keskiviikko 19. maaliskuun 2014

Voi hyvin, nauti elämästä!

Heissan ihanaiset!
Indiedays viettää Motivaation maaliskuuta ja olinkin todella onnellinen päästessäni mukaan tekemään postausta tämän aiheen tiimoilta. Meitä on mukana yhteensä 15 bloggaajaa jakamassa teille ne ihan kaikista parhaimmat vinkkimme terveellisiin elämäntapoihin. Aiheita on liikuntaan ja hyvinvointiin liittyen ja ainakin itse olen saanut noista teemapostauksista jo hyviä vinkkejä mm. juoksuharrastukseeni ja puurohimotukseeni. Motivaation maaliskuu -teeman sivut postauksineen löytyvät täältä.
Mä ajattelin kertoa teille omat vinkkini tasapainoiseen ja hyvään henkiseen oloon. Ne teot ja ajatusmallin, jonka avulla mä voin hyvin. Voin sanoa, että nyt 38-vuotiaana elän elämäni parasta aikaa. Ollakin, että niitä vastoinkäymisiä ja surullisia asioita on tapahtunut viime aikoina enemmän kuin olisi tarvinnut. Mutta hyvä henkinen tasapaino ja hyvinvointi on auttanut luovimaan kohti seesteisimpiä vesiä. Se on toiminut siellä pohjalla ja pitänyt elämän kasassa vaikeimpina hetkinä. Sitä ei ole rakennettu ihan hetkessä vaan vuosien saatossa. Kun taustalla on elämän perusraamit kunnossa, kuten omalla kohdallani perhe, työ ja terveys, niin silloin henkisen ja tasapainoisemman elämän saavuttaminen on huomattavasti helpompaa ihan arkipäiväisilläkin teoilla ja ajatusmaailman muutoksella. 
Lepo, liikunta ja ravinto. Ehdottomasti elintärkeä trio, joka vaikutta henkiseen hyvinvointiini kaikista eniten. Parisen kuukautta sitten teinkin postauksen näiden kolmen yhteydestä toisiinsa. ”Syväanalyysi” löytyy täältä 😉 Mutta vielä hieman tiivistetymmin: ilman riittäviä yöunia ja lepopäiviä liikunnasta, en jaksa liikkua. Juoksulenkille lähteminen on ensinnäkin työn ja tuskan takana ja toiseksi juoksusta tulee pakkopullaa. Musta tuntuu, että endorfiini vaikuttaa siinä määrin hyvään oloon ja henkiseen tasapainoon mun kohdalla, että mitä enemmän juoksutossua kuluttaa niin sitä onnellisempi olen. Väsyneenä tulee syötyä epäterveellisesti, joten muistakaa ne riittävät unet! Viikolla syön kurinalaisesti ja viikonloppuna herkuttelen maltillisesti. Mulla ei toimi totaalikieltäytyminen esim. makeasta. Silloin se henkinen hyvinvointi vasta kärsiikin 😉 Joten kohtuudella kaikkea ja vähän enemmän kulutusta kuin syömistä. Liikunta, ravinto ja lepo -balanssi kuntoon, niin ollaan jo otettu suuri harppaus kohti hyvää ja tasapainoista henkistä oloa. 
Arjesta ja elämän pienistä asioista nauttiminen. Elä hetkessä. Ihan oikeasti, jokaisesta päivästä ja hetkestä löytyy jotain hyvääkin, eikös? Olkookin se vaikka se, että ystävän tai työkaverin hassu sanonta saa hymyn huulille. Tai se, kun näkee vanhan mummun ja papan kävelemässä käsikkäin iltalenkillään. Mä katson elämää aika tarkasti ja tarkkailen ympäristöä aktiivisesti. Hymyn huulille saa ihan vaikka maitokaupassa kassajonossa, jossa edellä olevissa ostoskärryissä oleva puolivuotias hymyilee mulle kuola suupielestä valuen 😀 Tuollaisten pikkuisten juttujen avulla jaksaa porskuttaa arjessa. Niistä tulee hyvä olo. Illalla lasten peitteleminen sänkyihin ja iltasuukkojen antaminen lapsille ovat päivän kohokohtia. Miten voikaan rakastaa jotain niin paljon? Siinä toinen aihe, josta voisi kirjoittaa monta postausta. Mutta asia, josta tulen hyvin onnelliseksi ja joka vaikuttaa henkiseen hyvinvointiini äärimmäisen paljon. Elän tässä ja nyt -elämääni osaltaan odottavalla kannalla; en odota välttämättä suuria ihmeitä tapahtuvaksi vaan odotan näitä ihan jokapäiväisiä tähtihetkiä. Yleensä tähtihetkiä koen jo heti herättyäni, kun saan juoda sen ekan kahvikupin täydessä hiljaisuudessa. Hetkessä eläminen – se on se, joka kiireessä ja stressissä helposti unohtuu, mutta joka olisi niin tärkeä taito henkisen hyvinvoinnin kannalta. Elämä on liian lyhyt ”sitten kun” -elämiseen.

