perjantai 20. tammikuu 2017

Friday vibes & herkullinen mukikakku

…tai perjantaivibat, suomeksi sanottuna :)

MOIKKAMOI IHANAT!

Tiedättekö, kun on aina välillä niitä päiviä, kun on vaan niin julmetun hyvä olla? Tavallista parempi olla. Kun koko sisus hymyilee ja se ilo pulppuaa sieltä huulille leveäksi hymyksi. Kun laitat Spotifysta Pulp Fictionin soundtrackin soimaan ja huomaat heittäväsi pari Travoltamaista moovsia olohuoneessa ihan ilman mitään syytä. Häkeltyneenä lopetat liikkeen siihen ja pyrskähdät nauruun. Jospa joku olisi taas tuonkin nähnyt. Jep, tänään on sellainen päivä. Perjantai, jolloin maailma makaa niin kovin hyvin.Mikrokakku (1 of 10)Mikrokakku (5 of 10) Mikrokakku (2 of 10)Viikon aikana sai tehtyä taas ne tarvittavat hommat ja kotikin on yllättävän siisti. Eilisen hiihtolenkin jälkeen huomasi, että kroppa kaipaa lisää. Kunto on kolmessa viikossa noussut hirmuisesti ja lenkin pituutta pitäisi pikkuhiljaa kasvattaa. Tänään piti olla urheilusta vapaapäivä, mutta aamuaurinko houkutteli lenkille. Kävelylenkki vaihtui yllättäen hölkkään, koska jalka nousi niin kepeästi. Pispalan portailla kävin tekemässä muutaman välikuoleman, mutta maisema huipulle päästessä palkitsi.

Fiilis on ollut niin hyvä, että edes hieman liian kuivakaksi mennyt mukikakku ei latistanut tunnelmaa. Tai se, että siihen olisi voinut lorauttaa himpun verran enemmän hunajaa. Maistui ehkä liiankin terveelliseltä, ollakin että on herkuton tammikuu. Herkullinen oli kyllä, kaikessa terveellisyydessään. Päälle olisin vatkannut kookoskermaa, jos olisin raaskinut avata jääkaapista tölkin. Jos sille loppu kookosmaidolle olisi ollut käyttöä viikonloppuna. Mutta näillä näkymin ei ole. Joten palan painikkeeksi otin kupin kahvia. Kalenteri tuli päivitettyä taas pari viikkoa eteenpäin ja näyttäisi, että joka päivälle on jo jos jonkinlaista kivaa ohjelmaa. Hyvä niin :)Mikrokakku (1 of 1)Mikrokakku (6 of 10)

TERVEELLINEN MUKIKAKKU

1 muna
2 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl mantelijauhoa
1 tl ruokasoodaa
1 rkl hunajaa (tai laittakaa sittenkin kaksi ;)
2 rkl mantelimaitoa
1 rkl maapähkinävoita (luomu)
ripaus suolaa
ripaus kanelia

-sekoita aineet keskenään
-annostele taikina isoon (isompaan kuin mulla) mukiin
-mikrota 2 minuuttia
-nauti!Mikrokakku (7 of 10)Mikrokakku (3 of 10)Mikrokakku (1 of 1)-2

Elämän pieniä nautintoja! Elämän suuria nautintoja päästään nauttimaan tänä iltana. Liian harvoin tulee käytyä teatterissa ja joka kerta, kun käydään, päätetään käydä useammin. Saimme veljen perheeltä joululahjaksi liput teatterinäytökseen ja ettekä ikinä arvaa tuon näytöksen nimeä? Suku on syvältä!!! :D Veli vaimoineen tulee meidän mukaan ja lapset ovat sen aikaa veljen vaimon vanhempien hyvässä huomassa. Tämä oli toinen niistä menoista, jolloin tipatonta tammikuuta ei lasketa. Autolla olemme toki liikenteessä, mutta meille takapenkkiläisille sallitaan yhdet lasilliset kuplivaa. Ei se elämä kuulkaas niin vakavaa ole! Voi olla, että pistän ihan ranttaliksi ja pukeudun nahkaroiskeläppään. Pitänee tosin testata istua sillä ensin, ettei nouse liian ylös :)

Edessä on siis melko kiva viikonloppu vailla mitään sen kummempaa ohjelmaa. Josko pitkästä aikaa pyörähtäisi lauantaikaupoilla ihmisten ilmoilla…

PIRTSAKKAA PERJANTAITA,

alle


6 Responses to “Friday vibes & herkullinen mukikakku”

 1. Johanna sanoo:

  Kuplivan hauskaa iltaa teille kaikille ja muutenkin ihanaa viikonloppua!

  On niin mukavaa lukea positiivisia juttuja ihmisistä, jotka ovat onnellisia ja tyytyväisiä elämäänsä. Tänäänkin oli niin ihana ilma, kun aurinko paistoi ja antoi lupauksen keväästä.

  Heissan ja terkut Päijät-Hämeestä!!!

  //Johanna

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Johanna

   ja hei kiitos toivotuksista, ilta oli oikein ihana :)

   Positiivisuus on kiva asia ja kun miettii, niin päivästä positiivisia juttuja löytyy aika paljon. Kuten tuo aurinko, joka muuten jaksoi tänäänkin paistaa :)

   Ihanaa viikonloppua ja terkkuja sinne takaisin <3

 2. Nina sanoo:

  Aivan ihanan näköisiä kuvia! Näytät niin onnelliselta. <3 Itse vannon myös perinteisen kalenterin nimeen. Onko sinulla joku suosikki kalenteri mitä tykkäät käyttää? :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Nina
   ja kiitos <3
   Ihanaa, että se onni näkyy naamasta :)

   Mä käytän kahta kalenteria, tuota Mulberryä, johon vaihdan sisällön vuosittain että nyt uutena Unelmieni vuosi 2017 -kalenteria!
   Ihanaista lauantaita <3

 3. Jenny sanoo:

  Yleensä sun reseptit on aivan ihania, mutta tämä oli kyllä jopa sokerittoman terveysintoilijan makuun kamala! Mun oma oli jotenkin rakenteeltaan pesusientä muistuttava, joten edes jätski ei pelastanut sitä!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jenni,

   ja voi ei, harmillusta kuulla :P Mulla tästä tuli myös vähän pesusienimäinen, mutta maku oli kyllä raakasuklaamainen pähkinäisellä vivahteella. Toivottavasti laitoit tuon 2 rkl hunajaa? Itse jäin kaipaamaan hiukan makeutta!

   Leppoisaa lauantaita <3

Kommentoi