maanantai 22. joulukuun 2014

Pehmeän ihon salaisuus / La Roche-Posay

HEI HUOMENTA IHANAT!

Väliin vähän jotain muuta kuin jouluhössötystä :) Tai oikeastaan tämäkin voisi mennä siihen kategoriaan, sillä lahjavinkkejä ropisee vielä teille mattimyöhäisille. Lahjavinkit, jotka löytyvät liki jokaisen lukijan lähiapteekista. Pääsin mukaan Indiedaysin ja La Roche-Posayn yhteistyökamppikseen ja nyt olen viikon verran testaillut näitä apteekeista löytyviä herkän ihon tuotteita. Käyhän katsomassa täältä, missä on sinun lähin La Roche-Posay tuotteita myyvä apteekkisi! Meillähän on ollut täällä blogissa juttua ihonhoidosta ja tästä aikuisen naisen ongelmaihostani, joka kesällä kulminoitui pukkaamaan pientä mannaryyninäppyä, samaan aikaan kun kiilteli jo puolituntia puuterin tupsuttelemisen jälkeen. Teiniaikojen ongelmaiho olu tullut takaisin. Syksyn aikana kiiltely on onneksi hieman tasaantunut ja näpyt poistuneet. Se ”normaali” ihoni on tullut takaisin. Eli pintakuiva ja rasvoittuva iho, joka varsinkin näin talvisin tarvitsee erityishoitoa. Sillä ei ole kuulkaas kiva levittää minkäänsortin meikkivoiteita tai mineraalipuutereita ihoon, joka on niin pintakuiva, että hilseilee. Toki ihoni vieläkin välillä kiiltelee, mutta taisin saada siihenkin nyt apua!