Think positive! Tätähän mä olen täällä blogissa toitottanut jo kaikki nämä vuodet 🙂 Mutta se on edellä mainittujen kohtien lisäksi se syy mun äärimmäisen hyvään oloon. On helppo hengittää, kun näkee melkein jokaisessa asiassa jotain positiivista. Yrittäkäähän joskus muuten puhua ilman ”ei” -sanaa. Mä kiinnitän hirveästi huomiota ihmisten negatiivisuuteen. Koska se ärsyttää mua välillä ihan kamalasti, kun tietyillä ihmisillä on aina kaikki huonosti. Vaikkei oikeasti olekaan. Mutta yleinen valitus ja marmatus ei auta. Elämälle pitää tehdä jotain, jos ei ole tyytyväinen. Tai sitten alkaa näkemään ne kenkuimmatkin asiat positiivisuuden kautta elämän hyvinä asioina. Voimaa tuovina asioina. Tosin voin sanoa, että veljen kanssa olemme välillä töissä törmäyskurssilla, sillä hän peruspessimistinä ei voi ymmärtää välillä sitä, että mä näen kaikessa (jopa menetetyissä kaupoissa) jotain positiivista. Mä en tiedä onko positiivista elämänkatsomusta helppo saada ellei ole syntynyt se mukanaan. Sunnuntailapsena musta tuntuu, että kun positiivisuutta jaettiin niin mulle annettiin ekstrakauhallinen 😉

