maanantai 27. toukokuun 2019

Katse vuoden päähän

MOIKKAMOI MAANANTAIHIN IHANAT!

Ja hei hyvä Suomi! Vitsit, miten makea voitto. Tänään väsyttää, neljän tunnin yöunet eivät oikein ole mun juttu 😉 Vika kouluviikko lähti käyntiin koululaisilla ja kyllä, he ovat kesälomansa ansainneet. Tietyllä tapaahan tuo on lomaa meille vanhemmillekin. Ainakin itse koen niin. Kun saan jättää lapset kotiin nukkumaan töihin lähtiessäni. Vaikka nuo meidän lapset niin isoja jo ovatkin, että hoitelevat omat aamutoimensa, niin kyllä sitä silti joutuu muutaman kerran alakerrasta yläkertaan huhuilemaan herätyksiä.

Lauantaina perustimme uuden kukkapenkin terassin päätyyn ja siinä mietin noita pikkuisia kasvien alkuja. Sitä, että kuinkahan ne mahtavat siitä vuodessa kasvaa. Ajatukset ovat olleet viime aikoina ensi kesässä. Vaikka vahvasti tästä hetkestä nautin ja elän hetkessä, niin silti koen että ensi kesä on meidän elämässä (kuten muidenkin vastaavassa tilanteessa olevien) iso virstanpylväs. Ja se, että saamme pitää esikoisen rippijuhlat täällä samassa talossa, jossa hänet aikoinaan kastettiin, on suuren suuri kunnia ja etuoikeus.

Sen takia juhlista tulee isot. Ja juhlavat. Kuitenkaan juhlan perimmäistä syytä unohtamatta. Päivän vietämme ystävien ja sukulaisten kesken. Meillä on mun puolelta tosi pieni suku. Mutta alustavasti mietimme, että kutsumme juhliin myös sellaisia sukulaisiani, joita ei olla nähty pitkään aikaan. Sellaisia, jotka ovat tässä talossa vuosien varrella kuitenkin useasti vierailleet.

Esikoisen ristiäisiin äitini oli panostanut ihan täysillä. Itsehän en koliikinhuuruisten öiden takia juurikaan muista omaa panostani 😉 Äiti oli tilannut pitopalvelun ja kukat, ostanut kristallikynttiläjalan kastepöydälle ja painattanut oikein kutsukortit. Minun ja veljeni perheen lapset ovat kaikki kastettu samassa mekossa, äidin omasta häämekostaan tekemässä kastemekossa. Tuota tuskin enää saa isonnettua niin, että se näille rippilapsille menisi. Ainakaan mekkomuodossa sille yhdelle kaksilahkeiselle hurmurikummipojalle.

Päivän ruokailut on jo osin mietittynä, pitopalvelu myös alustavasti varattu. Esikoisen kengät odottavat ostamista, mutta ne on jo katottu valmiiksi. Kyllä, tuleva riparilainen on iskenyt silmänsä yksiin beigeihin Ted Bakerin korkkareihin ja pohdin tuossa, että voisihan nuo nyt jo ostaa. Että ehtisi harjoittelemaan korkkareilla kävelyä vuoden verran 😀

Ei haittaisi, vaikka tuona päivänä sataisi. Toki aurinkoa on tilattu, mutta kaikki otetaan vastaan. Suomen luonto on kaunis myös sadekelillä. Ikään kuin timantein vuorattu.

Rakastan järjestää juhlia. Harmillisesti viime vuosina sellaisia ei ole juuri ollut. Iloisia juhlia tai ylipäätään juhlaksi kutsuttavia tilaisuuksia. Onneksi ensi kesästä starttaa kunnon juhlaputki; neljän tyttöserkuksen rippijuhlat vuoden välein. Ja sen jälkeen sitten (toivottavasti) neljät ylppärijuhlat neljän vuoden välein. Ja kun ne on hoidettu, niin aloitetaan juhlistamiset hurmurikummipojan rippijuhlien merkeissä alusta. Elämän kiertokulku on välillä vähän konstikas. Se alkaa ja loppuu. Mutta siinä välissä vahvasti jatkuu.

