tiistai 09. helmikuun 2016

Dinner is served ♥

P2091438P2091426 P2091430 P2091432 P2091436 P2091440 P2091443 P2091448

HEIPPAHEI!

Tiistai ja olo on kuin perjantai-iltana – vain ruoanlaittoviinilasillinen puuttuu 🙂 Eka ilta pitkään, tarkoitan piiiitkään, aikaan kun töistä kotiin tullessaan tietää, ettei tarvitse lähteä enää minnekään. Aika luksusta! Se lasten mielestä tosi nolo collegehaalari päälle, meikit veks ja hiukset pois silmiltä. Jotenkin tuntuu, että joka illalle on kasaantunut menemisiä ja tulemisia. Sairaalaa nyt ainakin, mutta sovittiin veljen perheen kanssa, että käydään vuoroilloin. Tosin, äippää oltaisiin kotiuttamassa loppuviikosta. Mutta ei kyllä pärjää yksin kotona, vaan tarvitsee apua ihan liki joka asiassa. Joten tässä nyt joutuu vähän miettimään, että miten järjestää hoito ja missä. Kenen voimin ja millä energialla. Toki autetaan parhaamme mukaan, mutta meillä kun on tuo perheyritys ja perheetkin pyöritettävänä. Voiskohan sen äitin ottaa sinne töihin päiviksi valvovan silmän alle? 😉 Ei vaiskaan, asioilla on taipumus järjestyä ja onhan se koti aina kivempi paikka toipua.

Niin kuin perjantaimyysseissä niin myös tiistaimyysseissä kolmikko; ruoanlaitto, valokuvaus ja syöminen muodostaa ne kulmakivet. Ja uskokaa kun sanon, että tämän viikkoinen arkiruokakokeilu oli helpoin ikinä. Mutta ehkä myös herkullisin pitkään aikaan. Kotiin tultiin neljän jälkeen ja ruoka oli valmista syötäväksi tasan 16.50. Ai että mä rakastan näitä tällaisia nopeita arki-iltojen pelastajaruokia. Kuten myös rakastan sitäkin tosiseikkaa, että meidän tytsyjen ruokarepertuaari laajenee ihan hurjaa vauhtia. Nyt pystyy jo tekemään aikalailla mitä ruokaa vain ja se uppoaa. Viime aikoina ovat usein pyytäneet couscousia. Mikäs siinä, couscous on ihan ältsin nopsa valmistaa. Sitä pystyy varioimaan vaikka kuinka ja paljon. Tänään meillä oli seassa ihan vain kurkkuja ja tomaatteja, mutta usein sieltä löytyy myös salaattia ja fetaakin. Lohesta tuli makeantulinen ja tuota tulisuutta taittamaan tein kermaviilikastikkeen.

HUNAJACHILILOHI UUNISSA

lohifilee

marinadi
2 rkl soijaa
2 rkl sriracha-kastiketta
2 rkl hunajaa
2 valkosipulin kynttä murskattuna

seesaminsiemeniä
korianteria

-sekoita marinadin ainekset keskenään ja valele lohen päälle (voit valella paiston lomassa myös lisää)
-pirskota päälle seesaminsiemeniä
-paista 200 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia (varo ettei lohi kypsy liikaa!)
-silppua päälle korianteria

************************

Nyt pieni ruokalepo ja sitten palaan kommenttien pariin. Kiitos niistä ihanat! Ja illalla ehkä taas pikkuisen suunnitteluhommia. Instagramin puolella vähän vilautinkin noita mummulan pohjapiirrustuksia 🙂 Ihan hirveää, kun meinaa mopo lähteä käsistä, mutta pitäisi vielä toppuutella ja odotella rauhassa. Vaikka asiat on mummun (siis sen äipän) kanssa puhuttu, niin ei tässä mitään konkreettista kuitenkaan tulla tekemään ennen kuin nähdään, mihin suuntaan äiskän vointi menee. Mähän suunnittelen jo tyyliin kesäistutuksia, mutta mies lähinnä ajatteli, että jos jouluksi olisi valmista 😀

TIISTAITERKUIN,

alle

PS. lohi maustui uunissa hyvin, mutta makua parantaakseenhan tuon marinadin voisi levittää lohelle jo ennen töihin lähtöä aamulla. Säästäisi sitten aikaa illalta!


14 Responses to “Dinner is served ♥”

  1. Höh, onnistuin äsken deletoimaan kertaalleen kirjoittamani kommentin… Uusi yritys…. Ihanan näköistä lohta, nam! Mutta onpa ihan uskomaton yhteensattuma, että olin just TÄNÄÄN ajatellut tehdä lähes samalla reseptillä lohta. Löysin joku aikaa sitten vastaavan ohjeen, mutta siinä oli hunajan tilalla vaahterasiirappia. Tällä kertaa oltiin siis lohisamiksia 🙂

    Couscous on niin mahtava arjen pelastaja, meilläkin tehdään sitä tosi usein. Tänään aikeissa tosin kokeilla lämmintä kikhernesalaattia lohen kanssa, blogiin varmaan tulossa juttu siitä. (tein muuten eilen mahaystävällistä Superleipää, kannattaa kokeilla!)

    Ihanaa keskiviikkoa Maria!

