torstai 04. elokuun 2016

Romanttisesti vintillä / 2.krs suunnitelma

HEI HEI HELLUREI,

don’t shoot the messenger, mut ilmassa tuoksuu syksy 😀 Viime yönä sai vetää peittoa kohti korvia pari kertaa, kun ikkunasta virtasi viileää ilmaa. Kyllä, mä tykkään. Vaikka elokuu onkin virallisesti kesäkuukausi, niin meillä katalogi-ihmisillä ajatukset ovat jo syksyssä. Vaikka kuinka hetkessä eletäänkin. Itse asiassa omat ajatukseni ovat jo joulussa ja siinä, että saadaanko remppa valmiiksi jouluksi. Tai lähinnä se, että pääsemmekö muuttamaan jouluksi. Ensi viikolla alkaa jotain konkreettista jo tapahtumaan. Kuntokartoitusta ja asiantuntevampien ihmisten kanssa neuvottelua siitä, mitä pystyy tekemään ja mitä on järkevintä tehdä, kustannustehokkaasti. Suunnitelmistani huolimatta olemme varautuneet siihen, että niihin tulee vielä muutoksia. Ja hyvä niin, ammattilaisilla on silmää ja tietotaitoa enemmän. Me annamme vain raamit sille, että miten me näemme asiat. Mitä kustakin kerroksesta tulisi löytyä. Yläkerrasta tulisi löytyä kolme makuuhuonetta, kylppäri, kodari ja vaatehuone. Vaikka kuinka ehdottelitte, että vanhempien makuuhuone olisi hyvä olla eri kerroksessa, niin siihen ei tässä talossa ole mahdollisuutta.

Ensin taas tuo arkkitehdin piirros 1960-luvun alusta. Yläkerta oli oma asuntonsa ja rappuset sinne menivät heti sisääntultaessa. Vuosien saatossa keittiöstä tuli minun huoneeni. Kun veljeni kanssa muutimme pois, niin vanhempien makuuhuone muutti tuohon olohuoneeseen ja keittiöstä tehtiin takkahuone. Takkahuoneesta on tällä hetkellä kulku ullakkotilaan tehtyyn saunaan ja pesuhuoneeseen. Harjakatto kätkee allensa matalaa huonekorkeutta molemmilla sivuilla (kuvissa ylä- ja alareunassa).

2krs

Ja sitten tuo suunnitelmamme (sorry harakanvarpaat kuvassa :D). Alunperin mietimme, että vähän pienennämme rappukäytävää, sillä se kahmaisee tällä hetkellä aika ison tilan. Mutta toisaalta, ei sitä tilaa nyt välttämättä lisää tarvitse. Sitäpaitsi, tykkään tuosta olemassa olevasta rappukäytävästä. Keskikerroksen aulasta (klik) lähtee portaat yläkertaan. Portaiden yläpäässä oikealla on tällä hetkellä reilun kokoinen vintti, josta pikkuisempi haluaa itselleen huoneen. Siitä saakin ihanan tunnelmallisen ”pesän”. Sisustuksenkin on jo miettinyt valmiiksi. Lautaseinää kuulemma 🙂 Tuossa ullakolle tulevassa huoneessa on matalassa päässä pari pientä ikkunaa. Joten pohdimme, että vissiin pitäisi puhkaista kapea ja korkea ikkuna esikoisen huoneeseen rajoittuvalle seinälle. Tai sitten rappukäytävään.

Eteisestä on kulku vanhempien makuuhuoneeseen, jossa suunnitelmissa on ottaa myös vinttitilaa käyttöön. Olemassa olevan takan tilalle haluan samantyylisen takan kuin meillä nyt (Jotul FS 84), hieman pienemmässä mittakaavassa vain. Makuuhuoneesta on käynti vaatesäilytystilaan, joka tehdään olemassa olevan ison pesuhuoneen tilalle. Olemassa olevaa wc:tä laajennetaan eteiseen, saunaan ja vaatehuoneeseen. Ovi tulee piirroksesta poiketen keskelle. Muistatteko, kun alunperin pohdin kodarin laittamista kellarikerrokseen? Päädyimme laittamaan pesutornin tänne yläkertaan. Näin se on lähellä vaatehuoltoa ja liinavaatekaappeja 🙂 Yläkerran kylppäriin tulee suihku sekä kaksi pesuallasta. Valaistukseen tulee kiinnittää huomiota, sillä täällä ei ole ikkunaa. Esikoisen huone on siis ainoa yläkerran huone, jossa ei tule rakenteellisia muutoksia. Remppa aloitetaan yläkerrasta!