Uskalla unelmoida. Dream big. Mulla on pää vähän pilvissä koko ajan. Haaveita ja suunnitelmia. Osa toteutuu, osa ei. Onneksi on rinnalla se järjen ääni, joka vetää ne jalat tarvittaessa maahan. Vaikka elän hyvin vahvasti hetkessä, niin mä olen ihminen, joka tarvitsee myös aina jonkun asian, jota odottaa. Unelman, jota tavoitella. Yleensä se on ihan niinkin tavallinen asia kuin perjantai-illan keittiöhetki. Fredagsmys. Ihan parasta. Vaikka viikolla, yleensä näin keskiviikkona, on jo ihan valmista kauraa viikonloppuun ja tuntuu, että pää räjähtää niin tieto siitä, että saa rentoutua työviikon jälkeen rakkaan harrastuksen parissa keittiössä auttaa jaksamaan. Välillä on myös hyvä tehdä pidempiaikaisia haaveita. Mutta haaveetkin muuttuvat elämäntilanteen mukaan. Kauppakorkeassa opiskelun aikana päätin, että joku päivä olen Talouselämän top 500 -naisjohtajien joukossa. Tällä hetkellä kun piinkova businessmaailma on arkipäivää, niin tuo haave on jäänyt ihan toissijaiseksi. Pehmeiden arvojen alle. Se on jäänyt toisen haaveen jalkoihin. Maailman parhaana äitinä ja vaimona -olemisen nimittäin. Siihen mä keskityn nyt, että pystyn tuon haaveen täyttämään. 
Säilytä huumorintaju. Hymyile. Naura. Mä nauran monta kertaa päivässä. Välillä vedet silmissä. Se, että tulee lisää ikää mittariin ei tarkoita sitä, että tosikkovaihde menisi päälle. Muistakaa säilyttää se huumorintaju. Sillä pötkii jo aika pitkälle ja se autaa henkisen balanssin kasassa pitämisessä, kun tulee hankalia paikkoja. Välillä tietyille omille mokillekin ei voi kun nauraa. Heti sen jälkeen, kun on eka panikoinut niistä hieman 😉 Hymyile niin saat hymyn! Mä teen välillä niin, että hymyilen ihan ventovieraillekin. Välillä saan vastahymyn ja välillä ihan kummaksuvia katseita. Kokeilkaahan! Hissiin astuessani hymyilen ihmisille – mikäli saan heidän seiniä tuijottavan katseen kiinni. Ei ihme, että tykkään reissata juuri Thaimaahan. Siellä kun saa takuuvarman vastahymyn hymyynsä 🙂
Elämä ei ole aina reilu, eikä sen kuulukaan olla. Mä tiedän, että moni vihaa sanontaa ”Se, mikä ei tapa – se vahvistaa.” Mutta arvatkaas mitä? Se on pitänyt mun kohdalla paikkansa ja oikeasti ollut tärkeä osa mun tietä kohti tasapainoista ja hyvää henkistä oloa. Onnellisuutta. Kuten monet muutkin, niin myös mä olen surrut sydämeni ulos rinnasta teinirakkauden takia, kokenut olevani ehkä joskus kiusattu, tuntenut riittämättömyyttä. Elämä koettelee ja välillä tuntuu, että yhden ihmisen harteille annetaan enemmän kuin jaksaa kantaa. Toinen fraasi, joka on niin kulunut ja joka kuuluu varmasti monen vihaamiin sanontoihin on ”Kaikella on tarkoituksensa.”. Sorry folks, mutta tämäkin pitää paikkansa 🙂 Ja kun suhtautuu elämän koetinkiviin niin, että ne on vain ohimeneviä haasteita, niin ne tuntuukin siltä. Ongelmanratkaisun osaaminen (haluaminen!) ja tarvittaessa se, että uskaltaa muuttua tai muuttaa tapojaan. Niillä pääsee useasta elämän karikosta yli. Ja hei, kannattaa aina muistaa, että elämä ei kaadu vastoinkäymisiin. Ainakaan sen ei kuuluisi kaatua. Jos elämä olisi helppoa niin en usko, että osaisin nauttia niistä elämän pikkuisista jutuista, arjen kultareunoista. Se, että välillä vähän hiotaan särmiä ja hakataan päätä seinään, auttaa näkemään ne kultahippuset, jotka saavat hymyn huulille. Elämässä on oikeasti kaikki hyvin. Ei pidä lannistua yhdestä vastoinkäymisestä vaan nähdä se kokonaisuus. Välillä elämälle pitää laittaa kampoihin; taistella niitä vaikeuksia vastaan. Tylsää olisi elämä, jos aina olisi kaikki ihan tosi hyvin. 
Ihan arkipäiväisessä elämässä on myös monia asioita (ulkoisia ärsykkeitä), jotka ylläpitää sitä hyvää oloa ja hyvinvointia. Yksi niistä on musiikki. Kuuntelen musiikkia melkein aina. Musiikkimakuni skaala on erittäin laaja. Aina thaimaan spa-musiikista raskaampaan rokkiin 🙂 Töissä söi taustalla eri soittolistat kuin juoksulenkeillä. Jopa pyykin viikkaaminen sujuu muusikin avulla paremmin, ruoanlaitosta puhumattakaan. En voisi elää ilman musiikkia. Toinen arkipäiväinen asia, jonka tarvitsen on värit. Kyllä, vaikka kotimme on suht’ neutraali väritykseltäänkin, niin silti pidän tärkeänä, että esimerkiksi tekemäni ruoka on kauniin väristä. Luonnon värit jaksavat ilahduttaa ihan jokaiseen vuodenaikaan, mutta varsinkin ihan alkukesästä. Väreistä saa voimaa.
Toivottavasti näistä mun vinkeistä oli teille hyötyä! Muistakaa, että se henkinen hyvinvointi ei ole sellainen asia, jonka saa sormia napsauttamalla yhdessä yössä. Sen eteen pitää oikeasti tehdä töitä. Little by little. Niin ajatustasolla kuin ihan konkreettisestikin. Mutta kaikki on sen arvoista. Olisi kiva kuulla teidän vinkkejä arjessa jaksamiseen ja siihen hyvinvoinnin saavuttamiseen tuolla kommenttiboksissa!
Käykäähän lukemassa tuolla Indiedaysin Motivaation maaliskuu -sivuilla muidenkin neuvot tervellisempään elämäntapaan; liikuntaan ja ravintoon sekä henkiseen hyvinvointiin. Ja osallistukaa ihmeessä tuolla sivuilla arvontaan, jossa on ainakin mun makuuni ihan tosi kiva palkinto!
Kivaa keskiviikkoa,
voikaahan hyvin!


