lauantai 15. joulukuu 2012

Piparkakkutoffee & rocky roads

Lumista huomenta ihanaiset lukijat!

Ihan ekaksi on pakko kiittää teitä; lämmin kiitos, että olette olemassa ♡ Ilman teitä ja kommenttejanne tämä bloggaaminen olisi aivan tylsää :)

Eiliset pahasti kesken jääneet joulusiivoukset on nyt tehty loppuun ja tonttuset pääsivät esille. Tänä vuonna en laittanut kaikkia joulukoristeita, k.i.s.s-motto pätee siis siihenkin puuhaan :) Ja tuo yksinkertaistaminen päti kyllä joulusiivoihinkin; en tiedä miten tulen toimeen sen asian kanssa, että mattoja ei tampattu ulkona, ovia karmeineen ei pesty, petivaatteita ei tuuletettu ja mikä tärkeintä kylppärin laattojen saumoja ei hinkattu puhtaaksi vanhalla hammasharjalla :) Siivotaan sitten siellä lapissa vähän perusteellisemmin!

Kaikki muut on tänä jouluna vedetty minimiin; paitsi nyt nuo tarjottavat huomisia sukulaisjoulukahvitteluja varten. Huomista varten on valmiina suklaakakku, piparinen piimäkakku vaniljarahkakuorrutteella, perinteinen taatelikakku, jouluinen kuorrutettu kakku, piparkakkutoffeeta ja rocky roadeja sekä valkoisesta että maitosuklaasta. Pavlovan pohjat paistan tänään sekä laitan luumut marinoitumaan rommiin. Huomen aamulla teen suolaiset tarjottavat; jotka ovat vielä vähän hakusessa sekä joulutortut. Juups, mopo karkasi käsistä jo aikapäiviä sitten, mutta mä rakastan leipoa ja väkerrellä kaikkia pikkuisia makeisia yms. Puhumattakaan siitä tarjottavien esillepanosta.

Otan huomenna vielä kuvia tarjoiluista ja teen postauksen, jossa reseptit kaikkiin. Mikäli siis teitä kiinnostaa tuollainen jouluisten herkkujen esittely? :) 

Mutta aloitellaan näillä jouluisilla makeisilla…

PIPARKAKKUTOFFEE

1 dl kuohukermaa

1/2 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia

1/2 dl Dansukker Taloussokeria

1 tl piparkakkumaustetta

foliota

Sekoita kuohukerma, siirappi, taloussokeri ja piparkakkumauste suuressa lasikulhossa. Kuumenna mikroaaltouunissa täydellä teholla (700 W) noin 6 minuuttia. Sekoita ja kuumenna vielä 2 minuuttia täydellä teholla.

Kaada seos voidellulle folioarkille. Anna jäähtyä. Leikkaa paloiksi ja kääri makeiset paperiin

*******************

Jos teillä ei ole mikronkestävää lasikulhoa niin älkää vain käyttäkö muoviastiaa. Nimim. kaksi muoviastiaa pilalla ja tein tämän loppujen lopuksi kattilassa :) 8-10 minuuttia hiljalleen kiehuttaen. Tuli vähän dajmin makuista, joten osan päätin käyttää Rocky roadeihin!


Rocky roadit on ihan mun suosikkimakeisia, siis itsetehtyjen joukosta. Helppoja kuin mitkä! Sulatan suklaan aina mikrossa (vesihauteessa en osaa ;) ja sitten lisäilen vain aineksia, jotka sillä hetkellä löytyvät kaapista tai jotka sopivat ajankohtaan.

Suklaiseen rocky roadiin käytin tummaa suklaata ja maitosuklaata 50/50. Sekä suolapähkinöitä ja vaahtokarkkeja. Päälle pirskottelin piparimuruja, joten nämä rapsahtelevat kivasti syödessä.

