sunnuntai 31. tammikuun 2016

Meidän uusi koti?

koti8 koti6 koti5 koti4koti7

Siellä pihaa koristaa touko-kesäkuun vaihteessa kahdeksan omenapuuta kukkaloistossaan. Vanha ja iso luumupuu tuottaa edelleen satoa vuosi toisensa jälkeen. Myrskysäällä sen oksat hakkaavat olohuoneen ikkunaan. Takapihan perunamaasta pystyy nostamaan maailman parhaimpia siiklejä, jotka sulavat suuhun voisulalla höystettynä. Iskän istuttamat valkosipulit odottavat poimijaansa siellä perunamaan kupeessa. Puna- ja mustaviinimarjapensaista riittää koko vuoden mehuihin marjoja. Ylikasvanut jasmiinipensas kaipaisi kipeästi matalaksi leikkausta. Saskatoonin liljat muistuttavat ajasta, joka vanhemmilleni oli raskas, mutta minulle vuoden mittainen elämänkoulu. Vadelmapensaiden sato harvoin ehtii pakkaseen asti, sillä ne tulee syötyä suoraan puskista. Kirpsakat karviaiset saavat allekirjoittaneen koukuttumaan joka vuosi neljän pensaan voimin. Naapureina on ehkä maailman parhaimmat; toisella puolella ystäväperhe, kuopuksemme kummit ja lastemme ystävät ja toisella puolella perhe, jonka iskän kanssa ollaan istuttu jo samalla hiekkalaatikolla vaippaikäisinä.

Aamuaurinko paistaa sisään keittiöön ja ruokatilaan. Olohuone kylpee valoisana koko päivän, kiitos isojen ikkunoiden. Ilta-aurinko lämmittää kuistin pielen. Yläkerran ikkunasta näkyy Pyhäjärvi (ja tämä meidän nykyinen koti) ja varjon puolella sijaitsee huone, missä musta tuli tällainen kuin olen. Siellä päiväkirja ja teinarit saivat kuulla kasvun tuskista ja elämän ihanuudesta. Ulkomaan haaveista ja kipeistä ystävyyksistä. Kellarikerroksen betoniseinät tuoksuvat taivaalliselle ja sinne on ihana paeta kuumana kesäpäivänä viilentymään. Kolme kerrosta seinineen ovat todistaneet ihan äärettömän onnellista perhearkea, mutta myös sairauksia ja suruja. Päällimmäisenä kuitenkin tuolla kaikuu lasten kikatus ja iloinen kälätys. Onnellisuus, jota edes suuri remppa ei saisi katoamaan.

Olisiko siinä meidän tuleva koti? Sitä me olemme tämän viikonlopun täällä pohtineet 🙂

SULOISIN SUNNUNTAITERKUIN,

alle

PS. pohdinnan lisäksi tänä viikonloppuna on taas suhailtu ympäri Suomea. Kävinpäs muuten elämäni ekaa kertaa Porvoossa. Täytyy tehdä kesällä reissu uudestaan. Lisäksi ollaan kuunneltu 85-vuotiaan sukulaismiehen viisaita sanoja ja osoitettu isoa respectiä. Istuttu alas pitkän kaavan mukaan ja lähdetty kohti kotia vasta, kun lasten silmät alkavat painumaan kiinni. Juteltu henkeviä yhteensä kuuden tunnin automatkan aikana raksun kanssa. Ihana, ihana viikonloppu! Toivottavasti teilläkin oli 🙂


12 Responses to “Meidän uusi koti?”

  1. Anu sanoo:

    Oi että,kuulostaa mielenkiintoiselta:)
    Puhutko sun lapsuudenkodista?

    • Maria sanoo:

      Moikka Anu,

      juuuh! 🙂 Just siitä talosta joka tönöttää meitä vastapäätä.
      Saas nyt nähdä! Kovin kiinnostaisi ottaa työn alle sen remppa omiin tarpeisiin, mutta toisaalta taas tässä on vähän näitä muuttuvia tekijöitä enkä tiedä riittääkö aika/voimat sellaiseen. Mutta olispahan jotain mitä puuhastella ;D

      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  2. Tiina sanoo:

    Voi,

    Kun yksi aika loppuu, niin toinen alkaa. Haikeaa ja onnellista yhtaikaa!
    Teillä on kuitenkin mahdollisuus muuttaa ihanaan lapsuudenkotiisi ja jatkaa talon onnellista historiaa. Kaikille se ei ole etäisyyksien ym. vuoksi koskaan mahdollista, vaikka haluja olisi. Tehkää hyvä ja teille sopiva päätös.
    Kiitos, että ehdit ja jaksat tehdä postauksia, vaikka varmasti aika ja ajatukset täysin muualla. Jaksamista ja kaikkea hyvää!

    • Maria sanoo:

      Moikka Tiina,

      no näinhän se on <3 Meillä oli kyllä jo puhetta kesällä ennen äiskän sairastumista siitä, että tuo iso talo on aika raskas hoidettava hänelle. Joten nyt vaan täytyy pohtia tarkasti seuraavaa siirtoa. Emme kyllä pysty tässä tien toisella puolellakaan enää asumaan ja katsomaan, kun vieraat ihmiset muuttaa mun lapsuudenkotiin. Joten joka tapauksessa ehkä edessä on muutto. Toivottavasti sinne, missä lattiat narisee ja nurkista vetää. Eli tien toiselle puolelle 😉

      Voi kiitos teille lukijoille, että saan tehdä tätä. Bloggaaminen on kyllä terapiaa parhaimmillaan.
      Ihanaa alkanutta viikkoa <3

  3. Sanna sanoo:

    Hei,

    Kiinnostaa nykyisen kotinne historia, miten olette päätyneet aivan lapsuudenkotiasi vastapäätä ja eikös teillä myös joku muu sukulainen asunut ihan naapurissa. Arjen sujumisen kannalta varmaan toimiva kuvio, mutta aikamoista onnea lienee vaatinut että olette saaneet kuvion järjestymään.

    • Maria sanoo:

      Moikka Sanna
      ja hei kiitos postausvinkistä, kerroin koko stoorin tuolla eilisen päivän postauksessa 🙂

      Kivaa viikonloppua <3

  4. Niina sanoo:

    Oi kyllä! Vaikka ihana on teidän nykyinenkin talo. Juuret on kuitenkin aina juuret 🙂

  5. Sanna sanoo:

    Hetkeäkään epäröimättä muuttaisin,kuulostaa ihanalta!

    • Maria sanoo:

      Hei kiitti Sanna 🙂

      Vähän täytyy tässä pohtia vielä, mutta eiköhän me siihen muuttoon kallistuta 😉

      Ihanaa viikonloppua <3

  6. Ulla sanoo:

    Aina vaan enemmän ja enemmän koukutun blogiisi, vaikka harvoin kommentoin.
    Nyt pitää sitten seurata, mitä asumiskuvioillenne tapahtuu…

    • Maria sanoo:

      Moikka Ulla

      ja ihana kuulla 🙂

      Jänniä aikoja eletään, sillä joka toinen tunti olen sitä mieltä, että muutetaan. Sitten taas mietin, kuinka suuri työ siinä on. Saas nähdä miten käy!

      Kivaa viikonloppua <3

Kommentoi