keskiviikko 09. lokakuun 2019

Arkiruoka, joka tuli jäädäkseen

HEIPPA!

Arkea, ah ihanaa arkea on eletty viimeiset viikot. Mutta tänään töiden jälkeen laitoin sähköpostiin poissaolovastaajan. Annan kuitenkin sähköpostien tulla läpi ja reagoin niihin, joihin on ihan pakko. Loput delegoin eteenpäin. Seuraavan viikon arki muuttuu lomaksi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö tänään, arkipäivänä arkiruokaa syötäisi 🙂 Arkiruoka on parasta ja ihan hyvin sopii myös näin loma alkajaisiksi.

Meillä on lapset olleet viime aikoina vähän taas sitä mieltä, että pyöritellään niitä samoja arkiruokia. Ja sattumalta koulussa on aika usein ollut juuri samaa ruokaa. En olekaan muistanut katsoa koulujen ruokalistoja vähään aikaan. Tänään tein ruokaa, jollaista emme olekaan koskaan tehneet. En tiedä miksi, mutta mun on jo pidempään tehnyt mieli uunissa tehtyä kanavuokaa. Sellaista kermaista ja juustoista. Sitruunalla höystettyä.

Töissä aloin funtsimaan, että mitäköhän meidän jääkaapista löytyy. Pariin viikkoon en ole (muka) ehtinyt tilata kauppakasseja, joten jääkaapista ei löydy paljoa. Mutta perunaa sieltä löytyi, sekä parmesania, cheddaria ja sitruunaa. Kaupasta hain broitsua, korianteria ja hei tuollaista cheddarin ja paahdetun sipulin makuista makukermaa, jota en ollut aiemmin koklannutkaan.

Kaikkien aikojen yksi suosituimmista uuniin ja ulos -ruoista koki upgreidauksen kermalla ja juustolla höystettynä. Tämä arkiruoka tuli jäädäkseen!

Kermainen uunibroilervuoka

1 pkt Jyväbroilerin Broilerin filee Merisuola
1 pieni pussi perunoita (mulla oli Rosamundia)

oliiviöljyä
sormisuolaa
puolikkaan sitruunan mehu & raastettua sitruunan kuorta
4 dl makukermaa (esim. cheddar & paahdettu sipuli)
korianteria
lehtipersiljaa
raastettua cheddaria & parmesania

-ota broilerit huoneenlämpöön
-pese perunat ja lohko ne
-sekoita öljy (n. puoli desiä), korianteri, sitruunamehu, sitruunan kuoret ja ripaus suolaa keskenään ja kaada perunoiden päälle (sekoita!)
-leikkaa broilerin fileet isoiksi suikaleiksi, ripsota päälle vähän oliiviöljyä ja laita ne sekä perunat uunivuokaan
-paista kiertoilmatoiminnolla 200 asteessa noin 40 minuuttia (sekoita välillä)
-kaada päälle makukermat ja juustoraasteet
-anna paistua uunissa, kunnes juusto alkaa ruskistumaan
-tarjoile lehtipersiljan kanssa

Namskista ja hei haaveet siitä, että tuosta jää huomisen lounaalle oli himpun verran ylimitoitettua. Milloin meidän nuoret neidit ovat alkaneet syödä noin paljon? 😀 Hyvä, että ruoka maistuu 

KESKIVIIKKOTERKKUSIN,

 


Kommentoi