tiistai 29. maaliskuu 2016

Kun parisuhde arkipäiväistyy

Suhde 3Suhde
Suhde 2 Suhde 1HELLUREI JA HYVIN HELLÄT TUNTEET :)

Älkää antako parisuhteenne arkipäiväistyä, sanotaan. Pitäkää huoli siitä, että vaalitte suhdetta ja pidätte siitä huolta. Totta tosiaan, mutta eikös sen pitäisi olla itsestäänselvyys ilman, että kukaan sitä erikseen painottaa? Mitäs jos rakastaa ihan syvästi sitä ehkä jonkun mielestä tylsää, tuttua ja turvallista arkipäiväistynyttä suhdetta? Johon ei tarvita romanttisia viikonloppuja Euroopan kaupungeissa tai shamppanja-aamiaisia sänkyyn sunnuntaisin? Parisuhdetta, jonka kohokohtia ovat ihan tavalliset tiistai-illat, kun lasten mentyä nukkumaan mennään tekemään iltapalaa keittiöön ja kikatellaan hölmöille jutuille. Joita kukaan muu ei edes ymmärtäisi. Arki-illat kun möllötetään molemmat omissa päissä sohvannurkkia, tehden omia juttujamme ja kun yhdessä tuumin suuntaamme unille kympin uutisten jälkeen. Niitä ihania perjantai-iltoja, kun lötkötetään vierekkäin ja katsotaan leffaa. Suloisia sunnuntaiaamuja, kun saa istua pitkän kaavan mukaan aamupalapöydässä ja jutella viikonlopun uutisista. Ilman mitään sen kummempia kommervenkkejä. Ja silti me tykätään ihan hirmuisesti. Päivä päivältä vielä syvemmin, jos vain mahdollista.

Arki on ihmisen parasta aikaa ja arkipäiväistynyt suhde on mulle luksusta. Se ei tarkoita, että liekki olisi sammunut. Ei lähellekään, vaan päinvastoin. Se tarkoittaa sitä, että voi luottaa ja uskoa siihen, että homma toimii. Kumpikaan ei vaadi kuuta taivaalta vaan arvostaa toista ihan siinä arjessa. Niinäkin aamuina, kun se toinen herää silmät sikkurassa hiukset päässä sojottaen väärällä jalalla mörrimöykkynä. Kunnioittaa toista ja niitä pienenpieniä arjen tekoja. Sitä, että saa silloin tällöin herätä kahvin tuoksuun. Sitä, että kauluspaidat on silitetty. Että se toinen vie lapset kouluun. Tai tuo kaupasta aamulla loppuneen maitolitran. Niin, että mitäs jos vain lakattaisiin yrittämästä liikaa ja pelkäämästä parisuhteen arkipäiväistymistä? Nautittaisiin niistä ihan pienistäkin jutuista siinä parisuhteessa? Siitä, että on joku siinä vierellä arjessa? Kunnioitettaisiin ja rakastettaisiin toista sellaisena kuin hän on? Eikä yritettäisi muuttaa mitään, mikä ei ole rikki. Don’t fix it if it ain’t broken!

Tällaisia tuli mieleeni jossain Piipsjärven kohdalla eilen illalla noin klo 21.25 kotiinpäin ajettaessa. Jälleen kerran mietin, että kuinka onnellinen ja kiitollinen sitä saakaan olla. Siitä, että on löytänyt rinnalleen ihmisen, jonka kanssa on tasan tarkkaan samalla aaltopituudella asioista. Jonka kanssa on niin hitsautunut yhteen, että se suhteen arkipäiväistyminenkään ei ole uhka vaan mahdollisuus. Mahdollisuus elää täysillä ja nauttia matkasta. Lisäksi tuli myös pohdittua sitä, että kuinka siistiä olisi asua paikassa, jonka nimi olisi Piipsjärvi. Tai Lumimetsä. Postitoimipaikka Hippi kävisi myös :) Pitäkäähän silmät avoinna ja hymy huulilla. Elämä on aikas ihanaa 

AURINKOISIN TERKUIN,

alle


67 Responses to “Kun parisuhde arkipäiväistyy”

 1. Olet todella onnekas <3

 2. Avatar Kristiina H. sanoo:

  Olet kyllä ihan oikeassa.

