perjantai 28. elokuun 2015

Fredagsmys!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAHIPSHEI

ja huhhahhei! Menipäs vähän myöhäselle myyssipostaus. Osaksi sen takia, että se haaveilemani klo 16.45 kaupan kautta kotiin kurvaamiseni jäi kaukaiseksi haaveeksi. Pikkuisemmalle ollaan vähän lupailtu uutta puhelinta, siitä lähtien kun edellinen tippui asfalttiin kohtalokkain seurauksin tammikuulla eikä ihan heti oltu valmiita uutta ostamaan. Särö ruudussa kuitenkin alkoi olla jo turvallisuusriski, joten nyt sitten käytiin uusi puhelin ostamassa töiden jälkeen. Eikä se puhelimenkaan ostaminen nyt niin vaivalloista ollut, mutta härregud että vieraan käyttöjärjestelmän ja näytön opetteleminen on hankalaa. Kaikki muut ollaan omppulaisia, mutta pikkuinen halusi Nokialaisen. Vai onko se enää edes tuolla nimellä tuo  firma 😀 Pari tuntia tapeltiin, että saataisiin siihen whatsupp sun muut, mutta ei. Ei anna ladata, kun vaatii jotain asetuksia tehtävän tietokoneen kautta. Harjoitukset jatkuu myöhemmällä:)

Mutta kaikesta säädöstä huolimatta nyt on siis vihdosta viimein sellainen autuaallinen olo, että voi todeta myyssien olevan kohdillaan; huomiset reissuvaatteet on katsottu valmiiksi (hellou Helsinki!), koti ei ole enää kuin räjähdyksen jäljiltä (varsinkin kun suuntaa katseensa oikeisiin paikkoihin ;), työvaatteet on vaihdettu kotivaatteisiin, kynttilän liekki lepattaa ja keittiössä tuoksuu ruoka. Pizza oikeastaan…

Kesän jälkeen ekana fredagsmysruokana toimii pizzadippi! Oletteko koskaan kokeilleet? No en mäkään, mutta taatusti koklaan toisenkin kerran. Mies totesi, että ihan kuin pepperonipizzaa söisi. Mä sanoisin, että himpun verran oli kuitenkin parempaa kuin ihan peruspizza. Jälleen kerran sellaista ruokaa, joka toimii isommallekin porukalle. Uskoisin muuten, että tämän voi tehdä etukäteen jääkaappiin ja vain lämpätä uunissa juuri ennen h-hetkeä!

PIZZADIPPI

1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) valkosipulituorejuustoa
1 prk Mutti pizzatomaattimurskaa
2 palloa mozzarellaa
1-1,5 dl raastettua parmesania (tai sitä kuivaa juustoraasteparmesania)
kirsikkatomaatteja
punasipulia
pepperoniviipaleita
tuoretta lehtipersiljaa
oreganoa
(suolaa)

– voitele uunivuoka
– sekoita tuorejuustot keskenään ja laita vuoan pohjalle
– ripsottele päälle oreganoa ja pienistellyt tomaatit sekä sipulit
– revi toinen mozzarellapallo pieniksi ja laita vuokaan
– raasta päälle parmesania
– kaada vuokaan pizzatomaattimurska ja lehtipersiljaa
– revi toinen mozzarella pieneksi ja laita vuokaan, raasta lisää parmesania
– lado päällimmäiseksi pepperonit
– paista 200 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes pinta alkaa ruskistumaan kauniisti

*******************************

Ja sitten vain dipaten kovakuorista leipää, suolakeksejä tai leipätikkuja. Loppujen lopuksi vietiin tuo koko setti kuvauksen jälkeen ruokapöydän keskelle. Tämäniltainen ruoka maistui myös lapsille, mutta ei kuulemma ihan niin hyvin kuin tuo nakkikastike ja keitetyt perunat, joita varsinaisena iltaruokana söivät. Keventävänä asianhaarana perjantai-illassa toimii jälleen kerran tuo sama salaatti kuin aina ennenkin. Tosin tällä kertaa fenkolilla terästettynä! Ai että, samalla kun kirjoitan tätä loppupostausta vatsa täynnä ruokaa, niin tuo reissusta kotiin saapunut mies taisi saada pikkuisemman puhelimen kuntoon. Mitä lie näppäimiä painellut. Pikku-L katsoi iskäänsä ylpeänä ja totesi, että isi sä olet nero. Hmph, mähän sen kaiken työn puhelimen eteen tein…ja ei herunut krediittiä, ei ;D Väliäkö tuolla, pääasia että puhelin toimii.

