keskiviikko 07. helmikuun 2018

Tunnelmallisen makuuhuoneen salat

*postaus sisältää mainoslinkkejä

ILTAA IHANAT!

Kohta on edessä päivän yksi ihanimmista hetkistä; se kun saa pujahtaa suihkun raikkaana puhtaiden lakanoiden väliin. Ottaa hetkeksi kirjan käteen ja antaa unen tulla. Tunnelmallinen makuuhuone on asia, jota olen näin aikuisiällä alkanut arvostamaan. Makuuhuoneen yleinen fiilis, kun vaikuttaa ainakin omalla kohdallani unen laatuun merkittävästi. Makuuhuonepostausta olette toivoneet, joten tässä luvassa toivepostausta. Vieläkään en valitettavasti voi koko makuuhuonetta teille vilauttaa, sillä sänkyä vastapäätä sijaitsevan kauniin vanhan piirongin on vallannut hermeettisen iso ja rujo televisio. Kyllä, luitte oikein. Meillä on vielä hieman keskustelut kesken miehen kanssa siitä, kuuluuko makkarissa olla telkkaria alkujaankaan 😉

Tekstiileillä saa makuuhuoneeseenkin kivasti tunnelmaa. Viime syksynä pähkäilin täällä bloginkin puolella sitä, että mistä löytäisin noihin meidän leveisiin Hästens-sänkyihin yhtenäisen helmalakanan. Leveyttä kun sänkykokonaisuudella on 220 cm. Koska molemmat sängyt ovat moottoroituja, niin tuli fiksummaksi ostaa molempiin sänkyihin oma helmalakana. Löysinkin syksyllä mieleiset Elloksen valikoimista ja ennen kuin ehdin asiaa sen enempää miettimään, olin klikannut kauniin siniset Juliette-helmalakanat ostoskoriin. Hetken emmin, että ovatkohan nuo miehen mielestä liian romanttiset kauniine yksityiskohtineen, mutta eivät olleet.

Myös päiväpeite tuotti uusien (äidin ja isän vanhojen) sänkyjen myötä pienen ongelman. Meidän aiempi 160 cm leveä sänky kun oli siitä helppo, että siihen löysi helposti päiväpeitteen. Tuo 220 cm leveä sänky vaatisi ainakin 260 leveän päiväpeitteen. Ellei helmalakanoita olisi ollut, olisi päiväpeitteen leveys pitänyt olla omaan silmääni noin kolme metriä, jotta se olisi laskeutunut nätisti lähelle maata molemmin puolin. Mutta koska helmalakanat ja kauniit lakanat saavat näkyä, niin ostin samaan syssyyn myös harmaan 260 cm leveän Roselynn-päiväpeitteen, joka oli myös kukkarollekin sopiva. Piirun verran alle 70 euroa kun on laadukkaasta päiväpeitosta, joka on kaiken lisäksi kaunis, aika kohtuullinen hinta.

Lakanoissa olen suosinut harmaita tai valkoisia, mutta nyt hetkellisen ostosinspiraation kourissa ostin myös siniset lakanat. Jotka saavat olla ryppyiset ja pehmeät. Ovat olleet suosikkilakanamme. Harmikseni huomasin, että noita ostamiani Socorro-lakanoita ei ollut enää Elloksen valikoimissa, mutta esimerkiksi Candice-pussilakanasetti näyttää yhtä ihanalle. Tosin se on vielä kivempaa materiaalia kuin nuo meidän. Ei ole pestyn pellavan voittanutta!

Vähän pehmeää vilttiä ja taljan lämpöä (esimerkiksi Linn-lampaannahkan myötä) sängyn päälle. Lattialle ripaus mausteista sävyä vanhan itämaistyyppisen maton myötä ja hieman taittoa sisustukseen modernien valaisimien kautta. Patinoitunutta puuta ja itämaiset yöpöydät. Vaikka yleensä kevättä kohden vaalennetaan sisustusta, niin oma silmäni kaipaisi myös makuuhuoneen seiniin sävyä. Josko niihin saisi kauniin keskiharmaan tai jopa tummansinisen sävyn. Niin onnellinen olen, että olen löytänyt elämääni pitkän valkoisen kauden jälkeen myös värejä ! 🙂

