keskiviikko 20. helmikuun 2019

Sarjassamme helppo ja herkullinen arkiruoka

HEISSAN IHANAT!

Hah, sieltä se maaginen sana taas tuli. Täydestä sydämestä. Musta tuntuu, että olen tämän vuoden puolella jakanut koko ajan näitä helppoja ja herkullisia arkiruokia, mutta koska niille selvästi on kysyntää, niin jatketaan samaan malliin, eiks niin? Arkiruoka kun on yksi arki-iltojen ehdottomista ilostuttajista. Bongasin uusimmasta Glorian Ruoka & Viini -lehdestä niin hyvältä kuulostavan pastareseptin, että pakkohan sitä oli testata. Meidän perhe on pastansyöjiä, ei siitä pääse mihinkään. Pastaa ja perunaa menee ja paljon. Eli herra Atkinsin oppeja ei noudateta Marian keittiössä. Joskus niitä noudatettiin ja todettiin kyllä hyväksi, mutta palattiin pian vanhaan, tuttuun ja turvalliseen.

Yleensähän sitä tulee tehtyä pastaan tomaattikastike, mutta tällä kertaa pastaan pääsi paahdettu paprika-harissatahnakastike. Jossa oli ripaus maapähkinävoin pehmeyttä ja makeuttajana vaahterasiirappia. Ihan täydellinen makukombo tuollainen tulisenmakea. Harissatahnan määrää säätelemällä pystyy hyvin säätelemään pastan tulisuutta. Mikäli teillä on lapsia, jotka eivät ole tottuneet kovin tuliseen ruokaan, niin suosittelen vähentämään harissatahnaa yhteen ruokalusikalliseen.

Alla resepti tähän tämän arki-illan pelastajaan: (alkuperäinen ohje siis Glorian Ruoka & Viini -lehdestä)

🌶️ Punainen muhammarapasta 🌶️
4:lle

1 tlk paahdettuja paprikasuikaleita
3 rkl makeuttamatonta maapähkinätahnaa
2 rkl harissatahnaa
1 rkl tomaattipyreetä
2 tl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
3 rkl öljyä

Lisäksi
keitettyä pastaa
persiljaa

-valuta paprikat ja soseuta ne, maapäähkinätahna, harissa ja tomaattipyree sauvasekoittimella.
-lisää siirappi ja suola, lisää öljy ohuena nauhana
-tarjoile keitetyn pastan ja tuoreen persiljan kanssa

Pastan aseman ajoi tuorespagetti, joka valmistui muutamassa minuutissa. Eli tämä on jälleen niitä viidessä minuutissa valmistuvia arkiruokia. Sellaisia, joita olen oppinut viime aikoina arvostamaan todenteolla. Ja kuten yleensä on tapana, niin myös tämän pastan seuraksi tarjolla oli salaattia!

Sen verran uusi tuttavuus oli itselleni tuo muhammara, että vähän googlettelin. Tulin tulokseen, että lisäämällä kuivattuja leipämurusia tähän pastakastikkeeseen siitä saisi myös oivan dipin kasviksille tai pitaleivälle. Ja ajatuksissani jatkojalostin jo tätä ohjetta yhdistämällä siihen Jennin uunifetapastan fetat ja tomaatit. Namskis!

Mutta nyt saapuneiden pakkaskelien kunniaksi koiranpesuprojektiin; saas nähdä kuinka monta shampootusta vaatii…toinen on viime päivien aikana muuttunut valkoisesta harmaaksi :D

KIVAA KESKIVIIKKOILTAA TOIVOTELLEN,


Kommentoi