Nyt keittiön pöytä siivoten ja kohti Uno-turnausta. Veikkaanpa, että suunnittemamme leffailta jää väliin. Aikaisin nukkuun, jotta huomenna jaksaa kouluttautua ja viettää ihana lauantai huipputyyppien kanssa! Katsotaan ehdinkö jossain vaiheessa koneelle. Jos en, niin sunnuntaina sitten viimeistään 🙂

IHANAISTA PERJANTAI-ILTAA & VIIKONLOPPUA 

alle


14 Responses to “Fredagsmys!”

 1. Oijoi mikä myyssi! 🙂 Tässä on muutama viikko oltu niukemmalla ruokavaliolla ja tuo taitaa päätyä meidän huomisen iltapalaksi! Tuon jälkeen on hyvä jatkaa taas dieettiä 😀
  Meidän perheellä oli ”piirrä ja arvaa” turnaus, lapset voitti 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Jaana
   ja kiitos! Juu, välillä on hyvä dieetinkin välillä sallia itselleen herkuttelutuokio 😉

   Ihana turnaus teillä, meilläkin lapset tuppaa aina voittamaan nämä tällaiset 😀

   Suloista sunnuntaita sinne ♥

 2. Katja sanoo:

  Aivan ihana menu, tätä on testattava. Nauttikaahan viikonlopusta!

  • Maria sanoo:

   Kiitti Katja,

   kyllä oli sen verran tuhtia tavaraa, ettei ihan joka ilta sovi tällaista syödä 😀

   Kiitos, samoin sinne – ihanaa sunnuntaita ♥

 3. Mirva sanoo:

  Ai että herahti taas vesikielelle:)
  Mukavaa viikonloppua.

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Mirva,

   oli kyllä hyvät myyssit ruokineen päivineen 🙂

   Suloista sunnuntaita ♥

 4. Stella76 sanoo:

  Juuri mökkisaunasta tulleena maistuu sun reseptillä tehty nyhtöleipä ja parsakaalisalaatti mielettömän hyvälle . Kiitos siis siitä ja kivaa vkonloppua!

  • Maria sanoo:

   Heippa Stella

   ja ihana kuulla – tuo nyhtöleipä ja salaatti on ihan ylihyvää 🙂

   Suloista ja aurinkoista sunnuntaita sinne ♥

 5. Tuija sanoo:

  Rasvasta ja epäterveellistä. Tässähän vain käytännössä yhdistetään juustoa juuston perään mössöksi. Ja vaaleata leipää siihen kylkeen.. Itse en pystyisi moista syömään.

  • Maria sanoo:

   Moikka Tuija,

   rasvaista ja epäterveellistä kenties kyllä, mutta eipä haittaa silloin tällöin kuule herkutella, jos suurimman osan ajasta syö terveellisesti ja liikkuu 🙂

   Suloista sunnuntaita, nautitaanhan auringosta ♥

 6. Mallukka sanoo:

  Superherkullisen näköistä,tätä pitää testata joku päivä!Lisäksi mulla alkoi kiinnostaa,millaisen nakkikastikkeen valmistat lapsille?Olen itse monesti aikonut tehdä sitä,mutta menu vaihtuu aina nakit+muusiksi,kun en oikein tiedä miten sen nakkikastikkeen tekis!Meillä syödään siis vain nauravia nakkeja tai nakkikeittoa!:)Olis muuten aika huikeaa saada joskus sellainen postaus,jossa olis muutama ihan perusresepti ruokiin,joiden teon vois helposti lapsillekin opettaa!Itsellä juurikin sen ikäisiä lapsia,et tekis mieli laittaa joskus pojat jo itse kauhan varteen,mutku ei oikein tiedä mistä aloittaa…

  • Maria sanoo:

   Kiitti Mallukka!

   Mä valmistan ihan perinteisen nakkikastikkeen lapsille (ja siis koko perheelle) eli käristän hieman nakkeja paistinpannulla, siirrän nakit syrjään ja ruskistan vehnäjauhon+ rasvan. Lisään veden ja annan porista hieman kasaan. Siirrän tämän kastikkeen nakkien kanssa kattilaan, lisään suolaa, kokonaisia maustepippureita, lorauksen ketsuppia ja mausteita esim. valkopippuri.

   Hei ja kiitos postaustoiveesta, tuollainen täytyykin toteuttaa esikoisen avustuksella 😀

   Suloista sunnuntaita sinne ♥

 7. Sanna sanoo:

  Oli kyllä aika herkkua…taitaa olla jopa parempaa kuin normipizza 🙂

  • Maria sanoo:

   Loistavaa,

   hyvä, että maistui 🙂 Nyt on kyllä nälkä ja tuollainen pizzadippi tekisi hyvää…ei auta, nakkikastiketta ja perunaa kohti ääntä ;D

   Ihanaa torstai-iltaa <3

Kommentoi