Jonain vuonna lisäsin suklaaseen glögitiivistettä, niistä tulikin silloin varsin jouluisia rocky roadeja.Nyt kauppaan, sitten marenkipohjat uuniin, hiuksiin parit raidat, lasten yökylävaatteet valmiiksi ja illalla juhlimaan ihanienE&A:n luokse A:n syndejä ja pikkujouluja. Ja ihanaa, mä pääsen jo etukäteen kamerani kanssa fiilistelemään. Joten perästä toivottavasti kuuluu! Huomasin juurikin tuossa aamulla, että eihän mulla ole mitään päällepantavaa, joten mennään sillä samalla tunikamekolla kuin työpaikan pikkareissa (klik) ja mustilla kiiltävillä leggareilla. Tänään voisi tosin laittaa tuon mekon oikein päin, ettei etumus ole liian antava. Niin kuin viimeksi :) Näillä näkymin olen autolla; huomen aamulla on vielä aika paljon tekemistä kahvittelujen suhteen. Mutta never say never!

Ihanaa joulukuista lauantaita 21 Responses to “Piparkakkutoffee & rocky roads”

 1. Tibs sanoo:

  Oi oi mitä herkkuja!

  • Maria sanoo:

   Kiitti Tibs, noita on tullut tämäkin työpäivä naposteltua…olis pitänyt jättää ne kotiin :)

 2. AnuElina sanoo:

  Ihania nameja!

 3. Saska sanoo:

  Namskis!! Noita on testattava, ehkä jo tänään :) Joulu Lapissa kuulostaa aivan täydelliseltä, olen haaveillut ihan samasta jo muutaman vuoden ajan.

 4. Pivikki sanoo:

  Oi nam! Piparkakkutoffeeta on pakko kokeilla!

  Ihanaa joulun aikaa!

 5. Oioj! Nam, niin herkullisen näköisiä, että on pakko testata!

 6. Helena sanoo:

  Hei Maria! Kiva, kun löysin Mapsin blogista tänne. Näitä on ihan pakko kokeilla, huomenna heti kauppaan ja ekaksi aion kokeilla noita valkoisia nameja. Menevät meillä varmasti suuhun alta aika yksikön :)

  • Maria sanoo:

   Moi Helena ja kiva, kun löysit tiesi tänne :)
   Juu, nuo eivät montaa päivää jääkaapissa säily, kun hupenevat :)

 7. Mrs. K. sanoo:

  Siis tämä on kamala blogi :D Toinen toistaan ihanampia herkkuja …!!! NAM!

 8. Hanilo sanoo:

  Näyttääpä herkullisilta! Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla nyt ennen joulua. Ajattelin kokata Pirkka-lehdessä olleesta reseptistä toffeeta, mutta taidankin kokeilla näitä. :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Hanilo :) Oi, mä en olekaan Pirkan reseptiä vielä katsonut. Täytyykin kaivaa lehti jostain :)

  • Hanilo sanoo:

   Kokeilin tuota piparkakkutoffeeta, mutta mulla se ei kovettunut juuri yhtään. Annoin olla sen 6 + 2 min mikrossa. Olikohan sittenkin liian vähän aikaa?

  • Maria sanoo:

   Moikka, voi vitsi :( Mulla se kovettui saman tien. Meni melkein liian kovaksi hampaille. Mä kiehautin kattilassa vajaan 10 minuuttia.

 9. Vilhelmiina sanoo:

  Ihanan jouluinen rockyroad!! Upean kuuloinen makuyhdistelmä tuossa valkosuklaisessa!! Ollut monen vuoden ajan meillä ystävien kanssa kestosuosikkina tehdä tyttöjeniltaan, mutta ihan perinteisellä reseptillä. Tällaista uutuutta on ehdottomasti testattava itekin! Heti seuraavaan!! Kiitos!! :)

  • Maria sanoo:

   Kiitos Vilhelmiina! Pitkään pähkäilin, että mitä tuohon rocky roadiin laittaisin, kunnes sen keksin. Ja aika täydellinen kombinaatio tulikin :D

   Olehan hyvä ja ihanaa joulun odotusta! <3

  • Tuulia sanoo:

   Kiitos Maria suussasulavista ohjeista! Rocky road! Jouluna rokataan :-)

Kommentoi