tiistai 04. kesäkuu 2019

Muista elää elämäsi parasta aikaa ♥

ILTAA IHANAT!

Tuossa hetkessä, kun hipsuttelin paljain jaloin takapihalla ja ihastelin lempeää iltaa, mietin kuinka elän tällä hetkellä elämäni parasta aikaa. Jälleen. Suunnaton onni on tuo tunne, kun pystyy toteamaan elävänsä elämänsä parasta aikaa. Elämäni parasta aikaa olen elänyt myös silloin, kun olin umpivastarakastunut tuohon mieheeni. Tänä aamuna, kun heräsin tuon miehen viereltä. Silloin kun sain vastasyntyneen käärön rinnan päälle. Kun tultiin ekaa kertaa kotiin Tobyn kanssa ja toinen nukahti suorilta jaloin kesken leikin.

Kun pikkutyttönä pääsin kesällä heppaleirille ja se ratsastamani musta poni päätti karata kiitolaukkaa maastosta omaan pilttuuseen. Tunsin vauhdin hurman ja jännityksen vatsanpohjassa. Olen elänyt elämäni parasta aikaa sinä iltana, kun kannoimme muuttokuorman nykyiseen kotiimme. Kun istuin sohvalla ja tuoksutin veljen vaimon tuoman vaaleanpunaisen pionin tuoksun sohvapöydältä. Kun tunsin tulleeni kotiin.

Elin elämäni parasta aikaa niinä lapsuuden kesinä, kun veneilimme paljon. Ankkuroimme illan suussa aution saaren eteen ja pesimme hampaat järvivedellä. Kun yöunet maistuivat makoisalle veneen kajuutassa. Silloin kun purkkihernekeitto veneessä valmistettuna maistui taivaalliselle. Kämmenniemen sillan kupeessa syötynä. Muistan vieläkin pelastusliivien tutun tuoksun.

Miksei voisi aina elää elämänsä parasta aikaa? Sen takia, että pystyäkseen tuntemaan elävänsä elämänsä parasta aikaa pitää pystyä tuntemaan myös elämän rajallisuuden. Kivun ja huolen. Talven kylmyyden ja tuskaisen hikiset kesäyöt. Hyväksyä osana elämää myös toisen ääripään tunteet. Vasta silloin osaa nauttia elämästä niin, että pystyy sanomaan elävänsä elämänsä parasta aikaa. Elämän ei kuulu aina olla kivaa, mutta hitto vie, se osaa sitä aika usein olla.

Silloin kun kaikki on hyvin. Kun antaa sille mahdollisuuden. Kun kesäkuisessa illassa tarkenee paljain varpain ja hellemekolla. Hiukset sinne sun tänne sojottaen. Pulun kujertaessa jossain taustalla. Kun nenään kantautuu jostain hiiligrillillä grillatun ruoan herkullinen tuoksu. Kun löytää jalan juurestaan neliapilan ja sen päältä seitsemällä pisteellä varustetun leppäkertun. Silloin kun elämä on näin hyvin sitä on helppo olla lempeä ympäröivää maailmaa kohtaan. Myös niille voikukille. Joita juuri viime viikolla koitti nujertaa. Turhaan. Antaa niidenkin kasvaa. Kukaties, nekin elää juuri nyt elämänsä parasta aikaa  – muistattehan tekin elää 

AURINKOISIN TIISTAI-ILTATERKUIN,

 


10 Responses to “Muista elää elämäsi parasta aikaa ♥”

 1. Päivi sanoo:

  Voi Maria, sinulla on kyllä tuo kirjoittamisen taito hallussa ja samoin elämisen taito! Kun lukee näitä postauksiasi, niin tulee hyvälle tuulelle ja ne saaminut ajattelemääm elämästä ja kaikesta jotenkin paljon positiivisemmin kuin ennen lukemista! Itse olen aika pessimisti ja pelkään aina mitä voi tapahtua ja tajuan kyllä ettei niin kannattaisi tehdä, mutta minkä luonteelleen voi… vai voisiko sitä yrittää näin viiskymppisenä helllttää ja ajatella elämän tuovan tullessaan hyvää ja huonoa ja kaikesta niistä selvitään joten miksi murehtia etukäteen! Sinä olet aika hyvä esimerkki siitä, joten kiitos kirjoituksistasi jotka saavat minut aina miettimään!!

