torstai 15. syyskuun 2016

Lempeän leivän lumoissa & lukijakilpailu

MOIKKAMOI!

Turvonnut vatsa. Aivan liikaa hiilareita. Pullamössömäinen koostumus. Ei pidä nälkää. Olen dieetillä. Ei ole terveellistä. Aiheuttaa vauvalle vatsanväänteitä. Kyllästynyt puputtamaan päivästä toiseen. Siinä allekirjoittaneen ihan vain muutamia tekosyitä sille, miksi olen karttanut aikoinani leipää. Fazerin Vatsaystävällinen -kampanjan myötä minua pyydettiin pohtimaan suhdettani leipään. Pohtimistyö oli helppo saattaa tekstin muotoon, sillä liki koko aikuisiän olen ollut suhteessa leivän kanssa. Tulin siihen tulokseen, että leivällä ja minulla on ollut tavallaan niin sanottu viharakkaussuhde.

Opiskeluaikoina leipä oli paras kaverini. Leivän kanssa treffattiin heti aamulla, leivän kanssa pidettiin lounaspalaveria, leipä ilostutti pöydällä tenttiin lukiessani ja leipä oli televisiokatselukumppanini iltaisin. Leipä lohdutti sydänsuruissa ja leipä pelasti treenin jälkeen. Leipää tuli syötyä enemmän kuin laki sallii. Kunnes luin jostain julkaisusta, että leipä on pahasta! Maailmani meinasi romahtaa. Kyseenalaistinko uutisen ja jatkoin suhdetta leivän kanssa? En, vaan jätin leivän kuin nalli kalliolle. Ero riipaisi. Minua ehkä enemmäin kuin sitä leipää. Se tuntui vatsanpohjassa aina pelkkää salaattia, pekonia ja kananmunaa puputtaessani. Kaipasin leivän täyttävää vaikutusta ja sitä mielihyvän tunnetta, jonka ruisleivän syömisestä sain. Huonot hiilarit ovat taaksejäänyttä elämää, ajattelin.fazer-vatsaystavallinen-1-of-30 fazer-vatsaystavallinen-10-of-30fazer-vatsaystavallinen-13-of-30fazer-vatsaystavallinen-5-of-30

Kunnes ero alkoi tuntumaan liian kipeältä. Niin kipeältä, että pikkuhiljaa vastasin leivän kutsuun. Aloin tapailla leipää ensin aamuisin. Paahtimen kautta käynyt ruisleipä sulostutti aamujani ja elämäni hymyili. Pian leivän kanssa oli treffit myös iltaisin. Samainen, hieman rapsakka ja lämmin ruisleipä kinkun siivun ja kurkun kera oli parasta iltapalaa, mitä tiesin.  Kunnes meidät erotettiin jälleen. Ero johtui tällä kertaa kolmannesta osapuolesta. Se pikkuinen nyytti, joka huusi vatsaansa 24/7 sai minut kääntymään viisaampien puoleen ja lukemaan keskustelupalstoilta, että syy vauvan vatsavaivoihin on leipä. Jälleen jätin tämän tiedon kyseenalaistamatta ja nakkasin leivän ruokavaliostani. Hävisivätkö vauvan vatsavaivat? Eivät ja päivä päivältä itse muutuin kiukkuisemmaksi leipähimotuksissani. Koin todellisia vieroitusoireita. Otin leivän takaisin ruokavaliooni ja huomasin, että sekä äiti että tytär voivat paremmin. Elämä hymyili ja suhde leipään kukoisti.

Tuli toinenkin tyttö perheeseemme ja aloin miettimään, että raskauskilot pitäisi saada karistettua. Hurahdin juoksemiseen. Leipä toimi palautusjuomani sijaisena ja hyvin toimikin. Sain tankattua nopeasti hiilareita ennen kuin oli ruoka-aika. Jostain syystä kilojen tippuminen pysähtyi kuin seinään. Aloin miettimään syitä tähän. Syönkö sittenkin liikaa hiilareita? -kysymys kumisi takaraivossani. Pitäisikö taas karsia niistä. Pian huomasin, että juoksujalka ei enää noussut samaan tahtiin eikä se painokaan tippunut. Loppujen lopuksi huomasin, että se ei todellakaan ollut leipä, minkä takia raskauskilot eivät lähteneet tippumaan vaan se, että olin ajanut aineenvaihduntani minimiin niukalla ruokavaliollani.
fazer-vatsaystavallinen-12-of-30fazer-vatsaystavallinen-6-of-30

