sunnuntai 11. maaliskuun 2018

Kaikki hyvin ♥

HEIPSUNHEI VAAN IHANAT!

Tulin pikaisesti huikkaamaan väliaikakuulumisia ja ne menee lyhyesti ja ytimekkäästi onneksi niin, että all good everyhting :) Vielä ollaan pikkuisen toipilaana, mutta niin hirmuisen paljon paremmin voin kuin esimerkiksi vielä eilen illalla. Toki annan taudin parantua kunnolla ennen normiarkeen paluuta. Niin olen pääni puhki miettinyt, että mikä tämä tauti oli/on, mutta ei kai sen taudin väliä. Pääasia, että suunta on kohenemaan päin, eikös? Kaukaisena muistona vain on se keskiviikko/torstaiyö kello 1.27, kun vessasta sänkyyn mennessäni huomasin yhtäkkiä maailman mustenevan ja löysin itseni sängyn päädystä lattialla makaamasta. Tuossa vaiheessa vähän manasin, että olin lähettänyt miehen kellariin nukkumaan. Voimat kun eivät ihan riittäneet kerralla siihen, että olisi päässyt sänkyyn asti. Mutta loppujen lopuksi sinne pääsin. Näin jälkikäteen jo tämä hieman hihityttääkin, mutta tilanteen ollessa päällä hätä oli kyllä aikamoinen.

Sunnuntaivibat ovat siis tapansa mukaan kaiken jälkeen suloiset ja erittäin positiiviset. Eikä vähiten sen ansiosta, että jälleen kerran sitä on oppinut arvostamaan terveyttä. Niitä päiviä, kun ei ole vuoteen oma. Arvostamaan sitä, että ylipäätään kyse on vain väliaikaisesta taudista. Jollekin kun se vuoteenomana olo on jokapäiväistä. Vakavan sairauden tai muun taudin takia. Ei saisi miettiä, mikä tämän (määrittelemättömän, mutta sitäkin kettumaisen) taudin aiheutti, mutta olen miettinyt, että voiko yhtäkkisellä ruokavalion vaikutuksella olla osansa? En tarkoita nyt välttämättä eri maan eri bakteerikantaa vaan sitä, että koska olen alkuvuoden syönyt todella terveellisesti, niin onko mahdollisuus, että tautipeijakas iski sen takia, että lomalla rentoilin myös syömisten suhteen. Sokeria en vältellyt ja tuli loppuiltoina juotua muutama kuoharilasillinenkin. Vastustuskyky kun lähtee sieltä suolistosta, niin onko käynyt niin, että vaikka maitohappobakteerit oli käytössä, niin silti tuo ruokavalion totaalinen muutos yhtäkkiä oli shokki elimistölle. Se muuttui heikoksi ja antoi pöpön vallata.

En ala itseäni näistä soimaamaan, sillä nautin jokaisesta suupalasta, minkä lomalla söin. Ja mikä tosiaan pääasia niin se, että tänään on ensimmäinen päivä, kun päähän ei satu. Ensimmäinen päivä, kun pystyy olemaan pystyssä ilman tuskanhikeä ja heikotusta. Vaikka aamulla vielä pikkuisen lämpöä olikin. Tänään on ensimmäinen päivä, kun on rehellisesti ruokahalua! Se jos mikä on ihana asia kuulkaas. Ruokahalu. Yksi niistä asioista, jonka aina ottaa itsestäänselvyytenä. Mutta ei se sitä ole. Niin kuin ei mikään tässä elämässä.

Sen verran huushollasin, että vaihdoin puhtaat lakanat. Laitoin makkarin ikkunan auki ja annan  huoneen tuulettua. Seuraavaksi hyppään suihkuun ja puen päälle puhtaan pyjaman. Sujahdan takaisin vällyjen väliin ja luen. Tässä taudissa ei ole juuri voinut edes lukea, mutta eilisestä lähtien se on ollut onneksi mahdollista. Ostin uusimman Fjällbacka-sarjalaisen lukulaitteeseeni ja nyt on kriitilliset viimeiset hetket menossa.