Tämän lisäksi mun ihoni on aina ollut herkkä niin sisäisille kuin ulkoisille vaihteluille. Kasvojen iho reagoi ruokaan herkästi ja jopa tuo rakastamani mausteinen ruoka saa ihon aika ajoin helottamaan. Varsinkin niinä kausina, kun iho on kiristelevä ja kuiva. Ulkoisista tekijöistä olen huomannut pahimmaksi hajustetut rasvat ja meikit. Joten nämä La Roche-Posayn tuotteet tulivat kyllä ihan oikeaan osoitteseen. Tuotesarja käy todellakin vauvasta vaariin. Meidän esikoinen, atoopikko, ja mieheni ovat myös testanneet tuotteita kanssani. Suurella osalla La Roche-Posayn tuotteista on muuten Allergia- ja Astmaliiton yhteistyötunnuksen merkki!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sain ylläolevan runsaan näytepaketin kokeiluun ja viikon ajan olen hoitanut ihoani näillä tuotteilla. Näytepaketti kattaa vain osan La Roche-Posayn tuotevalikoimasta. Täältä voitte käydä katsomassa koko tuotesortimentin. Tuotesarja kattaa niin herkän ihon, atooppisen ja allergisen kuin  rasvoittuvan ihon tuotteet. Normaalia ihoa unohtamatta. Puhdistuksesta ihon hoitoon. Allekirjoittanut voi käsi sydämellä sanoa, että testaamani tuotteet ovat tehneet jo viikossa ihmeitä. Vai mitä sanotte tuosta lauantaisen postauksen ihosta? Iho tuntuu ja näyttää kuin vauvan pehmeältä iholta. Poissa on se koppura ja hilseilevä iho, joka samaan aikaan tuppaa vähän kiiltelemään t-alueelta ja helottamaan poskista. No, millä tuotteilla sen aikaan? Minäpä kerron…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ihan ensimmäisenä puhdistus. Sen teen aamuin illoin ja siitä ei lipsuta. Muistattehan te, että meikit poistetaan ennen nukkumaanmenoa? Jopa silloin teinivuosina, kun iho oli todella epäpuhdas ja jouduin syömään tämän takia jopa lääkekuureja, niin koskaan en luistanut puhdistuksesta. Musta tuntuu, että olen puhdistanut ihoani liian voimakkaalla kuorivalla geelillä viimeiset vuodet. Sellaisella paksumman ihon geelillä ja mullahan on todella ohut iho. Toisin kuin tuo kuoriva geeli, Toleriane puhdistusgeeli jättää ihon puhtaaksi ja pehmeäksi. Sillä siis olen pessyt illalla kasvot. Aamulla on riittänyt pelkkä vesipesu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesällähän testasin vaikka mitä mattavoiteita ja ihohuokoisia pienentäviä voiteita. Löytämättä sitä oikeaa. Vaikkei ihoni enää niin paljon kiiltele kuin kesällä, niin suurentuneet ihohuokoset ovat olleet riesana. Puhdistuksen jälkeen olen aamuin ja illoin levittänyt koko kasvojen alueelle Effaclar Mat hoitovoidetta. Niin hassulta kuin se näin lyhyen ajan testauksen jälkeen tuntuukin, niin ainakin omasta mielestäni ihohuokoset ovat supistuneet. Lisäksi tuote jättää kasvoille ihanan mattapinnan. Koska kasvoni kuitenkin ovat viimeisen viikon ajan kaivanneet lisäksi ylimääräistä kosteutusta, niin olen päivisin mattavoiteen päälle levittänyt Hydraphase Intense Legere hoitovoidetta. Jännä huomata, että tuon hoitovoiteenkin jälkeen iho pysyy mattapintaisena koko päivän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yötä vasten olen parina iltana levittänyt tuon Hydraphase Intense Legere hoitovoiteen sijaan Toleriane Ultra hoitovoidetta, joka on vähän kosteuttavampi ja ravitsevampi. Tuntuu, että iltalenkkien jälkeen iho hieman oli ottanut kovasta tuulesta nokkiinsa. Hoitovoide saa nopeasti punoittavan ja kiristävän ihon rauhoittumaan. Molemmat näistä hoitovoiteista on muuten pakattu kivaan pumppupulloon, joka estää epäpuhtauksien pääsyn tuotteeseen! Silmänympärysihoa olen ollut todella laiska rasvailemaan. Nyt siihenkin on viimeisen puolen vuoden aikana tullut muutos. Hydraphase Intense silmänympärysvoide on tuntunut ihanan kevyeltä, mutta silti ravitsevalta. Täytyy jatkossakin muistaa käyttää tätä aamuin illoin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Meillä on molemmat lapset olleet varsinkin vauvana atoopikkoja, mutta esikoisen iho on vieläkin atooppinen. Kesällä parempi, mutta näin talvella aivan korppu. Taiveihottumaan kyynärvarsissa on saanut käyttää lääkevoiteita kuurina ja muutenkin rasvojen kanssa on tullut lutrattua. Lipikar -sarja on siis kuin hänellekin tehty :) Tuo sarja on kehitetty jo 20 vuotta sitten ja nimenomaan atooppisen ihon hoitoon. Ja sen huomaa! Aiemmin suihkun jälkeen iho on kipristelly ja kutissut minkä kerkiää. Varsinkin niinä kertoina, kun esikoinen on välttämättä halunnut pestä itsensä suihkugeelillä. Lipikar Syndet suihkuvoide on kätsyssä pumppupullossa ja se on jättänyt pikkuisen ihon kosteutetun tuntuiseksi. Iltasuihkun jälkeen ja tarvittaessa myös päivän mittaan olemme rasvailleet atooppista ihoa Lipikar Baume AP+ -voiteella. Nyt ei olla sitten viikkoon tarvittu kortisonivoidetta, sillä tuo erittäin tehokkaasti kosteuttava ja rauhoittava voide on auttanut kyynärtaipeiden ihottumaan ihan silmissä. Kuivat jalat, sekä äidillä että tyttärillä, on myös selätetty tuon avulla :) Koko perheen käytössä on myös ollut Lipikar Xerand käsivoide sekä Nutritic Lips huulivoide. Ajaa asiansa ja jälleen tekee ihosta niin pehmeän.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uskon, että mun tuotetestaukset sarjan parissa senkus jatkuu. Itseäni kiinnostaa hirmuisesti tuo Physiological Micellar puhdistusneste, jonka kanssa ei siis tarvita vettä ollenkaan. Vanulappu kastetaan puhdistusnesteeseen ja pyyhitään ihoa niin kauan, kunnes vanulappu on puhdas. Kerran tein iltapuhdistuksen tällä ja iho tuntui puhdistuneelta ja pehmeältä. Luulenpa, että tästä tulee mun suosikki ensi kesänä mökillä! Kuten myös tuosta Eau Thermale lähdevedestä.

Onko teillä kokemusta apteekeissa myytävistä ihonhoitosarjoista? Vaikka mä usein ostan pakkauksen kivan ulkonäön perusteella, niin näissä apteekkisarjoissa en vaadi pakkaukselta värejä ja kimalletta :) Mielestäni tuo pelkistetty ja raikas ulkonäkö La Roche-Posayn tuotteissa on just hyvä. Tuotteista ja niiden pakkauksista huokuu se laatu. Mä olen ainakin ihan myyty; iho on tasoittunut ja pehmentynyt. Hei, vielä on vajaan viikon verran aikaa käydä kampanjasivuilla osallistumassa 150 euron arvoisen La Roche-Posay tuotepaketin arvontaan. Lisäksi tuolla sivuilla löytyy paljon hyödyllistä tietoa eri ihotyyppien hoidosta, joten kannattaa käydä katsomassa.

Me lähdetään nyt ajelemaan kohti Turkua ja illaksi sitten kotiin. Illansuussa taas vinkkiä jouluiseen kahvipöytään. Tiedän, niitä herkkupostauksia on nyt tullut ehkä enemmän kuin laki sallii, mutta kerrankos sitä vain joulua odotellaan :)

MAANANTAITERKUIN,

alle


Kommentoi