tiistai 07. tammikuun 2020

Pakahduttavia tunteita & pieniä onnen hetkiä

ID HIPSHEI JA HELLÄT TUNTEET!

Tuleeko teille koskaan sellaisia ”mä pakahdun rakkaudesta just nyt” -hetkiä? Mulla tuli toissa iltana sellainen ajaessani läpi kauniin kotikaupunkini kohti illan pilatesta. Hekumoin tulevaa iltaa ja sitä, kuinka saataisiin taas perheen kanssa aikaan yatzy-turnaus. Huomasin kyynelten nousevan silmiin ja tajusin jälleen, kuinka voimaannuttava tunne rakkaus on.

Viime lauantaiaamuna herättyäni ja aamupalan jälkeen sohvan nurkkaan kahvikuppini kanssa pesän tehtyäni tuijottelin joulukoristeiden jälkeistä hieman askeettista kotia ja mietin, että kuinka onnellinen sitä ihminen onkaan, kun on neljä seinää ja katto pään päällä. Että on paikka, jota kodiksi kutsua.

Sunnuntaina muistin ruisjauhopussin, jonka löysin siivotessani laatikoita. Meillä kotona tehtiin ruispuuroa usein. Voinapin kera tuo helppo herkku muuttuu todelliseksi lohtupuuroksi. Mies oli harrastuksissaan ja lapset ystäviensä kanssa. Mä laitoin ruispuuron porisemaan siksi aikaa, kun sormet lauloivat näppiksellä. Istuin keittiön ruokapöydän ääreen ja fiilistelin. Tunne, että kaikki on just niin kovin hyvin valtasi mielen. Olen päättänyt, että aina, kun tuo tunne valtaa, vaalin sitä. Koskaan ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan.

Koiraa eilen illalla sängyssä rapsutellessani mietin, että kuinka voi jotain luojan luomaa, joka ei ole ihminen, rakastaa näin paljon. Toby siirtyi siitä jalkopäähän unipaikalleen, mutta tapansa mukaan jossain vaiheessa yötä taas siirtyi tuohon kainalooni. Koski märällä nenällä nenääni kertoen, että välittää, ennen kuin laittoi kerälle ja jatkoi uniaan tuhahtaen. Unisen koiran tuoksu ja lämpö pakahduttavat joka kerta.

Tänään aamukahvitunnilla kuuntelin hetken hiljaa iloista puheensorinaa lomakuulumisista ja mietin, kuinka ihanaa onkaan kun arki alkoi ja viimeisetkin lomalaiset palasivat töihin. Mä kaipaan ympärilleni rutiineja ja arkea. Niitä tuttuja ihmisiä ja niiden välillä vähän hölmöjäkin juttuja. Yhteenkuuluvuuden tunne tuossa hetkessä oli kuin pieni onnen hetki.

Se että tunnen vahvasti voi olla välillä taakka, mutta 99% ajasta se on suuren suuri siunaus. Rakastan niitä hetkiä, kun aistit on avoinna elämälle. Että olen oppinut suodattamaan sieltä elämänvirrasta ne ihan pienimmätkin jutut, joista olla kiitollinen. Toivottavasti sielläkin koetaan usein pakahtumisia ja onnen hetkiä ♥ 

Me suomalaiset usein ajattelemme, että jos joku toitottaa rakkauttaan tai onneaan, niin sen on pakko olla kulissia tai toisille todistelua. Mä kerron rakastavani, koska mulle on suotu rakastamisen lahja. Kerron onnen hetkistäni, jotta muutkin pystyvät samaistumaan samaan onneen. Huomaamaan, että ihan totta – elämä on täynnä niitä pieniä pakahduttavia tunteita ja onnen hetkiä. Niiden äärelle pitää vain välillä osata pysähtyä.

ONNELLISTA VIIKKOA IHANAT!

 

 

 


14 Responses to “Pakahduttavia tunteita & pieniä onnen hetkiä”

 1. Hanna sanoo:

  Kyllä! Joka päivä on pakko pysähtyä ihmettelemään elämän ihanuutta. Tulin just saunasta ja istun takan lämmittämässä talossa ja kuuntelen elämän ääniä, joita kuuluu eri puolilta taloa❤️ Ennen saunaa kävin koiran kanssa lenkillä ja ah miten tuo labbis nautti kun sai painaa ojia pitkin kuraisena kuin mikä, vesi roiskui ja koira nauroi, ilo tarttui😊 Ja kyllä sillekin, että nämä tämmöiset elämän huippuhetket on tosiaan erikseen huomattava.

  • Maria sanoo:

   Moi Hanna!