  Arkihan se on, mitä parisuhteessa pääasiassa eletään. Hienoa on ne satunnaiset irtiotot arjesta, mutta myös se normaali arkielämä kotona. Ja onneksi minäkin olen löytänyt puolison, jonka kanssa sitä arkeä on hyvä viettää. Kesällä tulee 25 vuotta siitä, kun sanoin tahdon ja edelleen tahdon. <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kristiina

   ja kiitos ♥

   Just näin, vahva suhde kestää arkikiemurat ja näin ollen ne satunnaiset irtiototkin tuntuvat kahta kivemmilta :) Oih, teillä onkin monta vuotta takana ♥

 3. Avatar Anu sanoo:

  Voi ihana Maria, veit sanat suustani, en vain ole osannut sitä noin hienosti kirjoittaa! Juurikin tuota, omaa huumoria, jota kukaan muu ei ehkä oikein ymmärrä, sohvalla telkkarin katselua, pyykkien viikkaamista, imurointia, yhdessä koirien ulkoiluttamista (ilman lapsia ihan jo luxusta), siitä on meidän elämä tehty ja se on ihan parasta elämää! Meillä on hyvinkin arkipäiväistynyt parisuhde, kiitos kun kirjoitit tämän, emme ole ainoita ja ei se siis välttämättä ole lainkaan paha asia…

  • Maria Maria sanoo:

   Voi kiitos ihana Anu ♥
   Hih, just näin – se yhteinen huumori yhdistää kyllä ihan hirmuisesti! Ja hei, totta tosiaan ihan pikkuiset kävelylenkitkin ilman niitä lapsia on välillä luksusta. Vaikkakin arjessa vahvasti se parisuhde kyllä pyöriikin lasten ehdoilla :)

   Juu, ei lainkaan paha asia tuo arkipäiväistynyt suhde – päinvastoin!

 4. Avatar Krisse/ Meidän mökki ja kaupunkikoti sanoo:

  Voisin allekirjoittaa tekstisi sataprosenttisesti. Juuri tuollainen parisuhde kuin teillä tuntuu olevan on meilläkin. Arjen pikku teoissa on kaikki mitä tarvitaan.

  Hyviä arkipäiviä jatkossakin <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Krisse ja kiitos ♥

   Arki ja ne pienet, mutta kovin merkitykselliset jutut ovat ihan parhaita :)

   Sinne myös, kiitos ♥

 5. Avatar Marita sanoo:

  Hyvä kirjoitus, jossa olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä. Nykyihminen kaipaa liiaksi kokemuksia, elämyksiä, tunteenpaloa ja kun sitä ei enää ole, niin luullaan, että tässäkö tämä oli: kasvoimme erilleen. Minullekin arki on parasta, tavallinen elämä – on ihanaa, että vierellä kulkee toinen ihminen.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Marita ja kiitos ♥

   Veit sanat suustani; just näinhän se on, että nykyihmiset odottaa aivan liikoja eikä osaa välttämättä arvostaa enää niitä pikkujuttuja. Näin on muutenkin kuin vain parisuhteessa :) Ei se rakkaus arjen alla minnekään katoa!

 6. Ihanasti osasit kuvata juuri sen parhaan puolen parisuhteesta <3 Shampanjalasin äärellä Pariisissa kaikki on tietenkin ihanaa, mutta silloin kun olet "pahimmillasi" pieruverkkarit jalassa leivänmurusista mätkättämässä ja toinen silti katsoo sua SILLÄ katseella ja sanoo "olet rakas" - sitä hetkeä en vaihtaisi miljoonaan luksus-viikonloppuun!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis Emma
   ja kiitos ♥

   Ja kuules just näin, se on ihan parasta kun saa olla oma itsensä. Juurikin niissä pieruverkkareissa ja niin kovin hehkeänä, että :D

 7. Avatar minna-liisa sanoo:

  Hyvä kirjoitus, niin totta. Sujuva arki on arvokasta. Nykyaika saa ihmiset haluamaan jatkuvasti toinen toistaa upeampia elämyksiä. Kaiken pitäis olla jotakin ihmeellistä.
  Arki on ihanaa. Jos meillä ei olisi arkea, ei mikään ”juhla” tuntuisi miltään.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Minna-Liisa ♥

   Sepäs se, että kun osattaisiin olla iloisia siitä arjesta kaikkine vivahteineen eikä odotettaisi liikoja :) Just näin, voidaakseen nauttia juhlista, pitää ensin oppia nauttimaan arjesta!

