lauantai 27. huhtikuu 2019

Hempeästi & lempeästi ♥ (+ suussa sulavaa Oreo brownieta)

LAUANTAI-ILTAA IHANAT!

Tämä ilta, just tässä ja nyt on ihana. Hempeä ja niin kovin lempeä. Neljätoista vuotta sitten tähän aikaan olo oli valehtelematta erittäin väsynyt, mutta ennen kaikkea huolestunut. Reilu kolme tuntia sitten minusta tuli äiti, mutta sitä vauvaa ei ollut vierellä. Hän oli VTO:lla, koska aika pitkälle edennyt raskausmyrkytys ja synnytyksessä tapahtuneet dramaattiset käänteet olivat ottaneet veronsa. Se, että yhdessä hetkessä on niin hirmuisen huolissaan jonkun muun hyvinvoinnista oli täysin lamaannuttavaa. Olinhan tuohon asti ollut periaatteessa vastuussa vain itsestäni.

Mutta hei, tuostakin selvittiin, kuten myös selvittiin siitä tyhjyyden tunteesta, kun kotiuduin ilman vauvaa.  Reilun viikon kuluttua saimme vauvan kotiin ja siitä asti meillä on asunut rakkaus. Sellainen rakkaus, jollaista ei koskaan kuvitellut tuntevansa. Tiedän, että lapset voivat käydä välillä meidän vanhempien hermoille ja kiristää nutturaa, mutta ei se rakkaus sieltä mihinkään katoa. Se vain syvenee ajan saatossa.

Tänä aamuna herätellessäni esikoisen kakun kanssa katsoin häntä jälleen aivan uusin silmin. Tähän asti olin pitänyt toista äiskän ja iskän pikkuisena. Tosiasiassahan hän on jo erittäin hieno nuori nainen. Ei enää mikään pikkuinen. Vastuuntuntoinen kuin mikä ja mikäli minä olen pitänyt itseäni kukkahattutätinä, niin hän on sitä potenssiin sata :)

Nyt on molemmat tytöt siirtyneet uusiin lukemiin. Mikä ei muuta arkea mihinkään. Ainoa muutos on se, että mahdollisia lomamatkoja tilatessa pitää muistaa vaihtaa automaattisen syötön antamat iät lapsille. Ei enää 11- ja 13- vuotiaat vaan 12- ja 14-vuotiaat.

Pienempi, pari viikkoa sitten 12 vuotta täyttänyt, piti viime yönä muutamalle ystävälleen yön yli synttäribileet. Muuten ei kaivattu äiskän apua leivonnaisten suhteen, mutta toiveena oli Oreo browniet, jotka eilen kotitoimistopäivällä leivoin. Näiden ohjetta kyseltiin Instagramissa, joten lupailin sitä antaa. Ohje on Arlan, mutta muutin kuivien aineiden grammat deseiksi. Meillä ei ole vaakaa, joten joudun aina guuglaamaan nuo mittasuhteet.

OREO BROWNIET

300 g tummaa suklaata
200 g voita
3,5 dl sokeria
4 kananmunaa
2,3 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
15 kpl Oreo keksejä

-sulata voi, suklaa ja sokeri kattilassa. Anna jäähtyä hieman.
-sekoita joukkoon kananmunat yksitellen.
-sekoita jauhot ja kaakaojauhe
-siivilöi taikinan joukkoon
-kaada puolet taikinasta leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan
-asettele Oreo keksit taikinan päälle ja kaada lopputaikina vuokaan
-paista 180° noin 25 minuuttia
-anna jäähtyä

Maistoin vähän brownieta ja ah, miten hyvää se oli. Tuo keksi taikinan sisällä oli ihan ässä!

Tänään vietettiin päivää synttärisankarin toiveiden mukaan kaupungilla. Syömässä ollessamme hämmästelin sitä, miten siistiä on, että toisten kanssa pystyy oikeasti jo keskustelemaan vaikka mistä. Monesti mietin, että mikä on se salaisuus, että lapsista on kasvanut noinkin tasapainoisia neitosia. Se on kieltämättä ollut rajat ja rakkaus, mutta uskon että myös tietynlainen herkkyys, hempeys ja lempeys ovat olleet niitä valttikortteja. Varsinkin niinä hetkinä, kun nuoren mieli on myllertänyt ymmällään siitä, mitä pään sisällä tapahtuu. Silloin meidän vanhempien tärkeimpänä tehtävänä on olla se tuki ja turva. Toki aina, mutta varsinkin niinä hetkinä ♥