Kaikki pinnat täytyy remontoida, sillä lattiaan 15 vuotta sitten isäni kanssa naputtelema parketti on armottoman kellastunut ja naarmuilla…hiomalla sen toki saisi, mutta kun tulee seinien kaatoja sun muita, niin parempi laittaa uusi lattia. Seinissä on osaltaan maalatut lasikuitukuviotapetit (apua, mitenköhän ne saa pois?) ja haluamme sileää seinäpintaa. Vaikka aika on mennyt huonejärjestelyitä puljatessa, niin kyllä sitä pikkuisen on jo ajatukset sisustuksenkin tasolla. Hämyistä vs. vaaleaa. Vanhaa vs. uutta. Aika paljon pohdittavaa. Kuitenkin olen sitä mieltä, että päädyimme mihin tahansa, niin aikaa tuon sisustuksen pintamateriaaleineen tulisi kestää! Senpä takia esimerkiksi se niin kovasti ihannoimani betonipinta kylppärissä taitaa jäädä haaveeksi. Kuten myös marokkolaislaatat. Ehkä mennään kuulkaas tylsästi mustilla, harmailla ja valkoisilla laatoilla. Ripauksella puuta. Lattiat muualla yläkerrassa hyvin vaaleaksi ja seiniin maalit. Niitä saa sitten sutia uuden väriseksi, kun siltä tuntuu.

IDkollaasi kollaasi kollaasi1

Kuvat lähteineen löytyvät Pinterest-kansioistani.

Saas nyt katsoa, mennäänkö romanttisesti vintillä teemalla vai toteutanko vihdosta viimein Kelly Hoppen  ”arvokkaasti vintillä” -tyylisen kokonaisuuden. Vai kenties jotain ihan muuta. Ehkä mennään Marian kotoisasti ja ajattomasti vintillä -teemalla, sillä tutulla ja turvallisella 😉 Onko teillä, arvon lukijaraati vinkkejä tai kommentteja suunnitelmaan? Sitä kun tulee sokeaksi omille mieltymyksilleen. Sen takia ulkopuolisen silmin katsottuna saattaa tulla niitä ahaa-elämyksiä. Ihan tyystin ei ainakaan kylppäriosastoa voida siirtää toisaalle, sillä raha. Lisäksi ajattelimme mennä ilman julkisivuun tehtäviä muutoksia.

Tänään töistä kotiin tullessamme tytöt hinkuivat kaupunkiin koulutarvikeostoksille ja kylläpäs taas piristi käydä ihmisten ilmoilla! Musta on kuoriutumassa cityihminen. Aikoinaan asuin neljä vuotta ihan keskellä kaupunkia ja sieltä pois muutettuani päätin, että kaupunkielämä on nyt nähty. Mutta näin pikkuisina ripauksina se menee 🙂 Hei, se olis muuten viikon parhaimman päivän aatto! Sen kunniaksi sauna päälle ja takkaankin voisi laittaa tulen. Nautitaan 

TORSTAITERKUIN,

alle

PS. kaunis kiitos vinkeistänne koirapostaukseen – jälleen kerran on pakko todeta, että mun blogilla on kyllä maailman parhaimmat lukijat 🙂


22 Responses to “Romanttisesti vintillä / 2.krs suunnitelma”

  1. Riina sanoo:

    Jep, pitäytyisin laatoissa ja tasoissa aikaa kestävissä klassikkoratkaisuissa ja jättäisin marokkotuulahdukset ja betoni-innostukset irto”sälään” kuten tekstiileihin, ruukkuihin, seinille tuleviin juttuihin, valaisimiin ja huonekaluista korkeintaan tuoleihin. Kun nämä em. sisustusvillitykset ovat ohi, ei tartte ryhtyä laatanpurkuhommiin vaan riittää, että päivittää ”sälän”. Tylsyys on usein viisautta, vai mites sen näin keski-ikäinen sanoiksi näkemyksensä muotoilisi….:D Mukava seurata projektianne!