 8. Avatar Lumo sanoo:

  Me korostimme arjen merkitystä jo naimisiin mennessämme 11 v. sitten, kun pappi kyseli kaikenlaista puhetta varten ja arjen merkitys vai korostuu elämässämme ajan myötä. Hyvä arki on tärkeää, sitä eletään joka päivä.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkamoi ja kiitos ihana kommentistasi ♥

   Ihanalta kuulostaa teidänkin arki, nautitaanhan joka hetkestä ♥

 9. Avatar Pia sanoo:

  Veit niin sanat suustani! Ja miksi tätä pitää aina selitellä niille kavereille, jotka jatkuvasti ”hoitavat parisuhdettaan” milloin missäkin päin maailmaa. Se sallittakoon heille ja arkipäivän romantiikka meille :) Kiitos kivasta blogista ja aurinkoista viikon jatkoa :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Pia
   ja kiitti ♥

   Arkipäivän romantiikka on niin parasta, ei sillä etteikö välillä ne irtiototkin kivoja ole :) Mä pidän tärkeänä sitä, että elää joka päivä onnellisena ilman tunnetta, että pitäisi odottaa jotain suurempaa saadakseen suhteen toimimaan :)

 10. Avatar Tuija sanoo:

  Amen! Pienillä yhteisillä ja erillisilläkin irtiotoilla tuota arkea ylläpidetään, enkä tarkoita välttämättä pitäön shamppanja-aamiaisia tai Pariisin matkoja. Mutta arkeahan tämä elämä pääasiassa

  • Maria Maria sanoo:

   Hih,
   kiitos Amenestasi Tuija ♥

   Niinpä, eihän sen irtioton täydy suuren suuri olla. Se voi olla esimerkiksi viinilasillinen keskellä viikkoa lasten mentyä nukkumaan :)

 11. Avatar Tuija sanoo:

  Lähti tuo edellinen kommentti vähän liian hätäiseen…

  Arkeahan tässä pääasiassa siis eletään. Tärkeintä on, että huomaa rakastavansa sitä puolisoaan ihan juuri siinä arjessa(kin). Arkipäiväistynyt parisuhde, mutta ei onneksi väljähtynyt parisuhde :)

  • Maria Maria sanoo:

   Just näin ja se on tärkeää, että tiedostaa sen, että ei tarvitse ihmeitä elääkseen onnellisena arjessa :)

 12. Avatar Eve sanoo:

  Juurikin näin! Ihana kirjoitus❤

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Eve ♥
   Välillä on niin ihana huomata tällaisia ahaa-elämyksiä. Ja kun kirjoittaa ne alas, niin ne vielä konkretisoituu :D

 13. Avatar Lalla sanoo:

  Loistava kirjoitus! Mutta siis apua, oletko sä Oulaisista? Piipsjärvi pisti heti silmääni.

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Lalla ♥

   Tampereelta olen, mutta Oulaisten läpi käy aina matkamme, kun tulemme/menemme Lappiin :)

 14. Avatar Maisa sanoo:

  Olen juurikin samaa mieltä kanssasi. Hyvin kirjoitettu!

