lauantai 08. lokakuun 2016

Myrskyluodon Maijan mökkiterkut!

lauantai-1-of-18 lauantai-2-of-18lauantai-16-of-18 lauantai-4-of-18lauantai-17-of-18lauantai-12-of-18 lauantai-5-of-18lauantai-14-of-18 lauantai-8-of-18 lauantai-9-of-18 lauantai-10-of-18 lauantai-13-of-18 lauantai-18-of-18 lauantai-15-of-18lauantai-11-of-18

MOIKKAMOI!

Oktoberfest-teemalla piti mennä tänä viikonloppuna. Mennään kuitenkin fiestateemalla. Lounas nimittäin. Eikä sitä oktoberfestiä kyllä iltaruokapöydästäkään löydy. Mutta tuosta lounaasta; bataattiranut ovat ehkä maailman haastavimmat valmistaa. Joka toinen kerta niistä tulee ihanan rapsakoita ja joka toinen kerta sellaisia lötköjä. Niin kuin tänään. Syytän sitä talouspaperin puutetta. Kotona kuivaan yleensä bataattiranskalaiset talouspaperiin huolella ennen paistamista, mutta nyt sitä en tehnyt. Yhtäkaikki, hyviltä nuo maistuivat.

Mies tosin totesi syötyään, että koska se pääruoka tarjoillaan. Söi tyttöjen grillimakkaran loput ;) Joten se siitä lihattomasta lokakuusta sitten. Tuo fiestaplatter oli ihan älyttömän hyvä. Bataattiranskalaisia, lehtikaalta (sitä ruukkulehtikaalia), punasipulia, mustapapuja, tomaattia, avokadoa, ranskankermaa ja korianteria. Namskis! Kuohuvaa on koko viikon tehnyt mieleni, joten lasillinen sitä ja I was in heaven.

Mökkikausi taitaa lähennellä loppuaan, hirmuisesti ei vastarannan mökeillä näy elämää. Saaressa on naapurit laittamassa mökkiä talviteloille. Kovin tyhjää on muuten. Me saunottiin jo päivällä, jotta nyt illan saa istua telkkarin äärellä. Tapparan peliä, Possea ja Miljoonajahtia. Karvainen kaveri on jälleen kerran ihan onnensa kukkuloilla mökillä. Likainen on kuin mikä, onneksi huomenna on pesupäivä.

Tajusin just, että me ollaan viikon päästä Bostonissa. Ihan hullua edes ajatella! Pikkuhiljaa alkaa matkakuume nousta tuolta jostain. Eikä vähiten sen takia, että Bostoniin on luvattu liki 20 astetta lämmintä. Kuten myös sitten New Yorkiinkin. Ollaan mietitty ostoslistaa ja arvatkaas, mikä siellä keikkuu ykkösenä? Bounce sheets – eli ne kuivausrumpuun laitettavat paperinkappaleet, joiden ansiosta pyykistä tulee ihan älyttömän hyväntuoksuista ja pehmeää. Niitä jos jotain tuolta rapakon takaa on ollut ikävä :D

Saareen paistaa tällä hetkellä ihana ilta-aurinko. Maisema on kauniin oranssinvärinen. Pohjoisesta tuleva tuuli tuo mukanaan vaahtopäitä niemen nokkaan, mutta saaren edustalla olevalla lahdella on tyyntä. Joutsenetkin ovat kerääntyneet lahdelle, lähtenevät tuota pikaa kohti etelää ja lämpöä. Lucky them 

IHANAA LAUANTAI-ILTAA,

alle


4 Responses to “Myrskyluodon Maijan mökkiterkut!”

  1. No siellä on oikein kunnon hygge päällänsä! Kivalta näyttää mökkitunnelmat! :)

  2. Avatar Elisa sanoo:

    Voi vitsi miten ihana tunnelma välittyy. Mistä muuten on tuo ihana minisohva/astetta kookkaampi nojatuoli? Ihan täydellinen

  3. […] vastine?) toimivat myös. Latoo ranskalaisten päälle samat aineet kuin nachopeltiinkin laittaisi. Täällä esittelemäni fiesta platterikin toimii erinomaisesti! Yksinkertaisesti maukasta on ranskikset, […]

Kommentoi