keskiviikko 15. lokakuun 2014

Uudet ruokapöydän tuolit on tilattu…

…ja vanhat myyty!

HEIPPARALLAA JA HUOMENTA!

Nyt taitaa käydä niin, että homma on taas kerran lähteä lapasesta. Vähän samalla tavalla kuin tuossa aamulla kausivaloja olkkarin sivutasolle mallaillessani 😉 Ruokapöydän tuolit on tosiaan nyt tilattu, mutta ajattelin että mennään vanhalla pöydällä. Kunnes aloin taas ajattelemaan, että josko ei sittenkään. Huh, että meidän naisten aivot on sitten monimutkaiset. Pitäiskö meidän ajatella vähän vähemmän? Tulisi ainakin edullisemmaksi 😀 Miehelle tiedoksi, että uutta pöytää ei ole vielä tilattu. Eikä tilatakaan, mutta haaveilla toki saa, eikös? Kolmisen vuotta sittenhän tein ensimmäisen haaveilupostauksen Eamesin DSR-tuoleista. Katsoin, että sen jälkeen olen tasaisin väliajoin niistä haaveillut täällä blogissa. Nuo tuolit kuitenkin ovat sen verran kallis sijoitus, että ostopäätöstä on syytäkin harkita ja miettiä pidemmän kaavan mukaan. Realisoida myös muuta omaisuutta niiden alta pois. Ollakin, että ne on niin nähty monissa blogeissa, niin silti uskon, että ne ovat meille loppuelämän sijoitus. Kuukauden päästä meille siis kotiutuu nuo kauan haaveilemani valkoiset DSR:t kromijaloilla. Kauniit kuin mitkä ja menevät tuon meidän olemassa olevan pöydän kanssa ihan täydellisesti. Silti.

Se mun lankkupöytähaave ei ota talttuakseen. Mummulassa maalla olisi harmaista lankuista tehty pitkä pirtinpöytä. Mutta se on aivan liian pitkä. Toki sen voisi pätkäistä tai käyttää pelkät lyhennetyt lankut ja ostaa uudet jalat. Yksi ongelma on se, että tuo pöytä sijaitsee rakennuksessa, joka on sortumisuhan alla. Eli rakennukseen ei ole menemistä ihan heti. Kokosin kuitenkin netistä sellaisia houkuttelevia pöytiä ja yllätys, mutta kerrankin näistä pöydistä mä iskin silmäni siihen edullisimpaan. Arvaatteko mihin näistä? 🙂

 

Etola1 Huippukaluste1Sasu's Playhouse1

Peroba1

pöytä 1, pöytä 2, pöytä 3, pöytä 4

Mikään näistä pöydistä ei ole sellainen ajopuunharmaan värinen, mutta uskoisin, että pienellä vahauksella saisin helposti tuon pöydän haluamani sävyiseksi. Ja totta tosiaan, tuo pöytä nro 1 on Etolassa maksaa vajaan 300,00 euroa, joten ei ole hinnalla pilattu. Koko on myös passeli (200×100). Korkeus on 77 cm. Kuinka korkeita pöytiä teillä on noiden DSR-tuolien kanssa? Kun niissähän tosiaan istuu matalammalla. Toisaalta taas tuo Peroban pöytä, kuvassa nro 4, miellyttää industrial hengellään. Mutta musta tuntuu, että en ole ihan niin industrial-henkinen itse kuin mitä tuo pöytä vaatisi.

Mutta, jatketaan haaveilua. Ensiksi annan kyllä mahdollisuuden tuolle meidän vanhalle pöydälle. Ollakin, että se on mielestäni inasen liian iso ja täten tosin vaikea kattaa (btw, tekisi mieleni hirmuisesti kattaa koeluontoisesti joulukattaus…mistä tämä äkillinen joulufiilis tuli?). On mulla kans ongelma, yleensä olen manannut liian pientä ruokapöytää. Jos olisin nyt tyytyväinen tähän ja näine aatoksine pakkaisin lapset serkkuineen autoon ja hurauttaisin töihin vastaamaan muutamaan sähköpostiin 🙂 Näin teen. Ja myöhemmin nähdään tuolla kommenttiboksin puolella!

ILOISIN KESKIVIIKKOTERKUIN,

alle


20 Responses to “Uudet ruokapöydän tuolit on tilattu…”

 1. Sally sanoo:

  Oih, sä tilasit ne! Kauanko pitää malttaa odotella?

  Toi Etolan pöytä vaikuttaa kiinnostavalta! Siinä on sellaista modernie Provence -henkeä. Hinta 200 cm pituisena näytti olevan 390,- mutta todella HALPA silti!

