torstai 19. heinäkuun 2018

Supermaukkaat ja helpot mojo rojo -perunat

MOIKKULIMOI!

Se on ollut mielessä tasan kaksi viikkoa. Jota kuinkin kellon lyömälleen nyt. Pieni savinen astia ja sen sisällä oleva punainen kastike. Johon kehitin viikon Espanjan reissulla aika vahvan siteen. Syöden sitä lounaalla ja illallisella. Grillikasvisten, lihan, perunoiden salaatin ja you name it -ruokien kanssa. Pelkältäänkin se maistui taivaalliselle ja kovakuorisen vaalean leivän kanssa sitä tuli käytettyä dippinä. Mojo rojo ♥ Punainen kastike. Siitä olen haaveillut nyt nämä 14 pitkää vuorokautta. Miettinyt, että koska ehtisin kokeilemaan. Tänään töissä päätin, että tänään on se ilta. Olenko ainoa, kenen lomamuistot kulminoituvat yleensä ruokakokemuksiin? :)

Vikana päivänä lomalla kysyin charmantilta vanhemmalta kokilta nimeltä Alfredo, että suostuisikohan hän kertomaan, mitä tuossa kastikkeessa on. Puoliksi englanniksi, puoliksi espanjan kielellä luetteli ainesosia. Vähän nettailin, että mitenköhän mittasuhteet oikein menisivät. Lopulta sovelsin. Ja onneksi sovelsin. Tästä tuli kertaheitolla niin hyvää. Liki yhtä hyvää kuin Alfredon tekemänä. Tosin tuolla reissulla kastike ikään kuin lillui enemmän oliiviöljyssä. Siinä kehitettävää ensi kokeiluun.

Luin tässä joku päivä iltapäivälehdistä siitä ihanasta ideasta, että uudet perunat voisi laittaa kylpyyn. Kyllä, luitte oikein – kastikekylpyyn nimittäin! Vähän samalla idealla kuin se kesäinen herkkuresepti, jonka esittelin täällä. Nyt perunat pääsivät mojo rojo kylpyyn. Ja ah, miten ne siitä nauttivatkaan. Kastiketta tuli niin paljon, että siitä riitti reilun desin verran jääkaappiinkin. Leipädippauksiin, katsokaas. Ja hei, takuuvarmasti tätä kastiketta nähdään myös hyvin grillatun pihvin seuralaisena mökillä parin seuraavan viikon sisään. Huomisen jälkeen kun alkaa viimeinen kesälomapätkä. Kaksi viikkoa pelkkää lepoa!

MOJO ROJO -KASTIKE

3 suippopaprikaa
2 punaista mietoa chiliä
3 paahtoleipää
1 solovalkosipuli
ripaus suolaa
ripsaus sokeria
oliiviöljyä iiiiso loraus
ja noin puolet siitä omenaviinietikkaa

-pienistele paprikat ja chilit (siemet eka pois!) sekä paahdettu ja pienistelty paahtoleipä
-lisää kaikki ns. kuivat ainekset tehosekoittimeen
-lisää noin vajaa desi oliiviöljyä
-lorauta maun mukaan joukkoon omenaviinietikkaa
-sekoita keitettyjen uusien perunoiden kanssa
(lisää yrttejä)

Tästä haaveilin tänään töissätöissä ja voitte vain kuvitella, kuinka ihana se olotila on, kun massu on täynnä mojo rojoa. Niin ihana, että nyt on pakko mennä ulkoiluttamaan sitä massua :D Sekä tuota eilen kesätukan by Maria saanutta karvaista hurmuria (IG Storyssa kuva!).

TORSTAI-ILTATERKUIN,


8 Responses to “Supermaukkaat ja helpot mojo rojo -perunat”

 1. Avatar Kaura sanoo:

  Ihana kesäruoka. Tuota kastiketta voisi käyttää muihinkin juttuihin esim. pizzaan, pastaan tai keittotyyppisesti, pitää kokeilla. :) Hyvää pian alkavaa lomaa <3

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitos Kaura :)

   Ja just näin, tuo kastike on hyvin monikäyttöinen :)

   Kiitos ja ihanaa viikonloppua sinne ♥♥♥

 2. Avatar Nina sanoo:

  Kiitos taas kivasta ruokapostauksesta, kokeiluun!
  Pakko tiedustella tosta kulhosta, siis aivan semi-ihana.
  Mukavaa kesän jatkoa!

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Nina :)

   Tuo kulho on ostettu Plantagenista aikoinaan…on siis varmaankin kukkaruukku :D Mutta leivinpaperin avulla ehkä tarpeeksi elintarvikekelpoinen ;)

   Kiitos ja ihanaa kesän jatkoa sinnekin ♥♥♥

 3. Avatar Mari sanoo:

  Täytyypä testata, kuulostaa niin hyvältä..mutta aivan upea tuo kulho!

  Ihanaa lomaa!
  Ps. Aamulla Santoriniin:)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Mari,

   nuo perunat oli niin hyviä ♥

   Tuo kulho on itse asiassa kukkaruukku, Plantagenista ostettu :)

   Kiitos ja ihanaa, ihanaa lomaa Santorinilla ♥♥♥

 4. Kiitos reseptistä, tuota pitääkin kokeilla. Ruokana perunoiden kanssa tuo näyttää ihan pohjoisintialaiselta aloo gobilta, joka on suurin herkkuni intialaispöydässä. Maku tosin lienee kuitenkin ihan erilainen, ainesosiltaan tuo muistuttaakin hieman kylmää tomaattikeittoa, joka on myös aivan ihanaa.

  Ihana tuo tarjoilukippo, mistä olet löytänyt tuollaisen ihanuuden?

  • Maria Maria sanoo:

   Olehan hyvä Ei-Leen :)

   Oi, täytyykin guuglettaa tuo aloo gobi! :) Tämä näyttää ihan tomaattikeitolta, vaikkei tomaattia tullutkaan :D

   Tarjoilukippo on ostettu Plantagenista. Lienee kukkaruukku!

   Ihanaa viikonloppua ♥

Kommentoi