Jälleen kerran näitä makuuhuonekuvia katsellessani en voi kuin miettiä sitä, että kyllä elämä on melkoista. Kaikessa ihanuudessaan että myös suruineen. Kukapa olisi uskonut vielä pari vuotta sitten, että rakennamme tunnelmallisen makuuhuoneemme lapsuudenkotiini tasan tarkkaan siihen huoneeseen, jossa aikoinaan oli se mun makuuhuoneeni. Just miehen kanssa eräänä iltana juteltiin, että tuolla huoneessa ja noissa sängyissä nukkuu ihan äärettömän hyvin 

Tänään on pitkästä aikaa ollut migreenipäivä, joten mieleni halajaa pimeään makuuhuoneeseen. Ehkä se kirjanlukukin jää tältä illalta väliin. Nämä tällaiset päänsärkypäivät, kun edes tuju särkylääkekombo ei auta kuin kovimman kivun taittaen, ovat kyllä tosi harvassa. Onneksi. Sen verran höntti olo kuitenkin on, että en viitsinyt lähteä revittelemään miehen mukaan hiihtoladulle. Happea on saatava, joten karvainen kamu pääsee seuraavaksi lenkille ennen iltasaunaa 🙂

KESKIVIIKKOTERKUIN,

 


16 Responses to “Tunnelmallisen makuuhuoneen salat”

 1. Irma sanoo:

  Kaunis makuuhuone, kutsuva, lämmin ja pehmeä. Ihana lipasto. En haluaisi televisiota makuuhuoneeseen. Se häiritsee unta vaikka on kiinni.
  Valkoinen Harmaja blogissa on kaunis väri makuuhuoneen seinissä.

  Kirpakkaa viikon jatkoa!

  Irma

  • Maria sanoo:

   Heippa Irma,

   ja kiitos, makkari on just sellainen lämmin ja pehmeä – kotoisa 🙂

   Hei, toivottavasti Mr. Nurmi on pian myös samaa mieltä kanssamme tuosta televisiosta 😀

   Oih, niin muuten onkin Suvin makkarin seinä ihanan värinne. Täytyykin mennä vielä tutkailemaan tarkemmin!

   Ihanaa viikonloppua <3

 2. Johanna sanoo:

  Mukavalta näyttää! Minäkin jättäisin telkkarin johonkin muuhun huoneeseen. Sähkölaitteet kerää ja vetää puoleensa pölyä. Makkarissa tulee ilman olla mahdollisimman puhdasta ja raikasta, ja häiritsee se mööpeli muutoinkin unta 🙂 Kysyppä ensi kerralla Lifessä käydessäsi vinkkejä, kuinka voisit helpottaa ja jopa estää migreenikohtauksia luonnollisesti. Sellaisiakin nimittäin on 🙂

  • Maria sanoo:

   Kiitos Johanna 🙂

   Meillähän on televisio jo tuolla miesluolassa, jossa sitä katsommekin, joten olen samoilla linjoilla kanssasi. Ehkä tuo mies tuosta pikkuhiljaa lämpenee telkkarittomalle makuuhuoneelle 😉

   Ja hei kiitos, menen ensi viikolla Lifeen, joten otankin asian puheeksi!

   Kivaa viikonloppua <3

 3. Jaana sanoo:

  Ihanan näköistä! Ja tosiaankin virkistävää vaihtelua valkoisten makuuhuoneiden tilalle. Nuo tummat värit ovat alkaneet itseänikin puhuttelemaan.
  Tuo vanha penkki sängyn päädyssä on tosi kaunis. Mistä se on hankittu?

  • Maria sanoo:

   Kiitos Jaana 🙂
   Meillä oli aikoinaan valkoinen makkari, mutta tuntuu että ainakin näin talvisaikaan tummanpuhuva makuuhuone on kotoisampi!

