sunnuntai 17. elokuun 2014

There’s no place like home

Moimoi!
…ei ole kodin voittanutta. Kerrassaan ihana mökkiviikonloppu takana, mutta koti on aina koti. Kotivaatteet, kotitohvelit, kotisohva…vaan joitain tärkeimpiä mainitakseni. Maassa vallitsee rauha; esikoinen on linnottautunut huoneeseensa ja ilmeisesti haluaa omaa rauhaa (pääsy kielletty -post it lappunen ilmestyi oveen vaivihkaa ;), pikkuisempi taitaa olla puolinukuksissa meidän makkarissa ja mies hyvässä seurassa golfkentällä.
Ihan pian kohti iltapuhteita ja uutta viikkoa. Sen sijaan, että olisin opetellut kameran itselaukaisutoimintoja,, olisin voinut olla kaukaa viisas ja viikata tuon pyykkikasan tuosta toiselta sohvalta. Tai pestä taas tuon keittiön lattian. Kukakohan täällä muuten on käynyt sotkemassa meidän poissaollessamme? Justhan mä vasta siivosin torstaina 🙂 Sohvalla istuskellessani huomasin, että minä ,antiviherpeukalo, olen saanut yhden kasvin kasvamaan. Taannoin maitokauppareissulla mukaani tarttui tuollainen pienilehtinen vihreä huonekasvi (mikähän sen ”rotu” on?). Se on kasvanut hurjasti mittaa ihan hujauksessa.
Tapasin tänään taas suloisen ystäväni Valerien, joka muutti perheinensä Suomeen. Pyöräilimme tyttöjen kanssa heidän luokseen ja sieltä takaisin. Kotimatka oli kilometrin lyhempi, sillä eksyimme metsään menomatkalla (vaikka oli Runkeeperin gps päällä…vain mä pystyn tähän :D). Tuosta vierailusta jäi niin hyvä mieli; tuntuu kuin olisimme tunteneet jo vuosia. Sen kahden viikon sijaan. Tapaaminen sai mut miettimään sitä, että kuinka haastavaa se on jättää kotinsa ja aloittaa uusi elämä uudessa maassa. Vaikka kaikki onkin ihanan uutta ja jännittävää ja ympärillä on ne rakkaat ihmiset, niin silti menee aikaa ennen kuin se uusi asunto muuttuu omanlaisekseen. Ennen kuin sitä voi alkaa kutsua kodiksi. Uskon, että kunhan omat huonekalut ja muut tavarat saapuvat Suomeen, niin tuo kaunis asunto muuttuu myös ihanaksi kodiksi tuolle ihanalle perheelle.
Huomenna jatketaan blogissa liikuntapainotteisesti; apina lähti taas selästä kun sain kesäloman jäljiltä juoksulenkkarin liikkeelle. Tuskia on ollut matkan varrella viimeisen viikon aikana, mutta tänään jaksoin jo tuon vakkarilenkin ilman kummempia välikuolemia 😉 Ehkä sitä saisi myös tulevalla viikolla itsensä pitkästä aikaa kuntosalille! 
Suloisin sunnuntaiterkuin,
PS. kiitos kaunis jälleen kommenteistanne, treffataan tuolla kommenttiboksin puolella myöhemmin; 
heti kun olen saanut napsulaiset unten maille.


8 Responses to “There’s no place like home”

  1. Sari Riekkola sanoo:

    Samaa mieltä olen kanssasi, koti on vain maailman paras paikka!!!!
    Tuo kasvi on Lankaköynnös, yksi lemppareistani, jotenkin niin kaunis ja yksinkertainen!
    Mullaki oli samanlainen ja kastelin sitä kai liikaa niin just perjantaina nakkasin pois, kun oli jo niin huonon näköinen.
    Kivaa piakkoin alkavaa viikkoa sinulle<3

    • Maria sanoo:

      Koti on ihan ykkönen! Vaikka rakastankin tuota mökkielämää, niin silti sekään ei voita kotia. Ja viikot kun saa olla kotona, niin perjantaisin on taas valmista kauraa mökille 🙂

      Kiitos Sari, lankaköynnös se olikin <3 Musta tuntuu, että mäkin oon vähän kastellut tuota liikaa, kun on koko ajan kostea…pitäis vissiin antaa sen kuivua jossain välissä.

      Kiitti, iloista alkavaa viikkoa sinnekin!

  2. Reetta Niemi sanoo:

    Koti ja kotoilu, niin ihanaa <3
    Mä rakastan kaikkia pehmeitä ja kauniita kotivaatteita ja kotitossuja…
    Koti, koti, koti, mikä ihana sana 🙂

    • Maria sanoo:

      Oih, kotihiirikollega <3
      Mä kans ja ootan tuota syksyä kuin kuuta nousevaa; se on nääs kotoiluaikaa jos mikä!
      Takkaan tuli, kynttilän liekki lepattamaan ja viltin alle sohvalle. Ihan parasta.
      Juu, mä oonkin huomannut, että sulla ja mulla on kotitossusamikset! Ne sujautan jalkaan samantien, kun kotiin tuun.

      Ihanaa alkavaa viikkoa!

  3. Kivaa, että liikuntajuttujakin luvassa! Täälläkin kuntoilukausi taas korkattu kuumimpien kesähelteiden viilennyttyä 🙂

    • Maria sanoo:

      Joo, täällä myös! Ei helteillä jaksanut oikein panostaa liikuntaan, kun ihan paikallaan ollessaankin hikoili kuin pikkuinen possu 🙂

      Huomenna liiksajuttuja!
      Ihanaa alkavaa viikkoa <3

  4. iisa sanoo:

    Myöhästyneet onnitellut tulevan muuton johdosta!! Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että sut pitäisi ”ylentää” tuonne 🙂 Tässä postauksessa ihailin jälleen kerran tuota perhostaulua ja nyt on pakko kysyä, että mistä se on??

    • Maria sanoo:

      Kiitos Iisa <3
      Hih, ylennys kuulostaa niin viralliselta, mutta sitähän se on! 😀
      Kiitos, tuo perhostaulu on Nougatista…piti ostaa sudenkorentotaulu, mutta tämä vei voiton!

      Ihanaa tiistaita <3

Kommentoi