lauantai 16. elokuun 2014

Illan hämyssä

…tämä ei ole maksettu olutmainos 😉

Heissansaa!

Lämpimät kiitokset edellisen postauksen kommenteista! Ihan huippua, että otitte asian vastaan noin positiivisesti 🙂 Mä odotan tuota syyskuun ekaa kuin kuuta nousevaa; aivan loistotiimiin pääsin ja yksi asia, jota odotan myös suuresti on tuo uusi bloggausalusta. Uskon, että wordpressin myötä saan blogini ulkoasun sellaiseksi, kun haluan. Lisäksi toivon, että wordpressissä kuvat latautuvat nätimmin, täällä bloggerin puolella kun ne välillä ”puuroutuvat”. 
Niin paljon kuin nautinkin niistä lämpimistä heinäkuun päivistä mökillä, niin yhtä paljon nautin näistä elokuun hämärtyvistä illoista. Niistä, kun pilkkopimeällä kipitämme saunarakennuksesta takaisin valaistuun ja kutsuvaan päämökkiin. Niistä, kun ympärillä on pilkkopimeää eikä mistään kuulu ääniä. Sellaisista illoista, kun istumme miehen kanssa kesähuoneessa lämppäreiden lämmittäessä myöhään yöhön ja pelastamme maailmaa.
Eilen ei tullut valvottua myöhään yöhön, mutta lasten nukahdettua raskaan ensimmäisen kouluviikon jäljiltä aikaisin (jep, kostautui tänä aamuna) teimme miehen kanssa iltapalaa ja söimme kesähuoneessa. Lämpimät leivät ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan aika herkullisia. Eilen halkaistun esipaistetun patongin päälle laitoimme tomaattipyreetä, pepperonia, ananasta, aurajuustoa ja juustoraastetta. Paistettiin ne uunissa 225 asteessa noin 12 minuuttia. Toinen hyvä lämppärileipäkombo on pesto ja parmesanjuustoraaste.
Mä en ole oluen ystävä. Ainakaan ollut ennen. Mutta muistan aikoinani Madridissa ihanan V:n luona vieraillessani aina shoppailukierroksen jälkeen istuimme ja lepuutimme jalkojamme V:n asunnon viereisellä terassilla Solin aukiolla ja joimme oluset. Niiden kanssa usein pöytään kannettiin oliiveita. Oliivien kanssa tuo Sol limen viipaleen kera toimii. Ihan ”raakana” sitä en alas saisi 🙂 
Jaahans, moottorisahahurmaaja viittoilee mua hommiin, joten ei auta kuin heittää kumpparit jalkaan ja mennä kantelemaan puupölkkyjä kohti seuraavaa tuotantolinjaa. Klapikone täytyy raahata saareen, sillä mä voisin viettää klapikoneen äärellä koko päivän. Terapeuttista tuo klapien teko!
Leppoisaa lauantaita
saaresta toivottelee
PS. muistattehan tuon Instagramin (atmarias), jossa tapahtuu enemmän kuin täällä!


12 Responses to “Illan hämyssä”

  1. Anttis sanoo:

    Eksyin tänne ja ihastelin miten tunnelmallisia kuvia -ah elokuu ja pimenevät illat <3

    • Maria sanoo:

      Kiitos Anttis
      ja hei, kiva että eksyit tänne 🙂

      Elokuun illat on kyllä ihan parhaita <3

  2. TanjaP sanoo:

    Hienoja kuvia,lämppärileivät lähtee testaukseen ensi viikolla ehdottomasti. 🙂
    Ihastelin pöydän puu/tuikkuesinettä. <3
    Mistä olet mahtanut sen löytää vai oletko tehnyt itse?

    • Maria sanoo:

      Kiitti Tanja 🙂
      Tuo on itse kyhätty tuikkupuu 😀
      Ajopuu ajelehti viime vuonna mökille ja siitä lähtien se on ollut pöydän koristeena aika ajoin. Nyt löysin yhdestä laatikosta korkeat kynttilänjalat, joissa oli tuollaiset irroitettavat lasikuvut. Kynttilänjalat ovat kauniit, mutta meillä ei ollut mökillä oikeankokoisia kynttilöitä. Joten otin pelkät kuvut käyttöön ja tuikkasin tuikut niihin sisälle 😀

      Iloista alkavaa viikkoa!

  3. Anu sanoo:

    Kaikista eniten odotan mökkiprojektissa odotan näitä iltoja!
    Oon fiilistellyt miltä mökkipiha näyttää venetsialaisina mereltä päin:)
    Aivan ihana tunnelma!
    Muutenkin oon valmis syksyyn,odotan niitä kuulaan kirpeitä ilmoja ja sitä,että voi laittaa tulet takkaan..vaikka kesä onkin ollut ihana.jotenkin odottaa kunnon sadeiltaa,että saa luvalla olla sisällä.
    Mä kyllä tykkään oluesta:)tosin voin juoda vain tiettyjä merkkejä,kun pitää olla gluteiinitonta.

    Mukavaa lauantai-iltaa,me vietetään sitä saunan ja pitsan merkeissä:)

    • Maria sanoo:

      Oih, nämä pimenevät illat ovat vaan niin parhaita 🙂
      Kiitos Anu <3 Hienolta näytti teidän mökkitontti Instassa…siitä se lähtee!

      Mulla kuule on vähän sama; vaikka kesän lapsena rakastan helteitä niin silti olen jo ihan valmis syksyyn. Kiitos tuon hellejakson, joka meitä helli kesän viime metreillä. Ja just se, että saa luvan kanssa olla sisällä ja polttaa kynttilöitä.

      Ihanaa alkavaa viikkoa sinne, on luvattu sateisia syyspäiviä (ainakin tänne meille)!

  4. Tunnelmaa iltapalalla ja sitten päivällä klapikone! Klapikone on IHANA, jos niin voi koneesta sanoa.

    • Maria sanoo:

      Hih, munkin mielestä se on ihana!
      Sitä käyttäessä voisi saada kulumaan koko päivän 🙂

      Mukavaa alkavaa viikkoa 🙂

  5. Anonymous sanoo:

    Ei mitään klapikonetta, sähkönen sellainen on tosi hidas. Osta fiskarssin kirves niin kyllä lähtee naisellakin ja hartiat tykkää. On tullu tehtyä mökillä Kuusamossa pikkupuita ja käsin paras.

    • Maria sanoo:

      Juu, meillä on muuten Fiskarsin kirveskin, mutta pitäis vissiin testata se ko.hommaan. Sais liikuntaakin samalla 🙂

  6. Ai että miten ihana tunnelma kuvista välittyy. Ja muutenkin, joka kerta, sinun kuvistasi ja tekstistä välittyy aito tunnelma, ei mikään blogia varten tekaistu kulissi. Ja aina nämä sinun postaukset saavat huokailemaan, että ”voi kun pääsisi tuohon kesähuoneeseen” ja ”voi kun pääsisi tuohon illallispöytään” jne. 😀 Ihanaa viikonloppua sinne ♥

    • Maria sanoo:

      Kiitos ihana Jaana 🙂
      Jeps, ei täällä mitään kulissia elellä vaan ihan real life- otoksia tulee blogiin 😀 Ihanaa, että se välittyy <3 Sitä vaan tykkää kattaa kauniisti ja ottaa kuvia kattauksista ja muista sommitelmista.

      Kiitos suuresti ja oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinne teille <3

Kommentoi