    • Maria sanoo:

      Heippahei,

      hihii, kuule veit jalat suustani tuolla keski-ikäisen näkemyksellä (ei siis tarkoita sitä, että oltaisiin vanhennuttu – vaan lähinnä viisastuttu ;)!

      Just näin, ajatonta pintoihin ja sisustusesineillä sitten sitä vaihtuvaa fiilistä!

  2. Johanna sanoo:

    Hei Maria,

    samaa mieltä olen kuin Riina … tyylikkäillä ja aikaa kestävillä laatoilla ym saatte upean ilmeen ja sinä osaat kyllä tehdä kaikilla pienemmillä sisustusratkaisuilla kodistanne aivan ihanan…
    Itsekin olen miettinyt keittiön, kylpyhuoneiden, pesuhuoneen ja saunan remontteja ja haluan niistä kyllä sellaiset aikaa kestävät, tyylikkäät ratkaisut. Me asumme vuonna 2003 valmistuneessa kaksikerroksisessa valkoisessa kivitalossa… joten edessäpäin remontit siis ovat 😉 Mutta vielä … inhoan remontteja yli kaiken, joten meillä ne ehkä olisi hyvä ajoittaa kesäaikaan niin voisimme asua mökillä sen ajan – minua ei saa kirveelläkään asumaan remontin keskellä 😀 …
    Teidän nykyisestä talosta joku onnellinen saa itselleen ihanan kodin!!!
    Ihanaa viikonloppua, joka alkaa huomenna.
    Terkuin, Johanna

    • Maria sanoo:

      Moikka Johanna

      ja näinhän se on, ajattomasti mennään 🙂

      Mäkään en voi sietää remonttihommia sillain, että joutuisi asumaan remontin keskellä. Onneksi meillä on nyt mahdollisuus rempata tuo koti ennen sinne muuttoa 😀

      Kiitos ja samoin sinne <3

  3. Elina sanoo:

    Hyvin mielenkiintoista tosiaankin seurata tätä remonttiprojektia! Voisitko jakaa jossain vaiheessa myös ”ennen kuvat” kaikista kerroksista?

    Olen ehdottomasti myös samaa mieltä ajattomuuden kanssa. Muotivillitykset muuttuvat kovin nopeasti, jotta ne hommat on parempi jättää niille, joilla on rahaa uusia kalliit remontit toistuvasti. Oma äitini on myös aikoinaan rakentanut oman 20- vuotisen ok-talon vaaleaan ja ajattomaan tyyliin ja täytyy sanoa, että edelleen voisi luulla, että talo on rakennettu tällä vuosikymmenellä.

    Musta on kiva kontrasti väri, hieman sitä kuitenkin itse välttäisin juurikin näissä kalleissa kohteissa, kuten kylppärissä, keittiössä jne. Maalipintaa on onneksi helppo uusia ;).

    • Maria sanoo:

      Moikka Elina
      ja hei ihana kuulla!

      Tuo keskikerros oli hyvinkin kuvauskunnossa, mutta alakerta ja yläkerta…huh. Mutta ehkä mä voisin ottaa ennen kuvat, niin näkisi ainakin muutoksen 😉

      Sepäs se, ajattomat ratkaisut rules <3

      Maalipintaa on helppo uusia se on totta, senpäs takia meillä tulee valkoinen keittiö, mutta näillä näkyminen sinne yksi musta/tummanharmaa maalattu seinä. Kylppärit mennään sitten harmaa/musta/valkoinen sekoituksella 🙂

  4. Satu sanoo:

    Hei!