   Ihana kuulla, että sielläkin pysähdytään päivittäin noiden pienen onnenmurujen äärelle ❤️

   Tiedätkös, että mä olen tullut kans siihen huomioon, että tuon karvaturrin ilo on melkein yhtä ihanaa seurata sivusta kuin lasten ilo. Aivan mieletöntä, kun toisen koko olemus valpastuu, häntä heiluu ja suupielet kääntyy hymyyn 🙂 Tosin meillä tuo hienohelma ei iloitse kurakeleistä, tänäänkin kääntyi kesken aamulenkin täyskäännöksen, kun alkoi satamaan ja painoi pää kolmantena jalkana kotiin 😀

   Kivaa keskiviikkoiltaa ❤️

   • Hannele sanoo:

    ❤❤

    • Maria sanoo:

     ❤️❤️

     • Hannele sanoo:

      Aiemmin en kyennyt sydämiä enempään…osuit niin tärkeään ja ajankohtaiseen asiaan.
      Kun pysähtelen tarttumaan hetkiin, välillä ihan fyysisesti sattuu kun ovat niin kauniita. Mutta samanaikaisesti viidenkympin lähestyessä tuntuu kuin ajankulku nopeutuu ja tajuaa sen rajallisuudenkin. Ilmassa on silloin suurta haikeutta jopa surua. Ehkä hassua, koska toivon hartaasti tämän olevan vasta elämän puoliväli! ❤

     • Maria sanoo:

      Hei Hannele

      ja hei ymmärrän sinua täysin ♥

      Mulle tulee samalla tavalla välillä tuo haikeus – mutta sitten taas mietin, että jos jotain iän myötä olen oppinut niin juuri tuon hetkiin pysähtymisen. Sen ajatuksen avulla vanheneminen ei tunnu lainkaan hassummalta. Se on tuonut paljon hyvää tullessaan. Vaikkakin myös niitä suruja ja menetyksiä.

      Tämä on elämän puoliväli, siihen uskon myös minä 🙂

      Tunnelmallista lauantai-iltaa ♥

 2. Anna sanoo:

  Ihana postaus taas<3 Se rakastamisen taito on niin tärkeä<3 Mäkin välillä oon saanut semmosia pakahduttavia kiitollisuuden tunteita, kun mulla on nämä 2 pikku tyttöä, omat lapset <3

  • Maria sanoo:

   Heippa Anna!

   Kiitos kaunis ❤️

   Oi, rakkaus on parasta! Mä muistan kanssa, kun meidän tytöt oli pieniä, niin vaikka oli kuinka raskaita päiviä, niin silti niitä rytmitti ne rakkauden tunteet 🙂

   Ihanaista keskiviikkoiltaa ❤️

 3. Elma sanoo:

  Niin ihanasti osaat sanoittaa tämän! Ja ruispuuro, pitääpä kaivaa pussi kaapista ja ehkä vielä puolukat mukaan porisemaan. Niin äiti aina pruukas tehdä.

  Muistan aina, miten ystäväni kommentoi ”rakastan”-huudahduksiini, että ”niin mäkin tykkään, mutta että rakastaisin!?” Mutta kun jotkut jutut/hetket/tuoksut/tunteet/muistot… vaan hyökyy päälle ja tunne on niin rakkaudellinen, on se pakko päästää ulos!

  Ihanaa, rakkaudellista vuoden jatkoa!1

  – Elma –

  • Maria sanoo:

   Heissun Elma
   ja kiitos! ❤️

   Hih, täällä sama – enemmän on asioita, joita rakastan kuin joista tykkään…se on vähän niinko kaikki tai ei mitään 😀

   Kiitos samoin sinne, ihanaa vuoden jatkoa ❤️

 4. Annikki sanoo:

  Oi oi, nyt alkoi tehdä mieli ruispuuroa.

  • Maria sanoo:

   Hei Annikki,

   ruispuuro on niin hyvää ja se tulee niin vaivattomasti, kun ei tarvitse miettiä maidon palamisia sun muita 🙂

   Ihanaa keskiviikkoiltaa ❤️

 5. Susa sanoo:

  Voi mikä sattuma! Siirryin juuri Googlen ruispuuro ohjeiden parista tänne 😂 Muistelin pienenä syömääni samettisen pehmeää puuroa kaiholla. En ole sitä koskaan edes yrittänyt tehdä, kun kaupassa törmää aina vain ruishiutaleisiin enkä ole tajunnut, että se tehdäänkin jauhoista. Löytyiskö sulta joku pomminvarma ohje / paras jauhomerkki? 😋

  • Maria sanoo:

   Heippa Susa

   ja eikä?! 😀 Mut ihanaa, kun tulit Googlen hakutoiminnon kautta ❤️

   Mä olen käyttänyt sekä Pirkan että Myllyn Parhaan ruisjauhoja ja toisen pussin kyljessä on ohje. Muistaakseni oli litra vettä, kolme desiä ruisjauhoja ja ripaus suolaa. Sirotellaan jauhot suolattuun kiehuvaan veteen ja annetaan porista noin 45 minuuttia. Välillä sekoittelen.

   Ihanaa keskiviikkoiltaa ❤️

Kommentoi