sunnuntai 12. maaliskuun 2017

Sunnuntain syvälliset

HELLUREI IHANAT!

Pysähtyminen. Ajatteleminen. Elämän jatkuminen. Se, missä tämä irtiotto tuli hyvään saumaan töiden kannalta, tuli tämä myös hyvään saumaan elämässä muutenkin. Kuten tiedätte, niin meidän elämä on aika tapahtumarikasta. On remonttia, muuttoa, sitä sun tätä, ruuhkavuosia ja vaikka mitä. Viimeiseen kolmeen vuoteen olemme menettäneet kolme rakasta. On surtu ja itketty. Jatkettu eteenpäin. Mutta kertaakaan ei ole tullut pysähdyttyä. Kunnolla pysähdettyä. Prosessoitua asioita. Kunnolla mietittyä sitä, että ei sitä voi aavistaakaan menettävänsä isänsä ensin 65-vuotiaana, sen jälkeen mummunsa ja vajaata vuotta myöhemmin äitinsä 67-vuotiaana. Ei se elämän käsikirjoitus näin pitänyt mennä…

Kun kaikki ylimääräinen riisutaan ympäriltä ja kuulee vain oman hengityksensä, sirkkojen sirityksen ja pauhaavat aallot taustalla. Silloin sitä tietää, että nyt on se hetki. Täydellinen hetki pysähtyä, prosessoida ja jatkaa eteenpäin. Niin hurjan paljon kiitollisempana jälleen. Kiitollisena niistä asioista ja ihmisistä, jotka ovat ymärillä. Ilman tätä suunnatoman suurta positiivisuutta ja myönteistä elämänasennettani asia ei olisi näin. Ilman hirmuista elämän nälkää se jokin veisi mukanaan. Syvä ja pimeä kuilu, johon voisi helposti upota. Tavallaan ymmärrän heitä, jotka tuonne kuiluun syöksyvät aika ajoin. Uskon, että vaikka kuinka pyristelee vastaan, niin se imu vie mukanaan.

Jos ei mulla olisi tuota maailman rakkainta aviomiestä, maailman rakkaimpia lapsia ja maailman rakkaimpia ystäviä, niin se kuilu olisi jo kutsunut. Oli elämän nälkää tai ei. Törmäsin tuossa taannoin sanontaan, jota jäin miettimään:

”When asked if my cup is half-empty or half-full, my only response is that I am thankful I have a cup.”

Tähän astihan olen aina toitottanut sitä, että lasi on puoliksi täynnä. Mutta en ole tajunnut olla kiitollinen siitä, että mulla on edes se lasi. Kaikilla ei näin valitettavasti ole. Tuntuu, tämä reissu on avannut silmäni sen suhteen, että ”Hei, mulla on oikeasti vahva ote elämään.” Lasi kuvaa tässä mielestäni sitä elämän nälkää ja asennetta elämään. Se, miten lasin täyttää on pitkälti itsestään kiinni. Elämän varrelle heitellään esteitä ja epämieluisia asioita. Jäädäkö vatvomaan niitä vai jatkaako elämää? Elämässä tulee tilanteita, joissa ei tunne oloansa välttämättä hyväksi tai mieluisaksi, mutta nähdäkö noissa hetkissä kuitenkin jotain hyvää? Pienet kimaltavat pilkahdukset, jotka kielivät siitä, että kaikki kääntyy vielä hyväksi.

