sunnuntai 05. lokakuun 2014

#kiitollinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Moikkamoi!

Ja kuvaterkkuja mökiltä ja syksyisestä saaresta! 🙂 Tuolla Facebookin puolella sain kauniilta Hannalta kiitollisuushaasteen, jossa viitenä päivänä kuuluu kirjoittaa viisi asiaa, joista olla kiitollinen. Mulla se jäi ekan päivän jälkeen tuo haaste kesken, mutta helposti löytäisin joka tunnista tuon viisi asiaa, joista olla kiitollinen. Ei ole kaikille itsestäänselvyys saada viettää viikonloppu niiden rakkaiden kanssa. Niin, että pystyy nauttimaan ajasta ilman turhaa stressiä tai huolta huomisesta. Pystyä keskittymään läsnäoloon täydellisesti.  Ei ole itsestäänselvyys, että pystyy luovimaan päivästä toiseen ilman lääkkeitä, terveenä. Sitäkään ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä, että pikkuisella kullannupulla on nuo toimivat pikkusormet, joilla tehdä palapeliä ja silmät, joilla katsoa äitiä hurmioituneena, kun on saanut palapelin tehtyä. Silmät, joilla nähdä ja korvat, joilla kuulla. Ylipäätään, että on nuo kaksi pikkuista rakkauspakkausta elämässä. Tai tuo maailman paras aviomies, lasteni isä. Itsestäänselvyytenä ei saa ottaa sitäkään, että mies pystyy kivuista huolimatta kiipeämään katolle ja putsaamaan rännit lehdistä. Vaikkei tällä hetkellä pitkää matkaa pysty edes kävelemään ilman kipulääkkeitä. Sitä kipua ei ymmärrä näin sivusta, joten kiitollinen olen, että saan elää kivutonta elämää.

Kiitollinen olen jälleen ihan jokaisesta hetkestä, jonka viikonloppuna tuolla mökillä koimme. Iltasaunasta, aamusaunasta, pitkistä yöunista, villasukista, sähköpattereista ja kynttilänvalosta. Superiloinen ja kiitollinen olen myös päätöksestä, jonka teimme; emme laita mökkiä vielä talviteloille ensi viikonloppuna, vaan nautimme siitä niin pitkään kuin voimme. Aina marraskuun ekaan viikonloppuun. Haikeus tältä mökkiviikonlopulta siirtyi pari viikonloppua eteenpäin. Kiitollinen olen siitä, että mies pääsee operaatioon, joka poistaa nuo kivut. Ollakin, että tuon toipilasajan varmastikin hypimme täällä kotona seinille molemmat 😉 Mutta siitä olen varsin kiitollinen myös, että minulla on mahdollisuus olla kotona sen pari viikkoa, kun minua täällä tarvitaan.

Kuinka usein sitä elää elämäänsä kiireessä päivästä toiseen luovien, huomaamatta oikeasti olla onnellinen niistä asioista, joita on. Ja siitä, kuinka hyvin asiat loppujen lopuksi ovat. Välillä tulee niitä takapakkeja ja karikkoja, jotka keikuttavat laivaa, mutta ei meille niitä annettaisi, ellei niillä olisi joku tarkoitus. Niiden avulla jaksaa porskuttaa taas astetta kiitollisempana eteenpäin. En tiedä olenko väärässä väittäessäni, mutta nykyaikana vallitsee trendi, jonka mukaan tavoitellaan liikaa tähtiä taivaalta; ei nähdä elämää tässä ja nyt. Unohdetaan matkalla nauttia niistä pikkujutuista. Valitetaan pienistä. Valitetaan asioista, joille olisi tehtävissä jotain. Ei uskalleta ryhtyä muuttamaan epätyydyttäviä asioita elämässä, sillä se vaatii työtä. Ollaan ehkä laiskistuttu ja liian mukavuudenhaluisia. Toisaalta taas tämä tarkoittaa sitä, että ollaan vähään ehkä tyytyväisiäkin. Ei aina tarvitsekaan tavoitella kuuta taivaalta, pääasia että on kiitollinen ja onnellinen elämäänsä sellaisena kuin se on.

Tällaisin ajatuksin tämän sunnuntain syvälliset 🙂 Ai niin ja hei, yksi asia josta olen superkiitollinen olette te ihanat lukijat. Eilen taas hätyyteltiin blogin katselukertojen ennätyksiä. Kiitos ihan jokaiselle, olen kiitollinen teistä ♥

Suloisin sunnuntaiterkuin,

alle


16 Responses to “#kiitollinen”

 1. Jonna sanoo:

  Kaunis ja koskettava teksti.
  Kiitos.

  • Maria sanoo:

   Voi kiitos Jonna <3
   Välillä raapaistaan pintaa syvemmältä 🙂

   Ihanaa alkanutta viikkoa!