    Musta noi betonipinnat on tosi kauniita, mutta niitähän löytyy myös kauniina ja tyylikkäinä laattaversioina.Se yhdistettynä ajattomaan valkoiseen.Saat kuitenkin ripauksen betonimaista fiilistä .Harmaa valkoinen tuntuu kuitenkin aina pysyvän meidän suomalaisten suosiossa ja toki ripaus sitä puun sävyä esim. pieninä sisustusjuttuina . Innolla odottelen remonttikuvia ennen ja jälkeen.
    -satu-

    • Maria sanoo:

      Moikka Satu

      ne on niin tavattoman kauniita <3 Itse asiassa, yhtä betonimaista laattaa tuli jo katsottuakin 🙂

      Ulkonäön lisäksi kaikissa valinnoissa tulee ottaa huomioon puhdistuksen helppous. Täytyy kyllä sanoa, että en ole perehtynyt perinteisten betonipintojen puhdistukseen, mutta jotenkin tuntuu, että kaakelipinta olisi helpompi puhdistaa. Paitsi kaakelisaumat toki teettää työtä. Jos betonipinnan lakkaa, niin sitten se varmasti olisi puhdistuksen suhteenkin helppo.

  5. Niina sanoo:

    Ompa kiva päästä seuraamaan heti ensimmäiseksi millainen yläkerrastanne tulee! Meillä on nimittäin koko talon rempasta (aloitettu 2013) jäljellä vielä talovanhuksen yläkerta ja tarkoitus olisi taikoa sinne juurikin 3 makkaria, vaatehuone ja wc! 🙂

    Huom! Älä pelästy meidän rempan aloitusvuotta! Hommaa tehtiin jatkuvalla syötöllä vuoden verran ja sen jälkee ollaan tehty pari kesää kattoa ja ulkovuorta, kunnostettu pihavarasto.. ja vaan lepäilty 2 talvea. Ja ihan omin voimin. Kyllä teillä varmaan on mahdollisuus päästä jouluksi kotiin kun laittaa hihat heilumaan 🙂

    • Maria sanoo:

      Hei
      jes Niina, teillä siis yläkerrassa juurikin samanlainen tilantarve kuin meilläkin 🙂

      Juu, kokemusta on siitä, että omakotitalot (varsinkin nuo vanhat) ovat jatkuvassa remonttikierteessä….kunhan nyt saadaan rempattua kunnolla niin mekin levätään (tai ne remppamiehet lepää :D) laakereilla muutaman vuoden, sitten täytyy taas jostain kohtaa vissiin fiksailla 😉

  6. Johanna sanoo:

    Hei. Remonttijuttuja ja erityisesti sitten sitä sisustusosiota innolla odottelen. Vaikka marokkolaislaatat minuakin kovasti houkuttelisivat niin ehkä on viisautta pysyä klassisissa valinnoissa. Jäi tuohon koirapostaukseen kommentoimatta…. Vakuutus on kyllä meillä toisen koiran kanssa osoittautunut kultaakin kalliimmaksi ja vaikka toisen kohdalla sitä taas ei ole juurikaan tarvittu niin on kuitenkin hyvä olla olemassa jos jotain sattuu. Suosittelen siis lämpimästi ottamaan vakuutuksen. Ja just tässä näiden omien puudeleiden pyöriessä sylissä tuli mieleen, että myös turkin harjaaminen kannattaa opetella heti pennusta. Eli harja / kampa / karsta ostoksillekin pääset vielä. Kasvattaja toki varmaan osaa tässä(kin) neuvoa parhaiten. Mulle sanoi aikanaan eläinkaupan myyjä ne taikasanat joita en ollut edes osannut kaivata ”se on koira vaikka näyttääkin pehmolelulta, osta vaan näitä ihan oikeita luita eikä mitään höpötyksiä”, niinpä meidän puudelit saakin aika-ajoin naudan nilkkaa ja putkiluuta niin kuin isommatkin koirat konsanaan 😉 ja hyvin maistuu. Samalla suolisto kuulemma myös ”suolisto vahvistuu”, tiedä häntä mutta eipä noilla ole juurikaan vatsavaivoja ollut. Mutta, nämä siis meillä toimivia tai havaittuja juttuja, jokainen löytää sitten ne omat hyväksi havaitut tavat. Onnea vielä ihanasta pennusta. Ei teiltä syksystä tule tekemistä puuttumaan 🙂