Happily ever after with leipä? Näinhän sitä voisi kuvitella, että olisin jotain tästä vuoristoradasta leivän kanssa oppinut 🙂 Mutta, tuossa keväällä aloin kärsiä turvonneesta alavatsasta. Ilman minkäänlaisia kipuja vatsalla. Samaan aikaan tosin kärsin nivelkivuista. Mars gluteenittomalle, oli eräs suositus. Jälleen kerran jätin leivän. Sillä en tajunnut edes hakea kaupan gluteenittomalta osastolta leipää. Kuukauden päivät olin gluteenittomalla ruokavaliolla eikä nivelkivut siitä hävinneet. Vatsa ehkä oli vähemmän pömppö, mutta radikaalia muutosta en havainnut. Otin leivän takaisin ruokavalioon. Tällä hetkellä olen lempeän leivän lumoissa. Leipä pelastaa ne aamuni, kun en jaksa keittää puuroa ja poikkeuksetta jokaisen iltani. Me ollaan takaisin siellä vuoristoradan kivoimmassa osuudessa.

Nyt olen sitä mieltä, että se pömppis ja mä tullaan ihan hyvin juttuun keskenämme. Onko se sitten ikään liittyvä juttu vai liikunnan puutteesta johtuva sivuoire, sitä en osaa sanoa. Vaikka pömppömahan kanssa hyvin juttuun tulemmekin, niin silti en poissulje ajatusta siitä, että sille voisi tehdä jotain. Pömppistä ajattelin lähteä pienentämään Fazerin markkinoille lanseeraamalla Fazer Vatsaystävällinen -leipätuoteperheellä. Tähän terveelliseen tuoteperheeseen kuuluvat herkullisen lempeä Vatsaystävällinen Ruisleipä, suloisen rouhea Vatsaystävällinen Kauraleipä ja ennenkuulumattoman maukas Vatsaystävällinen Gluteeniton leipä. Enää ei allekirjoittaneella ole tekosyitä, minkä takia välttää leipää!fazer-vatsaystavallinen-11-of-30 fazer-vatsaystavallinen-14-of-30

What’s your excuse? Ollaanko sielläkin vuoristoradan huimassa menossa kera leipäkaverin? Viharakkaussuhteessa tuohon lempeään syysiltojen pelastajaan? Onko joku syy, miksi olet jättänyt leivän pois ruokavaliostasi? Mitä odotat omalta leipäkokemukseltasi?  Kertomalla kommenttiboksin puolella suhteestasi leipään, olet mukana Fazerin terveellisen tuotepaketin arvonnassa (huom! toimitusajasta johtuen paketti ei sisällä leipää). Kilpailun säännöt löydätte täältä. Arvonta-aika alkaa nyt ja loppuu tasan viikon päästä eli 22.9.2016 klo 10.00. Käykäähän tutustumassa kampanjasivustolla Fazer Vatsaystävälliseen tuoteperheeseen!

Vaikka se perinteinen kinkkukurkkuruisleipä kuuluukin ruokavaliooni, niin tulen viikon päästä jakamaan kanssanne kolme uutta reseptiä, jotka kehittelin Vatsaystävällisten leipien tiimoilta. Leivästä on todellakin moneksi!

LEMPEIN TORSTAITERKUIN,

alle

YHTEISTYÖSSÄ: FAZER VATSAYSTÄVÄLLINEN

indiedays-ja-brm-yhteislogo


79 Responses to “Lempeän leivän lumoissa & lukijakilpailu”

  1. klaara sanoo:

    Herkullisen näköisiä leipiä. Minä syön mielestäni liikaa leipää ja se näkyy myös ulospäin, mutta kun tuore leipä on niin herkullista.
    Mukana arvonnassa.

  2. manna sanoo:

    Tuskin pystyisin jättämään leipää pois ruokavaliostani, etenkin aamukahvin kanssa on pakko saada leipää (vaaleaa!) tai päivä menee pilalle:)

  3. Sari sanoo:

    Mikään ei ole niin hyvää kuin tuore hiivaleipä ja siihen vain oivariini päälle. Tai sama ruisleivällä. Tai sitten voisin elää pelkästään näkkäriä syömällä 🙂

    Nyt alkanut itsellä oleen myös pieniä vatsaongelmia ja yritän taas kertaalleen vähentää leivän syöntiä. Perheessä pari gluteenitonta, joten tuo Fazerin uutuus pitää kyllä kokeilla.

