keskiviikko 15. toukokuun 2019

Piharemontti on viimein valmis (ennen/jälkeen kuvia)

MOIKKA IHANAT!

Sitä helposti silmä tottuu tiettyyn näkyyn. Näin jälkikäteen ajattelin jo hetken, että eihän tuo piha viime vuonna tähän aikaan nyt niin kamala ollut. Heh, aika on tainnut kullata muistot. Onneksi löysin viime toukokuun 8. päivä pihasta nappaisemani kuvat. Olihan tuo piha nyt maalämmön porauksen, salaojien ja talorempan jälkeen kokolailla myllätty. Täynnä roinaa ja rompetta. Nyt kun piharemontti on vihdosta viimein valmis, niin tuntuu ihan uskomattomalta. Siitä tuli juurikin niin ihana kuin mitä olimme toivoneet.

Kokosin alle ensin ennen kuvan (kuvia) tietystä kulmasta otettuna ja sitten tilanteen nyt. Kuvat otin eilen illalla, kun olin juuri pessyt etupihan kiveyksen. Ilta-aurinko paistoi lämpimästi ja siinä pihalla kävellessäni mietin, että yksi remonttien ehdottomia plussapuolia niin sisätiloissa kuin ulkonakin, on nähdä omat suunnitelmansa toteutuksen jälkeen.

Autokatoksen ja orapihlaja-aidan väliin jäi melko leveä kaistale. Sitä emme turhaan alkaneet laittamaan pihalaatalla (tässä kohtaa iski piheys :D), vaan se täytettiin tuolla samalla vähän isommalla murskeella kuin mitä talon sokkelin vierustatkin ovat. Orapihlaja-aidan viereen levittelimme kuorikkeen. Vaikka tuota kuoriketta vähän inhoankin, niin peittäähän se kivasti rikkaruohot (ainakin toistaiseksi) ja tuo sellaista freesimpää ilmettä!

Autokatos pitää sutia menemään pintamaalilla (kahteen kertaan) joku päivä ja lipputanko maalata. Myös takapihan muurin eteen on tarkoitus laittaa kuunlinjaa ja vielä perustaa terassin takaseinustalle perennapenkki. Sit se on siinä! Tai ainakin näin kuvittelisin. Tietäen kuitenkin jossain sisimmässäni, että piha ei ole ikinä valmis 🙂

AURINKOISIN KESKIVIIKKOTERKUIN,


18 Responses to “Piharemontti on viimein valmis (ennen/jälkeen kuvia)”

 1. Marita sanoo:

  Olipa se vauhdikkaasti tehty! Hieno tuli 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Marita

   ja hei kiitti ♥ Tykätään tosi paljon 🙂

   Melki vuosi tuossa meni (talvella ei tehty mitään muuta kuin autokatos), mutta se tuntuu näin jälkikäteen pieneltä hujaukselta 🙂

   Kivaa keskiviikkoa!

 2. -A- sanoo:

  Komea on muutos! Kyllä kelpaa perheen kesken tai ystävien kera nauttia ulkona syöden ja istuskellen. Tai trampassa pomppien. 🙂

  • Maria sanoo:

   Heippa A

   ja kiitos kaunis ♥

   Kyllä kelpaa 🙂 Vielä kun saisimme terassin sisustettua mieleiseksi; haaveissa on sohvaryhmä, mutta toisaalta haluaisin sellaisen perinteisen pihakeinun. Sellaisen missä nukkua päikkärit samalla, kun tuulen vire käy vilvoittavasti!

   Aurinkoista keskiviikkoa!

 3. Sanna sanoo:

  Mahtava tuli, selkeä ja viihtyisä 🙂

  • Maria sanoo:

   Hei Sanna,

   kiitos kaunis ♥

   Tykkään, että tuli tosi kiva 🙂 Vielä kun saadaan vanhan talon pihaan sopivaa rehevyyttä kasvien avulla!

   Ihanaa viikonloppua ♥

 4. Kastehelmib sanoo:

  Tuli hieno muutos. Piha näyttää nyt tosi siistiltä ja upealle. Toiminnot paikallaan. Eiks olekin kiva, kun saa jonkun paikan noin hienoksi. Kyllä kelpaa – antaa kesän tulla!

  • Maria sanoo:

   Heippa Kastelemib,

   ja kiitos ♥

   Sepäs se, että toiminnot on nyt paikallaan ja se helpottaa elämää 🙂 Toivotaan sellaista yhtä lämmintä kesää kuin viime vuonna – tosin öisin voisi sataa, ettei kaikki vihreät kuole 😉

   Ihanaista viikonloppua ♥

 5. Sirpa sanoo:

  No kylläpä näyttää hyvälle! Meillä tuskaillaan pihan kanssa varmasti vielä vuosia, niin hitaasti mennään eteen päin. Neliö kerrallaan, etten sanoisi 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Sirpa

   ja kiitos kaunis ♥

   Me mietimme aluksi, että teemmekö sitä mukaa, kun budjetti antaa periksi. Kunnes (omat luonteemme tietäen :D) päädyimme ottamaan remonttilainan pihaa varten. Nyt sitä maksellaan seuraavat vuodet takaisin, mutta toisaalta – piha tuli valmiiksi 🙂 Onhan tuossa puuhaa vielä, mutta se on sellaista mieluista ”harrastuspuuhaa”!

   Kivaa viikonloppua ♥

 6. Sanna sanoo:

  Onpa ihana!Tuollaisesta laatoituksesta haaveilen minäkin.Meillä ärsyttävä sorapeite pihatiellä,joka rehottaa rikkakasveja:(Lisäksi sora kulkeutuu nurmikon puolelle ja ruohoa leikatessa saat väistellä lentäviä soranpalasia.Olo kuin sodassa luoteja väistellessä:(

  • Maria sanoo:

   Heissun Sanna

   ja voi kiitos ♥

   Meillä oli soralla tuo reilun vuoden ja koko kämppä oli koko ajan sen myötä pienessä sorassa 😀 Ja juu, nurtsi myös! Hih, ihana tuo sun vertauksesi noista luodesta, mutta ah niin paikkansa pitävä 🙂

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ♥

 7. Eetu sanoo:

  Vitsi hei mikä muutos, todella upea lopputulos! Meilläkin on juuri päättymässä meidän piharemontti täällä vähän landella, että vielä eläimille on pystytettävä teräshalli ja sitten kaikki on valmista, vihdoin! Tosi kiva tuo teidän terassialue, että varsinkin kesällä nyt varmaan todella kätevä grillailuun ja muuhun.

 8. Bea sanoo:

  Onpas tosi iso muutos! En malta odottaa että meillä alkaa sama projekti ensi keväänä. Nyt syksyllä poistetiin vanhat kannot jyrsimellä sekä myllätiin piha tasaiseksi. Hauskaa kuinka se aika kultaa muistot aina!

  • Maria sanoo:

   Moikka Bea

   ja hei kiitos ❤️

   Oi että, tsemppiä teille projektiin – lopussa huokaisee helpotuksesta 🙂

 9. […] Tässä vielä linkki piharempan ennen/jälkeen -kuviin, jotta viime aikoina mukaan hypänneet lukijat näkevät pihaa laajemmalta skaalalta. […]

 10. Tuula sanoo:

  Todella kiva ja raikas muutos! Tuo homma on kyllä iso jos maata on paljon myllätty. Meilläkin tehtiin salaojia ja nyt olemme laittaneet pihaa kuntoon. Vielä olisi tarkoitus rakentaa pieni teräskaarihalli miehen traktoreille ja työkaluille, mutta se saattaa kyllä jäädä ensi vuoteen.

Kommentoi