sunnuntai 09. lokakuun 2016

Höstmys ☆☆☆

sunday-13-of-15sunday-14-of-15 sunday-12-of-15 sunday-15-of-15

MOIKKAMOI IHANAT!

Toivottavasti siellä vietellään sunnuntaita mukavissa merkeissä. Täällä on perusihana sunnuntai-ilta meneillään. Pyykinpesukone rullaa, keittiöstä tulee tuoreiden sämpylöiden tuoksu ja kynttilänliekit lepattavat. Yksi pikkuinen näkee ilmeisesti kovasti unia, sillä meidän sängystä kuuluu vikinää ja murinaa vuorotellen. Hei, tiesittekö muuten että tänään vietetään auringonpäivää? Juu, sain tuossa juuri tietää, että sunnuntai, Sunday on ollut jo muinaisten egyptiläisten mukaan juhlapäivä auringolle. Ja paistoihan se aurinko tänään loppujen lopuksi! Maanantai, Monday, taasen on ollut oodi kuulle. Ihanaa nippelinappelitietoa. I’m full of useless information ;D

Tein sämpylätaikinaa tuplasatsin, jotta sitä riittää myös viikolle. Ties vaikka huomenna aamulla ehtisi paistaa sämpylät ennen töihin lähtöä. Muutenkin tämä höstmys on aivan sangen kivaa aikaa. Kynttilänvaloa ja mausteisia sävyjä. Kaivoin pitkästä aikaa myös tuon luumunvärisen tuikkukiponkin esille ja se värinä miellyttää silmääni erittäin paljon. Näin syksyllä myös tuo tummanharmaa (tai vaaleanmusta, miten sen ottaa) ruokatilan seinä tuo sitä kaivattua kotoisuutta. Tekee ruokatilasta himpun verran pienemmän oloisen. Olenkin kovin miettinyt tuota uutta kotia ja sitä, sopiiko sinne tummaa seinää mihinkään. Näillä näkymin tumma seinä on tulossa keittiön u-sakaran päätyyn. Sinne missä on liesikin. Lisäksi rappukäytävän päätyseinä tullee tummaksi. Sopii hienosti tuon puulle jätettävän sormipaneelikaton seuraksi. Ehkä lukunurkkaukseen takkatulen ääreen tulee myös tummaa seinää. Tiedä häntä, pitää makustella, että mitä mieltä tuo talovanhus sellaisista olisi.

En ole yleensä teen juoja, mutta näin syksyllä alkaa aina teehammastakin kolottamaan. Arlandasta Emilian esimerkkiä seuraten ostin Kusmi teetä. Oi pojat, se tuoksu ja se maku! Ja hei, se saapuu sieltä salakavalasti. Se, minkä nimeä ei vielä saa sanoa. Mutta sen kunniaksi lämmitettiin jo yksi ilta glögitkin :) Ai että, josko tämä joulu (oho, sorry…sanoin sen sittenkin ääneen) olisi enemmän onnekkaampi kuin viimeiset viisi joulua (klik). Oli miten oli, niin ihan pikkuisen tunnen jo sellaisen lämmön ja kutkutuksen tuolla jossain syvällä sisimmässä. Siellä missä ne nisset ja nasset saavat vielä vähän ottaa lepoa.

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

alle


2 Responses to “Höstmys ☆☆☆”

 1. Avatar Teija sanoo:

  Oiiii, kusmitee on ihanaa! Hyvä muistutus, pitää laittaa listalle. Mä kin juon teetä vaan talvisaikaan :)

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsan Teija,

   kusmitee on kyllä ihan ylihyvää! Se on jännä juttu, että tuo tee kuuluu ns. kylmiin kuukausiin mullakin – tuleehan kuumaa kahviakin juotua läpi vuoden :)

   Kivaa tiistaita! <3

Kommentoi