   Ja hei eikös olekin ihana? Se on ystäväni Johannan liikkeestä eli Moodfactorysta 🙂

   Ihanaa viikonloppua <3

 4. Johanna V sanoo:

  Hei, ihanaa, vihdoinkin löysin ja tilasin päiväpeitteen, tuon saman tumman. Monta vuotta mennyt ilman, mutta meillä on yo-juhlat tänä keväänä, joten makkari saatava lopullisesti edustavaan kuntoon, sen kautta kun kuljetaan yhdelle parveekkeelle, jossa vieraat voivat toivottavasti istua kauniissa säässä nauttimassa yo-kakkua. Kaunis kokonaisuus teidän makkari!

  • Maria sanoo:

   Moikka Johanna

   ja hei vitsit, ihan kuulla että tästä postauksesta oli apua 🙂 Oih, yo-juhlat ja kaunis sää kuulostaa oikein hyvältä!

   Ja kiitos, kyllä tuolla makkarissa viihtyy <3

   Muksaa viikonloppua!

 5. Sanna sanoo:

  Kaunista on Meillä on makkarissa pikku tv, mutta sitä on katsottu vain kahdesti tässä viiden vuoden aikana kun se on paikallaan ollut. Siis aivan turha mutta sille ei nyt ole oikein tilaa muualla.
  Jääkö noihin lakanoihin kuinka helposti koirankarvat kiinni? Meillä on kaksi koiraa jotka saavat nukkua meidän sängyssä (joo.. tiedän, virhe ) ja olen miettinyt mikä olisi hyvä materiaali lakanoille kun ainakin käyttämäni puuvillasatiini imee kaikki karvat itseensä. Hyvää viikonloppua

  • Sanna sanoo:

   Hups, kaikki hymiöt jäivät pois aiemmasta kommentistani, mutta kyllä niitä siellä oli 🙂

  • Maria sanoo:

   Moikka Sanna

   ja kiitos <3

   Ei mekään juuri tuota telkkaria katsota ja ongelmana on nimenomaan se, että minne se laitettaisiin, jos ei se makkarissa olisi 😀

   Itse asiassa ei jää! Tosin Tobylta ei lähde karvoja, muuta kuin silloin kun harjaa.

   Ihanaa viikkistä sinnekin 🙂

 6. Johanna sanoo:

  Ihana tunnelma <3 onko tuo päiväpeitto harmaa tummanharmaa? Näyttää ihanalta, vähän siniseltä.

  • Maria sanoo:

   Kiitos Johanna <3

   Juu, se on enemmän harmaampi kuin sininen; kuvissa tosiaan taittaa vähän sinisempään 🙂

   Se on kyllä ihana ja eniten onnellinen olin tuosta hyvästä hinta/laatusuhteesta!

   Suloista sunnuntaita <3

 7. Riikka sanoo:

  Meillä oli aikoinaan kakkostelkkari makuuhuoneessa edellisessä asunnossa. Mutta – se oli vaatekaapiston ylähyllyllä ovien takana piilossa. Pieni telkkari kooltaan, ja hyvä ratkaisu, kun minäkään en liputa telkkarille makkarissa. Eikä sitä kovin usein katsottu, mutta sinne se sopivasti saatiin tungettua pois silmistä.

  • Maria sanoo:

   Moikka Riikka

   ja hei et arvaakaan kuinka olen haaveillut tuollaisesta ovien takana olevasta telkkarista…jos kerta sellainen makkarissa välttis tarvitsee olla 😀 Tuo vanha kaunis piironki ei tule meillä kyllä yhtään edukseen tässä tilanteessa. Siis tv:n koristamana. Meillä olisi tuon piirongin takana takkavaraus, joten aina välillä mietin, että josko sittenkin hommattaisiin takka tuonne makuuhuoneeseen lämmittämään pakkaspäivinä 🙂

   Suloista sunnuntaita sinne teille <3

 8. […] Vaikuttajamarkkinointia voi toteuttaa monella eri tavalla. Tavallisin tapa on yksittäinen vaikuttajamarkkinointikampanja, jossa vaikuttaja kertoo kokemuksiaan tuotteesta tai palvelusta sovituissa kanavissa. Kansainvälisesti vaikuttajamarkkinoinnissa suosituimmaksi yltävät niin sanotut brand ambassador -toteutukset. Esimerkiksi Nokia on hyödyntänyt vaikuttajia mainoskasvoina (Nokia & Isac Elliot) ja Ellos suosii affiliate-yhteistyötä. […]

Kommentoi