43 Responses to “Voi hyvin, nauti elämästä!”

 1. Ihania raikkaita kuvia 🙂

  • Maria sanoo:

   Kiitos Katja ♥ Pirtsakat värit saavat kuvatkin näyttämään houkuttelevimmalta. Pikkuinen kuvausassarikin onnistui kuvauksissaan hyvin 🙂

 2. Tosi hieno postaus ja niin totta.

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Saga ♥ Näinhän nämä asiat periaatteessa menevät – pitäisi aina tiukankin päivän tullen muistaa, että elämä voittaa. Vaikkei aina siltä tunnu 🙂

 3. AIVAN ihana postaus!!! Kiitos tästä, tuli juuri oikeaan kohtaan mun elämässä <3.

  Kaikella on tarkoituksensa..päivä päivältä uskon yhä enemmän tähän sanontaan :). Pitää paikkansa! Sitä ei välttämättä tiedä juuri sillä hetkellä miksi näin tapahtui, mutta vastaus on tulossa, siitä voi olla varma.

  Ihana ja positiviista päivää sinulle. Kiitos vielä kerran.

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis ♥ Ihanaa, että tästä oli hyötyä sinulle!

   Just näin, vaikean paikan tullen tuntuu, että valoa ei ole tunnelin päässä. Mutta aina kaikki järjestyy. Siihen kun luottaa, niin tulee käyttäydyttyäkin sen mukaisesti

   Tsemppiä ja aurinkoisia päiviä 🙂

 4. Anonymous sanoo:

  Upea kirjoitus ja kaikki niin totta! Kyllä se onnellisuus lähtee siitä että itse tekee asioita sen eteen:) Kuvatkin ihania, tämä oli sellainen hyvän mielen postaus:) Mukavaa päivää sinulle! T Miia

  • Maria sanoo:

   Kiitos Miia ♥

   Jep, harvoin onnellisuutta saa ihan vain odottamalla. Kukaan ei myöskään voi myöskään saada mua voimaan hyvin. Kaikki pitää lähteä itsestä 🙂

 5. Elisa n sanoo:

  Aivan ihana postaus:) Oli ilo lukea hymyssä suin ja ajatuksella näin hieno postaus kun liikunta, terveellinen ruoka ja elämän hyvinvointi asiat kiinnostavat itseäni niin paljon:) Itse samaistun niin koko tekstiin mistä kirjoitit. Elän aivan samalla ajattelutavalla! Nautin niin paljon itsekin tästä elämisestä ja aivan joka päivä ja joka hetki<3 Nauran ja hymyillen itsekin paljon joka hetki, omistan hyvin positiivisen ajattelutavan ja huomaan myös eläväni ns. ”pää pilvessä” monesti. Mutta se tuo kyllä vaan niin paljon iloa:) Itsellekin on myös oiva taito osata nauraa mm. kun ajatukset alkaa lentämään tai on tullut unohdettua joku asia:D Kun säilyttää positiivisen elämisen tavan ja jaksaa hymyillä väsymyksen hetkinä niin niistäkin hetkistä selviää paremmin.