  • Maria Maria sanoo:

   Voi Päivi,

   kiitos niin paljon ihanista sanoistasi ♥

   Joskus minäkin olen elämän vaikeina aikoina vaipunut kohti pessimistisyyttä. Kunnes jostain se positiivinen minä on sanonut, että tapahtui mitä tapahtui, niin selviän siitä. Niin sinäkin selviät ♥ Uskon, että meille ei anneta enemmän kuin jaksamme kantaa. Tämän voimalla menen eteenpäin :)

   Ihanaa torstaita!

 2. ida ihana sanoo:

  Ihana postaus, joka sai ajattelemaan, kiitos siitä!<3 Mä uskon, että kun osaa elä hetkessä, ja huomata ne asiat, jotka omassa elämässä nyt ovat hyvin, niin silloin myös tuntee itsensä onnelliseksi.
  Mukavia, hyviä päiviä ja onnenhippusia Sinulle!:)
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Ida

   ja hei kiitos kaunis ♥

   Just näin, ei sitä tarvita kuuta taivaalta onneen. Terveyttä ja rakkautta, molempia hitunen. Se riittää :) Tosin onhan se niinkin, että usein pystyäkseen nauttimaan elämän pienistä jutuista pitää olla myös ne perusturvallisuutta tuovat taloudellisetkin asiat kunnossa. Niin, ettei ole turhia murheita.

   Kiitos ja samoin sinne, onnenhippusten täyttämää torstaita ♥

 3. Janina sanoo:

  Moi!
  Sun postaukset on kyllä parhaimpia luettavia. En oikeastaan jaksa enää muita blogeja lukea, mutta tänne kyllä palaan silti melkein joka päivä.
  Osaat kirjoittaa tosi taitavasti ja näistä oikein huokuu sellainen tietynlainen tunnelma. Sun teksteistä välittyy lämpö ja kodikkuus. Ollaan ihan eri elämäntilanteissa, minä vasta reilu parikymppinen ja juuri koulusta valmistunut. Silti jokin teidän elämässä kolahtaa muhun. Usein mietinkin, että osaispa ja muistaispa itsekin aina nauttia yhtä paljon elämästä, kuin sä, ja löytää arjesta niitä pieniä merkityksellisiä asioita. Ihanaa kesää!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Janina

   ja voi – lämmin kiitos sinullekin ♥

   Ihana kuulla, että vaikka välillämme on suurikin ikäero, niin käyt lukemassa blogiani. Se merkitsee todella paljon :)
   Rakastan kodikkuutta ja lämpöä, oli sitten kesä tai talvi. Ne tuovat elämään sellaista tiettyä lohtua ja jatkumoa ♥

   Aurinkoisia torstaiterkkuja sinne!

 4. Satu sanoo:

  Olipas kiva ja ajatuksia herättävä teksti. Näin se on, että elämän rajallisuus pitää tiedostaa, mutta myös se pienistä asioista nauttiminen tuo paljon iloa elämään <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Satu

   ja kiitos kaunis ♥

   Se kun osaisi elämän vaikeinakin hetkinä nähdä ne elämän kultareunat, pienet ihanat asiat. Mutta työtä se välillä vaatii. Näin kun on kaikki hyvin ja ns. seesteinen jakso elämässä tuntuu, että noita pieniä juttuja näkee kaikkialla :)

   Aurinkoista torstaita! ♥

 5. Sanna sanoo:

  Näin kun ikää karttuu osaa paremmin pysähtyä ja kuunnella itseään.
  Onni löytyy juurikin näistä pienistä asioista,arjesta ja elämän ihmeistä.
  Nauttikaamme joka hetkestä!

  • Maria Maria sanoo:

   Heipsun Sanna

   ja hei just näin – olen huomannut saman, että iän myötä tämä(kin) asia on vain vahvistunut ♥
   Ei se ikääntyminen siis olekaan niin huono juttu ;)

   Elämä on ihmeellistä, nauttikaamme ♥

   Ihanaista torstaita sinne!

Kommentoi