  4. Virpi sanoo:

    Nam, näyttääpä hyvältä nuo uudet leivät. Täytyykin maistaa kun on osuvat kohdalle.
    Itse söisin leipää, se on niin mukavan tuntuinen suussa, kun pureskelee, mutta vatsa ei tahdo kestää, turvottaa…
    Mukavaa syksyä sinulle.

  5. Riittale sanoo:

    Pystyn täysin samaistumaan kertomaasi. Aina välillä lopetan leivän syömisen. Mutta, mutta….
    Noista Fazerin leivistä en ole kuullutkaan. Vaikuttavat herkullisilta.
    Pakko on kokeilla.

  6. TarjaL sanoo:

    Olen aina pitänyt leivästä. Sama juttu mulla, leipää menee lähes joka tilanteessa. Ainoastaan lounaalla en syö leipää. En ole pystynyt olemaan ilman leipää kuukautta kauempaa.

    Aion kokeilla Fazerin leipiä, vaikka onni ei arvonnassa suosisikaan.

    Hyvää syksyn alkua teidän perheelle!

  7. Jaana sanoo:

    Aamukahvit ja leipää, vaaleaa tai tummaa muutoin ei lähde päivä käyntiin

  8. jenni sanoo:

    Syön leipää ihan päivittäin, niin lämpimän ruuan kanssa kuin ilta- ja välipaloillakin. Tykkään leivästä, enkä edes tahdo elää leivättä.

  9. Jenni sanoo:

    Mä olen leivän suurkuluttaja. En ole ikinä pitänyt ”leipä paastoa” vaan leipä kuuluu ja tulee aina kuulumaan elämääni. Leipä herkuttelu arjen luxusta!

  10. Jenna sanoo:

    Aamukahvin kanssa paahdettu ruisleipä vaan toimii niin hyvin! Varsinkin niinä aamuna kun saa nauttia aamiaisen rauhassa.

  11. Aidafoun sanoo:

    Olen jättänyt leivän kokonaan pois ja iltapalalla leivän tilalla käytän riisikakkuja. Itselleni ei leipä ole oikein koskaan sopinut. Aiheuttaa turvotusta. 🙂

  12. Aino sanoo:

    Leipä on päivittäinen herkku, kohtuudella kuitenkin. Leipä ei minulla korvaa ruokaa, vaan on osa sitä. Aamupalan kaverina tuomassa hiilareita sekä ajoittaisena välipalana. Joskus päivällisellä kotitekoisten hampurilaisten kanssa. Aina vehnättömänä, joten nämä vastaystävälliset otan ilolla kokeiluun. Parasta on edelleen rapsakaksi paahdettu ruisleipä avokadolla, merisuolalla ja pippurirouheella.

  13. marja leena sanoo:

    Melkein elän leivällä helppoa ja hyvää.

  14. Arja sanoo:

    Puhut aivan kuin minun suullani. Leivän syönti aloitettu ja lopetettu monen monta kertaa samoista syistä. Nykyään syön pääsääntöisesti vain aamukahvin kanssa ruisleipää, kun aamulla ei vain mikään muu maistu yhtä hyvältä. Olen myös hurahtanut gluteenittomaan siemennäkkäriin, jota tulee leivottua nykyään viikottain. Vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta tämä Fazerin Vatsaystävällinen leipäsarja.

  15. Aila sanoo:

    Ei ilman leipää tulisi toimeen. Ihanaa kun tulee aina uusia makuja joita voi maistella.

  16. Marjo sanoo:

    Leipä on niin hyvää! Se kuuluu jokaiseen päivään. Aamuisin paahdettu ruisleipäsiivu kahvin kanssa ja kotiintultua työstä jälleen. En voisi elää ilman leipää!

  17. Riksu sanoo:

    Leivän syönti on minun osalta jäänyt gluteeniherkkyyden takia, mut nyt pitäisi saada ostettua ja opeteltua syömään kauraleipää, jonka uskoisin sopivan vatsalleni.

