tiistai 14. toukokuun 2019

Omnomnom – pyttipannu uunissa!

HEI HELLUREI!

Jos ette halua kuulla uusimmasta villityksestäni, niin älkäähän menkö IG Storiesin puolelle. Jos taas haluatte kuulla uusimmasta villityksestäni, niin tervemenoa ;D  Eilen aloitimme molempien tyttöjen kanssa tuon maailmaa mullistaneen curly girl -metodin ja sen lisäksi, että miehen t-paita varasto on meidän käytössä, on veskiin ilmestynyt jos jonkinlaisia marketista ostettuja putiloita. Aamulla heräsin harakan pesä päässä, mutta pienen taltuttamisen jälkeen tuosta muokkaantui ihan ok kuontalo. Kotitoimistopäivälle nyt ainakin 🙂 Se, kauanko tämä villitys jatkuu, on mysteeri, mutta jo tämän yhden kerran jälkeen huomaan, että hiukseni nauttivat niin paljon kosteudesta, että vetävät kikkuralle ilomielin.

Ilosta sykkyrälle meni taas koko kroppa tämän päivän lounaan ansiosta. Eilisen uunissa tekemäni pyttipannun jämät maistuivat niin hyvältä vielä tänäänkin, että voi pojat. Viikonloppuna storiesin puolella esittelemäni lättäperunat saivat aikaan liki viestitulvan. Nehän ovat maailman helpoin perunaruoka; eilisen perunat lätätään haarukalla, lusikalla tai vaikka lasin pohjalla ”lätäksi” vuoan pohjalle. Itse kaadan lättäperunoiden päälle aina maustettua öljyseosta. Usein valkosipulilla ja suolalla maustettua. Viikonlopun lättäperunoihin laitoin ruohosipulia valkosipulin sijaan.

Eilen jatkojalostin lättäperunaideaa ja tein niistä lihattoman spydärin. Vain taivas on rajana, näihin kun sopii sekoittaa mitä vain.

PYTTIPANNU UUNISSA

keitettyjä perunoita
loraus öljyä
sormisuolaa
mustapippuria
kananmunaa
kirsikkatomaattia
tuoretta chiliä
oreganoa
fetajuustoa

päälle: kevätsipulia

-painele perunoita kevyesti haarukalla
-ripsottele päälle öljyä, sormisuolaa, mustapippuria, puolitettuja kirsikkatomaatteja, oreganoa, murusteltua fetaa ja pienisteltyä chiliä
-lisää maun mukaan kananmunaa (mä lisäsin neljä)
-paista 200 asteessa 10 minuuttia, nosta grillivastuksen alle vielä niin kauaksi aikaa, että tomaatit ja feta ottavat vähän väriä
-tarjoile silputun kevätsipulin kanssaID

Lisäksi meillä tarjolla oli sämpylöitä ja pitkästä aikaa tillivoita. Tillivoita tulee syötyä kesällä varsinkin uusien perunoiden kanssa, mutta jotenkin se sopi tämän keväisen spydärinkin kanssa ihan mielettömän hyvin yksiin!

ILOISIN TIISTAITERKUIN,


6 Responses to “Omnomnom – pyttipannu uunissa!”

 1. Leila sanoo:

  Kiitos ohjeesta.Kesällä tulee usein keitettyä uusia perunoita iso kattilallinen.Illalla tai seuraavana päivänä voi sitten tehdä lättäperunoita😊

  • Maria sanoo:

   Moikka Leila

   ja olehan hyvä!

   Just näin, meilläkin on kesä keitettyjen perunoiden kulta-aikaa ja tuntuu, että niitä jää aina yli. Tässä yksi varteenotettava vaihtoehto 🙂

   Ihanaa keskiviikkoa ♥

 2. Sanna sanoo:

  Nam mikä pyttis!Mitä tuossa metodissa laitetaan hiuksiin?öljyä?onko hiukset kokoajan ”rasvaiset”?Tekisi mieli kokeilla,vaan en ole jaksanut perehtyä asiaan…Minulla laineikkaat hiukset,voisi tosiaan löytyä kiharat..Lapsena ollutkin:)

  • Maria sanoo:

   Hei kiitti Sanna 🙂

   Tuossa käytetään silikonittomia, sulfaatittomia ja alkoholittomia tuotteita. Ihan marketista mä ostin omani 🙂 Mä olen nyt pessyt hiukset kahteen kertaan; ekalla kerralla oli ns. final wash eli pesin kaikki mömmöt pois hiuksista silikonittomalla shampoolla (sulfaattia sisältävä). Sen jälkeen olisi tarkoitus pestä hiukset hoitoaineella. Ja näin teinkin eilen. Tosin, musta tuntuu, että oma hiukseni kaipaa ainakin alkuun sitä, että pesee välillä tuolla sulfaatittomalla ja silikonittomalla shampoolla. Hius tuntuu nimittäin näin heti aamulla vähän rasvaiselta.

   Sitten hiuksiin laitetaan hoitonaamio tai/ja hiuksiin jätettävä hoitoaine. Lopuksi ruuuutkasti geeliä/muotovaahtoa.

   Mulla nuo päältä blondatut osat ei oikein kiharru helposti, mutta muuten menee aivan säkkärään 😀

   Kokeile – ei siitä mitään haittaakaan ole 🙂

   Ihanaista keskiviikkoa! ♥

 3. Kaura sanoo:

  Nam! Näyttää herkulta ruoalta. 🙂 Mukavaa viikkoa <3

  • Maria sanoo:

   Moikka Kaura!

   Kiitos tuhannesti 🙂 Tuo oli kyllä niin hyvää…ottaen huomioon, että oli vähän tuollainen ”jämäruoka” 😀

   Kiitos ja samoin sinne, aurinkoista viikkoa ♥

Kommentoi