  Sen verran vielä (yli kolmenkymmenen yhteiselovuoden kokemuksella) lisäisin, että suhteeseen pitää panostaa! Se ei ole itsestäänselvyys, vaan vaatii molemminpuolista joustamista, uhrautumista ja vaivannäköä. Se ei vaadi Pariisinmatkoja, mutta tiettyä huolehtimista siitä, että kipinä puolisoon säilyy. Itsestään huolehtimalla, toinen toistaan kunnioittamalla ja leikkimielisyyttä unohtamatta pääsee pitkälle :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Maisa ja kiitos ♥

   Teillä on kunnioitettavan monta vuotta enemmän yhdessä kuin meillä, hatunnoston paikka :) Juu, ei suhdetta (tai toista) ottaa itsestäänselvyytenä. Samoilla linjoilla ollaan :)

 15. Avatar Jaana sanoo:

  Sinulla on niin kaunis blogi.
  Kirjoitat kauniisti ja niin monenlaisista arkipäivän asioista. Ruokaohjeesi ja kauniit kuvat ovat arjen luksusta.Inspiroidun ja innostun monestakin kirjoituksestasi.
  Oma perhe on tärkein. Itsellänikin on käynyt tuuri; ihana, kannustava mies ja ihanat lapset. Ainoa, mikä joskus vähän harmitti on mieheni ikävä sisko,joka on ollut koko 30 vuotis taipaleemme (rupesimme seurustelemaan jo teininä)tosi ilkeä minua kohtaan. Hänhän oli kuitenkin jo aikuinen, kun me aloimme yhteiselämän.Meillä on vain muodolliset välit, joku vahvempi olisi varmaan katkaissut välit hänen käytöksensä vuoksi. Nyt tämä asia lähinnä harmittaa sen vuoksi, että olisi ollut kiva tuntea tämä henkilö, tai että hän olisi antautunut minun tuntemiselle. Tänä päivänä minä vain lähinnä säälin häntä.
  Olen käsittänyt postauksistasi, että sinulla on lämpimät välit veljesi? perheeseen. Se tuntuu ihanalta. Onneksi meillä on lämpimät välit minun kahteen sisarukseni perheeseen. En ikinä voisi kuvitella, että käyttäytyisin veljeni vaimoa kohtaan ilkeästi.
  No, tulipa nyt vuodatettua :)

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jaana ja voi kiitos kaunis ♥

   Voi harmistus tuon miehesi siskon kanssa :( Juu, me ollaan todella läheisiä veljen perheen kanssa. Asutaankin tässä ihan lähekkäin ja nähdään liki päivittäin. Perheyrityksemme takaa myös sen, että ollaan päivätkin yhdessä veljen kanssa :D Veljen ihana vaimo on ollut hoitovapaalla, mutta palaa töihin syksyllä.

 16. Avatar Jenni sanoo:

  Mä en näe noita kahta mitenkään poissulkevina! Vaikka kuin olisi ihanaa arkea, niin mikä sen parempaa kuin päästä välillä kahdestaan lomalle, ilman että tarvii tehdä kotitöitä tai kuskata lapsia, pääsee valmiiseen pöytään ja saa keskittyä vain toiseen ;) Me ainakin harrastetaan näitä ”parisuhdelomia” vähintään kerran vuodessa, ei sen tartte olla kuin päivä pari pois kotoa. Kyllä se arki vaan on niin kuluttavaa ja voimia vievää, alnakin näin kolmen alle kouluikäisen perheessä, että väkisin se parisuhde jää sen kaiken muun alle. Ehkä sit kun lapset on isompia, vai mitä ;) Ja oih, ihanaa olis saada joskus shampanja-aamiainen :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Jenni,

   ja kiitsa ♥

   Juu, ei ne missään nimessä sulje pois toisiansa. Mutta mä näen, että pelkillä parisuhdelomilla ei saada parisuhdetta kuntoon tai hoidettua. Eli sen parisuhteen pitää olla vahva arjessakin, jotta se toimii :)

   Mekin käytiin parisuhdelomilla kyllä lasten ollessa pienempiä. Kummasti se parisuhde muuten lasten kasvamisen myötä vielä vahvenee eikä sitten vaadi sitä ”omaa aikaa” ilman lapsia niin usein. Tsemppiä sinne pienokaisten kanssa :)