  18. Mari V sanoo:

    Syön leipää joka aamu kahvin kanssa 🙂

  19. Tuija sanoo:

    Kyllä ruokavalioon kuuluu leipä, ja olen vaihtelunhaluinen vaikka ruista ei voitakaan mikään. Toki kohtuus kaikessa 😉

  20. Hansu sanoo:

    Leipä, tuo paras ”ruoka” mitä löytyy! Välillä jätin kaiken leivän pois mahaoireiden takia, mutta eihän siitä voi erossa olla. Ruisleipä paahdettuna ja juurikin kinkulla ja kurkulla nautittuna….ei parempaa olla voi!!! 🙂

  21. Maisa sanoo:

    Minä olen rakastanut ruisleipää yli kaiken lapsesta asti. Sairastuttuani keliakiaan 6 vuotta sitten olen jäänyt kaipaamaan ruisleivän makua yli kaiken – sitä ei korvaa mikään. Onneksi gluteenittomien leipien valikoima on noussut viime vuosina. Taas Fazerilta uutuus, kivaa!

  22. Sara sanoo:

    No, sitäpä sitä. Joskus leipä turvottaa, joskus ei. Perunaa en syö juuri ollenkaan, mut ilman leipää en voi olla. Enkä haluakaan. Vähentänyt toki olen. Tuo Fazerin gluteeniton pitää testata. Leipä ja kahvi 🙂 Ja jos makeaa tekee mieli, niin leipä ja sen päälle juusto ja siihen hilloa!
    Mut ei me suomalaiset syödä leipää niin paljon kuin norjalaiset, Tanskasta ei itsellä kokemusta.

  23. Marianna sanoo:

    Tykkään leivästä ja aina sitä olen syönyt, mutta melkein huomaamatta leivän syöminen on vähentynyt. Ennen söin leipää lähes kaikilla aterioilla, nyt olen jättänyt sen lounaalla ja iltaruoan kanssa pois kun mieluummin täyttää vatsan ”ihan oikeella” ruoalla. Mikään ei kyllä voita tuoretta leipää ja oivariinia 🙂

  24. Jenny sanoo:

    Olen alkanut syömään leipää uudelleen pitkän tauon jälkeen, ja maistuukin taas niin hyvältä! Nämä Fazerin uutuudet kuulostavat mielenkiintoisilta, eli täytyykin testata 🙂

  25. Ulla sanoo:

    Eihän sitä edes käynnisty aamulla ellei saa kunnon ruisleipää! Varsinkin etelänreissujen jälkeen sen kaipuun huomaa 🙂

  26. Elma sanoo:

    Oi mä rrrrrakastan leipää. Ja leipä mua ;), koska en siitä liho (ehkä päällisistä hiukkasen) eikä vatsani siitä pahastu. Voisin elää kokonaan leivällä. Teen sitä itse, ostan kaupasta, leipomoista ja reko-toreilta. Tuon sitä tuliaisiksi eri puolilta Suomea ja on sitä Euroopastakin kotiin rahdattu. Leipä on mun juttu!

    – Elma –

  27. Kati sanoo:

    Aamukahvi ilman leipää on kauhistus, joten taidan olla koukussa 🙂 mutta toivoisin kyllä pystyväni hieman vähentämään leivän syöntiä.

  28. Pia sanoo:

    Leivän kanssa olen vatsaoireiden takia joutunut myös kokeilemaan itselleni sopivaa päiväannosta. Liikkuvana ihmisenä kun siitä en halua luopuakaan. Kaksi leipää päivässä tuntuu vakiintuneen ruokavaliooni aiheuttamatta juurikaan vatsaongelmia. Nämä leivät menee varmasti kokeiluun.

  29. Soe sanoo:

    Itsellä muuttui ruokavalio seitsemän vuotta sitten, kun jouduin jättämään gluteenipitoisen ruuan ja siirtymään gluteenittomaan. Viime aikoina on tullut uusia gluteenittomia leipiä, mitkä jopa maistuvat aidolle leivälle. Itse en ymmärrä tätä gluteenittomuusbuumia sellaisilla ihmisillä, jotka pystyvät syömään gluteenipitoisia ruokia, sillä valikoima gluteenittomissa leivissä varsinkin saattaa olla välillä huono ja ne maksavat moninkertaisesti verrattuna tavallisiin. Jos voisin valita niin tottakai haluaisin, että elimistö kestäisi gluteenia ja pystyisin syömään normaalia ruokaa enkä joutuisi elämään erikoisruokavaliolla, mutta valitettavasti pystyn syömään vain gluteenitonta.

