keskiviikko 30. joulukuun 2015

Hetki, jolloin kovalevy tyhjeni

lappi1 lappi2 lappi4 Lappii1 Lappii2HELLUREI

ja kovin hellät tunteet! Tässä neljän-viiden päivän aikana on tullut otettua etäisyyttä arkeen. Etäisyyttä rutiineihin. En voi sanoa etäisyyttä töihin, vaan sanon että etäyhteyden töihin 😉 Yhtälailla, olen huomannut että kun tekee jotain rutiineista poikkeavaa tai vaihtaa maisemaa, niin aivokapasiteettia vapautuu. On helpompi ajatella asioita ns. selväjärkisesti. Ne vaikeimmatkin asiat tuntuvat hieman kevyemmiltä kantaa, kun niihin on välimatkaa. Täällä on huomannut, että tuo Suomen kaunis luonto inspiroi. Perheen kanssa yhdessä tekeminen inspiroi. Ulkoilma inspiroi. Liikunta inspiroi. Riittävä lepo inspiroi. Joutilaisuus inspiroi. Nauraminen inspiroi.

Moni kysyy, että mistä saan inspiraation bloggaamiseen. Saan inspiraation bloggaamiseen ihan niistä samoista asioista, joista saan inspiraation elämään. Bloggaaminen on iso osa elämääni. Välillä ihan henkireikä, mutta ei koskaan pakkopulla. Vaikka tämä on osatyöni, niin en silti koe tarvitsevani bloggaamisesta lomaa. Niin kuin työstä usein voisi kuvitella kaipaavansa lomaa. Mietin tuossa, että pitäisikös mun tämän Lapin reissun ajan pitää blogilomaa, mutta sitten kysyin itseltäni, että onks pakko, jos ei halua? 😀 No sen verran olen pitänyt lomaa, että kameraa en ole kuskannut mukanani rinteessä. Joten suonette anteeksi hieman rakeisista kännykkäkuvista.

Hirmuisen usein sitä posottaa siinä arjessa vailla tietoa hengähdystauosta. Eihän sen tarvitse olla Lapin matka tai mikään pitkä viikonloppu poissa kotoa. Hengähdystauko voi olla se perjantai-illan ruoanlaittohetki tai maanantai-illan pyykinviikkaussessio. Jos sen osaa sillä tavalla ottaa. Mutta silti olen sitäkin mieltä, että kyllä ihminen tarvitsee välillä kovalevyn nollausta. Maisemanvaihtoa ja irtautumista rutiineista. Joskus jopa riittää ihan se, että avaa silmät ja aistit. Tosin sen verran raskas loppuvuosi on ollut, että ei sitä ole oikein saanut kovalevyä nollautumaan, vaikka olisi halunnut. Silmät on ollut auki, mutta eivät ole välttämättä nähneet kuin välttämättömimmät asiat. Tietoisesti olen yrittänyt nollata aivoja meditoimalla sun muilla keinoin. Siinä kuitenkaan täysin onnistumatta. Koko ajan on ollut ajatuksissaan ja kelannut asioita.

Eilen tapahtui tuollainen kovalevyn totaalinen tyhjennys. Se tyhjeni sillä sekunnilla, kun lähdimme rinnettä alaspäin ja huomasimme olevamme pilvien yläpuolella. Alhaalla keli näytti kovin pimeältä, mutta tuolla yläilmoissa taivaanranta hohti vaaleanpunaisena. Taisin hetken tuijottaa tuota näkyä suu ammollaan. Toivon jokaiselle teille alkavalle vuodelle noita hetkiä, kun tajuaa olevansa osa jotain suurta ja ihmeellistä. Hetkiä, jotka saavat hiljaiseksi. Hetkiä, jotka piirtyvät verkkokalvolle ja jotka auttavat jaksamaan arjessa. Ja jotka antavat tilaa positiivisille ajatuksille.

IHANAA VUODEN TOKAVIKAA ILTAA,

alle


12 Responses to “Hetki, jolloin kovalevy tyhjeni”

  1. Nippe sanoo:

    Voin vain kuvitella miltä tuntui siellä ylhäällä.. <3

    Mitä parhainta uutta vuotta koko perheellenne ja kiitokset kuluneesta vuodesta kanssasi 🙂

    • Maria sanoo:

      Moikka Nippe
      ja kiitos, ihanaa alkanutta vuotta sinnekin <3

      Se tunne oli kyllä niin <3 <3 <3

  2. Tuija sanoo:

    Itsellä tällä hetkellä tuntuu kuin koko kovalevy olisi niin epäkunnossa, ettei tapahdu mitään. Puoli vuotta pois töistä on todellakin tehnyt tehtävänsä. Nyt tarvitaan jotain työtä nystyröille ja pian.

    Ihanaa loman jatkoa teille noissa kauniissa maisemissa <3

    • Maria sanoo:

      Moikka Tuija

      ja iloista alkanutta vuotta <3

      No sehän se oliskin, sellaisen oikean balanssin löytäminen kovalevyn suhteen...mut mä en ole vielä ainakaan löytänyt sellaista 😀

  3. Minna sanoo:

    Voi taivas, miten kauniita kuvia! Kyllä noissa maisemissa aivot, mieli ja kroppa lepää vaikka onhan se rankkaa äipän rinteessä tykittää lasten perässä. Mekin otettiin pieni pikainen hengähdystauko kotioloihin ja arkeen kun vaihdettiin kaupunkia. Tultiin testaamaan nyt Roomescape ( mies testannut työporukalla hesassa aiemmin ) ja Suomen jääkiekkomuseo Tampereelle 😀 ja täytyy sanoa, et molemmat oli kiva juttuja ja paikkoja. Mut kyllä tuo teidän Vapriikki saa ison plussan rakennuksesta ja tiloistaan ja tietenkin näyttelyistään jossa jopa meidän teinitkin viihty epäilyjensä jälkeen.

    Mukavaa uutta vuotta teille toivottaen!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Minna
      ja hei ihanaa alkanutta vuotta sinnekin <3

      Vitsit, tehän olette olleet ihan meiän huudseilla 😀 Vapriikki on ihana sekä rakennuksena että miljöönä muutenkin. Hirmuisen harvoin tulee siellä käytyä, mutta tälle vuodelle voisin ottaa tavoitteekseni tutustua tähän kotikaupunkiini 😉

  4. Riitta sanoo:

    <3 <3
    Onnellista uutta vuotta 2016!!
    Terkuin Riitta

  5. Jonna sanoo:

    Wau mitä kuvia! ♡_♡ Upea hetki!

    T: matkapohjoiseen.blogspot.fi

  6. Katariina sanoo:

    Totta turiset, asiaa!
    Ja mitä kuvia, kaunista 🙂
    Antoisaa loppulomaa!

    • Maria sanoo:

      Kiitos Katariina,

      välillä tulee turistua näitä vähän (korostan sanaa vähän 😉 pintaa syvempiäkin juttuja!

      Hei ihanaa alkanutta vuotta <3

Kommentoi