keskiviikko 03. kesäkuun 2015

Terveelliset aamiaiskeksit

P6025298P6025295

HEIPPAHEI

ja hyvää huomenta! Tai no, pianhan sitä voisi jo toivotella hyvät aamupäivätkin 🙂 Lomalla huomenen toivotukset siirtyvät automaattisesti kohti keskipäivää. Se sallittakoon! Meillä on herkuteltu tänä aamuna kekseillä. Terveellisillä sellaisilla. Monet teistä muistavat banaanipuurohimotukseni, eikö vain? No nyt tuli tehtyä vähän samoilla ainesosilla keksejä. Pari mustunutta banaania alkoi keittiön tasolla keräämään luokseen banaanikärpäsiä (joko niitä näin aikaisin on liikkeellä?), joten tartuin tuumasta toimeen ja jatkojalostin banskut. Enää ei näy kärpäsiä!

BANAANIKAURAKEKSIT
2 isoa ylikypsää banaania
2,5 dl kaurahiutaleita
(kanelia + loraus hunajaa)

– muussaa banaanit haarukalla
– sekoita joukkoon kaurahiutaleet (ja halutessasi kaneli ja/tai hunaja)
– tee massasta leivinpaperille nokareita, jotka voit halutessasi painella lituskoiksi (tosi pro tämä ohjeistus taas :D)
– paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia ja anna jäähtyä
*********************************************

Itse en laittanut hunajaa, mutta tuumasin että sillä näihin saisi lisämakeutta niin halutessaan. Rusinatkin sopisivat kekseihin kuin nenä päähän. Ja ripaus sormisuolaa! En edes mainitse tässä ääneen suklaahippusia, sillä se veisi katu-uskottavuuden tuolta sanalta terveellinen… Tuotekehittely Marian keittiössä on vielä vaiheessa, kuten huomaatte 😉 Terveellisyys kekseistä kyllä katosi sen sileän tien, kun otin kahvikuppini mukaan ja linnottauduin hetkeksi sohvannurkkaan. Lämmitin keksejä vielä mikrossa, jotta vaniljajäätelöpallot sulaisi niiden päälle. Hetken aikaa oli hiljaista, kun tytsyt (omat + yökylävieraat) kömpivät takaisin sängyyn katselemaan leffaa. Täydellinen sadepäivän aamu!

P6025290

Banaanista on kyllä moneksi. Muistatteko tämän herkullisen banaanijäätelön? Tuota täytyy kyllä tehdä iso tonkallinen pakkaseen kesän ajaksi. Mutta nyt kohti päivän toimia; käydään pikaisesti töissä, maitokaupassa ja sitten olisikin viikkosiivouksen vuoro. Katselin tuossa, että koiranputket ovat alkaneet kukkia. Joten niitä maljakkoon siivousurakan päätteeksi. Ihana kesä ja kesän antimet! Illemmalla kokeilevassa keittiössäni kehitellään taas pää höyryten reseptejä. Sunnuntaina sitten postausta teillekin, miten siinä onnistuin 🙂

VALLAN TUNNELMALLISTA SADEPÄIVÄÄ 

alle


One Response to “Terveelliset aamiaiskeksit”

  1. Haba sanoo:

    Ihan huippu resepti tämä banaanikaurakeksit!! Helppoa, yksinkertaista ja terveellistä! Kiitos Maria ja aurinkoista kesää sulle 🙂

Kommentoi