  30. Ida sanoo:

    Leipää menee päivittäin. Viikolla suosin täysjyvää ja etenkin ruisleipää tulee syötyä paljon. Viikonloppusin sitten voi nauttia muitakin leipä lajeja. Lemmpareita ovat kaikenlaiset siemen-ja jyväleivät 🙂

  31. Aurinkoinen sanoo:

    Vatsaoireiden myötä leipää on pitänyt säännöstellä, pari palaa kauraleipää päivässä on ollut ok. Tuota kauraleipää pitää ehdottomasti kokeilla.

  32. Sari sanoo:

    Syön leipää yleensä aamu- ja iltapalalla. Leipä on mielellään täysjyväistä tai ruisleipää. Uutta kauraleipää pitää kokeilla.

  33. Satu sanoo:

    Moikka,
    Tykkään leivästä.Tuoreesta ruisleivästä, sämpylöistä, prezeleistä ja siemennäkkileivästä.Ja, mietin kyllä päivittäin josko pitäisi vähän himmailla näiden hiilareiden kanssa…

  34. Ninni sanoo:

    Ruisleipä aamulla kahvin kera. Päivällä yritän pärjätä riisikakuilla jos leivän tarve. Illalla saatan ottaa leivän. Tunnustan riippuvuuteni.. Vaikea päästä eroon.

  35. Hanna sanoo:

    Melkein kuin itse olisin tuon kirjoittanut. Samaa vuoristorataa menty. Nyt taas leipä pannassa outojen ilmavaivojen vuoksi. Ja leipää on ikävä. Oiva valinta aamuun,päivään ja iltaan. Kun sitä ei ole,ei oikein keksi muutakaan tilalle.

  36. Sarkku sanoo:

    Jälkiuunileipä on niiiin hyvää. Gluteenittomat tulee tutuksi pakosti perheen keliakian takia. Leipä on hyvää, mutta liikaa syötynä maha jumissa!

  37. MinnaK sanoo:

    Hei,
    Minä haluaisin elää leivällä, jos voisin. Rakastan leipää, vaikka herkkä vatsani ei aina. Silti syön leipää.
    Ihana kuulla vatsaystävällisestä leipäperheestä. Pakko kokeilla☺

  38. Sari sanoo:

    Leipää tulee syötyä aamu- ja iltapalalla, ja ehdottomasti tummaa leipää.

  39. Kaura sanoo:

    Olen ainoastaan ruisleivän ystävä, vaaleita leipiä en syö lainkaan. Rukiissa kuitua paljon, ja pieninä määrinä sopii vatsallekin. Gluteenittomat leivät kiinnostaa myös, ja etenkin tämä uutuus. Kivoja uusia vaihtoehtoja tulee valikoimaan.

  40. Elise H. sanoo:

    Leipää tulee syötyä jonkin verran, yksi tai korkeintaan kaksi viipaletta päivässä. Leivän syönti ei ole aiheuttanut minulle vatsaongelmia, ruisleipääkin pystyn syömään ongelmitta. Voileipä on hyvä välipala, aterian kanssa en sitä syö 🙂

  41. minttu_ sanoo:

    Leipä on vähänkuin kananmuna, välillä niitä saa ja pitääkin syödä, välillä saa syödä yhden päivässä ja sitten taas tulee aika milloin ei saa syödä ollenkaan ja on todella pahasta. Kultaisen keskitien löytäminen on vaikeaa. Vaaleat pullamössöt olen hylännyt (ellei ole joku todella todella spesiaali tilanne), ruisleipä sopii keholle ja sitä syön sen pari-kolme siivua päivässä. Gluteiinittomat myös kiinnostaa.

  42. Hennu sanoo:

    Ruisleipää syön harvakseltaan, se turvottaa. Kauraleipä ja gluteeniton näkkileipä ovat suosikkejani.

  43. Eeva-Maria sanoo:

    Tuore,lämmin leipä on ihanaa!
    En syö leipää päivittäin, mutta useasti viikossa kumminkin.
    Sunnuntaina taas kuopuksen toiveruokaa, kasvissosekeittoa ja siihen kaveriksi Sikke Sumari-sämpylät.
    Mukana arvonnassa.