  • Maria sanoo:

   Kiitos Elisa ♥

   Ihan samalta kuulostaa meidän elämänkatsomus 🙂 Ja nuo intressit; liikunta, terveellinen ruoka ja yleinen hyvinvointi. Itselläni nämä asiat korostuivat vielä iskän kuoleman jälkeen, kun tiedän, että tuo iskän kuolemaan johtanut syy (nuoruusiän diabetes ja sen komplikaatiot) on periytyvää. Sen eteen tekee kaikkensa, ettei tuota katalaa tautia saa. Ja jos edes pystyy yhtään asiaan vaikuttamaan terveellisten elämäntapojen avulla niin ilomielin syön terveellisesti, liikun monipuolisesti ja panostan siihen hyvinvointiin 🙂

 6. Liladyblogger sanoo:

  Amen! Ihan kuin minun kynastani, paitsi etten osaisi ilmaista asiaa yhta selkeasti ja sujuvasti. Hyva etta sina osasit silla tama on tarkea asia. Minussa on se ero etten valttamatta ole synnynnainen positiivisesti ajattelija. Olen harjoitellut siihen vuosien varrella ja opettanut itseani katsomaan asioiden positiivista puolta. Suorastaan aivopessyt itseani ollakseni onnellisempi. Ja se on toiminut ja toimii edelleen. Prosessi ja matka jatkuu.

  • Maria sanoo:

   Voi kiitos ♥ Hih, musta tuntui, että tuo kirjotukseni oli ihan sekavaa sepustusta paikka paikoin….ihanaa, jos se teille välittyi selkeänä ja sujuvana 🙂
   Hei kiitos, hyvä kuulla että ihminen voi myös opetella positiivisuutta! Mulla se tosiaan tulee jostain geeneistä 🙂

 7. Anonymous sanoo:

  Just niin totta joka sana! Jos tosiaan hymyilee jollekin tai sanoo ystävällisen lauseen, saa yleensä hymyn ja vastauksen. Ja jos ei saa niin sitten miettii, että ehkä toisella oli vain tosi kurja päivä. Kannattaa olla positiivinen ja jos ei aina itselläkään ole hyvä olo, voi olla hiljaa ja vaikka kävellä metsässä, sekin helpottaa!! Iloa teille kaikille ja Marialle kiitos blokista 🙂

  • Maria sanoo:

   Kiitos sinulle ja kiitos kommentoinnistasi ♥ Mä oon sitä mieltä, että liian moni tuolla on ihan myrkynnielleenä. Hymyilisi, niin elämä helpottuisi. Tai tosiaan, pahaa oloa ei kannata ainakaan purkaa muihin. Mä joskus olen ajatellut, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa niin parempi sitten olla hiljaa 🙂

 8. Anonymous sanoo:

  Jälleen kerran niin ihana postaus tässä blogissa. Harvoin jätän mihinkään kommentteja, mutta nyt oli pakko. Itse olen vasta matkalla tuohon hyvinvointiin, mutta tästä sain voimia ja ideoita. Kaunis kiitos Maria! Tämä on minun ihan lempiblogini.

  • Maria sanoo:

   Kiitos ja ihanaa, kiitos kun kommentoit ♥
   Tosi kiva kuulla, että sait postauksestani voimia ja ideoita.

   Mukavaa kevään odotusta 🙂

 9. Henna sanoo:

  Aivan ihana kirjoitus! Täyttä totta joka sana! Sulla on aivan IHANA blogi ja kaunis koti!!!! … ja eipä sieltä tämmöstä tekstiä tulisi jos ei itse kirjoittajalla olisi sydän paikallaan! 🙂 Tosi ihana kirjotus ja tänne ”eksyn” ehdottamasti uudelleen 🙂 Mukavaa loppuviikkoa sinne!