  • Maria sanoo:

   Moikka ihana!
   Juu, tilasin…ja viisi viikkoa on toimitusaika 😀 Toivottavasti ei ehdi mieli muuttua 😉

   Hei, hyvä huomio! Tosiaankin tuo isompi oli hivenen kalliimpi, mutta ei silti kallis. Pitänee mennä tsekkaamaan laatu paikanpäälle. Eikös teillä muuten ollut Ikean se mustanruskea pöytä (Norden tms)? Sellaista mä kans vähän aloin himoita…

   Ihanaa viikonloppua <3

 2. Kati sanoo:

  Moikkis,
  Mä en ole päivääkään katunut DSR- tuolihankintaa!! Ihanat ja mahtavat lapsiperheessä! Kalliit, mutta loppuelämäksi. Meillä toki toi pöytä on selfmade, mutta ihana. Pitäis pintalankut taas hioa kuntoon, kun kolme rumpalia on siinä ja välillä värityskynät saa pahaa jälkeä aikaan.
  Meillä päydän korkeus on about 80cm. Ihan ok aikuisille noiden tuolien kanssa.
  Terkut sinne ja varmaan törmäillään tässä pian;)
  T,K

  • Maria sanoo:

   Moiks Kati!

   Ihana kuulla, kiitos! 🙂 Ja hei, se teidän pöytä on rakkautta ensi silmäyksellä! Voih, kun ehtis ja osaisi sellaisen itse väsätä 🙂

   Törmäillään ja ihanaa viikonloppua <3

 3. Heips,

  Meiltä löytyy ruokahuoneesta 6kpl DSR-tuoleja ja lankuista tehty ruokapöytä. Lankut on miehen isovanhempien naveetan vintiltä löytämiämme vanhoja lattialankkuja, jotka miehen isoisä on itse sahannut. Pöytä on rakas ja sillä on valtava tunnearvo lankkujen historian ja sen vuoksi, että olemme sen miehen kanssa kahdestaan tehneet. 🙂

  Pöydän tekeminen ei ollut mikään mahdoton homma, joten myös itse tekemistä kannattaa harkita. 🙂

  http://saakurkistaa.blogspot.fi/search/label/ruokahuone%2Fdining%20room

  Ihanaa keskiviikkoa! 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Minttu!

   No teillä (blogissa) mä käyn näitä aina ihailemassa myös, kuten tuota kaunista pöytääkin. Kyllä mäkin meinaan viikonloppuna uskaltaa tuonne vanhaan mummulaan sisään tsekkaamaan tuon lankkupöydän mitat ja kunnon 🙂

   Ihanaa viikonloppua <3

 4. Sanna sanoo:

  Auts, mä voin edelleenkin vain haaveilla noista tuoleista 😀 Kauan on rakkaus kestänyt noihin, mutta tiedä sitten, että saanko koskaan.

  • Maria sanoo:

   Moi Sanna!
   Kolme vuotta mullakin on rakkaus noihin nyt roihunnut ja laskin, että kun myyn nykyiset ruokapöydän tuolit + kasapäin lastenvaatteita + vielä yksi kirpparillinen astioita niin ollaan jo puolitiessä maksussa 😀

   Ihanaa viikonloppua <3

 5. Saara sanoo:

  Kauniita pöytiä!

  Tuolitkin ovat kivat, mutta vähän on jo alkanut kyllästyttää tämä ainainen toisten matkiminen. Valehtelematta tällä hetkellä joka toisessa lukemassani blogissa on hankittu/hankitaan design-tuoleja ruokatuoleiksi.. Sattumaako? Enpä usko.

  Miksi ihmeessä aikuiset ihmiset toimivat näin? Missä on oma tyyli ja omaperäisyys?! Minusta tämä ilmiö on blogeissa niin huvittavaa! Itsekin pidän laadukkaista kalusteista, mutta mitä enemmän niitä blogeissa ja lehdissä hehkutetaan, sitä vähempi ne itseäni kiinnostaa.

  • Maria sanoo:

   Moikka Saara!
   Kiitos 🙂

   Sehän blogeissa onkin, että ne ajavat nykyaikana aika paljon sisustuslehtien aseman inspiroinnin suhteen. Sen voin sanoa, että silloin kolmisen vuotta sitten, kun näistä tuoleista ekan haaveilupostauksen tein, niin niitä ei juurikaan suomalaisissa blogeissa näkynyt. Muutamassa ulkomaisessa näihin tutustuin. Enkä minä mieltäni näiden suhteen muuta vaikka niitä blogeissa nykyään aika pitkälti näkyykin 🙂 Ja toisaalta, eipä tuo nykyaikainen wieniläistuolihehutuskaan ole minua saanut muuttamaan mieltäni.