    Eeva-Maria

  44. Seija sanoo:

    Hei! Ehdottomasti haluan kokeilla Fazeein uusia leipiä, kuulostaa todella houkuttelevalta! Miksen kokeilisi myös gluteenitonta! Leivon itse paljon, mutta harvemmin leipää, mutta mikä voisi voittaa vaikka itseleivottujen sämpylöiden makua ja tuoksua 🙂 Leipä on kuulunut aina ruokavaliooni eri muodoissaan, nyt suosin kokojyväviljaista. Jos kaupan leivästä saisi sen itseleivotun fiiliksen ja tietäisi leivän olevan myös terveellistä, olisi mahtava juttu 🙂 🙂

  45. Anu sanoo:

    Leipä on ihanaa! Ruisleipää paahdettuna, ei parempaa herkkua voi olla, ainoa harmitus siinä on se, että sitä tulee syötyä liikaa, ei malta lopettaa kun maku on niin ihana. Minä olen aina syönyt leipää, en ole koskaan ollut syömättä, välillä vähemmän, välillä enemmän, mutta aina kuitenkin 🙂

  46. Elisa sanoo:

    Leipä miehen tiellä pitää 🙂 Sano vanha kansa 🙂
    Itse syön joka päivä leipää. Aamulla teen kanssa, lounaalla salaatin lisukkeena ja illalla näkkäriä iltapalaksi. Mikä sen parempaa kun tuore leipä.
    Kiitos mukavasta blogista.

  47. Marella sanoo:

    Eläisin leivällä jos se oli mahdollista, mutta vatsani on vahvasti eri mieltä. Käytännössä siis syön päivittäin vain kauraleipää (100% kauraa käytetty viljana) kaksi siivua. Satunnaisesti voin syödä vehnää, mutta hyvin pienessä määrin eikä joka päivä missään tapauksessa. Fazerin kauraleipää olen jo koemaistanut. Maukas tuote, mutta itse kaipailisin kovasti kauraleipää, jossa ei olisi siemeniä laisinkaan. Ihan henkilökohtaisen vatsaystävällisyyden nimissä 🙂

  48. Salla sanoo:

    Kiitos tästä postauksesta, nuo leivät menee kyllä heti kokeiluun 🙂 Rakastan leipää, mutta, minulle niistä tulee turvotusta, eli maha saattaa hyvinkin illalla näyttää siltä, että olisin 7. kuulla raskaana. Oikeasti. Eikä se ole todellakaan kivaa. Maha ei ole kipeä eikä mitään sellaista, mutta vain turvonnut. Olen joskus ollut aika tiukasti hiilarittomalla, tai hiilarit olleet siellä alle 50g/vrk ja silloin on littana maha. Mutta ilman leipää on tosi vaikeaa olla.

    Aion ottaa nämä leivät kokeiluun järjestyksessä 🙂

  49. Riikka sanoo:

    Leipä naisen tiellä pitää! Kera kahvin ja Aamulehden. Tätä komboa ei mikään, ei koskaan, tule tule meitä toisistamme erottamaan. Amen.

    Mukana arvonnassa, onnettaren odottelussa.

  50. Jenny sanoo:

    Leipä on eväänä aivan ykkönen, muuten sitä kuluu aika vähän.

    Mielenkiinnolla mukana arvonnassa!

  51. Ella sanoo:

    Joka aamu itseleivottu sämpylä ja lounaalla + päivällisellä ruisleipää. Isoista siemenistä en leivässä pidä.
    Gluteenitonta leipää leivon pojalleni ja ostan 100% kauraleipää kaupasta.

  52. MariH sanoo:

    Rakastan leipää! Syön leipää joka päivä, ja parasta on itse tehty tuore rieska voilla <3

  53. Sanna sanoo:

    Rakastan leipää ja se tulee kuulumaan ruokavaliooni aina.Enimäkseen syön ruisleipää,jonka paahdan tai real ruisleipää,joka on suosikkini.Pidän kovasti myös paahto ja kauraleivästä.Kasaan leivän päälle juustoa,vihanneksia,keitettyä kananmunaa.En pidä valkoisesta ”pullaleivästä”.Välillä kun herkuttelen,haen tuoretta&lämmintä patonkia.Moniviljana:)

  54. Susaanna sanoo:

    Leipä on helppo lounaseväs ja kuuluu aina viikonloppuaamuihin herkkupäällysten kera! Fazerin Kestileipää on edelleenkin ikävä – sen kuori oli täydellisen rapsakka ja makoisa..

  55. Jenni sanoo:

    Leipä kuuluu elämääni, en keksi mitään painavaa syytä luopua siitä. Toki määrällisesti syön paljon vähemmän kuin muutama vuosi sitten. Iltaisin menee iltapalaksi pari ruisleipää avocadolla ja muilla päällisillä.