    • Maria sanoo:

      Heippa Johanna

      ja juu, klassiset valinnat rules 🙂

      Kiitos hei vinkistä, vakuutus pitää ottaa! Meillä on harja ostettuna, mutta täytyykin vielä mennäostamaan kampa ja karsta!
      Myös naudannilkat ja putkiluut lisätty ostoslistalle 🙂

      Kiitos, huomenna päästään katsomaan jo meidän 7 viikkoista pikkuista <3

  7. Tiina sanoo:

    Hei!
    Hyvältä näyttävät suunnitelmat ja tulevan kotinne remonttia/muutosta on innostava seurailla.
    Miten tyttöjen vaatesäilytys on ajateltu toteuttaa? Näin kerran kivan ratkaisun, jossa huoneiden väliseinä oli tehty kokonaan liukuovikaapistosta ja niistä aukesivat puolet toiseen ja toiseen huoneeseen. Kaapistot eivät olleet ihan kattoon asti vaan yläosa jätetty auki ja siinä oli ikkuna/muovipleksi.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Tiina 🙂

      Hei ja kiitti tuosta hyvästä ideasta – kuulostaa muuten hyvältä! Jos tekisi osaan seinää tuollaista – osa täytyy jättää sängylle tai pöydälle tilaksi. Tuo on ainoa ns. korkea seinä koko huoneessa. Kysynpäs remppamiehiltä tuosta ratkaisusta 🙂

  8. Riikka sanoo:

    Ekan kommenttilootan Riinalta täyttä asiaa!!

  9. Sari sanoo:

    Näyttää ja kuulostaa ihanilta nuo teidän suunnitelmat. Tuo kodari samaan kerrokseen makkareiden kanssa on todella hyvä veto. 🙂

    Ja kyllä se on tällaisen kesäihmisenkin myönnettävä, että eilen tuntui ekaa kertaa syksy ilmassa. Vielä ei ole syksyn aika kuitenkaan, mutta antaa sen tulla hiipien, niin ei pääse yllättämään. 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitos Sari,

      musta tuntuu kanssa, että kodari on tuolla enemmän tarpeen kuin kellarikerroksessa…sitä paitsi nyt tuo kellarikerroksen kodari sai uuden funktion. Siitä lisää myöhemmin D

      Juu, pikkuhiljaa kohti syksyä <3

  10. Hennu sanoo:

    Tsemppiä projektiin. Mielenkiinnolla seurailen!

    • Maria sanoo:

      Hei kiitti Hennu,

      sanokaa sitten, jos tulee jo remppajuttuja korvista 😀 Yritän tasapainoittaa niitä sitten ruokapostauksilla. Ja koirapostauksilla 🙂

  11. Hertta sanoo:

    Täällä yksi eriävä mielipide: rakastan betonipintoja ja siksi olisikin ihana nähdä sellaisen toteutuvan… En usko, että siihen kovin nopeasti kyllästyy, koska ajatonhan sekin on – ja toisaalta, jos 10 v päästä tuntuu siltä, niin eikös sen päälle voi laittaa helposti (?) tasoituksen ja laatat? Jos se on ollut haaveesi, niin ehdottomasti go for it! 🙂

    • Maria sanoo:

      Heissulivei Hertta!

      Jos tietäisin, että rakkauteni betoniin kestää sen 10 vuotta, niin tottahan toki sellaista pintaa tulisi…mutku mä olen vähän nopea näissä käänteissäni ja veikkaan, että parin vuoden päästä tulisi jo betonia korvista 😀

      Mutta löysin yhden betonimaisen laattapinnan, ehkä sillä mennään. Sellainen kompromissi 🙂

Kommentoi