sunnuntai 12. toukokuun 2019

Voi kuinka toivonkaan ♥

Voi kuinka toivonkaan, että voisin olla lapsilleni yhtä hyvä äiti kuin minun äitini oli minulle. Vaikkei äitiä enää ole täällä, niin silti kaikki se 41 vuoden aikana saama äidin rakkaus kantaa. Se on maailman suurin onni. Voi kuinka toivonkaan, että voisin olla lapsiani kohtaan yhtä epäitsekäs kuin minun äitini oli minulle. Antoi minun toteuttaa elämääni sitä suuntaa kohden, missä nyt olen. Missä olen onnellisimmillani.

Voi kuinka toivonkaan, että voisin olla lapsilleni murrosiän myllerryksissä yhtä tiukka äiti kuin minun äitini oli minulle. Säilyttää auktoriteetin niin, että tiukan paikan tullen äitin sana on se, mitä totellaan. Vaikken sitä vielä itsekään tuossa iässä tajunnut, mutta nyt tajuan; äiti on aina oikeassa ja haluaa aina lastensa parasta.

Voi kuinka toivonkaan, että voisin olla lapsilleni yhtä hyvä ystävä kuin minun äitini oli minulle. Niin, että lapset soittelisivat minulle sen kymmenen kertaa tunnissa niin kuin itse aikuisiällä soittelin omalle äidilleni. Niin, että lapset soittaisivat minulle ja pyytäisivät apua, kun sitä tarvitsevat. Hetkeäkään miettimättä, että voivatko niin tehdä.

Voi kuinka toivonkaan, että osaisin antaa lapsilleni yhtä paljon rakkautta kuin minun äitini antoi minulle. Että osaisin kipeidenkin vaiheiden aikana olla tukena. Tarvittaessa osoittaa rakkauttani antamalla tilaa. Antamalla tilaa hengittää ja elää omaa elämäänsä.

Voi kuinka toivonkaan, että saisin tuntea äidin rakkautta vielä vuosikymmeniä. Se on ehdottomasti elämäni suurin etuoikeus ja kunnia. Asia, jonka arvoa ei edes osaa kuvitella ennen kuin sen saa. Tänä päivänä ajatukseni ovat kaikissa maailman äideissä. Mutta kuten aiempinakin äitienpäivinä, niin varsinkin heissä, ketkä äidiksi niin kovasti haluavat, mutta jotka eivät äitiyttä ole syystä tai toisesta saaneet kokea ♥

IHANAA ÄITIENPÄIVÄÄ 


4 Responses to “Voi kuinka toivonkaan ♥”

  1. Avatar Marita sanoo:

    Hyvää ja siunattua äitienpäivää ihana <3

  2. Avatar Anna sanoo:

    Hyvää äitienpäivää sinulle Maria<3

Kommentoi