  56. Jasmiina sanoo:

    Enään en paljon leipää syö sillä vehnä saa vatsani sekaisin. Silloin tällöin saatan yhden leivän syödä vaikka vähän ilmavaivoja saattaa seurata

  57. Eeva sanoo:

    Leipä on suurta herkkuani, vaikka yritän vähentää leivän kulutustani painonpudotuksen merkeissä..

  58. Karkku sanoo:

    Leipä on ehdoton kompastuskiveni…syön sitä liikaa, mutta kun se on niin hyvää.

  59. Sini sanoo:

    Muistan vielä ajat, kun koulusta kotiin tullessa vetäisin helposti pussillisen paahtoleipää välipalaksi (eikä näkynyt missään). Aikoinaan se oli vain niin helppo ”ruoka”, että hyvin pystyin nuorena ja hoikkana sitä syömään enemmän kuin laki sallii ilman kummempia miettimisiä. Joskus sitten opiskelemaan lähtiessäni aloin enemmän tai vähemmän pelleillä ruoan kanssa, joten silloin väheni leivän syönti (ja muukin syöminen)…ensimmäisen kerran tullessani raskaaksi minulla todettiin raskausdiabetes ja viimeinenkin leipäpala vietiin Oli aivan kamalaa elää ilman aamupalan ruisleipääni!! Vieroitusoireet olivat ihan hirveät ja luulin, etten koskaan tottuisi syömään jugurttia tai rahkaa leivän sijaan (rahkan totesin siis ktselleni parhaaksi verensokereiden suhteen), mutta niin vain kävi, että enää en luopuisi aamuisesta kreikkajugu-marja/hedelmä-pähkinä-kombostani, joka on parasta mitä tiedän Leipää syön harvoin, ehkä n. kerran viikossa, ja onhan se ihanaa. Mitään syytä leivän vähäiseen syöntiin ei enää ole, se vain jäi pois enkä sitä enää kaipaa. Mutta silloin, kun sitä syön, on päälliset mietitty tarkoin ja todellakin nautin sen syömisestä

  60. Lena sanoo:

    Voisin helposti elää leivällä ja usein korvaankin aterioita parilla leipäpalalla. Leipä on parasta mitä tiedän! Joko ihanan rapean sitkeä jälkiuuniruissari tai vasta leivottu italialainen päältä rapea, mutta sisältä pehmeä vaalea maalaisleipä, päälle voita ja pala hyvää juustoa!

  61. Meri sanoo:

    Leipä on kyllä ihanaa ja sitä tulee syötyä päivittäin ainakin aamupalalla ja usein myös illalla. Itse en karppaa eikä leipä aiheuta mitään oireita, joten hyvällä omatunnolla syön muutaman palan / päivä. Toki joskus tulee korvattua oikea ruoka leivällä, sitä yritän vältellä.

  62. Henna sanoo:

    Leipä on suurta herkkua! Valitettavasti ei vaan niin terveellistä ainakaan suuressa määrin…

  63. SAMP sanoo:

    Tuore leipä paksulla juustoviipaleella ja tomaatilla on melkein parempaa kuin karkki, mutta syön sitä harvoin n. kerran viikossa. Voin paremmin sekä fyysisesti että henkisesti, kun leivän sijaan syön oikeaa ruokaa enkä ole hiilaripöhössä. Tosin en kyllä erityisemmin muuten välttele hiilareita eikä leipä aiheuta mahakipuja, mutta olo on kevyempi, kun en mussuta päivittäin leipää. Hyväähän se kyllä on

  64. Päivi sanoo:

    Leipää tulee kyllä syötyä välillä liikaakin, mutta se vain on niin hyvää ja täyttävää ja ennen kaikkea helppoa! Ruisleipä aamukahvin kanssa on parasta 🙂

  65. Annika sanoo:

    Onkohan mulla joku viha-rakkaus-suhde leipään? Välillä leipä toimii mulla kaiken muun herkun korvikkeena ja silloin sitä tulee syötyä ihan liikaa. Samoin huomaan, että jos ateriarytmit ovat muuten päälaellansa, tulee mussutettua leipää nälkäänsä. Jossain vaiheessa yritin myös, etten söisi ollenkaan leipää, mutta sitten ajattelin että ennemmin karsin esimerkiksi karkinsyönnistä. Nyt syön leipää n. pari palaa päivässä ja parhaiten se maistuu minulle oikein hyvien päällysten kanssa (kinkku, juusto, kurkku, paprika) sekä teekupposen kanssa.

