perjantai 20. tammikuun 2017

Friday vibes & herkullinen mukikakku

…tai perjantaivibat, suomeksi sanottuna 🙂

MOIKKAMOI IHANAT!

TiedÀttekö, kun on aina vÀlillÀ niitÀ pÀiviÀ, kun on vaan niin julmetun hyvÀ olla? Tavallista parempi olla. Kun koko sisus hymyilee ja se ilo pulppuaa sieltÀ huulille leveÀksi hymyksi. Kun laitat Spotifysta Pulp Fictionin soundtrackin soimaan ja huomaat heittÀvÀsi pari Travoltamaista moovsia olohuoneessa ihan ilman mitÀÀn syytÀ. HÀkeltyneenÀ lopetat liikkeen siihen ja pyrskÀhdÀt nauruun. Jospa joku olisi taas tuonkin nÀhnyt. Jep, tÀnÀÀn on sellainen pÀivÀ. Perjantai, jolloin maailma makaa niin kovin hyvin.Mikrokakku (1 of 10)Mikrokakku (5 of 10) Mikrokakku (2 of 10)Viikon aikana sai tehtyÀ taas ne tarvittavat hommat ja kotikin on yllÀttÀvÀn siisti. Eilisen hiihtolenkin jÀlkeen huomasi, ettÀ kroppa kaipaa lisÀÀ. Kunto on kolmessa viikossa noussut hirmuisesti ja lenkin pituutta pitÀisi pikkuhiljaa kasvattaa. TÀnÀÀn piti olla urheilusta vapaapÀivÀ, mutta aamuaurinko houkutteli lenkille. KÀvelylenkki vaihtui yllÀttÀen hölkkÀÀn, koska jalka nousi niin kepeÀsti. Pispalan portailla kÀvin tekemÀssÀ muutaman vÀlikuoleman, mutta maisema huipulle pÀÀstessÀ palkitsi.

Fiilis on ollut niin hyvĂ€, ettĂ€ edes hieman liian kuivakaksi mennyt mukikakku ei latistanut tunnelmaa. Tai se, ettĂ€ siihen olisi voinut lorauttaa himpun verran enemmĂ€n hunajaa. Maistui ehkĂ€ liiankin terveelliseltĂ€, ollakin ettĂ€ on herkuton tammikuu. Herkullinen oli kyllĂ€, kaikessa terveellisyydessÀÀn. PÀÀlle olisin vatkannut kookoskermaa, jos olisin raaskinut avata jÀÀkaapista tölkin. Jos sille loppu kookosmaidolle olisi ollut kĂ€yttöÀ viikonloppuna. Mutta nĂ€illĂ€ nĂ€kymin ei ole. Joten palan painikkeeksi otin kupin kahvia. Kalenteri tuli pĂ€ivitettyĂ€ taas pari viikkoa eteenpĂ€in ja nĂ€yttĂ€isi, ettĂ€ joka pĂ€ivĂ€lle on jo jos jonkinlaista kivaa ohjelmaa. HyvĂ€ niin 🙂Mikrokakku (1 of 1)Mikrokakku (6 of 10)

TERVEELLINEN MUKIKAKKU

1 muna
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl mantelijauhoa
1 tl ruokasoodaa
1 rkl hunajaa (tai laittakaa sittenkin kaksi 😉
2 rkl mantelimaitoa
1 rkl maapÀhkinÀvoita (luomu)
ripaus suolaa
ripaus kanelia

-sekoita aineet keskenÀÀn
-annostele taikina isoon (isompaan kuin mulla) mukiin
-mikrota 2 minuuttia
-nauti!Mikrokakku (7 of 10)Mikrokakku (3 of 10)Mikrokakku (1 of 1)-2

