perjantai 06. huhtikuun 2018

Ehdoton & pyyteetön rakkaus

TERVEPÄ TERVE IHANAT

ja huikean kivaa perjantai-iltapäivää! Antaa ulkona olla vaikka kuinka harmaata, mutta sen sanon että kevät on kuulkaa tulossa. Lumet sulaa silmissä ja sumutinpullosade tekee luonnolle hyvää. Olkoon tämä harmaus se lievä ylämäki, mistä eilen puhuttiin. Sellainen pikkuinen pumpsi, josta oppii nauttimaan, kun olosuhteet ovat kohdillaan. Esimerkiksi se, että tänään on perjantai saa harmauden näyttäytymään ihan mukiinmenevältä jutulta. Harmaimmankin päivän pelastaa, mikäs muukaan kuin rakkaus.

Olen tässä parin päivän ajan miettinyt, että onko ehdotonta rakkautta olemassa? Pyyteetöntä ja yksinkertaista rakkautta, joka sitoo niin kovin yhteen, että sitä tulee osaltaan hengitettyä samaa ilmaakin? Ikuisena romantikkona (mutta myös realistina) tullut tulokseen, että tottakai on. Varsinkin vanhempien ja lasten välillä, mutta väitän, että me olemme tuo elämäni rakkauden kanssa siinä onnellisessa asemassa, jossa rakkautemme on ehdotonta. Aina puhutaan sitä, että molempien osapuolien tulisi seistä omilla jaloillaan ja olla yksilöitä. Me tehdään paljon asioita erikseen eikä todellakaan kyhnätä koko aikaa kylki kyljessä, mutta osaltaan sen voimalla, että tiedämme että vaikka emme ole koko ajan fyysisesti läsnä, olemme molemmat osa sitä symbioosia, jota ehdottomaksi rakkaudeksi kutsutaan. Yksilöitä kyllä, mutta ilman toista vajavaisia sellaisia. Ihmisiä, jotka saavat toisen läsnäollessa olla myös tarvittaessa heikkoja. Näyttää ne huonoimmat puolensa ja silti luottaa, että toinen rakastaa.

Meidän parisuhteen yksi suurin salaisuus on se, että molemmat antavat suhteeseen yhtä paljon eivätkä tee kauniita tekoja vastapalvelusta odottaen. Tuota ohjenuoraa pyrin elämässä muutenkin noudattamaan; kohtelemalla ihmisiä hyvin ilman vaatimusta siitä, että minulle tehdään samoin. Pyyteettömästä rakkaudesta kielii ihan ne elämän pienet asiat. Kuten kaalisoppalounas ihmiselle, joka tuli kotiin työkiireiltään syömään. Se, että hän söi sitä kaalisoppaa, vaikkei se ihan lemppariruokaa olekaan. Arvostuksesta kaalisopan keittäjän vaivannäköä kohtaan.

Tässä vaiheessa suhdetta, kun ollaan koettu ne kuuluisat ylä- ja alamäet, nähty elämän brutaalisuus sekä koettu elämän hienoimpia hetkiä yhdessä, on yksinkertainen rakkaus sitä kaikista parasta rakkautta. Sen tuoma turvallisuuden tunne ja se, että molemmat saadaan kasvaa yhdessä omina itsenämme. Kuten ollaan monet kerrat teidän kanssa juteltu, niin se arki on elämän ehdotonta eliittiä. Arjen jakaminen tärkeän ihmisen kanssa sitä eliitin kultareunaa. Kun parisuhde on päässyt siihen ihanaan pisteeseen, että se arkipäiväistyy niin että voidaan puhua ilmiöstä positiivisena, on päästy lähelle jo sitä ihanaa tilaa, jossa rakkaus on ehdotonta ja pyyteetöntä.

Vaikka rakkaus onkin ehdotonta, niin yleensä se olen mä, joka voi leikkimielisesti heittää jonkun ehdon; ”Kulta, ethän aja tota kuumaa lomapartaa loman jälkeen? Jos et aja, niin saat kesällä golfata ihan niin paljon kuin haluat!” Ihan kuin ei muuten saisi 😉 Arvatkaas vain lähtikö se parta loman jälkeen…

Nyt kohti perjantai-illan ihanuutta. Niin hyvää kuin tuo kaalikeitto olikin, niin ensi kerralla täytyy muistaa, että sitä ei sovi valmistaa silloin kun on vieraita tulossa.
Täytyypi laittaa parit tuoksukynttilät palamaan!

RAKKAUTTA 


11 Responses to “Ehdoton & pyyteetön rakkaus”

  1. Minna sanoo:

    Ai että, mä oon niin iloinen ja onnellinen sun puolesta ❤️ Kaunis kirjoitus jälleen ❤️ Kaikilla näin ei ole ollut mutta se joilla se on nauttikaa, rakastakaa, nyt ja aina!

    Ihanat 🙂

  2. Hanna sanoo:

    Aika usein tuntuu, että kirjoitat juuri minulle. Tällä kertaa riipaisevalla tavalla. Ikinä nämä kirjoituksesi ei jätä kylmäksi. Nauti rakkaudestasi <3

  3. JonnaG sanoo:

    Ihana kirjoitus.
    Ja kaalikeitto – nam! Sitä ei kyllä oikein viitti ottaa töihin evääksi;D

    Hyvää, aurinkoista ja rakkaudentäyteistä viikonloppua Manseen❤

    • Maria sanoo:

      Heippa JonnaG (jos alat räppäriks, niin sun nimi vois olla JonnaGee :D)!

      Ja kiitos ❤

      Kaalikeitto on niin parasta, mutta juu – ihan hirveen hajuista. Meillä oli vieraita perjantain myöhäisillassa ja sitä ennen pyöritin uunin kautta valkosipulista ruokaa ja vähän kanelipullia. Haju läks 😀

      Ihanan suloista sunnuntai-iltaa ❤

  4. Kaura sanoo:

    <3. Kivaa viikonloppua sinne teille :)!

  5. Sanna sanoo:

    Näin se on Maria.Meillä tänä vuonna 20.hääpäivä.Nyt ollaan siinä parhaassa tilanteessa.Mutkat ovat suoristuneet,kaikki on seesteistä ja tunnemme toisemme läpikotaisin.Mies on mieheni ja paras ystäväni,sielunkumppanini.
    Viime aikoina,johtunee vanhemisesta,minä 46 ,mies vuotta nuorempi on alkanut päähäni tulla hirveitä ajatuksia.
    Mitä jos hänelle sattuu jotain,mitä jos menetän hänet,toivottavasti minä kuolen ensin jne.jne.
    En voi ajatella elämää ilman häntä,enkä halua elää ilman häntä.Hän on puolet minusta!
    Mietitkö sinä sellaisia koskaan?

    • Maria sanoo:

      Heippa Sanna

      ja hei just näin; ihan parasta aikaa ❤

      Välillä tulee niitä menettämisen pelkoja, mutta sitten aina jotenkin ajattelen asian niin, että jos joskus jotain tapahtuu, niin sitä saa jostain voimia elää asian kanssa ❤ Tiedä häntä, mikä asianlaita olisi, jos jotain tapahtuisi, mutta niin kauan kuin toisin todistetaan niin yritän nauttia joka hetkestä 🙂

Kommentoi