 17. Avatar Katja sanoo:

  Kommenttien perusteella meillä on vielä nuori suhde, 7,5 vuotta takana. Arkipäivän romantiikka ja pienet jutut on mulle kuitenkin tosi isoja. En toki sano ei yhteisille matkoille niin Suomessa kuin ulkomailla, joissa ei voi kuin keskittyä Meihin, mutta osaan olla tyytyväinen Meihin ihan työviikollakin, kun molemmilla meinaa olla kiire (ihan ilman lapsia toistaiseksi) ja silti haluaisi huomioida toista. Siinä ne pienet jutut korostuvat ja auttavat jaksamaan. Töissä tosin saan kuulla, miten ollaan edelleen kuin vastarakastuneita ja joskus jopa ällösöpöjä kun puhutaan puhelimessa – ja tietenkin minä punastelen :D

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Katja
   ja hei kiitos kommentistasi ♥

   Eihän ne irtiotot koskaan pahaa tee :D Mutta toden totta ne pienet jutut auttavat jaksamaan arjessa paremmin. Arkihan se muodostaa suuren osan elämää.

   Hih, kuule me saadaan kuulla samaa mun fb- ja instagram-kuvien myötä ;) Puhelimessakin lässytettän monta kertaa päivässä. Ihanaa ♥

 18. Avatar Sari Riekkola sanoo:

  Just näin! <3

 19. Avatar Lilli sanoo:

  Täällä yksi, jolle Lumimetsä on hyvinkin tuttu ja rakas paikka. :)

  • Maria Maria sanoo:

   Oi ihanaa, tuo Lumimetsä -kyltti tien poskessa sai lämpimän aallon läikähtämään jossain sisällä ♥ Olet hyvin onnekas :)

 20. Avatar Nippe sanoo:

  Samaa mieltä.ollaan täälläkin. Yhteiseloa tänä vuonna 14v ja kipinä on edelleen olemassa.
  En kaipaa minäkään Pariisin matkoja. Niiden aika on sitten kun lapset on isoja ja pois kotoa muuttaneet.
  Odotan aikaa kaksin toki myös nyt vaan on aika lasten.
  Se että mies tuo kukkia kaupasta taikka suklaata pyytämättä on sitä arjen parasta luksusta.
  Itse yritän muistaa että toinen ei ole itsestäänselvyys ja huomioin myös pienillä jutuilla arjessa.
  Onnea on hyvä parisuhde koska olen kokenut sen pahimman toisenpuolenkin.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Nippe ja kiitos ♥

   Se on muuten jännä juttu, että miten aina puhutaan, että suhde väljähtyy…ei se kipinä minnekään katoa, jos sitä pitää yhdessä yllä :)

   Meillä kuule mies just tänään Lidlin kassalla muistutti mua, että on luvannut tuoda parempia tulppaaneja kukkakaupasta. Ajatus jo tuntui hyvältä, vaikka konkreettisesti se onkin vaan toteutunut nyt kerran tämän vuoden puolella :D

 21. Avatar Marika sanoo:

  Ihana postaus ja täyttä totta. Ihan harmittaa niiden puolesta, jotka eivät löydä arjesta kauneutta ja tavallinen hyvä arki ei riitää. En ymmärrä mikä siinä suhteen arkipäiväistymisessä on niin kamalaa :D Minusta se on parhautta, kun on löytänyt ihmisen, jonka kanssa haluaa jakaa arjen.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis Marika ja kiitsa ♥

   Mä olen pohtinut tuota koko käsitettä arki viime aikoina ja tullut tulokseen, että se on välillä joku tekosyy, jonka taakse mennä piiloon, kun suhde ei toimi. Kun on kiire ja arki on niin härdelliä muutenkin. Mä kuitenkin näen sen kans niin, että kun sen arjen jakaa toisen kanssa, niin se arkikin tuntuu paljon kivemmalta :)

 22. Avatar Micu sanoo:

  Kiitos tästä ihanasta tekstistä!
  Ja siitä, ettet usko myöskään sananlaskuun ”Kell’ onni on, se onnen käytkeköön”. Eihän siinäkään ole mitään järkeä ;)

  Valoisaa ja rakkaudentäyteistä viikkoa sulle. Teille!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka kaunokainen ja kiitos ♥

   Jep, ei sitä onnea kannata kätkeä :D

   Kiitos ja samaa sinne ♥
   PS. palaan huomenna sun spostiin :)

 23. Avatar Aurinkoinen sanoo:

  Veit sanat suustani :) Ensi viikolla tulee 27 aviovuotta täyteen ja arki senkun paranee. Yli puolet elämästä toisen kanssa ja toivottavasti vielä paljon arkea yhdessä.