Josko sitä kuulkaas vähäksi aikaa suuntaisi vielä pihalle. Himskatin vanha olkapäävamma on alkanut vihoittelemaan liiallisesta kuopsuttamisesta. Eikä tulehduskipulääkettä löydy koko talosta. Täytynee turvautua jäiseen hernemaissi-pussiin illemmalla. Mutta nyt kaivamaan taas kuoppia! Hih, olen muuten viimeisen viikon aikana ymmärtänyt tuota koiruuttakin paljon paremmin; kuoppien kaivaminen on varsin terapeuttista :)

AURINKOISTA LAUANTAI-ILTAA,


10 Responses to “Hempeästi & lempeästi ♥ (+ suussa sulavaa Oreo brownieta)”

 1. Avatar Anu sanoo:

  Onnea sinne tytöille<3 herttaisia kuvia:)
  Elämä kyllä muuttuu,kun lapset kasvaa..toisaalta itse pääsee helpommalla,mutta huolet muuttuu toisenlaisiksi.
  Meillä esikoinen tuli täysi-ikäiseksi ja ajelee autolla!
  Vieläkö teillä lapset on innokkaita lähtemään mökille mukaan?

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Anu

   ja hei kiitos ♥♥♥

   Jep, elämä muuttuu todellakin! Meillä tytöt alkoivat viime kesänä jo olemaan sitä mieltä, että mieluummin olisi viikonloput kotosalla. Ehkä oltiin liian usein mökillä. Vaikka mökille saavat aina halutessaan ottaa kavereita mukaan, niin huomasimme, että eivät ole ihan niin mökkihöperöitä kuin me ;) Silti tänään ovat ihan intoa piukalla lähtemässä kohti mökkirantaa jäätilannetta tarkistamaan. Että tiedä häntä sitten :)

   Ihanaa ja supersuloista mökkisunnuntaita sinne ♥

 2. Avatar Kaura sanoo:

  <3 Paljon Onnea sinne synttärisankarille. :) Brownie on herkkua, pitääkin tehdä pitkästä aikaa.

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Kaura

   ja kiitos kaunis ♥

   Brownie on niin herkkua, että oksat pois! Meillä odottelee jääkaapissa loput miestä kotiin…koko ajan tekisi mieli käydä lusikalla nirhaisemassa palanen ;)

   Ihanaa sunnuntaita sinne ♥

 3. Avatar Ida ihana sanoo:

  Teillä on tosi kaunis koti!:) ja voi kun luulen, että nämä oreobrownit olisivat toukokuiselle synttärisankarin poikaystäväni mieleen :) kiitos vinkistä!!

  Aurinkoista viikonloppua!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Ida

   ja hei kiitos ♥

   Oih, ihan varmasti ovat hitti – mikäli synttärisankari Oreoista pitää :) Meillä toinen tyttö ei tykkää Oreoista, mutta söi sitten muut osat browniesta :D

   Ihanaa sunnuntaita! ♥

 4. Avatar Anna sanoo:

  Onnea sinne synttärisankarille (ja äidille) <3 Siis onnea äidiksitulosta 13v sitten<3 Ihanasti kirjoitat perheestäsi, ja Toivon että itse osaisin myös kasvattaa pienistäni (3v ja 1v tytöt) tasapainoisia ja onnellisia teinejä ja aikuisia <3

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Anna

   ja kiitos kaunis ♥

   Vanhemmuus on taitolaji, mutta silloin kun senkin tekee sydämellä, niin ei voi tulla muuta kuin hyvää. Näin mä haluan uskoa :) Toki välillä menee hermot, mutta onneksi harvoin ;D

   Suloista sunnuntaita ♥

 5. Avatar -A- sanoo:

  Onnea päivänsankarille! Tai lähiaikoina teidän perheessä ollut niitä jopa kaksi. :) Niin se aika rientää. Meidänkin lapset ovat elämänsä ensi viikkonsa eläneet sairaalassa, äidin ja isän kaivatessa kotona. Kiitollinen saa olla jo sekunnista. Ja ihana, ihana tuo resepti! Juuri sellainen herkku jota olisi ihana leipoa tyttären kanssa, joka rakastaa keittiössä puuhailua. Poika tykkää sitten enemmän vain siitä herkuttelusta. ;)

  • Maria Maria sanoo:

   Hei kiitos tuhannesti A ♥

   Eikös olekin kamala tunne tuo, kun lapset ovat sairaalassa ja itse kotiutuu ilman kääröä? Mutta niin hyvässä hoidossa ovat siellä olleet, että kiitollinen saa olla :)

   Suosittelen Oreo brownieita…ne vievät kielen mennessään!

   Ihanaa alkavaa viikkoa ♥

Kommentoi