  66. Briksu sanoo:

    Leipä kuuluu kyllä ihan jokaiseen päivään!

  67. Herttanen sanoo:

    Leipä käynnistää päivän, ja toimii hyvin myös iltapalalla, välillä lautasella on myös karjalanpiirakkaa tai rieskaa perinteisen ruisleivän sijaan.
    Suomen leipäkulttuuri on rikas ja tukee hyvin muuta ruokavaliota. Ja onhan leipä myös ihan tosi hyvää!:)

  68. Sussiluu sanoo:

    Tuo on niin tyypillistä syyttää leipää kaikista vaivoista ja leipää pidetään suotta syypäänä vatsavaivoihin.
    Ihminen on kokonaisuus ja vaivat ovat monen asian summa.
    Istutaan koko työpäivä, pidetään liian kireitä vaatteita, syödään mitä sattuu ja kun vatsa turpoaa, niin syypäänä pidetään leipää…
    Tästä syndroomasta käytetään nimeä; pankkineidin syndrooma.
    pitkin työpäivää pitäisi aina seisoa joka tunti ja mielellään kävellä hiukan. Ps. Auttaa myös alaselkä kipuihin.
    Vaatteet pitäisi olla sellaisia, etteivät ne purista alavatsaa. Ruoka minipuolista ja terveellistä + syö täysjyväleipää!
    Otetaan maalaisjärki käyttöön ja lopetetaan kaiken keivän turha mollaaminen!

  69. Patsy sanoo:

    haasteellinen on suhde leivän kanssa, mutta aamupalalla on oltava aina ruisleipä juustolla ja mielellään maksamakkaralla

  70. moonangel sanoo:

    Itse pidän leivästä, varsinkin tuoreesta ruisleivästä. Ikävä kyllä vain hiiva saa vatsani pömpöttämään ja kertyy ilmaa vatsaan. Olen ratkaissut asian ostamalla hiivatonta ruisleipää, mutta ei se aina ole yhtä hyvää 🙁

  71. Maria M sanoo:

    Ruisleipä on lemppari, vaaleaa leipää olen yrittänyt vältellä. Mutta leipä ehdottomasti kuuluu perus ruokavalioon.

  72. Miina sanoo:

    Minä rakastan leipää! Syön aamulla ruisleipää, eväänä töissä on ruisleipää ja illalla syön salaatin kanssa leipää. Useimmiten syön ruisleipää, mutta joskus on ihanaa paahtaa paahtoleipää tai nauttia pulleita sämpylöitä. Näkkäri ja hapankorput maistuvat myös.

  73. Teija sanoo:

    Meillä syödään pääsääntöisesti vain ruisleipää ja jos halutaan vaihtelua niin sitten valinta on näkkileipä tai hapankorppu.

  74. Salli sanoo:

    Tykkään tosi paljon ruisleivästä ja kauratäys leivästä myös. Yleensä aamupalana tuoretta leipää.mukaan arvontaan.

  75. OutiJ sanoo:

    Syön gluteenitonta leipää. Vatsa ei kestä muuta. Olisipa kiva voittaa, gluteeniton leipä kun on tavallista paljon kalliimpaa.

  76. Krista sanoo:

    Näitä yritin etsiä lähikaupasta. Vatsani ei siedä tavallista leipää ja turpoaa mahdottomaksi

  77. Niina sanoo:

    Ah, niin tuttua. Tällä hetkellä menen itse siinä kohtaa, kun etsin kuumeisesti leivän korviketta. Olo ja turvotus vaatii nyt radikaaleja ratkaisuja. Sain eilen maistaa ns. karppileipää eli pääasiassa matelijauhoja-kananmunaa-juustoraastetta koostumuksella olevaa ”leipää” ja vitsit,tähän kyllä tykästyin! Mutta hyvältä vaikuttavat Fazerin tuotteekin. Varmasti kokeilemisen arvoisia 🙂

  78. Johanna - Kaikkea kaunista sanoo:

    Hei,vähän samanlaisia ongelmia tuoreen leivän kanssa kuin sinullakin, mutta näitähän täytyy heti kokeilla, josko vatsa kestäisi paremmin. Upeita kuvia!

Kommentoi