Itselleni rippikoulu oli käänteentekevä. Muistan, että sen jälkeen kaverit ja kavereiden kanssa oleminen veivät mennessään. Niin paljon, että kahdeksan vuoden hevostalleilla asuminen stoppasi kuin seinään. Sinne jäi ratsastussaappaat, kypärä, harjat ja suat samaan kaappiin. Niin kiire oli kavereiden kanssa, että en ehtinyt edes kaappiani tyhjentää. Uusi elämänvaihe, ehkä meilläkin on sitten sellainen edessä? Onneksi tässä on vielä vuosi aikaa – pitää pikkuinen pikkuisena 

IHANAA ALKANUTTA VIIKKOA,


4 Responses to “Katse vuoden päähän”

  1. Helena sanoo:

    Olen itse järjestänyt kolmet rippijuhlat, yo-juhlat, parit valmistujaiset, enkä niitä kyllä ole vuotta aikaisemmin miettinyt! Ei elämää mielestäni kannata käsikirjoittaa etukäteen kun ei tiedä mitä sattuu eivätkä lapsetkaan aina ajattele samalla tavalla kuin äitinsä!

    • Maria sanoo:

      Heippa Helena!

      Olen samoilla linjoilla kanssasi, että elämää ei todellakaan kannata käsikirjoittaa etukäteen. Mutta minulle yksi elämän suuria iloja on suunnittelu. Tulevan rippilapsen kanssa yhdessä suunnittelemme hänen näköisensä juhlat. Ja koska pihamme on ollut aivan raakile tämän kevään, niin istutuksia laittaessamme tottakai mietin jo, että miltä nuo näyttävät vuoden päästä kesällä.

      Niin, että piha olisi yhtä ihana kuin aikoinaan omissa rippijuhlissani ♥

  2. Viivi sanoo:

    Hei! Ajoissa olet liikkeellä, mutta tosi on ,jos haluaa tietyn pitopalvelun on se parasta varata ajoissa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Meillä on rippijuhlat myös tänä kesänä ja järjestelyt sujuvat kumman hidastetulla vaihteella. Kiire tulee.Rippilapsenn mekko ja kengät ovat onneksi hankittu. Älä ihmeessä hanki kuitenkaan kenkiä vielä. Nuoren jalka saattaa vuodessa muuttua. Meillä ainakin viime vuotiset juhlakengät puristi. Muuten ei aikaisista suunnitelmista ja haaveista ole haittaa. Juhlat ovat ihania. Kuinka olet varautunut sateeseen?laitatteko juhlateltan ulos vai riittääkö talon sisätilat? Ps. Selviytyikö yrtimaasi kylmien säiden läpi?

    • Maria sanoo:

      Heippa Viivi!

      Hei ja kiitos vinkistä kenkähommaan; mä kun ajattelin että tuolla olisi jo jalka kasvanut täyteen mittaansa (niin pirskatin iso verrattuna omaani ;)), mutta kannattanee siis odottaa ensi vuoteen. Ja harjoitella tässä välissä kävelemään jollain muilla kengillä 🙂

      Meillä kyllä riittää talon sisätilat nippanappa, mutta myös teltta on suunnitteilla terassille/nurmikolle. Suomen kesäsäästä, kun ei koskaan tiedä.
      Oih, ihania rippijuhlien valmisteluja ja kesäpäiviä sinne ♥

      PS. kiitos kysymästä; yrttimaa kukoistaa! Ainoa mikä kuoli oli tomaatti, mutta se alkoi kuolla jo sisätiloissa. Kaikki muut yrtit ja kasvit voivat oikein hyvin. Aloittelijan tuuria? 😉

Kommentoi