Kiitos vielä ihan älyttömästi tsemppiviesteistänne; niin täällä blogissa kuin tuolla instagraminkin puolella ♥ Useat ovat toppuutelleet, ja aiheesta. Tiedän välillä olevani vähän holhouksenalainen kipeänä. Kuten kerroin, niin lepääminen on vaikeaa. Mutta silloin kun on tarpeeksi kipeä, niin jopa minä tajuan, että muuta vaihtoehtoa ei ole. Silloin kun ei pysy pystyssä, niin ei sitä juuri muuta ole tullut tehtyä. Onneksi alkuviikolle oli jo aiemmin sovitut pari kotitoimistopäivää. En meinaan ihan heti uskaltaisi vielä auton rattiinkaan mennä. Sen verran kuitenkin silmät harittaa. Tiistaille olisi yksi palaveri, mutta tehdään tilannearvio uudelleen huomenna. Keskiviikolle olisi se sydänultra ruokatorvea pitkin, mutta täytyy huomenna konsultoida alan ihmisiä, että voiko sinne mennä kunnon puolesta / kannattaako mennä tartuttamaan sairaalaan muita, mikäli tämä sellainen tartuntatauti on.

Mutta hei, lippu korkealla! Toivottavasti sielläkin. Ja huspois tautipöpiläiset teiltä, keillä sellaiset ovat kylässä. Ilkeää aikaa vuodesta tämä, kun niin monta kantaa jyllää päällekkäin! Terveitä päiviä ja kevätaurinkoa. Sitä toivon ja toivottelen :)

SUNNUNTAITERKUIN,


11 Responses to “Kaikki hyvin ♥”

 1. Avatar JonnaG sanoo:

  Hyvä että voit jo paremmin, kuulosti aika rajulta pöpöltä:(

  Asiasta toiseen – mikä lehti sulla on tossa auki? On niin ihania kuvia, haluun!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Jonna,

   joo, toi pöpö oli kyllä sellainen, että veti vertoja aikoinaan sairastamalleni keuhokuumeellekin. Siis siinä, että kuinka maailma pyöri parin kolmen päivän ajan vain vällyjen välissä ihan totaalisesti.
   Nythän mulla on sitten nuha ja kurkkukipu, että saas nähdä mitä tästä taas tulee :D

   Se on Sköna Hem numero 3! Mies toi sen aikoinaan työreissulta Tukholmasta ja unohdin tyystin lukea. Eilen selasin ja aa että, mitä ihanuuksia siinä oli :)

   Kivaa alkanutta viikkoa <3

 2. Avatar Maarit sanoo:

  Hienoa kuulla, että vointi on paranemaan päin! Teidän koti on niin kaunis kuvauksen kohde, tykkään! Tsemppiä paranemiseen ja aurinkoisia kevättalven päiviä!

  • Maria Maria sanoo:

   Moikka Maarit

   ja kiitos kaunis <3 Koti muotoutuu pikkuhiljaa oman näköiseksi :)

   Ja juu, inha sairaus oli, tai on. Ei olo vieläkään ihan voittajaolo ole, mutta parempaan päin :)

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

 3. Avatar Hanne sanoo:

  Ihanaa kuulla, että olwt paranemaan päin. Raju tauti sinulla. Nyt on kyllä vaikka mitä liikkeellä.
  Tsemppuä!<3

  • Maria Maria sanoo:

   Moi Hanne

   ja kiitos, nyt on kyllä vaikka mitä pöpöjä liikkeellä <3

   Vois kuvitella, että kerrankin kun saatiin oikea talvi, niin pöpöt kuolisi, mutta ei :D

   Ihanaa alkanutta talviviikkoa <3

 4. Avatar Kaura sanoo:

  Kiva kuulla, että vähän jo helpottaa. Leipäile vielä hyvin, ja toivu rauhassa. Tsemppiä uuteen viikkoon! <3

  • Avatar Kaura sanoo:

   *lepäile tarkoitin :D

  • Maria Maria sanoo:

   Heippa Kaura

   ja kiitos, hurjasti on helpottanut olo <3
   Mutta pirskatti meinaa flunssaa pukata päälle :D Se on varmaan, kun on tuo vastustuskyky vinksallaan niin kaikki maailman taudit ryntää meikäläiseen samantien.

   Tämän päivän vielä lepäsin, mutta nyt ei enää oikein pysty, kun mies lähti työreissuun ja mä otan vuorostani vetovastuun...onneksi lapset on jo noin isoja :)

   Kivaa alkanutta viikkoa <3

 5. Avatar Seija sanoo:

  Ihan loistavaa kuulla, että kaikki hyvin!! Nyt rauhassa eteenpäin, kohti parempaa oloa :)

  • Maria Maria sanoo:

   Kiitos Seija <3

   Kyllä itselläkin olo on huojentunut, kun se kamala vatsaflunssa häipyi. Pääkipu oli se pahin, mutta sekin on poissa liki kokonaan. Mutta *kopkop* flunssa meinaa tehdä tuloaan tähän saumaan. En ajatellut päästää sitä sisään ;)

   Ihanaa alkanutta viikkoa <3

Kommentoi