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa aurinkoinen (tuo sun nimimerkki on kyllä ihan paras!!!) ja kiitos ♥

   Ja onnea jo etukäteen teille ja monta onnellista vuotta vielä lisää ♥

 24. Avatar Anu sanoo:

  Hyvä kirjoitus:)
  Meidän suhde on todellakin arkipäiväistynyt,yhdessä kun on oltu tämän yrityksenkin tiimoilta 24/7..
  No siihen tulee ihan kohta muutos ja mä oikeastaan odotan sitä,että mulle tulisi ikävä toista!koska tiedän,että kipinä ei oo sammunut vaan se on piilossa pyykkikasojen ja laskupinon alla:)
  Pienet irtiotot on parhaita,mä en enään raaski juurikaan jättää lapsia toisten hoiviin..ehkä siksi,että nyt on tajunnut sen esikoisen kohdalla kuinka lyhyen aikaa meidän seura kelpaa:)
  Mutta jotain pientä esim.lauantaina käytiin mökillä saunassa kahdestaan,kun lapsilla oli omat menonsa,pääsiäisenä lenkkeiltiin ja käytiin makkaranpaistossa.lapset ei halunneet lähteä.päästiin sitte kahdestaan:)
  Pieniä hetkiä joiden voimalla jaksaa<3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis Anu

   ja kiitos ♥

   Näinhän se on, ei se kipinä ja rakkaus minnekään katoa…väliaikaisesti voi olla just sen arjen alla piilossa :D

   Se on sellainen juttu, että mitä enemmän lapset kasvaa, niin sitä enemmän sitä on tullut ”perhekeskeiseksi” tai kaipaa niitä lapsia, kun ei niitä kotona näy. Tälläkin hetkellä huitelevat kavereidensa kanssa ulkona :)

   Ihanalta kuulostaa teidän mökkisaunottelut <3 Mäkin haluan jo mökille!!!

   Just näin, ei siihen paljoa tarvita ♥

   Ihanaa lauantaita sinne ♥

 25. Avatar Katri sanoo:

  Nyt on Maija niin osuva teksti. Se on juurikin noin❤️
  Kohta 25 vuotta täynnä ja siihen on kyllä mahtunut ihan kaikkea maan ja taivaan väliltä, mutta siitä huolimatta, tai ehkä juuri siksi en ikinä osaisi kuvitella elämää ilman tuota ukko-kultaa. Ihan just sellaisena, kuin se on.
  Meillä opetellaan jo uutta elämän vaihetta, kun esikoinen on lentänyt pesästä, eikä tuo teinikään taida vanhaksipojaksi nurkkiin jäädä pyörimään Siitä alkaa taas uusi, erilainen arki❤️

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Katri

   ja kiitos ♥
   Hei teillä onkin huikean pitkä taival yhdessä…meillä vasta 14 vuotta, mutta still going strong :)

   Apua, mä osaa edes kuvitella tuota aikaa, kun lapset lähtevät pois kotoa. Varmasti on ihan tarpeeksi sopeutumista ko. vaiheeseen!

   Tsemppiä ja lauantaiterkkuja sinne ♥

 26. Avatar Isla sanoo:

  Hienoja kuvia!

  Auringonsäteitä päivääsi!

  -Isla
  .
  .
  .
  http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

 27. Avatar Vierailija sanoo:

  Joitain ihmisiä kammottava parisuhteen ja elämän kaavamaisuus: 20 vuotta yhessä ollut pariskunta, 2-3 lasta, omakotitalo ja tavallinen arki. Työt-kauppa-koti-sohvalla istuminen-lapset-työt-kauppa-koti-sohva-lapset… joillekin tämän tyylinen elämä voi olla painajainen ja vanhanaikainen vaikka arki rullaisikin hyvin. Jotkut eivät pidä tylsästä ja kaavamaisesta elämästä. Mutta jotkut taas pitävät :-)

  • Avatar Laura sanoo:

   Niinpä, siksi jokainen rakentakoon elämästään juuri sellaisen, jossa itse viihtyy ja josta nauttii.