Monet pitää kiitollisuuspäiväkirjaa. Vaikka itse en joka päivä asioita kirjaakaan alas, niin nukkumaan mennessä mietin niitä pieniä asioita, joista olla kiitollinen. Olkoon se vaikka sitten älyttömän hyvin maustettu bolognesekastike tai miehen punertava parransänki. Ei sen tarvitse olla mitään isoa. Pääasia, että osaa olla kiitollinen ♥ Vaikkei se elämän käsikirjoitus aina menekään niin kuin sen toivoisi menevän, niin silti koen saaneeni elämässäni paljon. Asiat olisivat voineet olla huonomminkin. Elämän pelikortit ovat siitä jännä juttu, ettei ikinä tiedä, minkä käden saa. Pitää vain osata sopeutua ja pelata korttinsa parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Kiitollinen olen siitäkin, että pieni kuvausassari otti tuon kuvan. Vaikka vähän jaloista puuttuu ja tärähtäneisyyttä korjasin kuvankäsittelyllä 😉 Kiitollinen siitä, että loma on tehnyt tehtävänsä ja se on tuntunut pit-käl-tä. Innolla odotan, mitä keksitään, kun palaan kotiin. Monta postausideaa on jo päässä ja suurin osa niistä liittyy mummulan remppaan. Hei, kuinka kiitollinen olenkaan myös siitä, että meillä on mahdollisuus muuttaa tuonne lapsuudenkotiini ja tehdä siitä omannäköisemme! Päällimmäisenä tällä hetkellä on ajatus I’m alive ja se tuntuu ihan älyttömän hyvälle 🙂

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,


14 Responses to “Sunnuntain syvälliset”

  1. Eveliina sanoo:

    Moikka Maria, olen lukenut blogiasi silloin tällöin vuosia, aiemmin säännöllisemmin ja nyt olen löytänyt ”sinut” jotenkin jälleen uudelleen. Kovasti usein samoja ajatuksia mielessäni, näen asioita hyvin samalla tavalla. Ihana myös positiivinen asenteesi elämään, kuten tästäkin tekstistä huokuu! Uskallat kirjoittaa avoimesti ja suoraan, rehellisesti. Kiitos siitä. Onnea ja iloa jatkoonkin, ja ihanaa loman jatkoa! ps. komea mies sinulla! 🙂 Näytät(te) onnellisilta <3

    • Maria sanoo:

      Moikka Eveliina

      ja ihanaa, että löysin minut uudelleen <3
      Rakastan kirjoittaa avoimesti ja suoraan sekä välittää sitä positiivisuutta ruudun toisellekin puolelle 🙂
      PS. kiitos (mieskin kiittää ;)), ollaan onnellisia <3

  2. Maarit sanoo:

    Kiva lukea blogiasi koska siitä huokuu niin mahtava positiivisuus ja elämän ilo ja voima! Olen huomannut että olet syvällinen ihminen vaikka en ole vielä kauaa blogiasi seurannutkaan. Onni ihan paistaa silmistäsi, lähelläsi on varmaan hyvä olla kun olet noin sinut itsesi kanssa! Miehesi saa olla kyllä onnellinen ja varmaan onkin, sinulla on todella komea mies! Mutta tärkeimpänä näen sen onnellisuuden mikä välittyy tänne blogin ulkopuolellekin! Ihanaa kevään jatkoa!

    • Maria sanoo:

      Moikka Maarit

      ja voi kiitos kaunis <3
      Hih ja kiitos, tuo mies on vallan ihana ilo silmälle ja hänenkin seurassaan on hyvä olla 🙂

      Ihana kuulla, että se onnellisuus välittyy sinne - mitä sitä turhaan kätkemään 😀

      Kiitos samoin <3

  3. Seija sanoo:

    Moi Maria!

    Ihana kuva ja postaus 🙂 Sanasi osuivat johonkin tärkeään, tavoittaen kaiken olennaisen. Mukavaa loppulomaa teille sinne! Remppapostauksia innolla odottan,
    Seija

    • Maria sanoo:

      Moimoi Seija

      ja kiitos kaunis <3

      Ihanaa, että viesti välittyi sinne ruudun toiselle puolelle 🙂

  4. Elma sanoo:

    Niin tärkeää tekstiä jälleen olet blogiisi kirjoitellut. Kiitollisuus, että on se kuppi! Loistavasti kiteytetty.
    Just äsken omalle rakkaalleeni selitin, kuinka ne ihan pienen pienet asiat näin vanhemmiten ovat niitä suuria ja tärkeitä, niitä joista tulee todella onnelliseksi. Enää ei ole tarvis kurkoitella tähtiin, riittää kun tässä lähellä on kaikki hyvin.
    Odotan innolla remonttikuulumisianne, sillä nythän se alkaa vauhdilla valmistua. Täällä Suomessa alkaa kevät ensi viikolla, joten tänne on hyvä palata sieltä paratiisista.

