty woman

 13. Maarit sanoo:

  Pretty Woman <3 Monta kertaa nähnyt, en vain kyllästy siihen!

 14. Päivi sanoo:

  Forrest gump on aika ihana elokuva.

 15. Emilia sanoo:

  Beautiful Mind (2001, mm. Paras elokuva-voittaja) on mun ehdoton lemppari! Russell Crowen esitys on siinä ennennäkemätöntä 👍

 16. Miina sanoo:

  Forrest Gump on kyllä ikisuosikki, ja tuoreimmista Bohemian Rhapsody teki vaikutuksen.

 17. Ennu sanoo:

  Titanic on suosikkini. Sen voi katsoa aina uudestaan ja uudestaan. Koskaan ei kyllästy ja koskettaa joka kerta.

 18. Tuija sanoo:

  Yksi lensi yli käenpesän 70- luvun puolivälissä teki valtavan vaikutuksen teinityttöön. Vaikka sen jälkeen olen nähnyt satoja leffoja, nousee tämä aina oman listani kärkeen.

 19. Hanna sanoo:

  Ikilempparit on Pretty Woman ja Forrest Gump.

 20. Hanna sanoo:

  En ole kärryillä ihan uusimmista leffoista, oman nuoruuden lempparit on Pretty Woman ja Forrest Gump.

 21. Milli sanoo:

  Forrest Gump tulee ensimmäisenä mieleen.

 22. NindeK sanoo:

  Pretty woman.

 23. MaikkuAtte sanoo:

  Million Dollar Baby.

 24. Sari P sanoo:

  The Artist <3

 25. Maarit sanoo:

  Tuulen viemää. Ihana klassikko!

Kommentoi