  • Maria sanoo:

   Kiitos Henna ♥
   Mä olen niin onnellinen, jos olen pystynyt välittämään postauksillani teille lukijoille sen, että täällä oikeasti eletään täysillä. Kaunis sisustus ei ole vain kulissi. Kaikki, myös sisustaminen, lähtee rakkaudesta elämään. Taidan tehdä kaiken sydämen äänellä 🙂

 10. Tiina sanoo:

  Täydellinen postaus. Kuvat, teksti, kaikki. ISO kiitos! Niin monta asiaa allekirjoitan ja pyrin niistä pitämään kiinni.

  • Maria sanoo:

   Kiitos kaunis Tiina ♥
   Tätä postausta teki mielellään; nämä hyvinvointiin ja terveellisiin elämäntapoihin liittyvät aiheet ovat lähellä sydäntäni 🙂 Ja ihanaa, jos sain teidät lukijatkin tällä postauksella hyvälle tuulelle ja motivoituneeksi.

 11. Reetta Niemi sanoo:

  Just eikä melkein! Aivan loistava kirjoitus.
  Mä olen myös kova nauramaan, ihan joka päivä ja ihan hirveästi… Ja mikä parasta, myös töissä!

  • Maria sanoo:

   Khap khun kha Reetta ♥
   Ihanaa, hymyilevä lentoemäntä! Saatikka naurava 🙂 Meille sattui viimeksi niiiiiiin elämäänsä kyllästynyt englantilainen vanhanpuoleinen tätsä lentoemännäksi. Mua tosin vähän naurattikin se touhu, kun nakkeli niskojaan ja kyräili nuorempia kollegoitaan 😀

 12. Päivikki sanoo:

  Niin ihana ja osuva kirjoitus! Montaakin kohtaa haluasin kommentoida, mutta otanpa esille tuon ”se mikä ei tapa, se vahvistaa”. Olen ihan hiljattain, taas kerran, tuohon törmännyt ja sen todeksi havainnut. Itselleni erään vaikean asian hoitaminen onkin nyt antanut voimaa (ja osaamista) toiseen asiaan. Nyt tuntuu, ettei niitä raskaita hetkiä ja unettomia öitä sittenkään antaisi pois. Olen kokenut muutama vuosi sitten myös saman surun kuin sinäkin, eli rakkaan isän menettämisen. Kun suru alkaa hälvetä ja muuttaa muotoaan pehmeämmäksi ikäväksi, huomaa suhtautuvansa kaikkiin elämän vastoinkäymisiin jotenkin eri tavalla. Asiat löytävät mittasuhteensa. Ihminen muuttuu.

  Näin vakavia nyt huomaan pohdiskelevani kirjoituksesi johdosta. Kiitos ajatuksistasi ja kiitos pirteistä ja ihanista jutun kuvista! Narsissit ovat lempikukkiani, ja niitä kukoistaa jo tuolla parvekkeellani iso ruukullinen. Iloista kevättä sinulle!

  • Maria sanoo:

   Kiitos Päivikki ♥
   No musta tuntuu kanssa, että iskän kuoleman jälkeen mikään työstressi tai muu vastoinkäyminen ei ole enää tuntunut niin pahalta. Huomasi, että elämässä onkin isompiakin laivaa keikuttavia asioita. Jotenkin ei osaa enää edes pelätä niitä vastoinkäymisiä, joita aiemmin pelkäsi. Kaikki otetaan oppimisen kautta ilolla vastaan 🙂

   Ihanaa, että saan teidät lukijatkin pohdiskelemaan…kaiken tämän bling blingin ja sisustuskeskeisen blogin takaa löytyy erittäin analyyttinen (joskus liiankin!) kirjoittaja 🙂 Kiitos samoin, aurinkoisia kevätpäiviä sinullekin!

 13. Satu sanoo:

  Pitkä stoori täynnä asiaa. Hymyä sulle!

