torstai 13. huhtikuun 2017

Ruokavinkki pääsiäiselle

HEIPPAHEI!

Alunperin jemmasin kannettavan jo pääsiäistä varten säilöön, mutta tuli yhtäkkinen tarve tulla vielä toivottelemaan teille hyvää pääsiäistä. Sekä vastailemaan kommentteihin. Toivotaan, että nettiyhteys pelittää. Me huristellaan tällä hetkellä lakeuksilla kohti Pyhää. Navigaattorin mukaan ei ole enää kuin 541 km jäljellä. Se on jo reilu 300 vähemmän kuin kolmisen tuntia sitten. Liikennettä ei ole juuri nimeksikään, joten jälleen kerran erittäin hyvä reittivalinta.

Joko teillä on pääsiäisen ruoat mietittynä? Jos ei, niin suosittelisin tuota viime vuonna tekemääni nyhtölammasta. Juurikin Pyhällä sitä valmistimme vuosi sitten pääsiäisenä. Aamulla laitoimme päkäpään uuniin ennen rinteeseen menoa ja siellä se tekeytyi ihan rauhassa. Resepti on alunperin Nigella Lawsonilta peräisin.

ID

NYHTÖLAMMAS

n. 1 kg karitsan/lampaanpaistia
4 salottisipulia puolitettuna (ei kuorittuna)
6 valkosipulin kynttä
3 porkkanaa kuorittuna ja pilkottuna
maldon suolaa
puoli litraa vettä
1 pieni kourallinen tuoretta minttua
puolikas granaattiomena

-ota karitsa huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kuin alat valmistamaan sitä
-ruskista karitsan pinta valurautapadassa
-siirrä karitsa odottelemaan uunia sivuun ja ota kasviksiin pinta valurautapadassa
-lisää pataan puoli litraa vettä, ripaus suolaa ja anna kiehua
-lisää reilusti suolaa lihan pintaan (mikäli ei ole valmiiksi suolattu)
-laita pataan kansi ja paista lammasta uunissa 150 asteessa noin 6-8 tuntia
-revi karitsa/lammas haarukalla mureaksi ja nosta tarjoilulautaselle
-sekoita joukkoon tuoretta minttua ja granaattiomenan siemeniä

Me söimme tämän herkun kanssa paahdettua ja voideltua paesano-leipää sekä mintulla höystettyä tsatsikia. Ai että, josko sitä lammasta tänäkin pääsiäisenä saisi 🙂 Jos ei niin ainakin kodassa grillattua makkaraa kera sinapin. Elämän pieniä iloja 

IHANAA KIIRASTORSTAITA & PÄÄSIÄISTÄ,

PS. enää 514 kilometriä, kyllä se siitä 🙂


Kommentoi