   Jos kaavamainen lapsiperhearki kammoksuttaa, niin miksi sitten ryhtyä siihen tai toisaalta jos sellaisessa jo on, miksi ei tee muutosta tähän kaavamaisuuteen?

   • Maria Maria sanoo:

    Heissulivei Laura,

    juurikin näin :)

    Sepäs muuten onkin se juju, että ihmiset junnaavat ehkä sellaisessa arjessa, jossa eivät ole tyytyväisiä. Pienillä muutoksilla saisi paljon aikaan!

    Ihanaista launtaita ♥

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa vierailija,

   heiiii, ei se kuule suhteen arkipäiväistyminen tuota tarkoita :D Meillä ainakaan, mutta en sano että kaavamaisuudessakaan mitään vikaa olisi. Meillä mies reissaa paljon ja arki on muutenkin aikamoista härdelliä, joten pidän sitä ehdottoman tärkeänä, että parisuhde kestää arjen kaikkine kiemuiroineen :)

   Leppoisaa launtaita ♥

 28. Avatar M sanoo:

  Aivan ihana teksti<3 Itse parhaillaan eroprosessia läpi käydessä ajatukset on ihan sikin sokin, mutta tätä kirjoitustasi lukiessa tuli niin lämmin aalto sydämeen ja heräsi taas se usko siihen, että todellista rakkautta on oikeasti olemassa:) kiitos Maria <3

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos M ♥

   Ihana kuulla, sillä todellista rakkautta on oikeasti olemassa!!

   Oikein paljon voimia sinne eroprosessin keskelle, kyllä se vielä siitä ♥♥♥

 29. Avatar Frida sanoo:

  Arjessa on todella paljon hyvää. Olen kanssasi ihan samaa mieltä siitä, että parisuhde on parhaimmillaan silloin, kun se toimii juuri normi-päivinä. Se taitaa olla sitä todellista rakkautta <3

  • Maria Maria sanoo:

   Moikkelis ihanainen ja kiitos ♥
   Näinhän se on, parisuhde on parhaimmillaan, kun se kestää sen arjen paineet ja vielä niin, että molemmat nauttivat siitä arjesta :)

   True love, indeed :)

   Ihanaa lauantai-iltaa ♥

 30. Avatar Saga sanoo:

  Ihana postaus. Itku tuli <3 :)

 31. Avatar Mysterious M sanoo:

  Hei! Oli pakko tulla kertoon, että olen lapsuuteni 9 vuotiaaksi saakka asunut Piipsjärvellä ja ei se nyt niin kummoselta tuntunut:)Nimi ei ehkä lapsena niin auennut, mutta ne oli vain paikannimiä, vaikka tuo Lumimetsä, jossa olen myöskin usein vieraillut kaverin mökilllä joskus lapsena:)
  Mutta kaikki tuo mitä kirjoitat suhteen arkipäivistä on totta! Meillä oli juuri kuun alussa 20. hääpäivä, johon on monia tylsiäkin päiviä mahtunut, vaikeitakin, mutta aina selvitty, yhdessä:)

 32. […] Ja toisaalta, saa nauttia 100% myös aikuisten ajasta. Vaikka edelleen olen sitä mieltä, että arki on myös parisuhteen parasta aikaa, niin eihän se lomailu parisuhteellekaan hallaa tee […]

 33. […] kanssa sitä eliitin kultareunaa. Kun parisuhde on päässyt siihen ihanaan pisteeseen, että se arkipäiväistyy niin että voidaan puhua ilmiöstä positiivisena, on päästy lähelle jo sitä ihanaa tilaa, […]

 34. […] aiheeseen liippaa taannoinen postaukseni ”Kun parisuhde arkipäiväistyy”. Edelleen seison sanojeni takana. Arki ja kaikki siihen liittyvä on parisuhteen […]

 35. […] jälkeen vaihdetuissa kuulumisissa. Täällä vanhassa blogipostauksessa käsittelin aihetta ”Kun parisuhde arkipäiväistyy” ja edelleen seison joka sanan […]

Kommentoi