  • Maria sanoo:

   Moikka Satu ja kiitos ♥
   Hymyjä sinnekin, täytyykin tulla katsomaan, että onko tullut sinulta tullut postauksia. Tuossa syksyllä huolestuin, kun susta ei pitkään aikaan kuulunut mitään. Tervetuloa takaisin 🙂

 14. Anonymous sanoo:

  Ihana postaus! Mahtava elämänasenne sulla Maria! Täytyy itsekin taas terästäytyä! -Minttu

  • Maria sanoo:

   Kiitos Minttu ♥
   Mä välillä oikeasti itsekin mietin, että mistä tämä elämänasenne on tullut. Mutta se taitaa olla ihan iskän peruja 🙂
   Toki niitä haastavampiakin päiviä tulee, mutta nykyaikana enää harvoin. Elämä on vanhemmiten tasaantunut 😉

 15. Anonymous sanoo:

  Ai niin, onko tuo ihanan keväinen ja keltainen jakkara Ikeasta? Olen meinannut hankkia sellaisen, mutta mikä loistoidea maalata se itse! -Minttu

  • Maria sanoo:

   Tuo taitaa olla Cittarista joskus reilu viis vuotta sitten ostettu, mutta eikös Ikeassakin ole ihan samanlaisia? Tuo oli alunperin puunvärinen, sitten valkoinen ja musta. Viime keväänä muuttui keltsiksi. Tykkään, että piristää muuten niin monotonista sisustustamme! 🙂

 16. Anu sanoo:

  Sä oot kyllä niin ihana persoona:)
  Ja oon samaa mieltä kaikesta.itelläni olis parannettavaa tuon positiivisen ajattelun kanssa..mulla on taipumus jäädä vatvomaan asioita.
  Oon huomannut sen,että kun ikää tulee osaa nauttia arkisista asioista ja omalla perheellä vietetty aika on luksusta.työ yrittäjänä on kasvattanut ja vaikka en aivan omalla alalla olekkaan niin olen lopettanut tulevaisuuden miettimisen.nyt eletään näin ja joskus ehkä jotain muuta:)
  Tämä sun blogi on yksi niistä arjen pienistä ilonaiheista,kuvat taas niin kauniita..kiitos siis siitä<3

  • Maria sanoo:

   Kiitos Anu ♥
   Superanalyyttisenä ihmisenä mulla oli myös aiemmin jäädä vatvomaan asioita ja miettimään mulle sanottuja asioita. Mutta tosiaan, ikä on auttanut tähänkin asiaan. Enää ei juuri hetkauta, jos joku kiukuspäissään purkaa vihaansa mulle. Tai edes tarkoituksella loukkaa. Koska mä näen asian niin, että jos tiedän toimineeni oikein niin ongelma on siellä vastapuolella 🙂
   Just niin, yrittäjänä vois menettää helposti yöunensa, mutta se ei taida palvella missään suhteessa. Parempi vaan mennä virran mukana ja olla murehtimatta liikaa.

   Kiitos ihana ja loistavaa viikonlopun odotusta ♥

 17. Tickler sanoo:

  Kiitos inspiraatiosta! Heti maailma näyttää kivemmalta ja motivaatiot nousivat!
  Olet ihanan positiivinen ihminen olematta mikään liian pirtsakka. Oma ajatusmaailmani on juurikin vastaava, että ”kaikki mikä ei tapa, vahvistaa” ja ”päivä kerrallaan, ehtii sitä huomennakin murehtia”. Tottakai suru on surtava, mutta elämän on jatkuttava ja liika murehtiminen siihen ei auta. Ukkoseni on etukäteisstressaaja eikä ymmärrä, miten en ole huolissani Ukrainan tilanteesta (olen kyllä, mutta en tiedä miten sotaan voi valmistautua?) tai muistanko käsitellä läheiseni vakavaa sairautta kunnolla (en pelkää kuolemaa ja ajattelen, että kun on sairaalaan päässyt, kyllä siellä ammattilaiset hoitavat). Ehkä joku voi ajatella minua kyynisenäkin, mutta murehtimalla maailma ei ainakaan näytä yhtään paremmalta paikalta.