 2. Maria sanoo:

  Oletpa osannut kirjoittaa osuvasti! on mukavaa lukea että joku muukin ajattelee nykyihmisistä ja kiireen keskellä elämisestä samoin!Kiitos sunnuntain sanoistasi!

  • Maria sanoo:

   Kiitos Maria 🙂
   Juu, ruuhkavuosien keskellä on hyvä välillä miettiä näitä asioita ja avata silmänsä (liian usein sitä porskuttaa päivästä toiseen laput silmillä).

   Iloista alkanutta viikkoa <3

 3. Jenns sanoo:

  Kiitos sunnuntain syvällisestä kirjoituksestasi! Viimeistään tämän luettuaan ihmisten pitäisi rueta miettimään niitä pieniä ilon aiheita (toisinaan myös isompiakin), omassa elämässään. Ja kun sen tajuaa, huomaa, että joka päivä voi olla kiitollinen. Kiitollinen ja onnellinen, ettei joka päivä tarvitse haluta kuuta taivaalta 🙂

  • Maria sanoo:

   Olehan hyvä Jenns 🙂
   Ja sehän se, että onni koostuu niistä pienistä jutuista arjessa. Kun avaa silmät ja huomaa (ja huomioi) ympärillään
   kaikkea kaunista, niin jokainen päivä on lahja ihan sellaisenaan.

   Mukavaa alkanutta viikkoa <3

   • Jenna sanoo:

    Täytyy korjata kun jäi itseäni vaivaamaan, s oli hypännyt a-kirjaimen paikalle. Täällä kirjoittelee siis Jenna 🙂

    Mukavia syyspäiviä<3

 4. Voi, kun kuulostaa kurjalle nuo miehesi kivut! Onneksi hänellä on noin valoisa ja positiivinen ihminen vierellä, sillä sitä juuri tarvitaan! Asioihin voi suhtautua niin monella tavalla, ja itse uskon myös vahvasti myönteisen ajattelun voimaan. Kiitollisena uuteen viikkoon.:)

  • Maria sanoo:

   Moi Taina
   ja heh, mä oon tosiaankin meillä se positiivisempi ihminen, vaikka mieskin aika positiivinen yrittää olla 🙂
   Urheilija ei näe tervettä päivää, mutta onneksi nyt saa vihdoin kivut pois.

   Just näin, ihanaa alkanutta viikkoa <3

 5. Anne sanoo:

  Kiitos Maria!
  Luin ajatuksella tekstisi, tulin siitä iloiseksi

  • Maria sanoo:

   Kiitos Anne <3 <3 <3
   Sunnuntain syvälliset pitää ottaa tavaksi 🙂

   Mukavaa alkanutta viikkoa!

 6. Anu sanoo:

  Aina on aihetta kiitollisuuteen, jos ne pienetkin asiat ehtii huomaamaan:)

  Mutta ennen kaikkea halusin kiittää aivan loistavasta gulassiohjeesta taannoin, tein sitä eilen illalla ja siitä tuli kyllä kertaheitolla yksi uusi suosikkiruoka meidän perheeseen! Tein keiton viimeisestä pakkasessa olleesta hirven jauhelihasta, uutta odotellessa:) Valkosipulilla maustettu creme fraiche kruunasi makuelämyksen. Olen kokeillut useita muitakin antamiasi reseptejä ja ilahtunut niiden toimivuudesta ja maukkaudesta. Liian usein esim. naistenlehdistä ja jopa Hesarista (esim. pari viikkoa sitten ollut aasialaisten säräjuuresten resepti, hrr) napatut reseptit eivät vain toimi, vaikka ovat kuinka ”nimekkäiden” kokkien reseptejä, joko mausteita on aivan liian vähän tai ohjeen ainesosat eivät vain sovi yhteen. Jos tekee reseptin mukaan ruokaa, silloin mielestäni myös mausteiden määrien on oltava reseptissä oikein, ettei tarvitse ruveta taikomaan ruokaan makua, kun ruokailijat jo suunnilleen odottavat pöydässä. Esim. tuo gulassiohje oli täydellinen, laitoin mausteita juuri ohjeessa mainitun verran, maistoin ja se oli siinä. Kiitos ja ihanaa alkanutta viikkoa!

  • Maria sanoo:

   Kiiiiiitos Anu! Aivan mielettömän ihana kuulla, että te lukijat tykkäätte näistä resepteistä <3
   Marian kokeilevan keittiön tuotokset kun välillä syntyvät ihan mututuntumalla 🙂
   Maustaminen on tärkeä osa ruoanlaittoa ja täytyy sanoa, että harmillisen usein kirjoitan itsekin resepteihin tuon "loraus" tai "maun mukaan" esim hunajaa.

   Kiitollinen olin tästäkin palautteesta! 🙂

   Mukavaa alkanutta viikkoa!

 7. Riitta sanoo:

  <3

Kommentoi