lauantai 23. huhtikuun 2016

Raikas mansikkakakku

Mansikkakakku 5 Mansikkakakku 3 Mansikkakakku 6 Mansikkakakku 1 Mansikkakakku 4 Mansikkakakku 2…ja kaiken lisäksi vielä helppo sekä astetta terveellisempi!

HELLUREI IHANAT!

Ja oikein paljon terkkusia junasta. Täällä matkataan kohti Helsinkiä ja niin kovin hyvillä mielin. Sairastupalaiset ovat toipuneet ja maailma makaa muutenkin oikein kivasti. Mies tulee huomenna kotiin ja maanantai-iltana mennään laittamaan mökki kesäkuntoon. Sillä varauksella toki, että jäät ovat sulaneet 🙂 Pitkään mietin tuossa, että vastaanko ensin teidän ihaniin kommentteihinne vai laitanko tulemaan tämän kakun ohjeen. Ajattelin, että laitan nyt tämän kakun ohjeen, jos vaikka jollain siellä leivontapeukaloa kutkuttaa. Palataan kommentteihin kotimatkalla sitten!

Hirveän monelta olen kuullut, että kynnys aloittaa leipomaan raakakakkuja on suuri. Haluaisin sanoa, että kokeilkaa. Mun mielestä raakakakkujen leipominen on helpompaa kuin tavan leipominen. Niissä pystyy soveltamaan vaikka kuinka ja tänä päivänä teen suurimman osan raakaleivonnaisistani ilman mitään ohjeita. Kaapista löytyvien raaka-aineiden mukaan. Äiskä tuossa yksi päivä haikaili raakakakun perään, joten päätin yllättää ja leipoa mansikkaraakakakun. Tästä kakusta olisi tullut ehkä astetta kauniimpi, jos siinä ei olisi banaania (joka ruskistuu) ja jos koristeeksi olisi ollut kaapin perukoilla vaikka sitruunamelissaa sekä syötäviä orvokkeja. Heh, näitä jälkimmäisiä kun ei ihan aina kotoa löydy, niin jäi koristelut puolitiehen. Teille, ketkä epäröitte pähkinöiden liotuksen kanssa: cashewpähkinät voi liottaa myös 15 minuutin ajan keitetyssä, kuumassa vedessä, mutta tuo lähde josta tämän vinkin sain, ei kertonut että meneekö kakku silti raakakategoriaan 🙂 Tällä kertaa liotin pähkinöitä nelisen tuntia ihan kylmässä vedessä ja hienosti vaahtoutuivat.

MANSIKKARAAKAKAKKU

Pohja
1,5 dl manteleita
8 isoa ja mehukasta taatelia (kivet poistettuna)
ripaus merisuolaa
(1 rkl vettä, jos massa tuntuu liian kuivalta)
-sekoita ainekset blenderissä tasaiseksi
-painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle
-laita tekeytymään pakkaseen täytteen teon ajaksi

Täyte
2 dl cashewpähkinöitä liotettuna
2 banaania
250 g mansikoita
0,5 dl hunajaa
5 rkl sulatettua kookosöljyä
ripaus vaniljaa
1 limen mehu
-surruttele ainekset sekaisin blenderissä, kunnes kuohkea vaahto
-kaada kakkuvuokaan ja laita pakkaseen kahdeksi tunniksi. Nosta sitten jääkaappiin vielä pariksi tunniksi.

Koristelu
raakasuklaata vesihauteessa sulatettuna
(mulla oli kaupan valmis raakasuklaapatukka, mut toki voi tehdä suklaan itsekin ja valutella kakun päälle ennen kuin se jähmettyy)

*******************

Vitsit, kun tulee kesä ja saa tähän ihan suomalaisia meheviä ja makeita mansikoita. Ajattelisin, että mansikoita kun laittaa 500 g ja jättää banaanit pois, niin kakusta tulee sellainen kauniin vaaleanpunainen. Banaanit makeuttavat tätä kakkua, joten ehkä tässä tapauksessa kannattaa lorauttaa inasen lisää hunajaa.

Jep, nythän mulla jäi vielä aikaa niihin kommentteihinkin! Ihana huomata, että kerrankin junan wifi toimii 🙂

LEPPOISAA LAUANTAITA,

alle


10 Responses to “Raikas mansikkakakku”

  1. Sari Riekkola sanoo:

    Ihanan näkönen kakku!
    Mukavaa reissua sulle <3

    • Maria sanoo:

      Moikkelis Sari ja hei kiitos, reissu oli niiin antoisa 🙂

      Ihanaista (varsin talvista!) alkanutta viikkoa <3

  2. -Sini- sanoo:

    Herkulliselta näyttää vaikka olisikin koristelut vähemmät 😉 kovin tekis mieli testata jotain raakakakkua, mutta kaikissa tuntuu olevan pähkinää. Olisko sulla vinkkiä tälläseen pähkinäallergiaperheeseen miten sais ne korvattua? Ja bansku on mulle ihan nou-nou että voisikohan sitäkin korvata jollain muulla?

    Hyvä että tautitilanne helpotti ja pääsit reissuun! Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

    • Maria sanoo:

      Moikka Sini!
      ja kiitos 🙂

      Hei ollaanko teillä mantelille allergisia? Sillä korvaisin kaikki nuo pohjaan tulevat pähkinät. Tai sitten auringon/pellavansiemenillä. Banaanin voisi tästä kakusta jättää pois ja lisätä mansikkaa. Pähkinävaahdon tilalle täytteeseen laittaisin kookoskermaa 🙂

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  3. Mari sanoo:

    Raakakakut kiinnostavat kovasti, mutta kaksi rajoitetta on pienenä hidasteena 🙂 Etsinnässä on siis resepti, jonka pohjaan ei tule taateleita ja täyte, joka ei sisällä cashewpähkinöitä. Vinkkaathan jos törmäät tällaiseen reseptiin tai tällaisen herkun kehittelet!

    • Maria sanoo:

      Moikka Mari!

      Uppoaako rusinat? Taatelit korvaisin rusinoilla tai vaikka kuivatuilla viikunoilla. Tarvittaessa omppukin toisi makeutta ja kosteutta 🙂

      En jaksa useinkaan tehdä tuota cashewpähkinävaahtoa, joten käytän sitten esim kookoskermaa tai kookosmaidon sitä jähmettynyttä osaa. Hyvin toimii 🙂

      Aurinkoista alkanutta viikkoa <3

  4. Hennu sanoo:

    Ihana kakku! En oo koskaan raakakakkuja tehnyt, mutta kyllä houkuttais nyt.

    • Maria sanoo:

      Kiitti Hennu!

      Oi, suosittelen! Nää on niin herkkuja 🙂 Eikä lainkaan suuritöisiä. Blenderi surruttaa ja mä vain heitän aineet sinne 😉

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  5. Lissukka sanoo:

    Minkä kokoinen irtopohjavuoka sulla on käytössä?

    • Maria sanoo:

      Huomenta Lissukka,

      tämän kakun kohdalla käytin 20 cm irtopohjavuokaa 🙂

      Tiistaiterkkuja sinne <3

Kommentoi