  • Maria sanoo:

   Kiiiiitos ♥ Ihanaa, että pystyin motivoimaan postauksellani 🙂
   Mä en itse voi sietää tekopirteitä ihmisiä ja välillä pelkään, että postauksistani saa juuri sellaisen kuvan. Vaikka tämä pirteys on kyllä ihan sisäsynnynnäistä 😀 Just niin, suru on surtava ja se muuttaa muotoaan. Elämä kuitenkin jatkuu ja turha jäädä haikailemaan.
   Siis totta puhuen, en mäkään ole huolissani juurikaan Ukrainan tilanteesta…mutta nyt aloin miettimään, että pitäiskö olla…joskus tuntuu, että ottaako jotkut asiat liian kevyesti. No mutta kuten sanoit; murehtimalla maailma ei näytä paremmalta paikalta. Joten täytyy vain ajatella positiivisesti, kyllä ne asiat siitä aina järjestyvät loppujen lopuksi 🙂

 18. Anonymous sanoo:

  Pirteää torstaita:) Aivan mahtavia ajatuksia!! Ja tiedätkö, näistä sinun postauksista tulee vaan niin hyvälle mielelle ja niistä huokuu se hyvä olo, hyvät arvot, rehellisyys ja elämänmyönteisyys! Kiitos sinulle ihana niistä lukuisista ajatuksista ja positiivisuudesta! <3
  T. Riitta

  • Maria sanoo:

   Kiitos Riitta ♥
   Mä olen täällä ihan tippa linssissä, kun luen näitä ihania kommentteja. Ja sanoin kuvaamattoman onnellinen olen siitä, että pystyn tälläisen median kautta välittämään just noita sun luettelemia asioita. Ei ole ihan helppo juttu sekään, joten ihana kuulla, että olen onnistunut 🙂

   Ihanaa viikon loppua…pian se viikonloppukin tulee 🙂

 19. Iina sanoo:

  Hyviä ajauksia sinulla tässä! Itselleni yksi tärkeä motto on ” Anna minulle voimaa hyväksyä se mitä en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa se mitä voin, sekä viisautta erottaa nämä kaksi toisistaan.” Sellaisia asioita, joihin ei voi itse vaikuttaa, ei kannata jäädä märehtimään. Toisaalta taas jos itse voi epätyydyttävään tilanteeseen vaikuttaa, kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen ja tehdä muutoksia.

  • Maria sanoo:

   Kiitos Iina ♥
   Juuri se, että tiedostaa ne asiat, joihin voi itse vaikuttaa. Ja sitten vaikuttaa niihin, joihin pystyy ja jättää ne muut asiat oman onnensa nojaan. Joskus se asioiden muuttaminen vaatii äärimmäistä rohkeutta, mutta ainakin mun kokemuksella, se on ollut sen arvoista 🙂

 20. Voi kuinka ihana postaus ja viisaita sanoja! <3

  • Maria sanoo:

   Kiitos Heli ♥
   Välillä kaiken hömpänpömpän keskellä tulee mietittyä (tai no mietittyä tulee useastikin, mutta…) kirjoitettua vähän syvällisempiäkin asioita 🙂

 21. Beautifully written. Such perspective, introspection, wisdom and, most importantly, truth. This is both honest and real. I can relate to so much of what you’ve said. I believe I understood most of it…with my limited Finnish 😉 Thank you for sharing a piece of your heart and life. I truly enjoy reading your lovely blog from time to time. Have a great weekend – Val

  • Maria sanoo:

   Hi Vallery and thank you so much ♥
   And I’m so truly sorry I haven’t got back to your email. Life’s been to busy lately – even on my standards 😀 It was my pleasure to share a piece of my inner thoughts here. This blog usually only scratches the surface on my life, so once in a while it’s necessary to show that there’s a real human being living in here 😉

   Have a great w/e Vallery and thanks for commenting ♥

 22. […] sekään näköjään enää tällä iällä ole kuulkaas itsestäänselvyys. Tänä aamuna palasin tähän vanhaan postaukseeni. Elämä on ihanaa, arkineen kaikkineen. Nyt pitää vain ottaa itseään […]

Kommentoi