sunnuntai 23. kesäkuun 2019

20 x kuvamuisto juhannukselta

MOIKKAMOI IHANAT!

Hei, viimeksi ollaan oltu kuulolla blogin puolella torstaina – huh, koska viimeksi on mennyt pari päivää tyystin ilman koneen avaamista? :) Mutta tiedättekö, että se teki ihan gutaa. Olla vailla konetta. Oli se mukana mökillä, mutta ei sitä kertaakaan avattu. Juhannus oli ihana, toivottavasti sielläkin ♥ Tämän postauksen kuvituksen 20 räpsyä juhannukselta.

Se, mitä kuviin ei saa taltioitua on ne tuoksut, joita juhannus pitää sisällään. Saunavihdan tuoksu, kun sillä lempeästi löyhyttelee kiuaskiviä. Savustetun kalan tuoksu. Tai kuusi tuntia uunissa muhineen chilillä ja valkosipulilla valellun kasslerin tuoksu. Kesätuulen mukanaan tuomat tuoksut vastarannalta. Järven tuoksu.

Kuviin ei saanut tallennettua myöskään kikatusta. Leikkimielistä möksötyspuhinaa korttipelin häviöstä. Tunnetta käden alla, kun silitti juhannussaunassa viihtyvän koiran pehmeää turkkia. Sitä tunnetta, jonka käsi tunsi porkkananväristä parransänkeä kutittaessaan. Saatikka parransängen tuntua poskea vasten. Järviveden jälkeistä pistelyä iholla. Illan viiletessä kylmien varpaiden villasukkiin sujauttamisen ihanuutta.

Makumaailmaa, joka oli jälleen ihana. Juhannus on yksi ihana ruokajuhla. Siinä missä vuoden kaikki muutkin päivät. Juhannus maistui mansikalle, silleille, silakoille, uusille perunoille ja tillille. Kombuchalle ja kuplille. Aamupala croissanteille ja paahdetun ruisleivän rapeudelle. Kahville, jollaista saa vain mökillä.

Edes eilinen hieman hukille mennyt flunssapäivä ei oikeastaan mennyt hukille, vaan oli parasta mahdollista juhannuksen viettoa; tuuli toi mukanaan sadetuulia ja sytytettiin vieraiden lähdettyä kynttilät palamaan. Otettiin peitot ja tyynyt olohuoneeseen ja katseltiin sarjoja telkkarista. Välillä käytiin valmistelemassa iltaruokaa ja pelailemassa scrabblea. Lepo tuli tarpeeseen, sillä tänään flunssasta ei ole jäljellä kuin niistetyt nenänpielet.

Kolme yötä, kolme päivää. Kolmekymmentä tuntia yöunia ja kaksi tuntia päikkäreitä. Viisi tuntia saunottelua ja pari tuntia paljuttelua. Seitsemän jaksoa Blindspottia ja kolme tuntia äänikirjaa. Tuntuu kuin olisi ollut kaksi viikkoa lomalla 

SULOISIN SUNNUNTAITERKKUSIN,


2 Responses to “20 x kuvamuisto juhannukselta”

 1. Avatar Sanna sanoo:

  Ihania kuvia!Juhannus oli täydellinen täälläkin,jopa ilmojen suhteen!En kestä,onko löylyissä mukana pumpulipallo??

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Sanna

   ja hei kiitos – ihana kuulla, että sielläkin vietettiin täydellinen juhannus ♥ Kelit suosivat, mikä oli aivan huisia :)

   Joo, katos Topsukka on saunassa ekana…jo silloin kun se lämpenee. Väkisin saa kantaa saunomisen loputtua pois ;D

   Ihanaa alkanutta viikkoa ♥

Kommentoi