ElĂ€mĂ€n pieniĂ€ nautintoja! ElĂ€mĂ€n suuria nautintoja pÀÀstÀÀn nauttimaan tĂ€nĂ€ iltana. Liian harvoin tulee kĂ€ytyĂ€ teatterissa ja joka kerta, kun kĂ€ydÀÀn, pÀÀtetÀÀn kĂ€ydĂ€ useammin. Saimme veljen perheeltĂ€ joululahjaksi liput teatterinĂ€ytökseen ja ettekĂ€ ikinĂ€ arvaa tuon nĂ€ytöksen nimeĂ€? Suku on syvĂ€ltĂ€!!! 😀 Veli vaimoineen tulee meidĂ€n mukaan ja lapset ovat sen aikaa veljen vaimon vanhempien hyvĂ€ssĂ€ huomassa. TĂ€mĂ€ oli toinen niistĂ€ menoista, jolloin tipatonta tammikuuta ei lasketa. Autolla olemme toki liikenteessĂ€, mutta meille takapenkkilĂ€isille sallitaan yhdet lasilliset kuplivaa. Ei se elĂ€mĂ€ kuulkaas niin vakavaa ole! Voi olla, ettĂ€ pistĂ€n ihan ranttaliksi ja pukeudun nahkaroiskelĂ€ppÀÀn. PitĂ€nee tosin testata istua sillĂ€ ensin, ettei nouse liian ylös 🙂

EdessĂ€ on siis melko kiva viikonloppu vailla mitÀÀn sen kummempaa ohjelmaa. Josko pitkĂ€stĂ€ aikaa pyörĂ€htĂ€isi lauantaikaupoilla ihmisten ilmoilla…

PIRTSAKKAA PERJANTAITA,

alle


6 Responses to “Friday vibes & herkullinen mukikakku”

  1. Johanna sanoo:

    Kuplivan hauskaa iltaa teille kaikille ja muutenkin ihanaa viikonloppua!

    On niin mukavaa lukea positiivisia juttuja ihmisistÀ, jotka ovat onnellisia ja tyytyvÀisiÀ elÀmÀÀnsÀ. TÀnÀÀnkin oli niin ihana ilma, kun aurinko paistoi ja antoi lupauksen kevÀÀstÀ.

    Heissan ja terkut PÀijÀt-HÀmeestÀ!!!

    //Johanna

    • Maria sanoo:

      Heippa Johanna

      ja hei kiitos toivotuksista, ilta oli oikein ihana 🙂

      Positiivisuus on kiva asia ja kun miettii, niin pĂ€ivĂ€stĂ€ positiivisia juttuja löytyy aika paljon. Kuten tuo aurinko, joka muuten jaksoi tĂ€nÀÀnkin paistaa 🙂

      Ihanaa viikonloppua ja terkkuja sinne takaisin <3

  2. Nina sanoo:

    Aivan ihanan nĂ€köisiĂ€ kuvia! NĂ€ytĂ€t niin onnelliselta. <3 Itse vannon myös perinteisen kalenterin nimeen. Onko sinulla joku suosikki kalenteri mitĂ€ tykkÀÀt kĂ€yttÀÀ? 🙂

    • Maria sanoo:

      Heippa Nina
      ja kiitos <3
      Ihanaa, ettĂ€ se onni nĂ€kyy naamasta 🙂

      MÀ kÀytÀn kahta kalenteria, tuota MulberryÀ, johon vaihdan sisÀllön vuosittain ettÀ nyt uutena Unelmieni vuosi 2017 -kalenteria!
      Ihanaista lauantaita <3

  3. Jenny sanoo:

    YleensÀ sun reseptit on aivan ihania, mutta tÀmÀ oli kyllÀ jopa sokerittoman terveysintoilijan makuun kamala! Mun oma oli jotenkin rakenteeltaan pesusientÀ muistuttava, joten edes jÀtski ei pelastanut sitÀ!

    • Maria sanoo:

      Moikka Jenni,

      ja voi ei, harmillusta kuulla 😛 Mulla tĂ€stĂ€ tuli myös vĂ€hĂ€n pesusienimĂ€inen, mutta maku oli kyllĂ€ raakasuklaamainen pĂ€hkinĂ€isellĂ€ vivahteella. Toivottavasti laitoit tuon 2 rkl hunajaa? Itse jĂ€in kaipaamaan hiukan makeutta!

      Leppoisaa lauantaita <3

Kommentoi