    • Maria sanoo:

      Heippuli Emma,

      no höh, mulle käy välillä kans niin, että kommenttiin vastaaminen katoaa bittiavaruuteen!

      Jes, lohisamiksia ollaan! Tuo vaahterasiirappi sopii muuten varmasti ihan älyhyvin tähän reseptiin 🙂

      Kikherneet on ihania, kiitti muistutuksesta – en olekaan niitä tehnyt pitkään aikaan. Ja tuo superleipä – sitä on pakko tehdä asap!

      Terkkuja (edelleen :)) <3

  2. anu sanoo:

    Kiitos tästä ohjeesta, kuullostaa riittävän helpolta ja kieltämättä myös herkulliselta arki-illan ruoaksi, niihin kun kaipaa vaihtelua. Minä en osaa tuota couscousia käyttää ollenkaan, vinkkejä siihen?

    • Maria sanoo:

      Olehan hyvä Anu 🙂

      Mä keitän veden ja lisään siihen öljyä ja suolaa. Otan liedeltä pois ja sitten lisään mututuntumalla couscousin ja annan turvota kannen alla noin 5 minsaa. Helppoa ja hyvää 🙂 Kandee lukea couscousin paketin kyljestä ohje, sitten ajan myötä pystyy hyvin arvioimaan veden ja couscousin määrät!

      Kivaa keskiviikkoa <3

  3. Anu sanoo:

    Nam!täytyy varmaan kokeilla heti tänään:)
    Tuo sriracha on mulle uus tuttavuus.mille se maistuu?

    Miltä susta tuntuis muuttaa pois teidän nykyisestä kodista?
    Meilläkin on sitä vaihtoehtoa pyöritelty..joskus ehkä vaihdetaan(kun lapset lentää pesästä niin viim.silloin) pienempään asuntoon.
    Toisaalta olis haikea jättää tämä koti jossa on niin paljon muistoja
    ym.ollaan ite rakennettu..

    • Maria sanoo:

      Moikka 🙂

      Tuo sriracha maistuu chilille eli on aika tulista, mut hunaja tuo siihen tässä makeutta 🙂

      No vähän ristiriitaisin tunnelmin, mehän syksyllä jo katseltiin uutta kotia sillä silmällä. Tämä mahdollisuus tuli kyllä kreivin aikaan 🙂 Se varmasti muuten teillä vaikuttaa vielä enemmän, kun talo on itse rakennettu. On meilläkin tunneside tähän nykyiseen kotiin, mutta eipä me kauaksi muuteta…siis jos muutetaan ;D

      Terkkuja <3

  4. Katja sanoo:

    Hei ihana Maria!

    Kovasti jaksamista sinulle ja perheellesi. Itse olen sairastelevan lapsen kanssa kotona, mutta se tuntuu kovin pieneltä kun kuulee mitä esimerkiksi teidän perhe joutuu nyt kestämään. Antaa vähän perspektiiviä.

    Mutta tuosta lohesta. Kuullostaa tajuttoman hyvältä, mutta voiko tuota srirachaa korvata jollain muulla? Sitä ei kaapista valmiiksi löydy.

    Valoisampaa kevään jatkoa!

    Katja

    • Maria sanoo:

      No heippa ihana Katja 🙂

      Mutta on se kuule raskasta olla pienen sairastelevan lapsenkin kanssa kotona (vieläkin ne korvatulehduskierteet muistissa). Tosin tuollaisen aikuisen hoitaminen on kyllä omalla tavallaan raskasta myös. Tai ehkä siitä tekee raskasta sen, että ei voi ymmärtää, miten ihminen joka vielä reilu kuukausi sitten oli skarppina, on mennyt yhtäkkiä niin huonoon kuntoon.

      Tuo sriracha on chilikastiketta, joten toimisikohan sweet chili-kastike sen sijaan…? Kokeile ihmeesä 🙂

      Kiitos, valoa kohden mennään 🙂 Paranemisia ja tsemppejä sinne <3

  5. moonangel sanoo:

    Hyvältä näyttää, tämä menee kyllä kokeiluun ensi viikolla 🙂

    • Maria sanoo:

      Kiitti kaunis

      ja hei suosittelen! Mä söin tänään lounaaksi tätä töissä ja en malta odottaa, että pääsen kotiin syömään tuota lohta vähän lisää 🙂

      Ihanaa keskiviikkoa <3

  6. Sanna sanoo:

    No njamNää sun ruokakuvat on niin herkullisia ja esteettisesti kauniita!Ei kun kokkauskirjan tekoon!

    • Maria sanoo:

      Voi kiitti Sanna,

      oih, kun saisi vain kokkailla, kuvailla ja kirjoitella reseptejä 😀

      Kivaa keskiviikkoa <3

  7. Elina sanoo:

    Moikka!

    Lohiresepti kuulostaa hyvältä!

    Mitä laitoit kermaviilikastikkeeseen?

    • Maria sanoo:

      Moikka Elina
      ja kiitos 🙂

      Kermaviilikastikkeeseen laitoin suolaa, korianteria ja sellaista Santa Marian Chili explosion mausteseosta pari kierrosta 🙂

      Ihanaa ystävänpäivän iltaa <3

Kommentoi