   Joten mielestäni en matki ketään eikä kyse varmasti muillakaan matkimisesta ole. En usko, että kukaan sisustaisi rakasta kotiaan vain matkiakseen muita. Ainakin mulla tuo sisustus lähtee siitä, että rakastan olla kotona ja muokkaan kotini sisustusta sellaiseksi, jossa minun ja perheeni on hyvä olla. Kodiksi jossa me viihdymme, olkoonkin se sitten muiden silmään ihan minkälainen tahansa 🙂

   Ihanaa viikonloppua <3

 6. Sipe sanoo:

  Noi tuolit on kyllä tosi kivat, mä tosin tykkään enemmän niistä missä on ne puiset jalat 🙂 Itsellä tällä hetkellä käytössä mummulan vintiltä kaivetut ja omin pikku kätösin sinapinkeltaisista (hyi :D) valkoisiksi maalatut vanhat pinnatuolit. Todella tukevat vaikka ikää alkaa jo olla, ja tunnearvoa löytyy <3

  Lankkupöytä on kanssa ihku! Mä oon haaveillut olkkariin tuollaista sohvapöytää, oikeastaan melko precis samanlaista kun tuo ruokapöytä nro 3, mutta sohvapöytänä! Ikävästi kaikki mihin olen törmännyt, on olleet aaaaivan liian tyyriitä mun budjetille. 20€:n ikealaisella mennään siihen asti kunnes voitan lotossa 😀

  Tänään, kun taivaalta tippui jotain lunta muistuttavaa höttöä, kaivelin kaapista ne KAUSIvalot parvekkeelle ja avot! Kyllä tuli kertalaakista parempi mieli 🙂 ja naapuri on laittanu jo yli kuukausi sitten, kyllä mekin voidaan jo ;D

  • Maria sanoo:

   Moi Sipe! 🙂

   Meillähän on työtuolina tuollainen puujalkainen 🙂 Ai, pinnatuolit on niin <3 <3 <3 ja varsinkin mä tykkäisin sellaista erivärisistä ruokapöydän ympärillä. Meille kotiin ne eivät sovi, mutta mökille olen haaveillut pinnatuoleista; yksi pinkki, yksi turkoosi, muutama musta ja valkoinen 🙂

   Ikea on just passelin hintainen, mutta nyt mä olen alkanut miettimään, että voisko säästää itse tekemällä. Toki materiaalitkin maksaa...

   Hyvä sinä, meilläkin KAUSIvalot jäi kokeilun jälkeen olkkarin sivutasolle. Ja eilen paistettiin ekat LUUMUtortut 😀

   Ihanaa viikonloppua <3

 7. Tiina Saarinen sanoo:

  Hei!
  Minäkin haaveilen ajopuun värisestä ruokapöydästä! Jos sinulla on jokin vinkki miten sellainen saadaan aikaiseksi, otetaan erittäin mielellään vastaan. Varsinkin mäntypuisesta pöydästä! Meillä kun olisi niitä kaksin kappalein, toinen kotona ja toinen mökillä. Vai onkohan ihan toivoton idea?

  Tiina

  • Maria sanoo:

   Moikka Tiina!
   Hei, tehdään niin että ensi viikolla kun tulen töihin, niin teen pari koeluontoista sävytystä ja palaan asiaan 🙂

   Ihanaa viikonloppua <3

   • Tiina sanoo:

    Ihanaa, kiitos jo etukäteen!

    Tiina

    • Maria sanoo:

     Moi Tiina!
     Maanantai töissä oli niin kiireellinen, etten ehtinyt tähän paneutua. Mutta mulla on muistutus huomenna, kun taas palaan töihin vapaapäivien jälkeen 🙂

 8. Johanna sanoo:

  Oiiiii, uudet tilatut tuolit on upeat ja olen samaa mieltä, teille sopis tuollainen vähän rouheampi pöytä 😀

  • Maria sanoo:

   Voi kyllä, vihdoinkin 🙂
   Kiitti Johanna, mä metsästän tuota pöytää niin kauan kuin sellaisen löydän. Katsoin muuten Vain Elämää -ohjelman pöytää sillä silmällä. Se olis just passeli. Nyt täytyy vain löytää tieto, että mistä se on! 🙂

 9. Hs sanoo:

  Hei!
  Olisin kovin kiinnostunut mistä tilasit nämä teidän valkoiset dsr tuolit? Itse haaveilen näistä! 🙂

  T: yksi ahkera blogisi lukija

  • Maria sanoo:

   Hei 🙂

   Tilasin tuolit Vepsäläiseltä. Heillä oli ainakin syksyn ajan kamppis, jossa kuudennen tuolin sai kaupan päälle!

   Mukavaa sunnuntai-iltaa <3

Kommentoi