    – Elma –

    • Maria sanoo:

      Moi Elma

      ja ihanaa, kiitos kaunis <3

      Sehän se onkin, että ne pienet jutut on kaikista parhaita. Esimerkiksi se, että löysin lähikaupasta aivan tajuttoman nätin kukkakimpun alle vitosella 🙂

      Hei, se kevät on nyt tullut! Huisia 🙂

  5. Maria sanoo:

    Hei!

    Ihan meni kylmät väreet, kun luin postauksesi. Niin asiaa taas ja omat ajatukseni hipoo samoja sfäärejä. Mahtavia kuvia ja tunnelmia olet saanut välitettyä tänne koti-Suomeen myös lomastanne.

    Me kävimme lataamassa akkuja Rukan maisemissa ja kyllä arjen alkaminen tuntuu taas oikein hyvältä. Koululaiset ei kyllä ole ihan samaa mieltä 😀

    Ihanaa kevään jatkoa teille!

    • Maria sanoo:

      Heipsan kaima

      ja kiitos <3 Ihanaa, että lomatunnelmat välittyivät tännekin! Näihin tulee varmasti itsekin vielä palattua 🙂

      Hih, meillä koululaiset kanssa purnasivat loman loppua, mutta eiköhän nuo tuosta tokene ;D

      Kiitos ja samaa sinne <3

  6. Anna sanoo:

    Harvoin mitään kommentoin mutta blogiasi luen päivittäin. Itse sairastan syömishäiriötä ja masennusta, joten itsellä se elämän nälkä on aika kateissa. Siihen kun lisää työttömyyden ja rahavaikeudet niin lasi on aika tyhjä. Saan kuitenkin blogistasi voimaa ja iloa sekä uskoa siihen, että kyllä joskus vaikeudet helpottavat. Sinulla on niin ihailtava elämänasenne.

    On itsellänikin aihetta kiitollisuuteen. Minulla on kuitenkin korkeakoulututkinto, katto pään päällä ja aviomies, joka rakastaa minua. Kiitos ihanasta blogista.

    • Maria sanoo:

      Moikka Anna

      ja hei <3 <3 <3 - niin paljon haleja ja positiivista energiaa sinne! Jos voisin jotenkin, niin täyttäisin sen lasisi <3

      Ihana kuulla, että saat täältä voimaa ja uskoa. Sillä niin se on, että vaikeudet tulevat ihan varmasti helpottamaan. Ei välttämättä heti, mutta kun uskoo ja luotta tulevaan, niin näin tulee käymään.

      Onneksi sinulla on rinnalla siellä tuki ja turva. En minäkään ilman tuota aviomiestäni olisi selvinnyt.

      Kiitos sinulle ja voimia <3

  7. Niina sanoo:

    Ah, tykkään tykkään tykkään niin näistä pohdinnoista <3 ja tuo kiitollisuuspäiväkirja menee toteutukseen! Helppo aloittaa vaikka puhelimen muistilappuihin.

    En ollut aikaisemmin törmännyt tuohon sanontaan. Osuu sekin. Kun elämän kolhii sitä saa rypeä, surra, itkeä ja purkautua. Ja pitääkin. Kunhan muistaisi, ajan kuluttua, aloittaa juuri tuosta ajatuksesta.

    • Maria sanoo:

      Kiitos Niina,

      mä pohdin paljon, mutta harvoin saan pohdintoja loogisesti kirjoitettua ”paperille” 😀

      Just näin, kiitollisuuspäiväkirja ei tarvitse olla mikään konkreettinen kirja. Esim. puhelimen muistiinpanot toimivat myös 🙂

      Kyllä, ollaan onnellisia, että meillä on se kuppi. Jota täyttää kiitollisuudella <3

Kommentoi